Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 26 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    bargün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BARIŞ ŞENGÜN
    İnşaat Mühendisi
     LEDOW CX250A
     Denizli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    RızaHoşgör´isimli üyeden Alıntı
    mayıs ayında 35 C sıcaklık görmeye başladıgımız dünyamızda hava sogutmalı V motor kullanılmaz.arkadaki motoru yakarsın.

Kaynarca´isimli üyeden Alıntı
    Bu 650 lik Yamaha DragStar için de gecerli midir?

Kaynarca' nın sorusu araya kaynadı ve de benim kafam karııştığı için tekrar sormak istiyorum. Özellikle dragstar ve virago gibi hava sogutmali V motorluların bu sıcak günlerde böylesine motor yakma sıkıntısı olur mu? Madem böyle sıkıntılar var neden Yamaha hala Dragstar ın 650 lik ve 1100 lük modellerinde hava soğutmasını ve V motoru tercih ediyor. Bu modelleri kullananlar konuyla ilgili olarak beni aydınlatabilir mi???

kaanka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper Kaan Ka...
    Bankacı
     Artık yok ;(
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı bargün Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    RızaHoşgör´isimli üyeden Alıntı
    mayıs ayında 35 C sıcaklık görmeye başladıgımız dünyamızda hava sogutmalı V motor kullanılmaz.arkadaki motoru yakarsın.

Kaynarca´isimli üyeden Alıntı
    Bu 650 lik Yamaha DragStar için de gecerli midir?

Kaynarca' nın sorusu araya kaynadı ve de benim kafam karııştığı için tekrar sormak istiyorum. Özellikle dragstar ve virago gibi hava sogutmali V motorluların bu sıcak günlerde böylesine motor yakma sıkıntısı olur mu? Madem böyle sıkıntılar var neden Yamaha hala Dragstar ın 650 lik ve 1100 lük modellerinde hava soğutmasını ve V motoru tercih ediyor. Bu modelleri kullananlar konuyla ilgili olarak beni aydınlatabilir mi???

dostum çin malı hava soğutmalı motorla japon malı hava soğutmalı motor aynı olurmu:?: kalite farkıvar arada hemde dağlar kadar.

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Lafı çok uzatmak istemiyorum, ne ledow ne jinlun parana yazık edip ikisinede yanaşma sakın, gerekirse 1 sene daha motorsuz gez ama alma sakın, türkiyede jinlun devri kapanalı çok oldu, ben artık önceleri yollarda cirit atan jinlunların hiç birisini göremiyorum ne hikmetse. Jinlun hem motor yönünden hemde paslanma yönünden çok dayanıksız, 1 sene içinde nikalajlı jinlun yerine sarı bir jinlun sahibi oluyorsun ayrıca. 3 milyar gibi bir para verip jinlun almaya niyetin varsa bi arkadaşımız 3300 ytl ye çil çil regalini satıyor izmirden, hiç düşünmeden kapat gözünü al ve pişman olma...

Dedebey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yücel Çelik
    Turizm
     Yok
     Antalya/Alanya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    sevgili tayfuna tamamen katılıyorum. ben yaptım bir hata aman dikkat. sık dişini azcık daha ve daha iyi birşey al. yok benim gibi masrafı göze almak istersen o başka tabi. böylece de astarı yüzünü geçti yani. keşke 3300 rakamını engin bey daha öncxe vermiş olsaydı durum daha farklı olurdu. neyse nasip diyelim. dediğim gibi masraf yapıp kendi zevkime binerim denirse durum farklı. motor gösterişli bir motor ancak çin-japon kalite karşılaştırması yapmayın bile. 2 yaşında bir çin malına 12 yaşında japon tercih ederim. sanırım durumu antabildim. saygılar. güzel bir gün geçirmeniz dileğimle.

innocentbystander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Aydin Sahin
    İnşaat Mühendisi
     Yamaha Virago XV 535
     Denizli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı kaanka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum çin malı hava soğutmalı motorla japon malı hava soğutmalı motor aynı olurmu kalite farkıvar arada hemde dağlar kadar.
    Kalite farki muhakkak var da, arkada kalan silindirin soğuması için japon motosikletinde de ayrı bir tertibat yok ki. Ledow/Keeway Supershadow/Bisan Roadstar'da da, Yamaha Virago'da da arkadaki silindir öndekinin tam arkasında değil, biraz yana doğru kaymış vaziyette duruyor. Virago'da arka silindir yeterince soğuyorsa, Çin motorunda neden soğumasın? Budur soru. Yoksa 'hangisi daha kaliteli' değil yani.

