sen şimcik bizim motorlara buldozermi demek istiyoooonn
ya uzay linkteki yazının başlığında dizel motor son ders yazıyooo
uzaydan copy dir
Her üç tip fan da soğutmada yaygın olarak kullanılır. Atmosferdeki soğuk havayı radyatör petekleri arasına gönderir. Bununla birlikte bu tip fan her uygulamada kullanılmaz. Örneğin, buldozerde fan motorun önüne montelidir, radyatör kanatları arasının tozla kolayca sıvaşabilmesi nedeniyle üfleyici tip bir fan kullanılmalıdır.
buradad diyorki atmosferdeki soğuk havayı alır diyoo yaniiii motor yönünden alamaz çünkiii sıcak hava olur soğutmaz kıh kıh kıh biraz daha çalışşşş

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)

kafam iyice karıştı fakat dün uzay ın söylediği çok mantıklı gelmişti aslında biraz da araştırdım ve uzayın ilk söylediğinin doğru olduğunu gördüm. Genelde internette bulduğum bütün bilgiler otomobiller için bizim regal raptorlarin soğutma sistemi farklıysa bilmiyorum tabi ama. Otomobillerde fanlar her zaman radyatöre üflüyor.Bide söylediklerinizi düşününce mantıklı geldi fakat trafikte yada olduğunuz yerde motoru zorladığınız da radyatöre hava girmicek dolayısıyle radyatördeki su soğumayacak. Ama yine de bilgiler için çok teşekkürler dikkate alıcam. Yarın regal servisine gidip tam olarak öğreniyim en iyisi