Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

siyahus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Hasan
    SAP ABAP Danışmanı - Freelancer
     RR 250E
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Post Power LEDlerle sisfarı

Selam arkadaşlar , power LED ler kullanarak sisfarı yapmak gibi bir niyetim araştırıyorum ancak benim kitapçığım yok ve DD-250E nin redresör(meksefe) sinin değerlerinin bilen biri buraya yazabilir mi ? ona göre hesap kitap yapacam bakalım yolu aydınlatacak kadar parlak ama aküden yemeyecek kadar az akım çeken bir sisfarı yapabilecek miyim ? Teşekkürler şimdiden.
    34 EF 1376 - Siyah RR Satıldı :(

kayar2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

KAYA SÖZGEN
    MÜHENDİS
     HYOSUNG GV650 AGUİLLA
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    altarnetörün gücü toplam 75 80 waat civarındadır devre göre gücü artar azalır
    normalde 40 45 w att farı yakınca harcar gerisi aküyü şarj eder letli bi sis farı 10 15 w tı geçmez heralde yaparsan haber ver iyi olursa şık bi şey bende isterim

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Benim far 55 watt + 2 tane 10 watt lık sis farı + 6 parça kırmızı led var, aküm hala orjinal akü ve cayır cayır yakıyorum hepsini. ledle yapılacak sis farlarını rahatlıkla yakacaktır hiçbir problem olmaz.

KAYA SÖZGEN
    MÜHENDİS
     HYOSUNG GV650 AGUİLLA
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı siyahus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar , power LED ler kullanarak sisfarı yapmak gibi bir niyetim araştırıyorum ancak benim kitapçığım yok ve DD-250E nin redresör(meksefe) sinin değerlerinin bilen biri buraya yazabilir mi ? ona göre hesap kitap yapacam bakalım yolu aydınlatacak kadar parlak ama aküden yemeyecek kadar az akım çeken bir sisfarı yapabilecek miyim ? Teşekkürler şimdiden.
    ne yaptın yapmaya başladınmı meksefe yani kondensatör bu motorlarda yok önemli olan altörnetörün gücü rahatlıkla taşır yapmanı bekliyorum

MUSTAFA MERMER
    MOTOSIKLET SERVISI
     REGAL RAPTOR
     ISTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    regalde meksefe yoktur ben sıze yardımci olurun

Hasan
     RR 250E
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Henüz başlamadım, selanik pasajına gitmem lazım, önce 1,5 voltluk normal büyük ledlerden 5 er adet seri bağlayarak 7,5 voltluk 2 tane paralel devre yapmayı düşünüyorum eğer aydınlatırsa ki pek ümidim yok o zaman 1 wattlık power ledlerden 5taneli toplam 10 power ledli bir devere yapmayı düşünüyorum ama bu toplam 10 watt çekecek bide tabi bunları bir sisfarı içine yarleştirmek lazım . Normal sis farından daha maliyetli bi iş olacak. Önce bir selanik pasajından fiyat alıp cok pahalıya çıkmazsa yapmayı düşünüyorum.

moonchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serhat tutal
    İşletme
     RR'dı eskiden
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Henüz başlamadım, selanik pasajına gitmem lazım, önce 1,5 voltluk normal büyük ledlerden 5 er adet seri bağlayarak 7,5 voltluk 2 tane paralel devre yapmayı düşünüyorum eğer aydınlatırsa ki pek ümidim yok o zaman 1 wattlık power ledlerden 5taneli toplam 10 power ledli bir devere yapmayı düşünüyorum ama bu toplam 10 watt çekecek bide tabi bunları bir sisfarı içine yarleştirmek lazım . Normal sis farından daha maliyetli bi iş olacak. Önce bir selanik pasajından fiyat alıp cok pahalıya çıkmazsa yapmayı düşünüyorum.
    Ya reklam gibi olacak ama niyet iyi olduğundan kimse kızmaz sanıyorum. Benim dükkan orada, gerçi biz LED satmıyoruz ama piyasadan arkadaşlarımız var LED satan. Belki daha iyi fiyat almana yardımcı olabiliriz. Bizim dükkandaki arkadaş toplar istediğin malzemeleri. Hani maliyetin gereksiz yere şişmesin diye ben önerimi yapayım dedim. Yardıma ihtiyacın olduğunu düşünürsen bana özelden mesaj atabilirsin, adresi ve diğer iletişim bilgilerini veririm.
    We believe in going our own way, no matter which way the rest of the world is going...

