Ben az önce şu ilanı gördüm de; ilginç ve bir miktar da güzel göründü gözüme. Kıymetli fikirlerinizi alabilir miyim?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...72463669/detay
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
DD250E-9B
Ankara
0 Rh (+)Ben az önce şu ilanı gördüm de; ilginç ve bir miktar da güzel göründü gözüme. Kıymetli fikirlerinizi alabilir miyim?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...72463669/detay
Regal Raptor Dadyw-9
sivas
0 Rh (+)hava soğutmalı olmaması regallere göre dezavantaj diye düşünüyorum evet motor dolu ve büyük duruyo ama hava soğutmalı olması nedeniyle baştan kaybetti bence
Sizler biyere gitmek için arabaya binersiniz
Biz ise motora binmek için biyerlere gideriz
DD250E-9B
Ankara
0 Rh (+)Benim motorlarla ilgili burada okuduklarım hariç bilgim yok. Ama burada okuduklarımdan aklımda kalanlar; RR ve bazı başka markaların Lifan ile aynı fabrikada üretildiği, V motorun daha estetik ve verimli olduğu ve chopperın ruhunu yansıttığı, RR'ın 2012 fiyatlarının hafif uçuşa geçtiği... :D Ama hava soğutmalı olmasının dezavantaj olduğunu da pek çok kez okumuştum burada. Peki ne derece dezavantajdır?
RR DD150 E2
İSTANBUL
A Rh (+)öncelikle şunu söyleyim seri piston olmadıkça hava soğutmasının dezavantajı yoktur. öyle olsaydı o kocaman motorlara sahip harley yamaha ...vb. cruiser üreticileri yapmazlardı.kim soktuysa aklınıza aklınızdan çıkarın hava soğutması kötüdürü :D aksine bazı durumlarda daha iyidir. parça kalitesi düşük motorlarda ne kadar fazla parça o kadar sorun demektir.forumda görüoruz ya radyatör ya müşür ya fan vs. arıza çıkarıp duruo.ee bunn sikülasyon pompası motoru su hattı vs. si var uzun dönemde ....genelde sıvı soğutması yüksek devirli ve aynı silindir blogunda birden fazla piston bulunduran seri pistonlu motorlarda kullanılır bunun nedeni aynı blokta birden fazla patlama gerçekleşmesi ve aşırı ısınmaya sebeb olmasıdır. ayrıca sıvı soğutması motor sesini kısar. hiç bi su soğutmalı motordan hava soğutmalı motor gibi ses alamassınız.bu yüzden chopper cruiser ruhu hava soğutmalı V motor yansıtır. kısacası genelde devri 10bini bile geçmeyen cruiser tarzı motorlarda seri piston olmadıkça sıvı soğutması gereksizdir.
eklemeyi unuttum :D o resimde gördüğün yer bayi ve ekim gibi kapandı. ama soğanlıkta hala ufak bi yerleri var
At avrat silah
DD250E-9B
Ankara
0 Rh (+)@falldown;
Hocam teşekkür ederim. Şimdi baharda bir RR almayı planlayan biri olarak kafam karışmalı mı acaba? Hayır karıştı da; bu normal mi acaba diyorum. :D
Ha bir de tel jant olayı var. Doğru hatırlıyorsam tel jant süperdir öbüründen daha iyidir gibi bişeyler de okumuştum burada...
DD350E-6C DAYTONA
İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
A Rh (+)Tanıs merhaba ilanda bahsedilen motoru ben 4 sene kullandım yazın ortasında cayır cayır sıcakta bile devamlı İstanbul Tekirdağ arası yol yaptım hatta Auğustos ayında yoğun bir günümde durmaksızın 300 km ye yakın bir yol yapmak zorunda kalmıştım bu şartlara rağmen şişme,yolda kalma vs yapmadı.Sebebi ise silindirlerin arka arkaya değilde açılı bir şekilde konumlandırılması yani her iki silindir de önden gelen hava akımını eşit şekilde almakta.Tavsiye ederim pişman olmazsın.Ayrıca bakım maliyeti de inanılmaz uygundur.
Bu konuyla ilgili daha fazla bilgiye yazılarımdan ulaşabilirsin
Yav yine müslüman mahallesinde salyangozcu olduk ama:mrgreen::mrgreen:![]()
RR DD150 E2
İSTANBUL
A Rh (+)kafan karışmasın.çünkü sadece almak ile bitmiyor. yedek parçalara ulaşabilmen.önceden kullananlar kaç bin km görmüş ne gibi kronik sorunları var ilerde satcaksan ikinci el piyasası vs..vs.. bu böyle uzar gider.yani sırf bu motor güzel ve V motor diye bütün çinlillerden iyi olcak diye bi kaide yok. benim yağptığım sıvı soğutması hava soğutması karşılaştırması genel. eğer bu motoru alıcaksan bunlarada bakmak gerekli.sonuçta kararı sen vericeksin.
tel jant olayına gelince. bildiğim kadarıyal tel jantlarda tubeless lastik olmuyor.iç lastikte lazım. eski teknoloji anlıyacağın. tek avantajı bozuk satıhta saglam darbe aldıgında yamulduğunda düzeltilebilmesidir ancak biz zaten cross yapmıoruz asfalt motoru altımızdakiler.ewt ülkemizdeki yollar kötü olabilir çukurlu olabilir ama kaç kişi jant kırmış şimdiye kadar ?? kıranlar elleri havaya kaldırsın
he bütün bunlara ragmen regalmi lifanmı dersen 3bine bırakırsa lifanı alırdım :D 250liklerde regalinde lifanında fiyatlar uçuk ikiside etmez o kadar tabi bu benim görüşüm:D o yüzden 150 lik var altımda :D fiyatı bi çinlinin olması gerektiği para
At avrat silah
RR DD150 E2
İSTANBUL
A Rh (+)heh ben yazarkende atilla abi gelmiş zaten :D
o kullananlardanmış ve memnun kaldım diyenlerden :D
ama işte evlenilcek hatun yerine eğlenilcek hatun gibi görüntüsü yüzünden daytona almış söylediğine göre. atilla abi gibi 10 kişi daha bul kullananıpta memnun oldum diyen. karar senin.
At avrat silah
DD350E-6C DAYTONA
İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
A Rh (+)Kaan kardeşim ayarlarını bozdurtma bana:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Motorun kötülüğünden satmış değilim evrakları sıkıntılıydı satın aldığım kişiden motoru üzerime alamamıştım.Sıkıntı olmasın diye öyle sattım.Tekrar sıfırını almayı düşünüyordum ki 2011 motorsiklet fuarında Daytona yı gördüm.Sonrası malum![]()
RR DD150 E2
İSTANBUL
A Rh (+)"kötü" yaw yazdıklarımdan bunumu çıkardın şimdi sen :D
bu arada ayar mayar millet yanlış anlıcak hemen açıklayım. atilla abi büyücüdür bigün "ffyiiinnngg" tarzı bişey dedi ve kısa ampulum bi anda yanmamaya başladı :D daha sonra yolda giederken yanmaya başladı tekrar :D ( kablo temassızlıgı)
At avrat silah
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)