Orijinalini görmek için tıklayınız : Bugun motosikletin için ne yaptın ?
Sayfa :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
erkopaşa
29.March.2021, 01:28
Mehmet hayırlı satışlar olsun inşallah
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
newmoon06tr
29.March.2021, 10:19
Mehmet, hayırlı satışlar.
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet A.
29.March.2021, 10:33
Herkese teşekkür ediyorum. Gönül ister bi motor al ömür boyu bin, adı üstünde chopper yap ama bizim ülkemizde bunun için zaman emek ve en önemlisi para harcamak lazım. Satarken motora eklediğin motor fiyatı kadar ekipman bile para etmiyor.
Neyse lvl yükseltelim çin malından koreye geçiş, sonrası Allah kerim [emoji4][emoji106]
İmza:
İnsafsızlıklarınız İnfazınız Olacaktır...
cicada
29.March.2021, 21:33
Satışa hazırladım [emoji16][emoji16][emoji16]
Yıkadım, temizledim, sağını solunu düzelttim.
Az biraz sevdim, sonra eski günleri yad ettik. Fotolarını çektim. Meşhur olması için malum siteye bilgilerini ve fotolarını ekledim.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210328/47aa20a33181097c93a68bdb066d6eed.jpg
İmza:
İnsafsızlıklarınız İnfazınız Olacaktır...Hayırlı olsun bereketli satışların ve yenisini alışların olsun
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yusuf K.
21.April.2021, 23:16
Dün motorumu ustaya bıraktım.
İsteğim yanan fi lambası ile ilgili işlem yapılmasıydı. Bunun yanında km 20000e dayanmadan bakımlarını yapalım dedik. Senkron ayarı, yağ değişimi, filtre vs vs derken genel bakım amacıyla ustaya bırakmış oldum.
Tabi bu işin görünen tarafı :)
Bu sezondan sonra zincir dişli seti, debriyaj balatası ve belki duruma göre lastik değişimini düşünüyordum fakat işler öyle gitmedi tabi. Lastik ve debriyaj balatası gayet iyi iken zincirin oldukça acil olduğunu konuştuk ustayla ve zincir değişimini öne almak zorunda kaldım.
Buna istinaden bugün zincir dişli seti siparişi verdim,
Yıpranan brandayı yenilemen gerekiyordu siparişe onu ekledim. Tabi öyle olunca şemsiye açılmaz misali telefon tutucu, lastik fitil seti ve ayna yükseltme aparatı aldım.
Önümüzdeki hafta da muayenemiz var...
Motor çıkınca yapılan işlemler hakkında tekrar yazacağım.
M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
CELİL
22.April.2021, 00:58
Yusuf makine yaza tam bakımlı olacak kafan rahat edecek kolay gelsin 👍
erkopaşa
22.April.2021, 01:15
Yusuf kolay gelsin, bakım hiç bitmez bizde birde usta/parça pahalı olunca şemsiye hiç kapanmıyor. Ama bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur, bakımlı motorun keyfide başka oluyor vesselam [emoji113]
Mehmet A.
22.April.2021, 01:20
Kolay gelsin yusuf. Bazı masraflar bir kez yapılır sonra kafa rahat takılınır [emoji16][emoji16][emoji106][emoji106]
İmza:
Yusuf K.
22.April.2021, 01:59
Yusuf makine yaza tam bakımlı olacak kafan rahat edecek kolay gelsin [emoji106]Teşekkür ederim başkanım :)
4 gözle pandemiyi bekler olduk. Başımızı çıkartabilirsek bu yaz ne mutlu bize
Yusuf K.
22.April.2021, 02:01
Yusuf kolay gelsin, bakım hiç bitmez bizde birde usta/parça pahalı olunca şemsiye hiç kapanmıyor. Ama bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur, bakımlı motorun keyfide başka oluyor vesselam [emoji113]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiSağol Erkan hocam doğru diyosun tabi :) birde teslim aldıktan sonra (senin gibi yapamasakta) üstündeki kiri pası bi patlattım mı tamam yani :) hep birlikte tadını çıkarmak nasip olsun [emoji120][emoji2937]
Yusuf K.
22.April.2021, 02:06
Kolay gelsin yusuf. Bazı masraflar bir kez yapılır sonra kafa rahat takılınır [emoji16][emoji16][emoji106][emoji106]
İmza:
İnsafsızlıklarınız İnfazınız Olacaktır...Teşekkür ettim :) Tabi öyle ne olursa olsun bakım şart bakım önemli sonra rahat kafayla ohh ne güzel yollar :) herkes yolun tadını çıkarsın kimsenin tekerine taş değmesin inşallah. [emoji120]
Yusuf K.
29.April.2021, 19:03
Motoru ustadan aldım fakat uzun süreli malum yasaklardan dolayı deneme fırsatım olmadı. Bunun yanında kısa süreli sürüşlerde tepkilerinin iyi olduğunu söylemek isterim.
Yasaktan sonra inşallah uzun bi sürüş yaparak daha net sonuçlar alacağım.
Keyfi yapılan (telefon tutacağı vs..) masraflar haricinde;
-Zincir dişli setine 1250 TL verdim.
-Ustaya 500 TL verdim.
Ustada yapılanlar;
-Zincir dişli değişimi
-Senkron, gaz kelebeği ayarı
-Yağ (Motul 7100) ve yağ filtresi değişimi
-Hava filtresinin temizlenmesi
-Ön fren hidroliği
-Sigortaların yenilenmesi
-Oksijen sensörlerinin temizliği
Son yasağı yaşayacak olmanın ümidiyle (neleri ümit eder olduk [emoji36][emoji19]) 18 gün sonra yolların tadını çıkarmaya başlarız umarım.
CELİL
29.April.2021, 19:30
Yusuf Maşallah sezonluk büyük bakımda tamam pandemi sonrası keyifle tadını çıkarırsın inşallah 👍
newmoon06tr
29.April.2021, 20:00
Yusuf sezonluk bakım olmuş, güle güle kullan
Mehmet A.
29.April.2021, 20:05
Yusuf hayırlı olsun [emoji4][emoji4][emoji106][emoji106]
İmza:
Yusuf K.
29.April.2021, 20:34
Teşekkür ederim [emoji2937]
Arka tekerlegin rulmanlar ve bilyeler dagilmis onu degistirdim.
Forumda arama yapan olursa kaynak olmasi icin detaylandirayim. Oncelikle ilk gariplik arka frene bastigimda eskisi gibi tutmayisi oldu. Sonuna kadar bastigimda bile azar azar duruyordu ve on frensiz tam durus mumkun olmuyordu. Yaklasik yarim saat sonra arka frene bastikca takirdi ve gicirdamalar basladi. Yakin bir arkadasimin kafesinin yaninda oldugum icin sans eseri hemen durdurdum. Kafenin ciddi sayida motosiklet kullanan musterisi de var, sagolsunlar biraz surusle hemen anlasildi sorunun rulman oldugu. Tekerlek bariz savruluyordu arkadan bakinca.
Mecburen cekici cagirdik bu halde gitmek tehlikeli oldugu icin. Cekici 120 lira, malzemeler 35 lira, iscilik 50 liraya halloldu. Sukur dusuk hizla giderken anlasildi sorun.
Sent from my Galaxy J6+ using Tapatalk
Mehmet A.
21.May.2021, 10:38
Forumda arama yapan olursa kaynak olmasi icin detaylandirayim. Oncelikle ilk gariplik arka frene bastigimda eskisi gibi tutmayisi oldu. Sonuna kadar bastigimda bile azar azar duruyordu ve on frensiz tam durus mumkun olmuyordu. Yaklasik yarim saat sonra arka frene bastikca takirdi ve gicirdamalar basladi. Yakin bir arkadasimin kafesinin yaninda oldugum icin sans eseri hemen durdurdum. Kafenin ciddi sayida motosiklet kullanan musterisi de var, sagolsunlar biraz surusle hemen anlasildi sorunun rulman oldugu. Tekerlek bariz savruluyordu arkadan bakinca.
Mecburen cekici cagirdik bu halde gitmek tehlikeli oldugu icin. Cekici 120 lira, malzemeler 35 lira, iscilik 50 liraya halloldu. Sukur dusuk hizla giderken anlasildi sorun.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkGeçmiş olsun. Hayırlı olsun [emoji4][emoji4][emoji4]
İmza:
erkopaşa
21.May.2021, 10:58
Ali hocam geçmiş olsun sorunsuz halledilmiş çok şükür [emoji106]
Geçmiş olsun zamanında müdahale ile kötü sonuçlanabilecek bir durum sorunsuz atlatılmış bundan sonra keyifli sürüşler 👍👍👍
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkGeçmiş olsun. Erken fark etmek ve tecrübe. Çekicisiz olsa şeker gibi olacakmış.
Ucundan kurtarmışsın geçmiş olsun
Bugün motorum için zincir kilit ve yan çanta aldım. Onun dışında motor uzun zamandır Ahmet abideydi sezon öncesi genel bakım vs için o da artık toplamış İstanbula gel de al diyor :D Yan çanta tavsiyesi için Celil abiye tekrardan teşekkürler :Rockn Roll: hem kalitelisi oldu hemde güzel indirim yakaladık yani indirimli hali de iyi tabi ama bu zamanda ucuz malzeme alacak kadar zengin değiliz :artiz:
Bugün motorum için zincir kilit ve yan çanta aldım. Onun dışında motor uzun zamandır Ahmet abideydi sezon öncesi genel bakım vs için o da artık toplamış İstanbula gel de al diyor :D Yan çanta tavsiyesi için Celil abiye tekrardan teşekkürler :Rockn Roll: hem kalitelisi oldu hemde güzel indirim yakaladık yani indirimli hali de iyi tabi ama bu zamanda ucuz malzeme alacak kadar zengin değiliz :artiz:Hayırlı olsun.. Güzel günlerde kullan..
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
erkopaşa
23.May.2021, 01:08
Bugün motorum için zincir kilit ve yan çanta aldım. Onun dışında motor uzun zamandır Ahmet abideydi sezon öncesi genel bakım vs için o da artık toplamış İstanbula gel de al diyor :D Yan çanta tavsiyesi için Celil abiye tekrardan teşekkürler :Rockn Roll: hem kalitelisi oldu hemde güzel indirim yakaladık yani indirimli hali de iyi tabi ama bu zamanda ucuz malzeme alacak kadar zengin değiliz :artiz:
Hayırlı olsun Gökhan güzel günlerde kullan [emoji2937]
Mehmet A.
23.May.2021, 10:26
Hayırlı olsun. Yollarsa salınma zamanı gelmişti [emoji16][emoji16][emoji16]
İmza:
Gökhan tekrar hayırlı olsun güzel günlerde keyifle kullan 👍👍👍
bulentbc
23.May.2021, 10:59
Gökhan hayırlı olsun, makinayı teslim aldığında yakışıklı bir fotoğraf isteriz, merak ettim çantaları doğrusu.
Gokhan hayırlısı olsun. Güle güle kullan tekerine taş değmesin.
Gökhan hayırlı olsun, makinayı teslim aldığında yakışıklı bir fotoğraf isteriz, merak ettim çantaları doğrusu.
Abi dün şunu farkettim şaka maka motorum nazlı kızımla hiç fotoğrafım yok :( İstanbula gidip teslim alınca Ahmet abiye çektirecem ilk iş :D Şimdilik çantanın fotoğrafını atayım. Çanta armod ar650 abi başka bir çanta sordum gruba, başkanım dedi böyle böyle bir çanta var son 2 makinede kullandım tavsiye ederim, kendimi siteden siparişi verip kart bilgilerimi girerken buldum :D bir de son çantayı almışım sanırım :D
2584
Abi dün şunu farkettim şaka maka motorum nazlı kızımla hiç fotoğrafım yok :( İstanbula gidip teslim alınca Ahmet abiye çektirecem ilk iş :D Şimdilik çantanın fotoğrafını atayım. Çanta armod ar650 abi başka bir çanta sordum gruba, başkanım dedi böyle böyle bir çanta var son 2 makinede kullandım tavsiye ederim, kendimi siteden siparişi verip kart bilgilerimi girerken buldum :D bir de son çantayı almışım sanırım :D
2584Benim motordaki çantadan. Çok kullanışlı. En düşük fiyatı 484 TL idi daha düşüğünü görmedim.
Hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerinde güle güle kullan.
Benim motordaki çantadan. Çok kullanışlı. En düşük fiyatı 484 TL idi daha düşüğünü görmedim.
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiHahahhaha ha benim sepete eklediğim ürünü almışsın. N11 den hahahahhaha
http://www.raptorriders.com.tr/forums/images/Seamus/misc/quote_icon.pngcicada Nickli Üyeden Alıntı http://www.raptorriders.com.tr/forums/images/Seamus/buttons/viewpost-right.png (http://www.raptorriders.com.tr/forums/showthread.php?p=336387#post336387)Benim motordaki çantadan. Çok kullanışlı. En düşük fiyatı 484 TL idi daha düşüğünü görmedim.
Hahahhaha ha benim sepete eklediğim ürünü almışsın. N11 den hahahahhaha
Haydeee 😁😁 belki başkası almıştır son ürünü ya ben hiç dikkat etmedim stok durumuna. Madem çantayı kaptım bir teselli kahvesi ısmarlıyım Deniz abi 😁
bulentbc
23.May.2021, 13:25
2584
Hayırlı olsun güzel ürün bende aynısının üstü kare şeklinde olan var. 12 ay kullanıyorum yağmur görmedığı için ilk günkü gibi duruyor.
Haydeee [emoji16][emoji16] belki başkası almıştır son ürünü ya ben hiç dikkat etmedim stok durumuna. Madem çantayı kaptım bir teselli kahvesi ısmarlıyım Deniz abi [emoji16]Soğuk su içtim bile hahahhaa
Kahvesini de senden içerim artık [emoji2937][emoji2937][emoji2937]
Soğuk su içtim bile hahahhaa
Kahvesini de senden içerim artık [emoji2937][emoji2937][emoji2937]
Stokta hata olmuş şuan gönderemiyoruz 2 hafta sonra ancak yeni stok gelecek diye aradılar :D
Ali hocam geçmiş olsun.8)
Dün akşam üstü cengiz abinin haklı isyanı ile Ahmet ustadan seledeki yırtık ve komple pasta cila için ricada bulundum, bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşıcam gidince [emoji848]
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet A.
29.May.2021, 21:50
Dün akşam üstü cengiz abinin haklı isyanı ile Ahmet ustadan seledeki yırtık ve komple pasta cila için ricada bulundum, bakalım nasıl bir sonuçla karşılaşıcam gidince [emoji848]
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi2 halinide görmek isteriz [emoji4][emoji4][emoji106][emoji106]
2 halinide görmek isteriz [emoji4][emoji4][emoji106][emoji106]Beyaz kızıma bir kavuşayım ne fotolar atacam size abisi [emoji23][emoji869]Bulgar sınırından, Tunca kıyısından ahh ah
Kaskı taşımaktan bıktığım için uzun aramalar sonunda başarılı bir kask kilidi aldım, bağlantısı şurada: https://urun.n11.com/kilit-ve-alarm/held-kask-kilidi-P278575945
Çok hızlı ve pratik değil kilidi açması ancak sağlamlığı, malzeme kalitesi ve şekli son derece başarılı.
Yarın da ustaya yağ yakma sorunu için gideceğiz, inşallah piston ve sekmanla kurtarılır durumdadır. Yoksa silindir bloğu da değişecekse feci olacak masraf. Ustanın telefonda söylediği parça bulmanın sorun olduğu, uygun parçayı bulabildiğim sürece RR'lara baktığıydı.
rr250e9kırmızı
04.June.2021, 07:15
Beyaz kızıma bir kavuşayım ne fotolar atacam size abisi [emoji23][emoji869]Bulgar sınırından, Tunca kıyısından ahh ah
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiSusun len bulgar sinirina eristik.merhaba türko.merhaba komşi.kamyonda ne vaaeeaar.karpuz ham him turinki.[emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] bulgar siniri deyince hep aklima gelir banker bilo maho [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet A.
04.June.2021, 09:31
A101 e ayna için su tutmaz gelmiş, kör nokta aynası gelmiş. Aldık yapıştırıp deneyecez bakalım. İşe yararlarsa ne ala yaramazlarsa sökeriz [emoji2357]
ulaire
04.June.2021, 10:12
A101 e ayna için su tutmaz gelmiş, kör nokta aynası gelmiş. Aldık yapıştırıp deneyecez bakalım. İşe yararlarsa ne ala yaramazlarsa sökeriz [emoji2357]Gördüğüm kadarıyla epey işe yarar duruyor. Test edip yorumunu bekliyoruz [emoji869][emoji41]
Mehmet A.
07.June.2021, 09:48
Aslında bu gün değil ama dün;
Cumartesi günü buluşmada ıslanan motoru eve gelince temizlememiştim, temizledim.
Motor yeni olduğu için bazı şeylerin kafamda oturması, acaba burda ne var sorularımın yanıtlanması için bazı karenajdır, kapaklı bölümdür söktüm içine baktım kapattım.
Çanta montajı için ölçüler aldım, yine aklımdaki soruları giderdim.
Aldığım (bana verilen) çanta ikinci el ve arkasındaki sert pleksi malzemede kırıklar, çatlaklar ve bazı yerleri bunlardan dolayı ayrıklar vardı. Bunları önce perçinledim sonra biraz japon biraz karbonatla dolgulu bir şekilde yapıştırdım.
Vites pedalı ve fren pedalını biraz yükselttim. Arka fren çok aşağıda kavrıyordu, sanki bir anda kilitlenecekmiş gibi bir hisle frenleme yapıyordum. Çözmüş oldum.
Gaz kolunda bi tık boşluk vardı. Yani telin oluk içindeki boşluk vardı onu halettim.
Debriyaj çok yukardan kavrıyordu. Durduk yere fazladan gaz veriyordum. Buna bi ayar çektim.
Bi fırsat bulup motoru istediğim kıvama getireyim deyip duruyordum. Bir nebze halletmiş oldum.
Sevdim, okşadım en kısa zamanda görüşmek üzere yerine çektim.
Tabi bunların hepsini emekleri hiçe sayılamayacak biraderimle beraber hallettik.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210607/0f080c4d9271b7cffb2b8b3efb3c0f8a.jpg
ulaire
07.June.2021, 10:00
Aslında bu gün değil ama dün;
Cumartesi günü buluşmada ıslanan motoru eve gelince temizlememiştim, temizledim.
Motor yeni olduğu için bazı şeylerin kafamda oturması, acaba burda ne var sorularımın yanıtlanması için bazı karenajdır, kapaklı bölümdür söktüm içine baktım kapattım.
Çanta montajı için ölçüler aldım, yine aklımdaki soruları giderdim.
Aldığım (bana verilen) çanta ikinci el ve arkasındaki sert pleksi malzemede kırıklar, çatlaklar ve bazı yerleri bunlardan dolayı ayrıklar vardı. Bunları önce perçinledim sonra biraz japon biraz karbonatla dolgulu bir şekilde yapıştırdım.
Vites pedalı ve fren pedalını biraz yükselttim. Arka fren çok aşağıda kavrıyordu, sanki bir anda kilitlenecekmiş gibi bir hisle frenleme yapıyordum. Çözmüş oldum.
Gaz kolunda bi tık boşluk vardı. Yani telin oluk içindeki boşluk vardı onu halettim.
Debriyaj çok yukardan kavrıyordu. Durduk yere fazladan gaz veriyordum. Buna bi ayar çektim.
Bi fırsat bulup motoru istediğim kıvama getireyim deyip duruyordum. Bir nebze halletmiş oldum.
Sevdim, okşadım en kısa zamanda görüşmek üzere yerine çektim.
Tabi bunların hepsini emekleri hiçe sayılamayacak biraderimle beraber hallettik.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210607/0f080c4d9271b7cffb2b8b3efb3c0f8a.jpgOh oh abi kardeş elinize emeğinize sağlık motor toparlanıyor [emoji869]
Yag yakma sorunu basa cok bela oldu. Rektefiye yapilirsa en fazla 6-7 ay dayanir dedi usta cunku uygun piston bulmak mumkun olmuyormus. Mecburen Ali ustadan sunlarin siparisini veriyorum motorum icin bugun:
Piston, sekman, silindir, alt-ust conta, 4 adet sibop ve sibop lastigi. Toplam 2500 lira, iscilik de 350 civari tutuyor.
Battim kisacasi:)
Mehmet A.
09.June.2021, 18:39
Bir gün önce motor için
Koruma demiri
Cam
Orta sehpa
Radyatör koruyucu
Sissybar
Siparişi vermiştim, dün siparişlerim geldi. Bir miktar can sıktı.
Neden; koruma demirinin kromajı leş gibiydi. Her yerinde pürüzler, kaynak kısımlarının eksik zımparası hatta bazı yerlerde pas. Görünmeyen yerlerde ufak kusurlar olsaydı görmezden gelecektim ama hiçte öyle değil.
Neden2; camın sağ ve sol tarafı bükme sırasında fazla ısıdan kabarmalar olmuş.
Neyse aradım konuştuk haftaya yeni üretimden yenilerini göndereceklerini söylediler bakalım.
Bugün ne yaptım.
Çanta montajı için raf demiri almaya karar vermiştim. Aldım kestirdik (can sağ olsun bu demir işinin her adımında çok yardımcı oldu).
En kısa zamanda çantajı montajlıyorum. ( neden bu gün değil; erdem abi bilir bu gün çay koymayacam da çay içecem [emoji16][emoji16][emoji16])https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/040a00a6ba309431819888f95d835c9d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/5756ca080df2f4ce5a245f7a0be17194.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/e05192d911b7050e7878436d1b156275.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/ae1ad4d54a576f727e0ce68a51bed1e5.jpg
ulaire
09.June.2021, 23:37
Bir gün önce motor için
Koruma demiri
Cam
Orta sehpa
Radyatör koruyucu
Sissybar
Neden; koruma demirinin kromajı leş gibiydi. Her yerinde pürüzler, kaynak kısımlarının eksik zımparası hatta bazı yerlerde pas. Görünmeyen yerlerde ufak kusurlar olsaydı görmezden gelecektim ama hiçte öyle değil.
Neyse aradım konuştuk haftaya yeni üretimden yenilerini göndereceklerini söylediler bakalım.
Bugün ne yaptım.
Çanta montajı için raf demiri almaya karar vermiştim. Aldım kestirdik (can sağ olsun bu demir işinin her adımında çok yardımcı oldu).
En kısa zamanda çantajı montajlıyorum. ( neden bu gün değil; erdem abi bilir bu gün çay koymayacam da çay içecem [emoji16][emoji16][emoji16])https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/040a00a6ba309431819888f95d835c9d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/5756ca080df2f4ce5a245f7a0be17194.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/e05192d911b7050e7878436d1b156275.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/ae1ad4d54a576f727e0ce68a51bed1e5.jpgŞu keratanın bayramlıkları bir tamamlansa da tanışsak ya [emoji23] gerçi önce benim kızı tanıştırmam lazım siz abileri ile [emoji41]Neyse orayı karıştırmayayım en iyisi [emoji23]
Orta ayak güzel fikir, onu da aklıma soktun eyvallah [emoji869]
rr250e9kırmızı
10.June.2021, 07:37
Yag yakma sorunu basa cok bela oldu. Rektefiye yapilirsa en fazla 6-7 ay dayanir dedi usta cunku uygun piston bulmak mumkun olmuyormus. Mecburen Ali ustadan sunlarin siparisini veriyorum motorum icin bugun:
Piston, sekman, silindir, alt-ust conta, 4 adet sibop ve sibop lastigi. Toplam 2500 lira, iscilik de 350 civari tutuyor.
Battim kisacasi:)
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkKardesim motor kac km de acaba?
Mehmet A.
10.June.2021, 11:31
Şu keratanın bayramlıkları bir tamamlansa da tanışsak ya [emoji23] gerçi önce benim kızı tanıştırmam lazım siz abileri ile [emoji41]Neyse orayı karıştırmayayım en iyisi [emoji23]
Orta ayak güzel fikir, onu da aklıma soktun eyvallah [emoji869]
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiOrta sehba için hyosunglarda montajlama yeri fabrika çıkışlı hazır yani.
