Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

guento - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Enes Yenel
    Tekstil
     RR Daytona 350cc
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı telkarinn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bazı şeylerin genç yaşlarda başlaması güzel. bi çok yaştaşım o demir atın üstünde şuan ve umarım daha da çoğalır bu sevda....
    Sevdalısı ne kadar çoğalırsa, yedek parçası, aksesuarları da o kadar çoğalır

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    full yardırma bir çinli motor için hiç iyi değil full değil de half yardırma olsa motor sağlığı açısından çok daha iyi:mrgreen:
    abi full den kastım ilk günden beri :mrgreen: öteki türlü motor ağlar ama onuda denedik hemde 2 kişi üstüne binip :D ama bi süre sonra ben oynamıom diyip küsüo ilk rolantide stop ediyo :D motorun ısısını bi ejderin ateş topu üflemesinden önceki gırtlak ısısıyla eşit ölçtük kısaca rambo gibi eğitioz pırpırı

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi full den kastım ilk günden beri :mrgreen: öteki türlü motor ağlar ama onuda denedik hemde 2 kişi üstüne binip :D ama bi süre sonra ben oynamıom diyip küsüo ilk rolantide stop ediyo :D motorun ısısını bi ejderin ateş topu üflemesinden önceki gırtlak ısısıyla eşit ölçtük kısaca rambo gibi eğitioz pırpırı
    Dikkat et te rambonun contaları yanmasın :mrgreen:

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dikkat et te rambonun contaları yanmasın :mrgreen:
    abi adı pırpır :D rambo değil :P

bişi olmaz abi hemen öyle bi keresinde kıbrısta kontaktör nalları dikmişti arabada. 120 dereceyi gördü araba uzun bi süre bişi olmadı. o 2 kişilik olayıda bi kere denedik sonucunu görünce bıraktık. normalde tek ben yüksek devir yardırıp belli aralıklarla dinlendirip eğitiorum :D

telkarinn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Akınakca
    Fakir ama gururlu memur :)
     Gitti Regal Geldi Suzuki Marauder 800
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı guento Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevdalısı ne kadar çoğalırsa, yedek parçası, aksesuarları da o kadar çoğalır
    Kesinliklee

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hayırlı olsun,Dokin kazasız sürüşler dilerim.

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun arkadaşım keyifli sürüşler
    ilk günden heybeyi bile almışsın baksana :D motoru alcağın günü ne kadar sabırsızlıkla beklediğini şimdi daha iyi anlıyorum :D
    rodaj konusunda kafanı karıştırmayım ben :D yabancı bi racing sitesindeki kitaptan alıntı bişiler okumam ve bizim ordaki motorcununda onaylaması üzerine full yardırıorum ben.motoru nasıl alıştırırsan öyle olur

dostum aynı yazıyı bende okudum :D

aynı işlemi bende yapıyorum inan bana her kelimesi doğru ;)

subarı servisinde arkadaşım var birebir öyle olması gerekiyor zaten dedi
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

dokin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukan K.
    öğrenci
     Honda Shadow
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Emix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum aynı yazıyı bende okudum :D

aynı işlemi bende yapıyorum inan bana her kelimesi doğru ;)

subarı servisinde arkadaşım var birebir öyle olması gerekiyor zaten dedi
    EMİXX ve FALLDOWN, nasıl yani? rodaj modaj yalan mı? yok ilk 300km 50yi geçme ilk 500km 75i geçme ilk 1000km 90ı geçme sonra aban olayı falan hikaye mi bunlar ?

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı dokin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EMİXX ve FALLDOWN, nasıl yani? rodaj modaj yalan mı? yok ilk 300km 50yi geçme ilk 500km 75i geçme ilk 1000km 90ı geçme sonra aban olayı falan hikaye mi bunlar ?
    kafa karıştırmak gibi olmasın. siz standartı uygulayın sonra aracınıza birşey olur vs bizden olmasın yani

aracımı sıfır km bayiden alırım.

marşa basarım yeterli seviyeye kadar ısınmasını ara gaz vere vere beklerim.

yeterli ısıya ulaştığı zaman fabrikanın içine koyduğu yağı değiştiririm.

aşağı yukarı 50 100 km sakin kullanırım ancak sürekli vites değiştiririm dişliler alışsın birbirine. bu vites değiştirmenin oluşturduğu devirlenmeler vs parçaların birbirine alışma sürecine karter'de illaki metal tozu ufak metal parçacıkları birikecektir illaki sürtünmeden dolayı ardından tekrar yağ değiştiririm.

sürekli ani hızlanır redline'a aşağı yukarı gelir gelmez derken vites değiştiririm. ani dururum sürekli vites değiştiririm aşağı yukarı ara gazları son hızı derken derken vsvs.. uzun bir müdden böyle kullandıktan sonra tekrar yağını değiştiririm ve diğer extra bakımlarını aksatmam

anlatmak istediğim. hareketliyimdir sürek dur kalk hızlan yavaşla her vitesde limitlerini zorlarım makinanın bi nevi ilk 2500 km'ye kadar hareketli olarak sürekli yağ değiştirmekle geçiyor vaktim

bu zamana kadar bir eksisini değil artısını gördüm hep ve BİLİNÇ'li olarak yapıldığı taktirde araç için oldukça yararlı birşey benim gözümde.

kitabına göre rodajı yapılmış aynı marka model araç ile benimkini test ederim test ettiğim aracı sürünce gitmiyor resmen benim gözümde benim aracımı test eden şahıs extra modifiyemi yaptın ne bu uçuyor resmen diyor her seferinde...