Kaynarca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Burak KAYNARCA
    Öğr. Gör.
     Regal Raptor DADYW CLASS 250cc
     AFYONKARAHİSAR
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı innocentbystander Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Budur soru. Yoksa 'hangisi daha kaliteli' değil yani.
    Anlaşılabilmenin dayanılmaz hafifliği

Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır.

foreman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Ulus
    servis şefi
     sym gts 250 evo i
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı innocentbystander Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Budur soru. Yoksa 'hangisi daha kaliteli' değil yani.
    bu soruya cevap vermek ıcın alıntı yaptım...verdıgım cevabın AYDIN arkadasımızla ılgısı yok...

su ana kadar her ıkı çeşıt motoru inceleme sansım olmadı...
    ama illa çin motorlarında kı arka sılındır sogumaz motor hararet yapar teorısinde ısrarlı iseniz muhtemelen çin ve japon V motorlarında malzeme ve hava kanalı farkı vardır...
    ıkı motor arasındakı fıyat farkının sadece isimden kaynaklandıgını sanmam...japon 2 sılındır V motorlu bı motor 10,000 ytl ıken aynı motorun çin kopyası 3,000 ytl...
    ucuz olan çin motorsikletlerinde mutlaka motor bloğu ve ona baglı dıger malzemelerde ekonomı yapılmıstır...muhtemelen bu ıhtımal dusunulerek bu tip motorlar hararet yapar dıye dusunuluyor olabılır...
    literatürde foreman...
    halk arasında formen...
    dostlar arasında FATİH....

Kaynarca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Burak KAYNARCA
    Öğr. Gör.
     Regal Raptor DADYW CLASS 250cc
     AFYONKARAHİSAR
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı foreman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu soruya cevap vermek ıcın alıntı yaptım...verdıgım cevabın AYDIN arkadasımızla ılgısı yok...

su ana kadar her ıkı çeşıt motoru inceleme sansım olmadı...
    ama illa çin motorlarında kı arka sılındır sogumaz motor hararet yapar teorısinde ısrarlı iseniz muhtemelen çin ve japon V motorlarında malzeme ve hava kanalı farkı vardır...
    ıkı motor arasındakı fıyat farkının sadece isimden kaynaklandıgını sanmam...japon 2 sılındır V motorlu bı motor 10,000 ytl ıken aynı motorun çin kopyası 3,000 ytl...
    ucuz olan çin motorsikletlerinde mutlaka motor bloğu ve ona baglı dıger malzemelerde ekonomı yapılmıstır...muhtemelen bu ıhtımal dusunulerek bu tip motorlar hararet yapar dıye dusunuluyor olabılır...
    Fatih Bey'in de Aydın Bey'in de fikirleri oldukça yapıcı. Şuan için erken olmasına rağmen şimdiden RR'dan sonra alacağım motosikleti araştırmaya başladım. (Soruyu da konu hava soğutmalı motorlara geldiği için bu sebeple sormuştum zaten, yoksa topicin Jinlun topici olduğunun farkındayım)

Haliyle 4 adet marka var cruiser olarak karşımda.. (Japon olacak ya, o bakımdan hani )
    Kawasaki,Suzuki,Honda,Yamaha.. Fiyatları pahalıdan ucuza sıralarsak da demin yazdığım şekilde oluyor sıralama. Yamaha haricindekiler su soğutmalı. Yamaha'nın tercih edilebilir tarafı ise 648 CC olması. (vergi diliminden ötürü) Ve tabii ki fiyatı daha uygun.. Ancak hava soğutmalı bir Yamaha yazın problem yaşatacaksa tabi ki diğer markalara yönelmek gerekir. Ama hani "Japon" olması sebebiyle hava soğutmalı bile olsa sorun çıkarmıyorsa hem vergi diliminden ötürü hem de fiyat uygunluğundan ötürü Yamaha tercih edilebilir. Burda da şu soru aklı kurcalıyor; diğer markalar da "Japon" olmalarına rağmen neden su soğutmalılar? Bu bir marka tercihi olabilir muhakkak ona göre de fiyatı fazladır ancak benim ilgilendiğim tarafı farklı.. Benim için motorun su soğutmalı olmasından doğacak tek avantaj yazın problem yaşatmamasıdır. Ama "Japon olma" mantığıyla Yamaha da yazın sorun yaşatmıyorsa hem fiyatı hem de vergi diliminin düşük olması sebebiyle tercih edilebilir. (Diğer markalarla olan 100-150 CC lik fark benim için çok önemli değildir)
    Markalar arasında bilmediğim başka farklılıklar da olabilir muhakkak.

