benim motor da rodaj da..60 km hızı geçmeden 300 km yol yapınca (devri yükseltmeden) rodaj tamamlanır dedi bana servis
RR 125 E --- 34 PLK 30
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
mondial 100 nt turkuaz
Istanbul
0 Rh (+)benim motor da rodaj da..60 km hızı geçmeden 300 km yol yapınca (devri yükseltmeden) rodaj tamamlanır dedi bana servis
RR 125 E --- 34 PLK 30
caponord
Samsun
B Rh (+)çok da takılı kalmayın bu rodaj işine .... eski teknoloji kalmadı artık.. alın makineyi basın gidin...bişi olursa bana gelin....
OKAN VERİM -1973 -SAMSUN
APRİLİA CAPONORD ETV 1000
APRİLİA PEGASO 650 ie
SUZUKİ AN 125
caponord
Samsun
B Rh (+)her zaman birini samsuna gelen kardeşlerime tahsis ediyorum...
OKAN VERİM -1973 -SAMSUN
APRİLİA CAPONORD ETV 1000
APRİLİA PEGASO 650 ie
SUZUKİ AN 125
Regal Raptor DD250E
Ankara
A Rh (+)Okan ın dediği gibi rodaj modaj hikaye, tabii sıfır motora da 1. vites kalkış olmalı 2. vites 35 km. 3. vites 50 km. ve 4. vites de 75 km. ye kadar basın aşırı yüklenme yapmayın. Bazı arkadaşlar 4. vites 120 km. hıza çıkıp sonra 5. vitese geçtiklerinde 120 ve üzeri gittiklerini anlatırlardı.
Sakın siz öyle aşırı yüksek devirli kullanmayın.
Rodajda artçı da olabilir bence sakıncası yok, saki sakin gaz vererek kullandıktan sonra.
İşin önemli konusu yağ değişimini hemen yapmak ve yağı kontrol etmek sık sık. Pistonlar ve sekmanlar yeni olduğu için yerine alışana kadar biraz yağ eksiltebilir. Orjinal yağı da çok kalitesiz olduğundan viteslerde de geçmesi açısından sorun yaratacağından 500 km. değil de bence 200 km. de hemen yağı değişip yeni markalı kaliteli yağ koymanızı öneririm. Sonra da 1.000 km. de değişin, daha sonra her 3.500 km. de bir.
keeway sl 150
1
A Rh (+)Aksu abı burada bı yanlıs var dogru bılınen yanlıslardan
motor yagı olarak mumkunse rodaj suresınce madenı yag kullanın sentetık degıl
rodaj bıtınce ıstedıgınız yagdan devam
rodajda tam gaz ama devırden kacınarak kullanmak gerek mesela senın verdıgın
2. vites 35 km. 3. vites 50 km. ve 4. vites de 75 km orneklerındekı hızları asmamak , ama bu hızlara kadar dıp gaz gıtmek gerekır kı segmanlar yerıne otursun
Regal Raptor DADYW CLASS 250cc
AFYONKARAHİSAR
A Rh (+)Peki hangi marka yağ kullanmalıyız. En iyisi hangisidir? Marka ve numarasıyla söyleyebilir misiniz? Ayrıca Afyon'da yetkili servis yok. 200 km'deki yağ değişimini sıradan bir motosiklet ustasına yaptırsam olur mu? Sanırım 500km. deki bakım için Ankara'ya fşlan gitmem gerekecek. Aksi halde garantiden çıkıyormuş.
XL650 TRANSALP 2006
ANKARA
B Rh (+)rodaj modaj hikaye kardeşim işte size örnek geçen sene sapanca gezisinde ben daha sıfır yapılmış motorla ardcılı tamgaz 400 km. bi numara olmadı demekki çin malı işte diyelim tam olarak bloklarda ve yataklarda veya bilyalarda bir orantısızlık veya ayarsızlık varsa ilk 1000 km.de cıkıyor ortaya ondan sonra uğraş dur yeterki yağ ve yağlama sistemi düzgün çalışsın
plaka: 06 DV 656
yer : GOP/SİNCAN/ANKARA
kan : B Rh +
nick : aslanburclu
Regal Raptor DD250E
Ankara
A Rh (+)Ben motoru aldım ve km 50 de iken hazerfan a drag yarışlarına seyre giitm yolda 110-120 Hehehehehe.
Şimdi benim makina tam gaz yap 140 a dayıyo. Normal hızda gaz açtığım zaman sanki 1000 lik makina
Peki buna ne diyeceksiniz. İlk yağı 300 km. de değiştim, yağ değilde ayçiçek yağı vardı sanki.
Yağ olarak castrol un 10 x 40 sarı litrelik kutuda scooter yağı var 4 zamanlı onu kullanmanı öneririm. Litre fiyatı 16-17 YTL.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)