Diğer motorlarla olmamayabilir [emoji848][emoji848][emoji848]
Kardesim motor kac km de acaba?
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi13500'de henuz motor ve zaten ici daha once acilmis. Bunu diger sehirdeki ustamda soylemisti. 12000'deki bir makinayi ne yaptilar da bu kadar kurcaladilar sen almadan diye goren herkes hayret ediyor.
rr250e9kırmızı
10.June.2021, 23:27
13500'de henuz motor ve zaten ici daha once acilmis. Bunu diger sehirdeki ustamda soylemisti. 12000'deki bir makinayi ne yaptilar da bu kadar kurcaladilar sen almadan diye goren herkes hayret ediyor.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkHayret ya ilginc yagsiz mi kullandilar yoksa hararet yaptirip silindirde yipranma mi meydana geldi.[emoji17][emoji17]
Hayret ya ilginc yagsiz mi kullandilar yoksa hararet yaptirip silindirde yipranma mi meydana geldi.[emoji17][emoji17]
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiSanirim dediginiz gibi hararet yapmasindan kaynanli,usta da bunu soyledi.
Egsozlarin iclerini de temizleyecekler tabi, arada ikiser matkapla delinmis yerleri de kapatacagiz, bakalim seste nasil degisim olacak.
rr250e9kırmızı
11.June.2021, 11:54
Sanirim dediginiz gibi hararet yapmasindan kaynanli,usta da bunu soyledi.
Egsozlarin iclerini de temizleyecekler tabi, arada ikiser matkapla delinmis yerleri de kapatacagiz, bakalim seste nasil degisim olacak.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkInsallah carcabuk kavusursun motoruna.genelde bizlerin ilk motorlari bu tarz motorlar o yuzden bir bilgi paylasayim faydali olacagini dusunuyorum.regal raptor manueli detayli inceledigimde şu iki hususa ozellikle dikkkat edilmeli diyordu gayette mantikli aciklamalardi.
1.Motor freni yaptirarak motoru yavaslatmaya yada durdurmaya calismayin bu dislilerde geri donulmez hasara yol acar.bu en kotusu.
2.Vites degisimlerinde debriyaj pedalina sonuna kadar basip vites degisimini gerceklestirin.yani yarim debriyaj basipta gart gurt ses geliyorsa darbe alir diyor.o yuzden bu konulara cok dikkat ediyorum.sizlerde biliyorsunuzdur hatirlatmak amacli yazayim dedim.kolay gelsin.
erdemsr1
11.June.2021, 12:11
bugün değil de dün motorum için yağ bakımı yaptım gittim en afillisinden aldım,birde benzin hortumu terleme yapıyordu bezli hortum aldım değiştirdim.Bu arada hortumu ile sıkıntı yaşayan varsa bezli hortumu tavsiye ederim birde kelepçe vurunca sızdırma yapmaz kesinlikle 8)
Mehmet A.
13.June.2021, 00:17
Bir gün önce motor için
Koruma demiri
Cam
Orta sehpa
Radyatör koruyucu
Sissybar
Bugün ne yaptım.
En kısa zamanda çantajı montajlıyorum. ( neden bu gün değil; erdem abi bilir bu gün çay koymayacam da çay içecem [emoji16][emoji16][emoji16])https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/040a00a6ba309431819888f95d835c9d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/5756ca080df2f4ce5a245f7a0be17194.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/e05192d911b7050e7878436d1b156275.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210609/ae1ad4d54a576f727e0ce68a51bed1e5.jpg
Kendimden alıntıyla bu gün neler yaptığımı anlatayım.
Öncelikle çanta montajı için aldığın rag demirlerinin çapaklarını temizledim.
Sonra alıntı yaptığım mesajımda aldığım
sissybar
Radyatör koruma
Orta sehba
Montajlarını yaptım.
Sissybarı aldım alalı hep aklıma takılan montaj için 7 cm arayla olan 2 delik vardı. Normalde diğer sissybarlarda uzunca bir demir ve 2 delik oluyor. Neyse yandaki metal karenajı sökünce olay çözüldü. Meğer zaten bu parça sissybar için uzun demir görevide görüyormuş. Foto almayı unuttum yarın çantaları montajlarken tekrar söktüğümde foto alırım.
Radyatör koruma zaten 2 civatalık iş ama kaydırmalı şekilde montaj gerekiyordu. Kablo ve borulardaki kelepçeleri sökmek zorunda kaldım. Ama montajı hallettim.
En zoru orta sehba oldu. Bu da tek civata ve somundan ibaretti ama uğraştıran kısmı yay oldu. O kadar babamla araba tamir etmişliğim var, bir çok yayı yerine oturtmuşluğum var ama bu meretteki aşırı sert bir yaymış.
Motoru halletmeden foto koymayı düşünmüyordum (hayırlama konusundan önce) ama şimdi bir şeyler yapıp görselle süslememek olmaz [emoji4][emoji4][emoji4]
Gözüm kapalı foto bonus [emoji16][emoji16][emoji16] tam konsantrasyon el yordamıyla pul ve somunu oturtmaya çalışıyorum [emoji16][emoji16][emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/d16d17ef04b1f9e8e36cf2aa20a44754.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/554e4e3b09a4f1c6080d6ccb19c6759b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/c091495f8f3f4eb201bbfcc56e4b8533.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/f7fbc8b2df76d9190b94340bbd859b31.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/c16eb423d7d97ccf4602f876ed2105bc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/1b982cd3771af864dfb7e175b830bf92.jpg
Yusuf K.
13.June.2021, 00:33
sissybar
Radyatör koruma
Orta sehba
Montajlarını yaptım.
Sissybarı aldım alalı hep aklıma takılan montaj için 7 cm arayla olan 2 delik vardı. Normalde diğer sissybarlarda uzunca bir demir ve 2 delik oluyor. Neyse yandaki metal karenajı sökünce olay çözüldü. Meğer zaten bu parça sissybar için uzun demir görevide görüyormuş. Foto almayı unuttum yarın çantaları montajlarken tekrar söktüğümde foto alırım.
Radyatör koruma zaten 2 civatalık iş ama kaydırmalı şekilde montaj gerekiyordu. Kablo ve borulardaki kelepçeleri sökmek zorunda kaldım. Ama montajı hallettim.
En zoru orta sehba oldu. Bu da tek civata ve somundan ibaretti ama uğraştıran kısmı yay oldu. O kadar babamla araba tamir etmişliğim var, bir çok yayı yerine oturtmuşluğum var ama bu meretteki aşırı sert bir yaymış.
Motoru halletmeden foto koymayı düşünmüyordum (hayırlama konusundan önce) ama şimdi bir şeyler yapıp görselle süslememek olmaz [emoji4][emoji4][emoji4]
Gözüm kapalı foto bonus [emoji16][emoji16][emoji16] tam konsantrasyon el yordamıyla pul ve somunu oturtmaya çalışıyorum [emoji16][emoji16][emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/d16d17ef04b1f9e8e36cf2aa20a44754.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/554e4e3b09a4f1c6080d6ccb19c6759b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/c091495f8f3f4eb201bbfcc56e4b8533.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/f7fbc8b2df76d9190b94340bbd859b31.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/c16eb423d7d97ccf4602f876ed2105bc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/1b982cd3771af864dfb7e175b830bf92.jpgOrta sehpa için 2 somun kullanıp kontra yapman ve öyle sıkman daha sağlıklı olur bazı arkadaşlardan onun gevşeyip sorun çıkarttığıyla ilgili bilgi almıştım. Eline emeğine sağlık finali sabırsızlıkla bekliyoruz [emoji108]
Mehmet A.
13.June.2021, 00:36
Orta sehpa için 2 somun kullanıp kontra yapman ve öyle sıkman daha sağlıklı olur bazı arkadaşlardan onun gevşeyip sorun çıkarttığıyla ilgili bilgi almıştım. Eline emeğine sağlık finali sabırsızlıkla bekliyoruz [emoji108]
M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiHa orda sorun olmaz somun frenli somun [emoji106][emoji106][emoji106]
erkopaşa
13.June.2021, 00:50
Mehmet eline sağlık işlemler tamamlandıktan sonra detaylı fotoğraflarını bekliyoruz [emoji2937]
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet emeklerine sağlık makinayı baştan yaratıyorsun bitince çok güzel olacak kolay gelsin 👍👍👍
bulentbc
13.June.2021, 14:56
Eline sağlık Mehmet, tekerine taş değmesin. İnşallah canlı da görürüz makinayı.
TuruncuBuji
13.June.2021, 18:20
Motosikleti aldığımdan bu yana ape hanger gidon yapmayı planlıyordum ancak, lastiklere yapacağım masraftan dolayı bu değişiklikten vazgeçtim. Bende mevcut gidonu kaldırarak olabildiğince ape hanger hissi verecek duruma getirdim. Bu değişikliğin kısa süreceğini düşünmüştüm ama gidon, kütük, aynalar, kabloların ayarı derken baya bir zaman aldı. Artık bununla idare edeceğim. Hissiyatta güzeldi. Başka bir Makine kullanıyorum sandım. Zaten böyle aletlerin keyfide burada değil mi, küçük dokunuşların büyük etkileri oluyor. En son camı söktüğümde böyle hissetmiştim. :Rockn Roll:
2602
2603
Mehmet A.
13.June.2021, 21:00
Hayırlı olsun.
Simit çanta da gidon yükseltmelerin kamuflajı olmuş [emoji16][emoji16][emoji16]
newmoon06tr
13.June.2021, 21:01
Motosikleti aldığımdan bu yana ape hanger gidon yapmayı planlıyordum ancak, lastiklere yapacağım masraftan dolayı bu değişiklikten vazgeçtim. Bende mevcut gidonu kaldırarak olabildiğince ape hanger hissi verecek duruma getirdim. Bu değişikliğin kısa süreceğini düşünmüştüm ama gidon, kütük, aynalar, kabloların ayarı derken baya bir zaman aldı. Artık bununla idare edeceğim. Hissiyatta güzeldi. Başka bir Makine kullanıyorum sandım. Zaten böyle aletlerin keyfide burada değil mi, küçük dokunuşların büyük etkileri oluyor. En son camı söktüğümde böyle hissetmiştim. :Rockn Roll:
2602
2603Cihan bu fotoları koymasan iyiydi, celil başkanın içindeki yağları erittin. :)
Babushinka
13.June.2021, 22:01
Vallahi her Pazar olduğu gibi evladım gibi temizledim ve şuan yağmur atıştırıyor. Tam cinnetlik. [emoji28]
MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TuruncuBuji
13.June.2021, 22:29
Cihan bu fotoları koymasan iyiydi, celil başkanın içindeki yağları erittin. :)
Celil başkanım kusura bakmasın ama makineyi oğluma bırakmayı düşünüyorum :Rockn Roll:
ulaire
13.June.2021, 22:48
Celil başkanım kusura bakmasın ama makineyi oğluma bırakmayı düşünüyorum :Rockn Roll:YouTube da bir video altında yorum vardı, "çocuklarınıza motor sevgisi aşılayın ki büyüdüklerinde kötü alışkanlık sahibi olacak paraları olmasın" şeklinde birden o aklıma geldi [emoji869]
Celil başkanım kusura bakmasın ama makineyi oğluma bırakmayı düşünüyorum :Rockn Roll:
En doğru karar makineyi sana vermesem satmakla hata ettim derdim ama sen olunca diyemem hayrını gör keyifle bin derim gözüm yine bu makineyi arıyor uygun makine yakalarsam ilk fırsatta tekrar Xvs 950a alıcam ama fiyatlarla imkansız gibi 😊😊😊😊👍👍👍
Mehmet A.
14.June.2021, 20:50
sissybar
Radyatör koruma
Orta sehba
Montajlarını yaptım.
Gözüm kapalı foto bonus [emoji16][emoji16][emoji16] tam konsantrasyon el yordamıyla pul ve somunu oturtmaya çalışıyorum [emoji16][emoji16][emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/d16d17ef04b1f9e8e36cf2aa20a44754.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/554e4e3b09a4f1c6080d6ccb19c6759b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/c091495f8f3f4eb201bbfcc56e4b8533.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/f7fbc8b2df76d9190b94340bbd859b31.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/c16eb423d7d97ccf4602f876ed2105bc.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210612/1b982cd3771af864dfb7e175b830bf92.jpg
Yine kendimden alıntıyla yaptıklarımı anlatayım.
