Bilgihan, dediğin titizlikte bir çalışma oldukça zahmetli olacaktır açıkçası. Çoğu gezide gittiğimiz yerleri o gün keşfediyoruz ve planlı gezilerden çok daha keyifli oluyor. Gezi öncesi güzergah araştırması da apayrı bir keyif. Sana da tavsiye ederim.
Hatta bunun bir aşama sonrası rotasız gezilerdir ki tadına doyum olmaz. Gidon nereye götürürse gidersin. Ümraniyeden girip Kerpe'den çıktığımı hatırlarım anlamsızca...
Ama İstanbul çevresinde yaptığım gezileri özetleyecek olursam: (MEsafeler Küçükyalı'dan takribi mesafelerdir)
Şile : 60 km: Topikte var, adını hatırlayamadım denize nazır bir mekanda BULL-TAYFUN-BEATRİCE ile yaptığımız kahvaltı şahaneydi
Ağva: 100 km: Sadece Fenerin oradaki cafe'de çay & tost yedim. Fener görülesidir, yeşilçay üzerindeki herhangi bir mekanda brunch yapabilirsin.
Garipçe: 50 km Mükemmel bir kahvaltı mekanı var. Ufacık, bahçe içinde, denizin hemen yakınında. İşletmecileri de sıcak insanlar. Bir pazar sabahı muhakkak gidelim birlikte.
Karaburun: 85 km: RR tayfası burayı artık iyice ezberledi. Gizli Bahçe'de nefis bir fasıl eşliğinde meyhane tadında akşam yemeği yiyebilirsin. Gece konaklama da çok ucuz.
Maşukiye: 125 km: Tabii ki alabalık. İstediğin mekanda.
Yalova: 50 km (Feribot hariç): ŞElale'ye çıkmanı tavsiye ederim. Bir de oradaki köfteciden köfte yemeni.
Çınarcık: 65 km (Feribot hariç): Sahildeki beach'lerde deniz sefası. Bire de kanın kaynarsa kale disco da gürültülü eğlence.
Beykoz: 24 km: Bir mekana gitmedim, sadece motorla gezdm. Ali oraları iyi bilir.
Kilyos: 50 km: Burc Beach. Kızgın kumlardan serin sulara...
Sapanca: 140 km: Alabalık sonrası çay içmiştik gölün kıyısında ama gidenlerden kime sorarsan tek denemede o mekanı bulamaz