KAYA SÖZGEN
    MÜHENDİS
     HYOSUNG GV650 AGUİLLA
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    bu gün bi aksesuarcıda yaklaşık 20 normal led ten yapılmış sis farı gibi yaklaşık 8-9 santim çapında çifti 20 tl gördüm yaktıP BAKTIM park lambalarından az fazla aydınlatma yapıyor hiç ufak ledlerle ugraşma bence power ledlerden bi çalışma yaparsan daha kestirmeden gitmiş olursun arkadaşta oralardaymış pw led lerden uygun bulur pw ledleri istenilen güçte meydana getirebilrsen ona görede bi far kabına kona bilir diye düşünüyorum.netten biraz inceledim baya bi çeşit pw led mevcut. başarılar dilerim

Hasan
     RR 250E
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Kullanmam gerekenler tahminen aşağıdaki sayfada olan pwrled ler gibi olmalı , ama bunları burada kaça buluruz. Bi bakıcam. Moonchild arkadaşım buradaki ledleri bulabilirmiyiz ve bulursak ne civarı çıkar bir sorabilirsen cok memnun olurum .Bunların Tekli olanlarıda olur. 1 wattlıklardan.
    Kayar2 abicim dediğin gibi tahmin ediyorum bende , ama onların kulandıkları muhtemelen küçük ledlerdir sadece görüntü amaçlı onlar. 1,5 voltluk büyük ledler daha cok aydınlatır. Birde onların kenarlarını zımparalayıp far tasına oturtulursa odaklamakta mümkün olabilir.
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5834

moonchild - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

serhat tutal
    İşletme
     RR'dı eskiden
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Kullanmam gerekenler tahminen aşağıdaki sayfada olan pwrled ler gibi olmalı , ama bunları burada kaça buluruz. Bi bakıcam. Moonchild arkadaşım buradaki ledleri bulabilirmiyiz ve bulursak ne civarı çıkar bir sorabilirsen cok memnun olurum .Bunların Tekli olanlarıda olur. 1 wattlıklardan.
    Kayar2 abicim dediğin gibi tahmin ediyorum bende , ama onların kulandıkları muhtemelen küçük ledlerdir sadece görüntü amaçlı onlar. 1,5 voltluk büyük ledler daha cok aydınlatır. Birde onların kenarlarını zımparalayıp far tasına oturtulursa odaklamakta mümkün olabilir.
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5834

Abi bizim aydınlatma projeleri için beraber malzeme tedarik ettiğimiz LED satıcısı bir iki firmadan fiyat aldım. 2 tip power LED var, fiyatları şöyle:

700mA 3,5V 3$ civarında
    350mA 3,5V 1,5$ civarında

Senin kullanmayı düşündüğün powerled'ler anlayacağın üzere ikinci sıradakiler. Yaklaşık 1W'lık güçleri vardır her birinin ve seri bağlayarak kullanabilirsin. Bunların lensleri de var odaklamak ve parlaklığı artırmak üzere ama senin LED'leri bağlayacağın yapıya uygun lens bulabilir miyiz, teker teker her ledi lenslemek ne kadar uygun bir odaklama sağlar bilemiyorum...

Bir de hani ukalalık olarak algılamazsan küçük bir öneride bulunmak da isterim. power led uygulaması sabit akım gerektirir. Yani power led bir sabit akım kaynağıyla sürülür. örneğin ikinci sıradaki LED'leri kullanacaksan 350mA'lik bir sabit akım kaynağına ihtiyaç duyarsın. Aksi halde LED'in ömrünü kısaltabilir ve hatta yakabilirsin. Konuyla ilgili olduğuna göre zaten biliyosundur da hatırlatmak istedim.
    We believe in going our own way, no matter which way the rest of the world is going...

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)