Yine aslında dün yaptım bunları.
Çanta
Telefon tutacağı
Çakmaklıklı şarj
Çanta için önceki gün aldığım raf demirlerinin çapaklarını temizlemiştim. Bu gün hem montajını hemde görselini düzenledim.
Önce çantayı nasıl montajlasam iyi olur diye ölçülerini aldım, sonra delinecek yerlerini deldim. Akabinde ise raf demirinin güzüken kısmının görselini düzeltmek için parlak bantla bantladım.
Bu arada sissybarın montaj yerinin fotosunu alacaktım unuttum [emoji17][emoji17][emoji17]
Telefon tutacağını aslında sağa montajlayacaktım. Ama baktım burdaki hidrolik kutusu klasiğe oranla çok farklı tam oturmadı. Bende sol tarafa montajladım.
Çakmaklık; deponun altından kablo geçme ve aküyü yerinden oynatmadan kabloları sıkma olmasa montajı kolaydı. Bununla uğraşırken anladımki keratanın gidonu koça göre çok ince [emoji848][emoji848][emoji848] fotolarda çakmaklık telefon tutacağının altında kalmış. Artık başka zamanki başka fotoda görürsünüz [emoji4]
Bunlarla birlikte motorun sadece koruma demiri ve camı kaldı. Bunların değişimi de tamamlanınca onlarda yerini alacak. En sonda da artık ufak tefek diye başlayarak kozmetik süslemeler [emoji4][emoji4][emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/333aa5487123324451275a00f4b6bc47.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/e9104da8b5de4164d2ff7f52801f8994.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/5e698541a43e50ecc4ff9e2381f5f850.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/8fbd172195f0198c7bb4a93ecf3dcf8e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/5096c0a116adec6edc33053f62743ebf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/4333b86ea480e2bfc4a08a5634323790.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/a6c18b16acaee70be58616c5f5dabf16.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/9c1a71908e719de4179fb11c505c542f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/9aac3651963b1d9a757b33675543257d.jpg
ulaire
14.June.2021, 21:22
Yine kendimden alıntıyla yaptıklarımı anlatayım.
Yine aslında dün yaptım bunları.
Çanta
Telefon tutacağı
Çakmaklıklı şarj
Çanta için önceki gün aldığım raf demirlerinin çapaklarını temizlemiştim. Bu gün hem montajını hemde görselini düzenledim.
Önce çantayı nasıl montajlasam iyi olur diye ölçülerini aldım, sonra delinecek yerlerini deldim. Akabinde ise raf demirinin güzüken kısmının görselini düzeltmek için parlak bantla bantladım.
Bu arada sissybarın montaj yerinin fotosunu alacaktım unuttum [emoji17][emoji17][emoji17]
Telefon tutacağını aslında sağa montajlayacaktım. Ama baktım burdaki hidrolik kutusu klasiğe oranla çok farklı tam oturmadı. Bende sol tarafa montajladım.
Çakmaklık; deponun altından kablo geçme ve aküyü yerinden oynatmadan kabloları sıkma olmasa montajı kolaydı. Bununla uğraşırken anladımki keratanın gidonu koça göre çok ince [emoji848][emoji848][emoji848] fotolarda çakmaklık telefon tutacağının altında kalmış. Artık başka zamanki başka fotoda görürsünüz [emoji4]
Bunlarla birlikte motorun sadece koruma demiri ve camı kaldı. Bunların değişimi de tamamlanınca onlarda yerini alacak. En sonda da artık ufak tefek diye başlayarak kozmetik süslemeler [emoji4][emoji4][emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/333aa5487123324451275a00f4b6bc47.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/e9104da8b5de4164d2ff7f52801f8994.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/5e698541a43e50ecc4ff9e2381f5f850.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/8fbd172195f0198c7bb4a93ecf3dcf8e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/5096c0a116adec6edc33053f62743ebf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/4333b86ea480e2bfc4a08a5634323790.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/a6c18b16acaee70be58616c5f5dabf16.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/9c1a71908e719de4179fb11c505c542f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210614/9aac3651963b1d9a757b33675543257d.jpgKerata bitti bitiyor az kalmış, uğraşacak yer ve zaman olması ne güzel ya [emoji869]
Bugün Küheylanın muayene günüydü muayenisini yaptırıp tekrar garajda istirahate bıraktım [emoji16][emoji106]
2606
Mehmet A.
15.June.2021, 18:44
Bugün Küheylanın muayene günüydü muayenisini yaptırıp tekrar garajda istirahate bıraktım [emoji16][emoji106]
2606Hayırlı olsun abi [emoji4][emoji106]
Benim muayene de temmuz sonu ama bakalım belki bayramdan önce yaptırabilirim [emoji4][emoji4][emoji4]
Mehmet A.
15.June.2021, 20:24
Bu gün biz bunu yaptık.
Kask benim biradere, yağ ve filtre ise kerataya.
Aldığımdan beri aklımda olan yağ değişimi için hazırlık tamam. Yarında yağı değiştiririm (inş.)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210615/eb8caa553e820d97d3f824387cc8027c.jpg
erkopaşa
15.June.2021, 20:32
Başkanım hayırlı olsun [emoji2937]
Hazırlıklar tam gaz devam Mehmet, Osman Ali ve Kerata'ya da hayırlı olsun.[emoji869]
Mehmet A.
15.June.2021, 20:43
Başkanım hayırlı olsun [emoji2937]
Hazırlıklar tam gaz devam Mehmet, Osman Ali ve Kerata'ya da hayırlı olsun.[emoji869]
M2102J20SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiAynen abi [emoji16][emoji16][emoji16]
Sonunda aldim motoru. Piston, sekman, silindir, conta, subaplar, karburatorun bazi parcalari orjinalleriyle degistirildi. Motor inanilmaz farkli calisiyor su anda. 1000 km rodajda kal, 60 km. hizi gecme dedi usta. Cok geldi acikcasi 1000 km.
Egzoslardan cikan sesin susturucularin eskimesiyle ilgili oldugunu soyledi, pek anlamadim ama ses oyle cok istedigim gibi degil halen. Yak yakan tarafin uzun yolda kendiliginden temizlenecegini soyledi.
Elektrik tesisati bayagi vahimmis ilgili konuda belirttigim gibi.
Yag mobil 10-40 kullan dedi. Sanayide birkac dukkana sordum hepsi motula lanet okudu. Ali usta da mobil de castro da olur deyince aldim mobil'i.
Sanzimanda ugultu var dedi, ama vites gecisleri su anda muntazam. Umarim sorun cikarmaz ileride.
Mehmet A.
15.June.2021, 22:07
Sonunda aldim motoru. Piston, sekman, silindir, conta, subaplar, karburatorun bazi parcalari orjinalleriyle degistirildi. Motor inanilmaz farkli calisiyor su anda. 1000 km rodajda kal, 60 km. hizi gecme dedi usta. Cok geldi acikcasi 1000 km.
Egzoslardan cikan sesin susturucularin eskimesiyle ilgili oldugunu soyledi, pek anlamadim ama ses oyle cok istedigim gibi degil halen. Yak yakan tarafin uzun yolda kendiliginden temizlenecegini soyledi.
Yag mobil 10-40 kullan dedi. Sanayide birkac dukkana sordum hepsi motula lanet okudu. Ali usta da mobil de castro da olur deyince aldim motulu.
Sanzimanda ugultu var dedi, ama vites gecisleri su anda muntazam. Umarim sorun cikarmaz ileride.
Geçmiş olsun... valla sizde iyi uğraştınız ama olacak olacak [emoji4][emoji4][emoji4]
Rodaj olayı kolay. Ankara çevre yolunda 3 güne bi tur 1 ayda tamamdır [emoji16][emoji16]
Yağ olarak ve genel olarak motul 5100 10w40 kullanıyoruz. Motora tek çeşit yağ kullanmaya özen gösteriyoruz. Farklı yağı görünce motorların hemen "ay bana bişiler oluyor" deyip salıyor kendini. İlk neyi kullanırsanız hep ona devam [emoji4][emoji106]
erkopaşa
15.June.2021, 22:43
Ali hocam çok geçmiş olsun, ağız tadıyla uzun yollar yaparsın inşallah [emoji2937]
Yag mobil 10-40 kullan dedi. Sanayide birkac dukkana sordum hepsi motula lanet okudu. Ali usta da mobil de castro da olur deyince aldim motulu.
Ali çok geçmiş olsun makine başına çok iş açtı ama neredeyse komple yenilendi bundan sonra dertsiz sorunsuz keyifle binersin inşallah nazar 👍
ulaire
15.June.2021, 22:58
Öncelikle keyifli sürüşlerin olsun, epey uğraştırmış senin makine ama bunlar güneş doğmadan önceki karanlık anlar gibi. Sonrası çok güzel oluyor [emoji869]
O uğultu kronik sorunumuzun habercisi benzerini bana da Ahmet abi söylemişti fazla bekletmeden değiştirdik. Belki ben aceleci davrandım daha götürürdü ama sonrasında daha ciddi hasarla uğraşmaktansa zamanında müdahale önemli [emoji869]
newmoon06tr
16.June.2021, 00:06
Yag mobil 10-40 kullan dedi. Sanayide birkac dukkana sordum hepsi motula lanet okudu. Ali usta da mobil de castro da olur deyince aldim mobil'i.
Ali hocam, haydi gözün aydın. Yapılan işlemlerden sonra sonucun güzel olması sevindirici, komple elden geçmesi senin de kafanın rahat olması demek. Rodaj sonunda artık keyif yapma zamanı inşallah. Mehmet in dediği gibi 1000 km. çevre yolunda 10 turda yavaş yavaş yapılır. Sıkıntısız bir şekilde güzel günlerde kullan inşallah. Yağ konusunda ustaların motul u beğenmemesi ilginç, bir ara 7100 serisinin sıkıntılı çıktığı söylentisi vardı, belki o yüzden kötü imaj olabilir.
Ali hocam, haydi gözün aydın. Yapılan işlemlerden sonra sonucun güzel olması sevindirici, komple elden geçmesi senin de kafanın rahat olması demek. Rodaj sonunda artık keyif yapma zamanı inşallah. Mehmet in dediği gibi 1000 km. çevre yolunda 10 turda yavaş yavaş yapılır. Sıkıntısız bir şekilde güzel günlerde kullan inşallah. Yağ konusunda ustaların motul u beğenmemesi ilginç, bir ara 7100 serisinin sıkıntılı çıktığı söylentisi vardı, belki o yüzden kötü imaj olabilir.Cok sagolun, dediginiz gibi 10 tur cevre yolu yeter gercekten de. Bunu dusunmemistim cok. Muzigi de acarim sakin sakin giderim.
Motulu bu kadar kotulemelerine cok sasirdim, sadece usta degil yag almak icin gittigim dukkanlarda da hep kotulediler. Hatta kar marjinin cok yuksek oldugu ve dukkana iyi para biraktigini, ancak sikayetlerden biktiklari icin satmadiklari konusunda mutabikti hepsi. Ali usta da illa orjinal oldugu surece mobil de castro da olur dedigi icin pek takilmadim.
rr250e9kırmızı
16.June.2021, 10:43
Cok sagolun, dediginiz gibi 10 tur cevre yolu yeter gercekten de. Bunu dusunmemistim cok. Muzigi de acarim sakin sakin giderim.
Motulu bu kadar kotulemelerine cok sasirdim, sadece usta degil yag almak icin gittigim dukkanlarda da hep kotulediler. Hatta kar marjinin cok yuksek oldugu ve dukkana iyi para biraktigini, ancak sikayetlerden biktiklari icin satmadiklari konusunda mutabikti hepsi. Ali usta da illa orjinal oldugu surece mobil de castro da olur dedigi icin pek takilmadim.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkMerhaba hocam muzik sistemin nasil birsey merak ettim bende dusunuyorum acikcasi ama kulaklikla mi dinleyip yolculuk yapiyorsunuz yada hoparlor sistemimi var?bilgi verebilirmisiniz hocam?hayirli olsun motor tesisatin tekrardan bu kisa devre olup kablo erime noktasina geliyorsa aku cikisindaki sigortayada baktirsaydin hocam neden sigorta atmamis tedbir amacli.keyifli surusler.
