kenda (fatality)

arka frene biraz dokunman ( iyi ayarlanmış ise) tekerleği anında kitler. bunun nedeni kuru zeminde lastik dönerken motorun ağırlığından dolayı asfalta basınc uygular ve motor gittikçe lastik dönmeye kampana ise tekerin dönmesini durdurmaya çalışır. zemin ıslak olunca yani lastik ve asfaltın arasında su olunca sürtünme azalır ve kampana görevini tam yerine getirir ve tekeri durdurur. o hızda duran teker sürtünme az olduğundan dolayı kayarak devam eder.
kaliteli lastikte ise bu sürtünme katsayısı artar. bu yüzden belli markalar çabuk erir ama ıslakda veya karda daha iyi durur...
bütün bu tekniği bi kenara bırakırsak... sonuç :
geçtiğimiz cumartesi 2 kere araba altına girmekten kurtulmam motorun yan yatarken ve arkası lastik benim hizamdayken botumla ayakta asfaltta paten yapmam

yengeç staylaaaaaaaaaa

etrafıma toplanan insanlar geçmiş olsunlar verilmiş sadakan varmış demeler araba şöförlerine küfürler yakalasam kesin döverdim demeler vs..vs..
not: küçük yaşlardan beri profesyonel olarak kaymam ve denge yeteneğim sayesinde bütün kayma araçlarını taktığım gibi kullanabilmem kar-buz asfalt su.. ve bu sayede refleks olarak nasıl düşceğimi ve koruncağımı bilmemden dolayı atlattığım kazadır. vede birazda şans...bunları hava civa olsun diye söylemiyorum inanın kaza gerçektende ağır sonuçlanabilirdi yada kazayı abarttığımı düşünenler olabilir diye belirtmek istedim.