Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

sir82 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serhat Koçak
    Montaj personeli
     Regal Raptor 250 DADYW
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2

Motosiklet bakımı

Arkadaşlar bende ellerimi yağa gres e bulamayı seven birisi olarak motosikletimin bakımını yapıyorum daha doğrusu yapmaya çalışıyorum. Sizlerden özellikle bu işin müdavimi abilerimden bi ricam olucak
    Motosikletin yağını nereden boşaltabilirim ben yapabilirmiyim,Hangi motor yağı kullanılır,zincir yağlama için ne önerirsiniz. Ben sadece hava filtresini temizleyebildim. Bildiğiniz başka bakım işlemleri varmı. Şimdiden teşekürler

snsl66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

sansal
    uçak tamircisi
     dd250e-9
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    yeri sol alt kısımda eğilip baksan biraz kurcalasan "işte burası" dersin. yağı boşaltıktan sonra tapayı geri takarken contayı kontrol et. aşınmışsa değiştir. tapayı sıkarken aman sağlam olsun yağ kaçırmasın diye abanma. onun bir tork değeri var ama sende torkmetre olması ihtimali tabiki yoktur. zaten ustaya götürsen oda torkmetreyle sıkmıyor. yalnız boş bulunma dikkat et yağ doldururken motor dik konumda olmalı motor ayaklıkta yatıkken yağ koyma yanılırsın. kitaba göre motorumuz 1,9 lt yağ alıyor.kullanım klavuzunda 10-40 yazıyor, farklı viskozitede yağlar kullanan arkadaşlar olduğunu duydum ama bence fantaziye gerek yok. üreten 10-40 diyorsa 10-40'tır. tartışılır mı? evet tartışılır.

Serhat Koçak
    Montaj personeli
     Regal Raptor 250 DADYW
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Saol kardeş çok teşekkür ederim çok yardımcı oldun.Birileri sormalı birileri cevaplamalıki diğerleride nasiplensin

RızaHoşgör - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

RIZA HOŞGÖR
    Serbest Meslek
     RR 2007
     Çanakkale
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Uzun yol yapmayı seviyorsan ve yaşadıgın yeri dikkate alarak yaz aylarında yağını biraz kalınlaştırmanda sorun yoktur.
    DİKİLİ BİR AĞACINIZ VARMI?

kurucuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan KURUCU
    Biyomedikal Teknikeri
     Spyder 250 E-10
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    DOstum benim bi arkadaşım sürekli 10 -40 kullanıyor castroll..onu kullanabılırsın...zincir yağlama için normal bir motor parçası ve aksesuarı satan bi yerden alabilirsin..çünkü cok pahalı makınalrın zındırlerını yagllamak için kullanılan bılesenlerı bıle onlarda ordan alıyor..makınalar arasında zıncır yagı farketmıyor..... zaten kımseden bısey bıle ogrenmezsen veya kafan karısırsa onlar senı yönlendırır...

Serhat Koçak
    Montaj personeli
     Regal Raptor 250 DADYW
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim Rıza abi ve Kurucuc saolun. Bugün yaptığım motor yağları ile iilgili araştırmalarda yağların çeşitlerini okudum normal,mineralli,sentetik,yarı sentetik mesela sentetik yağ motosiklette çok uygun çok uzun ömürlü olduğu kadar debriyajda vites geçişinde sıyırma yapabiliyormuş yarı sentetik ideal olurmu Önerdiğiniz kalınlaştırılmış yağ için bi marka yada isim verebilirmisiniz sakıncası yoksa

Uzay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Uzay
    Bilg. Müh
     Xevo 400
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Ben motor yağı olarak hep castrol kullanmıştım. Zincir temizliği için WD-40, zincir yağlama için de castrol'ün zincir yağlama yağını kullanmıştım. Bu yazdığım ürünler sorunsuz bir sürüş sağladı bana
    .

[Bu alan reklam için kiralıktır. İletişim: 444 UZAY]

kurucuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan KURUCU
    Biyomedikal Teknikeri
     Spyder 250 E-10
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı sir82 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlgilendiğiniz için teşekkür ederim Rıza abi ve Kurucuc saolun. Bugün yaptığım motor yağları ile iilgili araştırmalarda yağların çeşitlerini okudum normal,mineralli,sentetik,yarı sentetik mesela sentetik yağ motosiklette çok uygun çok uzun ömürlü olduğu kadar debriyajda vites geçişinde sıyırma yapabiliyormuş yarı sentetik ideal olurmu Önerdiğiniz kalınlaştırılmış yağ için bi marka yada isim verebilirmisiniz sakıncası yoksa
    benım bıldıgım duydugum sentetık yag...sıyıma yapma konusuna gelınce.... zaten 250 cc lıklerde cok sıkıstırma olmuyor makınayı..yanı hıc guzel canını sıkma...ınsanlar bıle ölüyor...bısey cıkaracaksa makına cıkarsın korkma..gerekırse kendın tamır et yıne bınersın..walla benım canım zaten sarj olayından bı de muaynede ceza odedıgım ıcın sıkkın...amannnnn taaaa....... dedım...gıttıgı yere kadar ..motorun hepsı yansa...saolsun walla....napalım...fazla pahalı degıl zaten 250 lıkler...sentektık kullan gerısını dusunme..10 yıl mı bencez zaten aynı makınaya... nasıl ıcını rahatlattım mı..

RızaHoşgör - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

RIZA HOŞGÖR
    Serbest Meslek
     RR 2007
     Çanakkale
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Yarı Sentetik.başkasını Kullanmayın
    DİKİLİ BİR AĞACINIZ VARMI?

Serhat Koçak
    Montaj personeli
     Regal Raptor 250 DADYW
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Yarı sentetik tamam anlaşıldı teşekkürler.

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)