Merhaba hocam muzik sistemin nasil birsey merak ettim bende dusunuyorum acikcasi ama kulaklikla mi dinleyip yolculuk yapiyorsunuz yada hoparlor sistemimi var?bilgi verebilirmisiniz hocam?hayirli olsun motor tesisatin tekrardan bu kisa devre olup kablo erime noktasina geliyorsa aku cikisindaki sigortayada baktirsaydin hocam neden sigorta atmamis tedbir amacli.keyifli surusler.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiHoparlorler disariya bayagi yuksek ses veriyor. Trafigin cok olmadigi yolda 70-80'e kadar cok rahat dinlenebiliyor muzik. Genelde bos yollardayken aciyorum sonuna kadar, agir agir giderken dinliyorum, keyifli oluyor.
newmoon06tr
16.June.2021, 12:48
Cok sagolun, dediginiz gibi 10 tur cevre yolu yeter gercekten de. Bunu dusunmemistim cok. Muzigi de acarim sakin sakin giderim.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkHocam, çevre yolu turu atarsan, Eryaman dan geçerken bir mola ver, kahve içelim.
Hocam, çevre yolu turu atarsan, Eryaman dan geçerken bir mola ver, kahve içelim.
ALE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiKesinlikle Ali agabey, mutlaka ugrayacagim.
erdemsr1
17.June.2021, 15:12
bugün motorumu ustaya bıraktım.Aldığımdan beri gün yüzü göremedik hayırlısı bakalım.Motorun egzozları gevşedi çıkma noktasına geldi.Teklemeye başladı bu yüzden öyle bir ses patlaması yapıyor ki az daha polis beni zımbalıyordu.sinyal takımımı aldım onlar da takılacak elektrik tesisatı da yenilenecek,jigleyle alakalı bir sorunum vardı açamıyordum şimdi de kendi kendine açıldı bu sefer de kapanmıyor.jigleyi kapatıyorum yolda giderken kendi kendine açılıyor :D
ön takımdan ses geliyordu onu da söyledim bakılacak.Resmen yılan hikayesine döndü şöyle tadını çıkarta çıkarta süremedim bir türlü :D:D:D ustamdan güzel haberleri bekliyorum :)
ulaire
17.June.2021, 17:07
bugün motorumu ustaya bıraktım.Aldığımdan beri gün yüzü göremedik hayırlısı bakalım.Motorun egzozları gevşedi çıkma noktasına geldi.Teklemeye başladı bu yüzden öyle bir ses patlaması yapıyor ki az daha polis beni zımbalıyordu.sinyal takımımı aldım onlar da takılacak elektrik tesisatı da yenilenecek,jigleyle alakalı bir sorunum vardı açamıyordum şimdi de kendi kendine açıldı bu sefer de kapanmıyor.jigleyi kapatıyorum yolda giderken kendi kendine açılıyor :D
ön takımdan ses geliyordu onu da söyledim bakılacak.Resmen yılan hikayesine döndü şöyle tadını çıkarta çıkarta süremedim bir türlü :D:D:D ustamdan güzel haberleri bekliyorum :)Zevkini süreceğin gün de gelecek [emoji869] benim de daha gelmedi ama acelem yok hedefim sağlam [emoji869][emoji23]
Bufalo kafasini monte edebildim sonunda:)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210617/e28151aa0635ebdab8962caa1436a9f0.jpg
ulaire
18.June.2021, 00:29
Bufalo kafasini monte edebildim sonunda:)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210617/e28151aa0635ebdab8962caa1436a9f0.jpg
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkGüzel yere oturtmuşsun tam olmuş [emoji869]
erdemsr1
18.June.2021, 00:43
Motoru yaptırdım yılan oldu...
LED sinyaller takıldı hem modern gözüküyor hem de aydınlatması fazla oldu
Sibop ayarları yapıldı birde motorun sıkıntısı pistonlar dan birisi rölanti de çalışmıyor olmasıymış oda yaptırıldı ve bujiler değişti,elektrik tesisatı düzenlendi LED flaşör takıldı canım yandı ama artık tadı çıkıyor umarım başka dertler açmaz başımahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210617/bb0abe458bf542c88c30daaac3bbd5a4.jpg
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
erdemsr1
18.June.2021, 00:45
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkHocam bu kuru kafa yapmışsın ya önüne o tarz ürünleri nasıl temin edebilirim?
ulaire
18.June.2021, 00:46
Bu sıralar Spyder sayımızda artış var sanki [emoji41]
Sibop ayarları yapıldı birde motorun sıkıntısı pistonlar dan birisi rölanti de çalışmıyor olmasıymış oda yaptırıldı ve bujiler değişti,elektrik tesisatı düzenlendi LED flaşör takıldı canım yandı ama artık tadı çıkıyor umarım başka dertler açmaz başımahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210617/bb0abe458bf542c88c30daaac3bbd5a4.jpg
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiKeyifli sürüşler [emoji869]
erdemsr1
18.June.2021, 00:47
Bu sıralar Spyder sayımızda artış var sanki [emoji41] Keyifli sürüşler [emoji869]
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiVallahi alırken dediler parça sıkıntı felan ama sadece bu gruptaki motorlar için bile bayi açılması gerekir bence [emoji1][emoji1]
Hocam bu kuru kafa yapmışsın ya önüne o tarz ürünleri nasıl temin edebilirim?
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiTrendyolda 80 liraya bufalo kafasi olarak satiliyor. Polikarbondan yapildigi icin cok dikkatli monte etmek gerekiyor.
Mehmet A.
18.June.2021, 00:58
Sent from my Galaxy J6+ using Tapatalk[emoji16][emoji16] görüntü güzel olmuş. Bizde de modifiye bşraz yaygın olsa tamamen gidonu böyle bir şey yapmak güzel olur.
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiGeçmiş olsun.
Regaller için xenon ya da lef far lazım yoksa yolu görmek çile [emoji58]
ulaire
18.June.2021, 00:59
Vallahi alırken dediler parça sıkıntı felan ama sadece bu gruptaki motorlar için bile bayi açılması gerekir bence [emoji1][emoji1]
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiParça maalesef hemen hemen hepimizin sıkıntısı, makineler genel olarak eski, kiminin parçası bulunmuyor kiminin araba parçalarından daha pahalı derdimiz büyük ama o sürüş keyfi için değer ya [emoji41]
Ali güzel fantastik olmuş keyifle kullan nazar 👍👍👍
Erdem sezonluk büyük bakımı ve elektirik işlerini bitirdin sezona fuul bakımlı tam gaz giriyorsun maşallah keyifle kullan nazar 👍👍👍
Mehmet A.
19.June.2021, 10:22
Motorumuzun yağını değiştirdik [emoji16][emoji16][emoji16]
Gerekli malzemeler
1.5lt yağ (öyleymiş)
Yağ filtresi (her yağla birlikte değişmeliymiş)
Boş bir şişe (atık yağ için)
Lokma takımı (malum somunlar için)
Havlu kağıt ya da toz bezi (sağa sola kesinlikle akacak yağ için)
Leğen-teşt-bulaşıklık-yağlık (ne derseniz artık, yağın dışarıya akmaması için)
Orta ayaklık-orta sehpa (en önemlisiymiş [emoji33][emoji33][emoji33])
Geçenlerde yağ ve filtreyi almıştım. Dün değişimini yaptım. Aslında çıkan yağ gayet güzeldi. Üzerinden 1000 km geçmiş geçmemiş. Ama benden önceki sahibi castrol yağ koymuş, bakmış az gelmiş üzerine motul eklemiş. Motora kokteyl yapmış. Daha sonra karın ağrısı yapmasındansa değiştirdim, aklımdan çıkarmış oldum.
Orta ayaklık can kurtarıcıymış resmen öğrenmiş oldum [emoji4][emoji4][emoji4]
Alttaki yağ tıpasındaki mıknatısa çok ince metal parçaları vardı biraz can sıktı ama koçtaki gibi çapak çapak olmaması sevindirdi [emoji848]
Filtre ne yaparsak yapalım sökerken ortalığı yağ yapacakmış öğrenmiş olduk. Görseldekinin 20 katı yağ boşaldı filtrenin olduğu yerden [emoji33][emoji33][emoji33]
Fotoları çekerken aklımda gv250 yağ değişim nası yapılır konusu açmak vardı. İşin yarısından sonra foto almayınca konu da yalan oldu [emoji16][emoji16][emoji16] diğer sefere artık [emoji106]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210619/63de27fc1632723a805fae8230977b29.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210619/0c4ef2b3ec339aff9ce39f7bc66b1535.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210619/0c44052a8d13eb5ee261974dac74bc79.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210619/127da15fa1694181fd46ca8f07b1b501.jpg
Yusuf K.
19.June.2021, 10:52
Motorumuzun yağını değiştirdik [emoji16][emoji16][emoji16]
Gerekli malzemeler
1.5lt yağ (öyleymiş)
Yağ filtresi (her yağla birlikte değişmeliymiş)
Boş bir şişe (atık yağ için)
Lokma takımı (malum somunlar için)
Havlu kağıt ya da toz bezi (sağa sola kesinlikle akacak yağ için)
Leğen-teşt-bulaşıklık-yağlık (ne derseniz artık, yağın dışarıya akmaması için)
Orta ayaklık-orta sehpa (en önemlisiymiş [emoji33][emoji33][emoji33])
Geçenlerde yağ ve filtreyi almıştım. Dün değişimini yaptım. Aslında çıkan yağ gayet güzeldi. Üzerinden 1000 km geçmiş geçmemiş. Ama benden önceki sahibi castrol yağ koymuş, bakmış az gelmiş üzerine motul eklemiş. Motora kokteyl yapmış. Daha sonra karın ağrısı yapmasındansa değiştirdim, aklımdan çıkarmış oldum.
Orta ayaklık can kurtarıcıymış resmen öğrenmiş oldum [emoji4][emoji4][emoji4]
Alttaki yağ tıpasındaki mıknatısa çok ince metal parçaları vardı biraz can sıktı ama koçtaki gibi çapak çapak olmaması sevindirdi [emoji848]
Filtre ne yaparsak yapalım sökerken ortalığı yağ yapacakmış öğrenmiş olduk. Görseldekinin 20 katı yağ boşaldı filtrenin olduğu yerden [emoji33][emoji33][emoji33]
Fotoları çekerken aklımda gv250 yağ değişim nası yapılır konusu açmak vardı. İşin yarısından sonra foto almayınca konu da yalan oldu [emoji16][emoji16][emoji16] diğer sefere artık [emoji106]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210619/63de27fc1632723a805fae8230977b29.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210619/0c4ef2b3ec339aff9ce39f7bc66b1535.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210619/0c44052a8d13eb5ee261974dac74bc79.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210619/127da15fa1694181fd46ca8f07b1b501.jpgEline sağlık güzel oldu yağ filtresinin ordan her türlü yağ akıyor :)
Bu orta ayağı dönelim ya [emoji28] (bende alıcam sanırım bi tane bu gidişle)
Ön cam ve koruma demiriyle birlikte motorda ki hazırlıkta bitiyor :)
Sonraki yağ değişimi tur sonrası ?
rr250e9kırmızı
20.June.2021, 09:08
Eline sağlık güzel oldu yağ filtresinin ordan her türlü yağ akıyor :)
Bu orta ayağı dönelim ya [emoji28] (bende alıcam sanırım bi tane bu gidişle)
Ön cam ve koruma demiriyle birlikte motorda ki hazırlıkta bitiyor :)
Sonraki yağ değişimi tur sonrası ?
M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiBugun motorsikletim icin 10 40 yerine 20 50 yag koydum doyurdum karnini [emoji5][emoji847]
Sanziman arizasiymis maalesef, biraktim ustaya. Silindiri, pistonu, sanzimani, daha artik neyi kaldi bilmiyorum degisecek. Soguttu bu alet beni motosikletten.
Yusuf K.