Eski araçlarda evet rodaj var ve olmalıdır Çünkü parçaların kesimi ve yapısı günümüz teknolojisi ile olmadığı için parçaların birbirine alışma evresinde biraz dikkatli olunmak zorunda

Bir çoğumuza garip gelsede, artık rodaj mı kaldı? densede mekanik var olduğu sürece alışma süreci olacaktır.

rodaj tamamen bilinçi olarak yapılmalıdır hata küte kullanılmamlıdır

benim yaptığım bilinçli olarak hor kullanmak gibi görünsede öyle değil aslında
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

dokin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukan K.
    öğrenci
     Honda Shadow
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Emix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kafa karıştırmak gibi olmasın. siz standartı uygulayın sonra aracınıza birşey olur vs bizden olmasın yani

aracımı sıfır km bayiden alırım.

marşa basarım yeterli seviyeye kadar ısınmasını ara gaz vere vere beklerim.

yeterli ısıya ulaştığı zaman fabrikanın içine koyduğu yağı değiştiririm.

aşağı yukarı 50 100 km sakin kullanırım ancak sürekli vites değiştiririm dişliler alışsın birbirine. bu vites değiştirmenin oluşturduğu devirlenmeler vs parçaların birbirine alışma sürecine karter'de illaki metal tozu ufak metal parçacıkları birikecektir illaki sürtünmeden dolayı ardından tekrar yağ değiştiririm.

sürekli ani hızlanır redline'a aşağı yukarı gelir gelmez derken vites değiştiririm. ani dururum sürekli vites değiştiririm aşağı yukarı ara gazları son hızı derken derken vsvs.. uzun bir müdden böyle kullandıktan sonra tekrar yağını değiştiririm ve diğer extra bakımlarını aksatmam

anlatmak istediğim. hareketliyimdir sürek dur kalk hızlan yavaşla her vitesde limitlerini zorlarım makinanın bi nevi ilk 2500 km'ye kadar hareketli olarak sürekli yağ değiştirmekle geçiyor vaktim

bu zamana kadar bir eksisini değil artısını gördüm hep ve BİLİNÇ'li olarak yapıldığı taktirde araç için oldukça yararlı birşey benim gözümde.

kitabına göre rodajı yapılmış aynı marka model araç ile benimkini test ederim test ettiğim aracı sürünce gitmiyor resmen benim gözümde benim aracımı test eden şahıs extra modifiyemi yaptın ne bu uçuyor resmen diyor her seferinde...

Eski araçlarda evet rodaj var ve olmalıdır Çünkü parçaların kesimi ve yapısı günümüz teknolojisi ile olmadığı için parçaların birbirine alışma evresinde biraz dikkatli olunmak zorunda

Bir çoğumuza garip gelsede, artık rodaj mı kaldı? densede mekanik var olduğu sürece alışma süreci olacaktır.

rodaj tamamen bilinçi olarak yapılmalıdır hata küte kullanılmamlıdır

benim yaptığım bilinçli olarak hor kullanmak gibi görünsede öyle değil aslında
    EMİX, abi senin bu dediğini birçok form sitesinde de okudum.. sıfır motoru alıp da rodaj yapan 2 farklı insan var. biri kitabında yazdığı gibi şöle böle yapan, ikincisi senin gibi motoru en baştan itibaren açan, yoran bir kullanıcı. her ikisinin artıları da vardır eksileri de vardır. ama diğer sitelerde de insan şu kanıya varmış özetlemek gerekirse, eski araçlarda rodaj yapılmalıdır ama yeni model araçların rodaja ihtiyacı yoktur.. şimdi çok tereddütte kaldım. bu bence çok önemli ve kesin bir sonuca ulaşması gereken bir konu. en net bilgiyi nerden alıcam bilmiyorum.. yarın emre motoru arayıp sorcam. salı ya da çarş günü motorumu anahtar teslim almaya gidiyorum. o güne kadar kararımı vermeliyim nasıl yapıcam. şimdiden teşekkürler. kafa karıştırmiym dedin sevgili Emix ama tüm düşüncelerimi değiştirdin şimdi aklımda onca soru işareti başladı :D ;))

Sayfa 2 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)