Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

serkan
    stk yoneticisi
     canıtez
     ıstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Egzoz bağlantısı hk. Problemenler

Arkadaşlar raptor DD150 motorumun 2.el olarak aldığımda egzoz bağlantılarını motora bağlayan kısmındaki sağ ve sol 2 şer vida yerinden çıkıktı. geçenlerde bir tamircide yaptırdım. ve 2 gün önce yalovaya gittiğimde ki tam gaz gittim epey zorladım motoru o bağlantı vidalarından sol tarafında olanın bir tanesi yalama idi biraz o yerinden düşmüş ama sağlam olan da kırılmış, fakat okadar sıkı sıkılmı durumda imişki vida değil de bağlantı yeri yani bağlı olduğu yerden ufak bir parça kopartıp düşmüş, şimdi sol egzoz yine naynay durumda. Neden böyle bir şey oldu, motor da çok yüksek bir basınçmı var ?? birşey anlamış değilim. başına gelen varsa yazabilirse sevinirim.
    istanbul/ümraniye

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı serkanbey78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar raptor DD150 motorumun 2.el olarak aldığımda egzoz bağlantılarını motora bağlayan kısmındaki sağ ve sol 2 şer vida yerinden çıkıktı. geçenlerde bir tamircide yaptırdım. ve 2 gün önce yalovaya gittiğimde ki tam gaz gittim epey zorladım motoru o bağlantı vidalarından sol tarafında olanın bir tanesi yalama idi biraz o yerinden düşmüş ama sağlam olan da kırılmış, fakat okadar sıkı sıkılmı durumda imişki vida değil de bağlantı yeri yani bağlı olduğu yerden ufak bir parça kopartıp düşmüş, şimdi sol egzoz yine naynay durumda. Neden böyle bir şey oldu, motor da çok yüksek bir basınçmı var ?? birşey anlamış değilim. başına gelen varsa yazabilirse sevinirim.
    Serkan anlatmaya çalıştığın kısım motorun manifolt bağlantı vidaları.
    O vidaları kim sıktıysa ya kendini Kırkpınar pehlivanı sanıyor:mrgreen: yada seni kendisine sürekli müşteri yapmaya çalışıyor çünkü manifolt vidaları çok sıkıldığı zaman motorun titreşiminden dolayı bir süre sonra bağlantı saplamalarından kırılır ve kopar.Parça değişiminden başka yapılacak birşey yok ama bu sefer fazla aşırı sıkmasınlar o vidaları

Allah sana iyi bir usta nasip etsin.Ne diyeyim.
    İyi sürüşler

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,893
    Beğenilmiş
    7,142
    serkan geçmiş olsun geçen gün baktıgımızda o vidaların düşmüş olmasından huylamıştım normal şartlarda düşmez çünki demek vidası yalama olmuş tek vida düşüncede yük diğer vidaya binmiş onuda yerinden koparmış anlaşılan benim ilk makinam 150 cc jinlunda aynı sorun oldu çözüm vidaların motor bloğuna giren yerine tornacıda yüksük denilen bir işlem yapılıyor yani vidanın tutacagı yeri yeniden yapıyorlar bu işlemi yaptıramazsan onun için motor bloğu değişiyor kolay gelsin

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)