21.June.2021, 21:35
Sanziman arizasiymis maalesef, biraktim ustaya. Silindiri, pistonu, sanzimani, daha artik neyi kaldi bilmiyorum degisecek. Soguttu bu alet beni motosikletten.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkÇok talihsiz bi başlangıç oldu baştan sonra değişmeyen yapılmayan el değmeyen bir yeri kalmadı motorun.. En uygun ve sağlıklı şekilde çözüme ulaşılır ve sağlıklı bir şekilde yollara düşülür umarım [emoji17]
Mehmet A.
21.June.2021, 22:03
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkBunlara nazar diyelim nazar olsun. Yaptırdıktan sonra inş. bi 20.000 km sıkıntı çıkarmaz [emoji4][emoji4][emoji4]
Valla demirtas motodan en pahali yedek parcalara bakiyorum. Krank kolu ve baski balata kalmis zaten degismedik ve pahali olan. Neredeyse sifirlandi motor dediginiz gibi.
ulaire
21.June.2021, 22:55
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkGeçmiş olsun diyelim, şuan tam o en karanlık noktadasın ve güneş doğmak üzere. O kadar uğraştın az daha sabır soğuma sakın [emoji869] cefasını çektin sefaya ramak kaldı [emoji6]
erkopaşa
22.June.2021, 00:57
Ali hocam keyifle sürmeye başlayınca sıkıntılar mazide kalır, geçmiş olsun.
bulentbc
22.June.2021, 01:04
Ali hocam geçmiş olsun, arkadaşların dedığı gibi Sıfır motor oldu 20.000 km sorunsuz gider artık inşallah.
Durum cok daha vahim fotograftan goreceginiz uzere. Silindir degil sadece motor blogu ve ilgili her sey islem gormus daha once. Motor blogu, sanziman, egzantirik bilyeleri, yag pompasi, debriyaj baski balata vs hepsi hasat durumdaymis. Sag piston gecen hafta silindiri degistiren ustanin beceriksizligi sayesinde bariz yag yakmaya devam etmis, sag piston simsiyahti 100 km olmasina ragmen.
Anormal yuksek bir fiyat cikti. Uygun bos bir toprak bulup, bir daha RR yanina yaklasmamak uzere gomup motosikleti bir dahaki bulusmaya helvasini getirecegim, topluca yeriz.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210622/aaf833cbc59d86229c7481339bf640fd.jpg
Ali durum gerçekten çok kötü bu kadar şanssızlık çölde kutup ayısı misali insandaki bütün hevesi yok eder valla ne diyeceğimi bilemedim Allah kolaylık sabır versin :(
Mehmet A.
22.June.2021, 20:57
Abiiii çok geçmiş olsun. Fena olmuş.
bulentbc
23.June.2021, 08:57
Çok geçmiş olsun Ali , üzücü bir durum gerçekten..
Siparisini verdigimiz parcalar bugun;
Motor blogu, sanziman, masura bilye, sanziman bilye, eksantrik bilye, eksatntrik yataklar, yaglama pompasi, conta takimi, kece takimi, debriyaj balatasi, baski debriyaj yayi, dis keceler.
Daha gecen hafta da silindir, pistonlar, keceleri ve amortisor keceleri degismisti.
Krank kolu haric degismeyen tek sey kalmadi sanirim. Karburatoru, manifoldlari ve digerlerini de uc ay once sifir almistim.
Mehmet A.
23.June.2021, 22:22
Motor blogu, sanziman, masura bilye, sanziman bilye, eksantrik bilye, eksatntrik yataklar, yaglama pompasi, conta takimi, kece takimi, debriyaj balatasi, baski debriyaj yayi, dis keceler.
Daha gecen hafta da silindir, pistonlar, keceleri ve amortisor keceleri degismisti.
Krank kolu haric degismeyen tek sey kalmadi sanirim. Karburatoru, manifoldlari ve digerlerini de uc ay once sifir almistim.
Sent from my Galaxy J6+ using Tapatalk[emoji106][emoji106][emoji106]
Abi inş. sıkıntılar son bulurda şöyle bi ankarada kol sürüşü yaparız hep beraber [emoji4][emoji106]
ulaire
24.June.2021, 09:37
Ya ben kendimi şanssız sanırdım, büyük geçmiş olsun. Motor ile ilgili tüm kötü şansını burada tüketmişsindir artık, arkası açık Ali hocam
hocam cok geşmiş olsun iyi bir usta bulmak okadar cok zor ki.
Eray Aksoy
25.June.2021, 12:43
İnsan böyle bir durumda ne yazacağını da bilemiyor ? Çok çok geçmiş olsun hocam.
SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ulaire
28.June.2021, 11:47
Yaklaşık 15 dakika önce Ahmet usta ile görüşüp depo ve çamurluğun boyasını tazeleme kararı aldım. Dedim battım zaten az daha gömüleyim bari tertemiz olsun. Böylece liste şu hale geldi;
- Şanzıman
- Koltuk kaplaması
- Koruma demiri
- Yan çanta
- Egzoz susturucu
- Akü
- Depo ve çamurluk boya
Eksik olarak ape hanger ve palet basamak kaldı şuan aklıma gelen onları da biraz totoyu toparlayınca artık [emoji2937][emoji2937]
M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mehmet A.
28.June.2021, 13:00
Yaklaşık 15 dakika önce Ahmet usta ile görüşüp depo ve çamurluğun boyasını tazeleme kararı aldım. Dedim battım zaten az daha gömüleyim bari tertemiz olsun. Böylece liste şu hale geldi;
- Şanzıman
- Koltuk kaplaması
- Koruma demiri
- Yan çanta
- Egzoz susturucu
- Akü
- Depo ve çamurluk boya
Eksik olarak ape hanger ve palet basamak kaldı şuan aklıma gelen onları da biraz totoyu toparlayınca artık [emoji2937][emoji2937]
M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiSen de toparla motoru senin de hakkın.
Kokaylıklar diliyorum
ulaire
28.June.2021, 22:05
Sen de toparla motoru senin de hakkın.
Kokaylıklar diliyorumOlacak abi çok az kaldı, motoru almaya gittiğimde sevinç göz yaşlarıma hakim olamayabilirim [emoji24]
bulentbc
28.June.2021, 22:41
- Şanzıman
- Koltuk kaplaması
- Koruma demiri
- Yan çanta
- Egzoz susturucu
- Akü
- Depo ve çamurluk boya
Şimdiden hayırlı olsun Gökhan ama Ape gidon önemli, onu taktırdığında motor bambaşka bir hissiyat ile süreceksin, yeni Motosiklet almiş gibi olacak.
cicada
28.June.2021, 22:50
Olacak abi çok az kaldı, motoru almaya gittiğimde sevinç göz yaşlarıma hakim olamayabilirim [emoji24]
M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiGönlüne göre olsun Gökhan [emoji2937][emoji2937][emoji2937]
ulaire
28.June.2021, 22:53
Gönlüne göre olsun Gökhan [emoji2937][emoji2937][emoji2937]
Şimdiden hayırlı olsun Gökhan ama Ape gidon önemli, onu taktırdığında motor bambaşka bir hissiyat ile süreceksin, yeni Motosiklet almiş gibi olacak.
Eyvallah abiler. Belli olmaz Bülent abi bir çılgınlık yapıp ape i de yetiştirebilirsem bayramda hallederim belki [emoji41]
Mehmet A.
01.July.2021, 10:57
Dün motorumuza camımızı taktık ama biraz yamukluk var gibi bi tekrar el atmak lazım [emoji2369]
Bir de ben 2 motorda da stop lambalarından çekiyorum anlamadım. Stop lambasının duyu biraz gevşek çukura falan girince sadece stop yanıyor park oynadığı için sönüyor. Sağına soluna bşr şeyler sıkıştırarak hallettim bakalım ne kadar devam edecek [emoji4][emoji4][emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210701/1ad1b7e6a3761347242fc3a9a0872b89.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210701/4c852012fd4f6f49194c94cda3a05ad9.jpg
Onceki gunlerde belirttigim tum parcalar garanti kapsaminda tekrar geldi, motor blogunu da dahil etmisler sasirtici bicimde. Motor tekrar sifirdan toplanacak.
Dualarinizi bekliyorum artik arkadaslar, bu sefer olsun bari sorunsuz bir sekilde.
Mehmet A.
06.July.2021, 13:18
Onceki gunlerde belirttigim tum parcalar garanti kapsaminda tekrar geldi, motor blogunu da dahil etmisler sasirtici bicimde. Motor tekrar sifirdan toplanacak.
Dualarinizi bekliyorum artik arkadaslar, bu sefer olsun bari sorunsuz bir sekilde.
Sent from my Galaxy J6+ using Tapatalkİnş. bütün sıkıntılar giderilmiş olur abi. Takipteyiz, duadayız [emoji4][emoji4][emoji4]
Ali en azından parçaların yenisinin karşılanması iyi haber inşallah bu sefer güzelce toplanıp sorunsuzca keyifle binersin kolay gelsin 👍
Mkarakas
06.July.2021, 13:34
İnşallah bu sefer sıkıntısız bir biçimde yapılır abi takipdeyiz
ulaire
06.July.2021, 14:33
Hadi be Ali hocam bu sefer gol olsun
erkopaşa
06.July.2021, 16:23
Az kaldı yollara çıkmaya Ali hocam
Şimdiden gözün aydın inşallah bütün sorunlarını haleleder ve keyfle binmeye başlarsın.8)
bulentbc
07.July.2021, 12:59
Parçaların garanti kapsamında yenı gelmesi çok güzel bir haber,…vay be müşteri odaklı çalışıyormuş işletme, parçaları Demirtaş’tan mı almiştınız Hocam .?
Parçaların garanti kapsamında yenı gelmesi çok güzel bir haber,…vay be müşteri odaklı çalışıyormuş işletme, parçaları Demirtaş’tan mı almiştınız Hocam .?Vallahi gozumle gormesem inanmazdim, istisnasiz her seyi sifir yollamislar degistirme kapsaminda.
Demirtastan degil ana distributorden siparis vermis usta. Fiyatlari da cok daha uyguna geliyor boyle oldugunda ve Demirtasta olmayan her sey mevcut.
ulaire
08.July.2021, 00:46
Vallahi gozumle gormesem inanmazdim, istisnasiz her seyi sifir yollamislar degistirme kapsaminda.
Demirtastan degil ana distributorden siparis vermis usta. Fiyatlari da cok daha uyguna geliyor boyle oldugunda ve Demirtasta olmayan her sey mevcut.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkAli hocam bu sefer olacak ya tüm iyi niyetlerimiz seninle [emoji2937]
bulentbc
08.July.2021, 09:14
Vallahi gozumle gormesem inanmazdim, istisnasiz her seyi sifir yollamislar degistirme kapsaminda.
Ali Hocam varsa telefon numarası ana dispirutor’ün paylaşma şansınız var mı, diğer arkadaşlara’da yardimici olmak Babında.
Ali Hocam varsa telefon numarası ana dispirutor’ün paylaşma şansınız var mı, diğer arkadaşlara’da yardimici olmak Babında.Maalesef bende de yok. Istemeye cekindim acikcasi ustadan, sonucta regalin yetkili servisi kendisinin direk erisiminden baskasini istemez diye dusundum. Yine de iscilik alsa bile servise daha indirimli geldigi icin her halukarda bayagi karli oluyor. Forum kurallarina uygunsa bahsettigim servisin telefonunu verebilirim.
newmoon06tr
08.July.2021, 17:58
Bülent, Ali hocam Antalya daki Regal raptor distribütör unun numarası bunlar. Ali hocamın tamircisi bildiğim kadarıyla Regal in servisi ve bizden farklı ucuz fiyata mı alıyordur? Muhtemelen.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210708/9bc68015475bff04f344d18915e79f4f.jpg
bulentbc
08.July.2021, 19:58
Bülent, Ali hocam Antalya daki Regal raptor distribütör unun numarası bunlar. Ali hocamın tamircisi bildiğim kadarıyla Regal in servisi ve bizden farklı ucuz fiyata mı alıyordur? Muhtemelen.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210708/9bc68015475bff04f344d18915e79f4f.jpg
Ali Şefim çok teşekkür ederim. Hatalı ürünün arkasında durmaları çok güzel. Böyle dispiritörü desteklemek lazım piyasa ile aynı fiyat veya daha pahalı bile olsa ben artık herşeyı burdan alırım ve herkese’de tavsiye ederim.
ulaire
10.July.2021, 15:16
2625
Parçalar boyaya gitmek için sökülünce kızım çıplak kalmış sanki :D Uğurcan saolsun ahmet ustaya uğramış o gönderdi fotoyu
Mehmet A.