Özetle;
    Yamaha DragStar'lar yazın -hava soğutmalı olması sebebiyle- problem çıkartırlar mı? Yamaha ile diğer markalar arasında soğutma sistemleri dışında büyük kalite farklılıkları var mıdır? Var ise (en yakınıyla alışta 3 bin YTL, vergi dilimi olarak senelik 2 katı) fiyat farkına değer mi?

Teşekkürler.

Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır.

foreman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Ulus
    servis şefi
     sym gts 250 evo i
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı Kaynarca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Özetle;
    Yamaha DragStar'lar yazın -hava soğutmalı olması sebebiyle- problem çıkartırlar mı? Yamaha ile diğer markalar arasında soğutma sistemleri dışında büyük kalite farklılıkları var mıdır? Var ise (en yakınıyla alışta 3 bin YTL, vergi dilimi olarak senelik 2 katı) fiyat farkına değer mi?

Teşekkürler.
    sayın kaynarca;
    bugun dunya devı olan porshce 911 modelı 1964/1989 yılları arası hava sogutmalı olarak uretılmıstır...
    bu bahsı gecen makına 110 bg ıla 300 bg arasında olup yıllarca tırmanma ve pıst sampıyonlukları vardır...
    ustelık mu motorlar aracların arkasında ve tamamen kapalı bır ortamda saklanmaktadır...
    tabıkı kendıne ozgu bı hava sogutma kanalları ve havayı yonlendırme sıstemlerı vardır.
    ama en azından motor ve aktarma organları bır motorsıklet tekı kadar acık ve hava alabılır degıldır...
    buna bınaen sızın tercıh etmıs oldugunuz Yamaha DragStar'lar yuksek teknolojı ve mühendıslık calısması oldugundan yazın kullanmanızda bı sakınca yoktur...

hal boyle ıken bu tıp motorlarda bununla ılgılı sureklı arz eden bır problem olsa ıdı bu markaların ARGE calısanları bununla ılgılı bı cozum yolu uretırlerdı...

sızın anlıyacagınız bu makınaya bınılır...
    arka sılındırın soguması ıle ılgılı hıc bır sorunda cıkmaz...

asıl sorun surda:
    '''bu makınanın genel olarak parcaları neden bu kadar cok pahalı'''...
    '''yanlıslıkla sanzuman dıslısı kırılsa acaba bana ne kadara maal olur'''..
    yada okan ın motorunda oldugu gıbı '''kayıs sıyırsa kac lıra odemem gerek'''...
    '''ekstra orjınal bır aksesuar alsam acaba ne kadardır'''

sız bu sorulara tüm samimiyetınızle kendı ıcınızde cevap verın...
    olumlu bı dusunce hasıl olursa Yamaha DragStar gonul rahatlıgı ıle bınebılırsınız...
    literatürde foreman...
    halk arasında formen...
    dostlar arasında FATİH....

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Burak kardeşim,

Ben de yeni motor almayı kafama koyduğumda iki alterntifli yürümüştüm, honda shadow ve suzuki intruder.

Yamaha dragstar'ın görüntüsü diğer ikisine basmasına karşın hava soğutmalı diye alternatiflerim arasına almamıştım. Benim gibi 10.000 km tecrübeli yeni bir motorcunun başka bir kriteri olamazdı zaten

NEyse mevzu o değil. Farklı forumları araştırdım, neymiş kardeşim biri 3000 devirde maksimum tork üretirken biri 3500 de üretiyormuş da birinin beygiri diğerinden daha fazlaymış, birinin torku öbürüne basarmış yok enjeksiyonlu karbüratörlü vsvsvsvsvsvs. Netice itibarıyle herkes kendi motorunu övüyor diğer forumlarda.

Bence bizim gibi yeni kullanıcıların cruiser tercih parametreleri önem sırasıyla (aynı segmentteki motorlar için, mesela shadow-intruder-dragstar)

1- 2 metre yakınından bakınca dakikada atan nabız sayın
    2- Selesine oturunca hayalini kuracağın yolun uzunluğu
    3- İnternette o modeller için yaptığın "tık" sayısı
    .
    .
    .
    .
    55- Karbüratör&enjeksiyon (yakıt sarfiyatı için belki önemli ama çok da değil)
    .
    145- Yakıt tüketimi (3 aşağı 5 yukarı aynı)
    146- Servis ağı (en kötüsü Suzukidir eminim, onun bile her ilde gani gani var)
    147- Motorun beygiri torku (farkı hissedebilecek miyiz? 3-5 aygır farkı bu kadar önemli mi?)
    148- Motorun soğutma sistemi (hava soğutmalı olup yanan dragstar varsa bunu birinci sıraya taşıyacağım ama iddia ediyorum yoktur)
    Konu carvalho tarafından (21.May.2008 Saat 17:52 ) değiştirilmiştir.
    yol yapalım yol

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)