Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

bilgihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bilgihan
    ihracat
     mondial 100 nt turkuaz
     Istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    5
    benim motor da rodaj da..60 km hızı geçmeden 300 km yol yapınca (devri yükseltmeden) rodaj tamamlanır dedi bana servis

RR 125 E --- 34 PLK 30

okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    çok da takılı kalmayın bu rodaj işine .... eski teknoloji kalmadı artık.. alın makineyi basın gidin...bişi olursa bana gelin....
    OKAN VERİM -1973 -SAMSUN

APRİLİA CAPONORD ETV 1000
    APRİLİA PEGASO 650 ie
    SUZUKİ AN 125

kaanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper Kaan Ka...
    Bankacı
     Artık yok ;(
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı okan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok da takılı kalmayın bu rodaj işine .... eski teknoloji kalmadı artık.. alın makineyi basın gidin...bişi olursa bana gelin....
    sende nasılolsa ikitanevar birini verirsin artık lazım olana....

okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    her zaman birini samsuna gelen kardeşlerime tahsis ediyorum...
    OKAN VERİM -1973 -SAMSUN

APRİLİA CAPONORD ETV 1000
    APRİLİA PEGASO 650 ie
    SUZUKİ AN 125

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Okan ın dediği gibi rodaj modaj hikaye, tabii sıfır motora da 1. vites kalkış olmalı 2. vites 35 km. 3. vites 50 km. ve 4. vites de 75 km. ye kadar basın aşırı yüklenme yapmayın. Bazı arkadaşlar 4. vites 120 km. hıza çıkıp sonra 5. vitese geçtiklerinde 120 ve üzeri gittiklerini anlatırlardı.

Sakın siz öyle aşırı yüksek devirli kullanmayın.

Rodajda artçı da olabilir bence sakıncası yok, saki sakin gaz vererek kullandıktan sonra.

İşin önemli konusu yağ değişimini hemen yapmak ve yağı kontrol etmek sık sık. Pistonlar ve sekmanlar yeni olduğu için yerine alışana kadar biraz yağ eksiltebilir. Orjinal yağı da çok kalitesiz olduğundan viteslerde de geçmesi açısından sorun yaratacağından 500 km. değil de bence 200 km. de hemen yağı değişip yeni markalı kaliteli yağ koymanızı öneririm. Sonra da 1.000 km. de değişin, daha sonra her 3.500 km. de bir.

leventse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

L
    Öğrenci
     keeway sl 150
     1
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Aksu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okan ın dediği gibi rodaj modaj hikaye, tabii sıfır motora da 1. vites kalkış olmalı 2. vites 35 km. 3. vites 50 km. ve 4. vites de 75 km. ye kadar basın aşırı yüklenme yapmayın. Bazı arkadaşlar 4. vites 120 km. hıza çıkıp sonra 5. vitese geçtiklerinde 120 ve üzeri gittiklerini anlatırlardı.

Sakın siz öyle aşırı yüksek devirli kullanmayın.

Rodajda artçı da olabilir bence sakıncası yok, saki sakin gaz vererek kullandıktan sonra.

İşin önemli konusu yağ değişimini hemen yapmak ve yağı kontrol etmek sık sık. Pistonlar ve sekmanlar yeni olduğu için yerine alışana kadar biraz yağ eksiltebilir. Orjinal yağı da çok kalitesiz olduğundan viteslerde de geçmesi açısından sorun yaratacağından 500 km. değil de bence 200 km. de hemen yağı değişip yeni markalı kaliteli yağ koymanızı öneririm. Sonra da 1.000 km. de değişin, daha sonra her 3.500 km. de bir.
    Aksu abı burada bı yanlıs var dogru bılınen yanlıslardan

motor yagı olarak mumkunse rodaj suresınce madenı yag kullanın sentetık degıl

rodaj bıtınce ıstedıgınız yagdan devam

rodajda tam gaz ama devırden kacınarak kullanmak gerek mesela senın verdıgın

2. vites 35 km. 3. vites 50 km. ve 4. vites de 75 km orneklerındekı hızları asmamak , ama bu hızlara kadar dıp gaz gıtmek gerekır kı segmanlar yerıne otursun

Kaynarca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Burak KAYNARCA
    Öğr. Gör.
     Regal Raptor DADYW CLASS 250cc
     AFYONKARAHİSAR
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Peki hangi marka yağ kullanmalıyız. En iyisi hangisidir? Marka ve numarasıyla söyleyebilir misiniz? Ayrıca Afyon'da yetkili servis yok. 200 km'deki yağ değişimini sıradan bir motosiklet ustasına yaptırsam olur mu? Sanırım 500km. deki bakım için Ankara'ya fşlan gitmem gerekecek. Aksi halde garantiden çıkıyormuş.

aslanburclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yaşar AKILLI
    EMEKLİ
     XL650 TRANSALP 2006
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    rodaj modaj hikaye kardeşim işte size örnek geçen sene sapanca gezisinde ben daha sıfır yapılmış motorla ardcılı tamgaz 400 km. bi numara olmadı demekki çin malı işte diyelim tam olarak bloklarda ve yataklarda veya bilyalarda bir orantısızlık veya ayarsızlık varsa ilk 1000 km.de cıkıyor ortaya ondan sonra uğraş dur yeterki yağ ve yağlama sistemi düzgün çalışsın
    plaka: 06 DV 656
    yer : GOP/SİNCAN/ANKARA
    kan : B Rh +
    nick : aslanburclu

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı gitarist murat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki arkadaşlar rodajın toplam km si nedir ... bende 0 aldım 1 hafta oluyor..ne kadar sürecek...

250 lik regaller için kitapçıkta yazan 1000 kmdir, ilk 500 km yi 50 km sürati geçmeden, ikinci 500 km yi 60 km sürati geçmeden doldurman gerekiyor.

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Ben motoru aldım ve km 50 de iken hazerfan a drag yarışlarına seyre giitm yolda 110-120 Hehehehehe.

Şimdi benim makina tam gaz yap 140 a dayıyo. Normal hızda gaz açtığım zaman sanki 1000 lik makina

Peki buna ne diyeceksiniz. İlk yağı 300 km. de değiştim, yağ değilde ayçiçek yağı vardı sanki.

Yağ olarak castrol un 10 x 40 sarı litrelik kutuda scooter yağı var 4 zamanlı onu kullanmanı öneririm. Litre fiyatı 16-17 YTL.

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)