15.July.2021, 14:51
Hep bir gün sonra yazıyorum [emoji16][emoji16][emoji16]
Dün bayram kalabalığında iptal eden birinin yerini kaparak motoru muayeneye götürdüm. Şükür sıkıntısız geçtik.
Akşamına ise gece 24 e kadar koruma demirinin kaynak işleriyle uğraştık. Bunu da hallettik.
Artık motor full+full gelsin yollar gitsin yollar [emoji16][emoji16][emoji16]
erkopaşa
15.July.2021, 15:01
Dün bayram kalabalığında iptal eden birinin yerini kaparak motoru muayeneye götürdüm. Şükür sıkıntısız geçtik.
Akşamına ise gece 24 e kadar koruma demirinin kaynak işleriyle uğraştık. Bunu da hallettik.
Artık motor full+full gelsin yollar gitsin yollar [emoji16][emoji16][emoji16]Hayırlı olsun Mehmet, hazırsın 23 temmuzdaki Muğla Antalya turuna, maşallah [emoji2937]
Mehmet muayene günü bulmakta zorlandın ama son dakika işi bitirdin muayene ve koruma demiri hayırlı olsun 😊👍👍
newmoon06tr
15.July.2021, 16:09
Artık motor full+full gelsin yollar gitsin yollar [emoji16][emoji16][emoji16]Herşey hazır, yollar seni çağırıyor [emoji4]
ulaire
17.July.2021, 17:50
Eve geçince çantalar da takılacak, koruma demirleri fabrikadan gelmemiş artık onlar da bir dahaki sefere [emoji2937][emoji2937]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210717/4e47789730c510199dcb7f2dea4a2240.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210717/6999109467f5c1fb365e951746fc1fbe.jpg
Mehmet A.
17.July.2021, 18:06
Oooo beyaz değil bembeyaz [emoji106][emoji106][emoji106]
Ciks olmuş maşallah [emoji4][emoji4][emoji4]
Tekerine taş değmesin [emoji4][emoji4][emoji4]
bulentbc
17.July.2021, 18:34
Gökhan Hayırlı olsun çok güzel gözüküyor, Maşallah, Tekerine taş değmesin.
Eve geçince çantalar da takılacak, koruma demirleri fabrikadan gelmemiş artık onlar da bir dahaki sefere [emoji2937][emoji2937]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210717/4e47789730c510199dcb7f2dea4a2240.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210717/6999109467f5c1fb365e951746fc1fbe.jpg
Gökhan maşallah makine sıfır oldu keyifle kullan inşallah nazar nazar nazar 👍👍👍
ulaire
17.July.2021, 20:10
Öncelikle iyi niyetleriniz için çok teşekkürler abiler [emoji1739]
Bı 10 dakika önce parkettim otoparka, vites geçişleri, sesi, km saatinin çalışması, önceden 60-70 sandığım hızın aslında 90-100 civarı olduğunu görmek... anlayamazsınız diyen çocuk gibi yapasım geldi ama benden çok daha iyi anlıyorsunuz şuan beni [emoji41][emoji2937]
Tek sorun diyebileceğim durum km sayacı 299 da takılmış artık dişliden midir bilmem. Alt tarafta sıfırlanabilen sayaç normal çalışıyor. Çantayı hava biraz serinlesin öyle takacaz babamla, o esnada da fotolar gelecek [emoji41][emoji2937]
newmoon06tr
18.July.2021, 00:12
Gökhan güzel olmuş, güle güle kullan.
erkopaşa
18.July.2021, 00:41
Gökhan on numara beş yıldız olmuş, güzel günlerde kullan, nazar değmesin [emoji2937]
ulaire
18.July.2021, 13:21
Eyvallah Ali şefim ve Erkan abim [emoji2937]
Çantaları takarken bir şeylerin yanlış olduğunu farkettim çünkü çanta sığmıyordu. Sinyalin yerini değiştireyim dedim ama aklıma mantıklı yer gelmemişti. Sonra Celil başkan saolsun konuya nokta atışı çözüm üretti, sinyalleri plakanın kenarlarına alıcam onun için de bugün yarın L ayak bakacam. Jantlardaki kötü boya için boya sökücü, krom kısımlar için parlatıcı birşey almak da bugün yapılacaklar listesinde [emoji2937][emoji2937]
ulaire
19.July.2021, 14:42
Ve mutlu son [emoji2937][emoji41] sinyallere artiz bir uygulama yapıp çantaları sığdırdıkhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210719/4c44d98a275f73179ece5d6ad63334c6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210719/71bb4abdb8a2a5b5d40f4b8177e5e60f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210719/78a59a855f842394c118594fb31b559e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210719/2fe48fb6dedb131e8e9e2ce8ab50cb1e.jpg
Mehmet A.
19.July.2021, 14:51
Beyaz da yakışıyor haaa [emoji16][emoji16][emoji16]
Maşallah [emoji4][emoji4][emoji4]
Maşallah çok Güzel oldu güle güle kullan nazar 👍
cicada
19.July.2021, 14:54
Ve mutlu son [emoji2937][emoji41] sinyallere artiz bir uygulama yapıp çantaları sığdırdıkhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210719/4c44d98a275f73179ece5d6ad63334c6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210719/71bb4abdb8a2a5b5d40f4b8177e5e60f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210719/78a59a855f842394c118594fb31b559e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210719/2fe48fb6dedb131e8e9e2ce8ab50cb1e.jpg
M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiGüle güle kullan Gökhan.
Çok güzel olmuş...
SM-N960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
erkopaşa
19.July.2021, 16:00
Gökhan nazar değmesin, güzel günlerde kullan, artık tadını çıkarma zamanı [emoji2937]
newmoon06tr
19.July.2021, 22:11
Gökhan, maşallah güzel oldu, artık keyif zamanı, güle güle kullan
ulaire
21.July.2021, 18:09
Metal parlatıcı ile ufak dokunuşlar... Pırıl pırıl oldu kızım. Bazı yerlerde kromaj zarar görmüş oralara faydası olmadı ama genel olarak iş yaptı https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210721/44497d29951fd5dde3c312bc13759886.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210721/07d7129bb0aac2c4d3d3b9f85c8b30b9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210721/22fb8755df0657204826087714284f95.jpg
Mehmet A.
22.July.2021, 18:26
Metal parlatıcı ile ufak dokunuşlar... Pırıl pırıl oldu kızım. Bazı yerlerde kromaj zarar görmüş oralara faydası olmadı ama genel olarak iş yaptı https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210721/44497d29951fd5dde3c312bc13759886.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210721/07d7129bb0aac2c4d3d3b9f85c8b30b9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210721/22fb8755df0657204826087714284f95.jpg
M2101K7AG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiCillop gibim maşallah [emoji4][emoji106]
Mehmet A.
22.July.2021, 18:33
Delikli sele üstü deri kaplama yaptım. Daha önce sele üstü file vardı fakat bu malzeme pantolonları çok fena yıpratıyordu. Bende bunun üzerine bol delikli bir kaplama yapmayı düşündüm. Yaptım, düşündüğümden iyi oldu ama biraz delikleri ufak oldu [emoji4][emoji4][emoji4] Olsun.
Bu gün selenin üzerine fileyle üstüste yaparak taktım. Biraz prototip oldu aceleye geldi malum gezimize yetiştirdim. Bir kaç ufak pürüzü var.
Maksadım daha az terleme olması ve pantolonun ıslanmaması. Fakat delikler umduğumdan küçük olunca yine terleme olacak gibi [emoji2369][emoji2369][emoji2369]
El emeğidir. Bütün delikler tek tek elle açıldı [emoji16][emoji16][emoji16]
Bunu depo üstü deri kaplama konusuna da dahil edeceğim. Depodan seleye doğru devam etsin [emoji16][emoji16][emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210722/b0d46bd01eaaec12bb8155ba41effa53.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210722/e221b1097cd41f7a50e0c727bd87fc2c.jpg
ulaire
22.July.2021, 18:44
Delikli sele üstü deri kaplama yaptım. Daha önce sele üstü file vardı fakat bu malzeme pantolonları çok fena yıpratıyordu. Bende bunun üzerine bol delikli bir kaplama yapmayı düşündüm. Yaptım, düşündüğümden iyi oldu ama biraz delikleri ufak oldu [emoji4][emoji4][emoji4] Olsun.
Bu gün selenin üzerine fileyle üstüste yaparak taktım. Biraz prototip oldu aceleye geldi malum gezimize yetiştirdim. Bir kaç ufak pürüzü var.
Maksadım daha az terleme olması ve pantolonun ıslanmaması. Fakat delikler umduğumdan küçük olunca yine terleme olacak gibi [emoji2369][emoji2369][emoji2369]
El emeğidir. Bütün delikler tek tek elle açıldı [emoji16][emoji16][emoji16]
Bunu depo üstü deri kaplama konusuna da dahil edeceğim. Depodan seleye doğru devam etsin [emoji16][emoji16][emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210722/b0d46bd01eaaec12bb8155ba41effa53.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210722/e221b1097cd41f7a50e0c727bd87fc2c.jpgOnun çaresi pantolonda havalandırma sanırım ya [emoji23][emoji23] farklı bir çalışma olmuş abi test sonuçlarını bekliyoruz [emoji2937]
Eluh
02.August.2021, 18:47
Silindir piston sanziman vs degisiminden sonra 500 km oldu, motul 5100 ile yagi degistirdim.
Tatildeyken birisi kapi onunde vuran motora vurup devirmis, sis farlari, ayaklik, aynalar kirilmis, branda yirtilmis. Bu kadar ugursuz bir motor herhalde forumdan kimsenin basina gelmemistir:)
Yagdan sonra bir nebze daha iyi olsa da halen istedigim gibi degip performans, ozellikle yokus cikarken on takimdan gelen takirtilar saga cekip benzin dokerek aleti yakmak icin tahrik ediyor.
Yine de motosikletten hic sogumadim, ilk firsatta bir dragstar almak icin bakiniyorum artik.
ulaire
02.August.2021, 18:54
Silindir piston sanziman vs degisiminden sonra 500 km oldu, motul 5100 ile yagi degistirdim.
Tatildeyken birisi kapi onunde vuran motora vurup devirmis, sis farlari, ayaklik, aynalar kirilmis, branda yirtilmis. Bu kadar ugursuz bir motor herhalde forumdan kimsenin basina gelmemistir:)
Yagdan sonra bir nebze daha iyi olsa da halen istedigim gibi degip performans, ozellikle yokus cikarken on takimdan gelen takirtilar saga cekip benzin dokerek aleti yakmak icin tahrik ediyor.
Yine de motosikletten hic sogumadim, ilk firsatta bir dragstar almak icin bakiniyorum artik.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkBende de var benzeri, ustadan aldım 270 km yol yaptım hava filtresi ile karbüratör arası boru çıktı baktım ki zaten kendi borusu değilmiş emaneten duruyormuş [emoji1787] benimde ilk yaptığım iş draglara bakmak oldu yalan yok [emoji1787][emoji1787]
Mehmet A.
02.August.2021, 19:00
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkAbi geçmiş olsun. Motora bi okuyup üflemek lazım [emoji2369][emoji2369][emoji2369]
Kamera kayıtları varsa çarpana çarpmak lazım. Bizim garajda benim motoru devirmişti biri devirdiği videoyu izletmeme rağmen ben yapmadım dedi. Ama biraz zorlayınca hallettik (ayna kırılmıştı)
Eluh
04.August.2021, 17:43
Haftalik vidalari sikma isini yaparken dusen bir parcayi farkettim. Bu dusen parcanin Turkce adi nedir, nereden alinir, yardim eden olursa sevinirim.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210804/09ef201f80f77e7884cc015bb38dbbc2.jpg
CELİL
04.August.2021, 17:49
Buji üst kapak vidası dişleri uyan herhangi bir vida olur 👍
Haftalik vidalari sikma isini yaparken dusen bir parcayi farkettim. Bu dusen parcanin Turkce adi nedir, nereden alinir, yardim eden olursa sevinirim.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210804/09ef201f80f77e7884cc015bb38dbbc2.jpg
CELİL
04.August.2021, 17:57
Satan bir yer buldum 👍
http://www.deltamotorluaraclar.com/index.php?route=product/product&path=117&product_id=999
KaanGny
04.August.2021, 18:01
Satan bir yer buldum [emoji106]
http://www.deltamotorluaraclar.com/index.php?route=product/product&path=117&product_id=999
Benimde başıma gelmişti vida uydurmuştum.
Deltamotorda çoğu parçayı bulabiliyordum bende.
Eluh
04.August.2021, 18:29
Satan bir yer buldum [emoji106]
Supersiniz Celal baskanim, sagolun. Siteyi ogrennek de iyi oldu.
Eluh
04.August.2021, 19:32
Bu arada hep kotu haber veriyordum bu sefer iyi haber vereyim. Sanziman sesi gibi gelen takirtilarin sorunu bulundu farkli bir usta sayesinde. Forumda da arada gordugum zincir koruyucunun icindeki yere surtmesiyle olusan sesmis. 15 dakika icinde cozuldu. Sessiz sakin, dikkat daginikligi olmadan kullanmak cok guzelmis.
CELİL
04.August.2021, 19:38
Bu arada hep kotu haber veriyordum bu sefer iyi haber vereyim. Sanziman sesi gibi gelen takirtilarin sorunu bulundu farkli bir usta sayesinde. Forumda da arada gordugum zincir koruyucunun icindeki yere surtmesiyle olusan sesmis. 15 dakika icinde cozuldu. Sessiz sakin, dikkat daginikligi olmadan kullanmak cok guzelmis.
Sonunda iyi haberler geliyor çok şükür nazar değmesin nazar 👍
KaanGny
05.August.2021, 13:17
Geçmiş olsun o zaman [emoji2938]
TuruncuBuji
06.August.2021, 09:41
Spyder'da o zincir sesi olayına hep geçiçi çözümler bulmuştum. 1 ay 2 ay sonra tekrardan yapmaya başlıyordu. Hatta o koruyucunun çarpan ve sürten bölgesini spiral ile kestim, bu sefer başka yeri çarpmaya başladı. Tam bir net sonuca ulaşamamıştım.
Eluh
11.August.2021, 22:01
Led lambali plakaligi taktirdim, fena olmadi gibi. Evde besledigimiz tarantulanin fotografini vektorel hale getirip siparisi verdik, bu cikti. Asil amacim karanlikta daha gorunur olmak arkadan gelen araclar icin.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210811/7e17cc8e8ef5610148d00c2471c70f16.jpg
newmoon06tr
12.August.2021, 00:54
Led lambali plakaligi taktirdim, fena olmadi gibi. Evde besledigimiz tarantulanin fotografini vektorel hale getirip siparisi verdik, bu cikti. Asil amacim karanlikta daha gorunur olmak arkadan gelen araclar icin.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkHocam çok şık olmuş, güle güle kullan.
CELİL
12.August.2021, 01:39
Ali çok güzel olmuş güle güle kullan 👍👍
Mehmet A.
12.August.2021, 09:42
Abi hayırlı olsyn ciks olmuş [emoji106][emoji4][emoji106][emoji4]
KaanGny
12.August.2021, 10:30
Güzel olmuş abi güle güle kullan [emoji2938]
ulaire
12.August.2021, 13:07
Ali hocam hayırlı olsun şık durmuş yeni plakalık
Regalcinin yolu biter derdi bitmez deyip kamyon arkası yazısı ile giriş yapayım. Hava filtresinin borusu çıkmıştı onun yenisini aldım tabiri caizse löp diye oturdu tam oh şimdi nefes alabilirim derken buji ateşleme yapmadı üstüne aküden garip tepkiler gelmeye başladı yüksek ihtimal bir yerde kaçak var aküyü yedi ki daha 2 ay bile olmamıştır değiştireli :D Neyse ki burada denk geldiğim bir chopper cı saolsun çekici ile uğraşma müsait bir akşam ben çekerim seni ustaya dedi bakalım daha ne masraf çıkacak :D
erkopaşa
12.August.2021, 14:06
Regalcinin yolu biter derdi bitmez deyip kamyon arkası yazısı ile giriş yapayım. Hava filtresinin borusu çıkmıştı onun yenisini aldım tabiri caizse löp diye oturdu tam oh şimdi nefes alabilirim derken buji ateşleme yapmadı üstüne aküden garip tepkiler gelmeye başladı yüksek ihtimal bir yerde kaçak var aküyü yedi ki daha 2 ay bile olmamıştır değiştireli :D Neyse ki burada denk geldiğim bir chopper cı saolsun çekici ile uğraşma müsait bir akşam ben çekerim seni ustaya dedi bakalım daha ne masraf çıkacak :DGökhan geçmiş olsun, yavaş yavaş anahtar tutmaya başlamalısın motorcuysan, hele hele RR usta yapar insanı. Herşey için tamire gidilmez [emoji847][emoji2937][emoji2937][emoji2937]
cicada
12.August.2021, 14:17
Regalcinin yolu biter derdi bitmez deyip kamyon arkası yazısı ile giriş yapayım. Hava filtresinin borusu çıkmıştı onun yenisini aldım tabiri caizse löp diye oturdu tam oh şimdi nefes alabilirim derken buji ateşleme yapmadı üstüne aküden garip tepkiler gelmeye başladı yüksek ihtimal bir yerde kaçak var aküyü yedi ki daha 2 ay bile olmamıştır değiştireli :D Neyse ki burada denk geldiğim bir chopper cı saolsun çekici ile uğraşma müsait bir akşam ben çekerim seni ustaya dedi bakalım daha ne masraf çıkacak :DGeçmiş olsun Gökhan
Erkan abinin dediği gibi biraz biraz kendin tamir etmeye başlamalısın.
ulaire
12.August.2021, 14:18
Gökhan geçmiş olsun, yavaş yavaş anahtar tutmaya başlamalısın motorcuysan, hele hele RR usta yapar insanı. Herşey için tamire gidilmez [emoji847][emoji2937][emoji2937][emoji2937]
İstanbulda olsam kablo alıp evde komple elektrik tesisatını bile tazelerim de burada onu yapacak enerjim kalmıyor be abi :( yoksa bende seviyorum açıp kurcalamayı :) hem başkanım saolsun akü için özel ekipman gerektirmeyen bir şarj yöntemi de anlattı ama kendimi şarj edemiyorum bir türlü :/
bulentbc
12.August.2021, 14:21
Regalcinin yolu biter derdi bitmez deyip kamyon arkası yazısı ile giriş yapayım. Hava filtresinin borusu çıkmıştı onun yenisini aldım tabiri caizse löp diye oturdu tam oh şimdi nefes alabilirim derken buji ateşleme yapmadı üstüne aküden garip tepkiler gelmeye başladı yüksek ihtimal bir yerde kaçak var aküyü yedi ki daha 2 ay bile olmamıştır değiştireli :D Neyse ki burada denk geldiğim bir chopper cı saolsun çekici ile uğraşma müsait bir akşam ben çekerim seni ustaya dedi bakalım daha ne masraf çıkacak :D
Geçmiş olsun gökhan benimde 45 günlük akü zayıflayınca motoru vurdurarak ustama götürdüğüm dün statör geğiştı akü doluma yapıldı, şuan performans üst düzey. Geçen hafta korna düğmesi düştü sol elçık kütüğü aldım omuzda taktırdım, hep bakim istıyor bizim makinalar Rus Hatun gibi hep masraf, hep arıza hep bir kapris
erkopaşa
12.August.2021, 14:24
Geçmiş olsun gökhan benimde 45 günlük akü zayıflayınca motoru vurdurarak ustama götürdüğüm dün statör geğiştı akü doluma yapıldı, şuan performans üst düzey. Geçen hafta korna düğmesi düştü sol elçık kütüğü aldım omuzda taktırdım, hep bakim istıyor bizim makinalar Rus Hatun gibi hep masraf, hep arıza hep bir kapris[emoji23][emoji23][emoji23]
ulaire
12.August.2021, 14:27
Geçmiş olsun gökhan benimde 45 günlük akü zayıflayınca motoru vurdurarak ustama götürdüğüm dün statör geğiştı akü doluma yapıldı, şuan performans üst düzey. Geçen hafta korna düğmesi düştü sol elçık kütüğü aldım omuzda taktırdım, hep bakim istıyor bizim makinalar Rus Hatun gibi hep masraf, hep arıza hep bir kapris
Bülent abi çok farklı bir noktadan gördün istemsizce kahkaha attım eyvallah :D ama daha çok Türk kızı gibi sanki yada ben kaprisli Rusa denk gelmedim :P
Eluh
12.August.2021, 15:25
Regalcinin yolu biter derdi bitmez deyip kamyon arkası yazısı ile giriş yapayım. Hava filtresinin borusu çıkmıştı onun yenisini aldım tabiri caizse löp diye oturdu tam oh şimdi nefes alabilirim derken buji ateşleme yapmadı üstüne aküden garip tepkiler gelmeye başladı yüksek ihtimal bir yerde kaçak var aküyü yedi ki daha 2 ay bile olmamıştır değiştireli :D Neyse ki burada denk geldiğim bir chopper cı saolsun çekici ile uğraşma müsait bir akşam ben çekerim seni ustaya dedi bakalım daha ne masraf çıkacak :DGecmis olsun cok, regallerimiz nazli malum illa bir ay isler dogru gitse diger ay arka arkaya ilgi istiyor. En kotusu bu olsun.
ulaire
12.August.2021, 20:49
Gecmis olsun cok, regallerimiz nazli malum illa bir ay isler dogru gitse diger ay arka arkaya ilgi istiyor. En kotusu bu olsun.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkMotomania Gökhan abinin bir lafı vardı alıyorsunuz makineyi tüm cefasini çekip bıkıyorsunuz sonra satınca yeni sahibi sefasını sürüyor acele etmeyin diye. Bizim de sefa süreceğimiz gün gelecek elbet [emoji2937][emoji2937]
Raci06
13.August.2021, 02:10
Konu dağılmasın beyler, en son ruslarda kalmıştık, masraflı mı masrafsız mı? Bir karar verin de ona göre hareket edelim.. [emoji16][emoji16][emoji16]
Mehmet A.
13.August.2021, 09:24
Şuraya 2 mesaj arasına bir konu bükücü çizelim [emoji16][emoji16][emoji16]
Zafer
14.August.2021, 13:15
Konu dağılmasın beyler, en son ruslarda kalmıştık, masraflı mı masrafsız mı? Bir karar verin de ona göre hareket edelim.. [emoji16][emoji16][emoji16]
Regalden daha Masrafsız Raci abi ben antalyadayken çok bir masraf etmemiştim 😂😂😂
mblal
14.August.2021, 15:20
Ben dün motosikletim için kurcalarken radyatörün üstteki boru girişini (İnce olan) kırdım. boruda parçalandı başka boru vs ile tamir edilir mi acaba. bazen çok karıştırmamak lazım sanırım. zaten yapıştırmış eski sahibi neymiş değilmiş derken elimde kaldı. yenisi de 900TL diyorlar tamir oluyordur herhâlde :utangaç:
Zafer
14.August.2021, 15:25
Ben dün motosikletim için kurcalarken radyatörün üstteki boru girişini (İnce olan) kırdım. boruda parçalandı başka boru vs ile tamir edilir mi acaba. bazen çok karıştırmamak lazım sanırım. zaten yapıştırmış eski sahibi neymiş değilmiş derken elimde kaldı. yenisi de 900TL diyorlar tamir oluyordur herhâlde :utangaç:
Metal parça ise söküp ratadyatörcüde kaymatıra bilirsin
mblal
14.August.2021, 15:29
alimüminyum ama o kopan boru parçalandı. Ankarada kim vardır tanıdık varmı radyatör tamiri yapan
Eluh
18.August.2021, 15:40
On-arka fren hidrolik yagi degisti. Bayagi kararmis. Frenlerde fark var, ozellikle Cinnah gibi uzun yokuslarda cok rahatlama oldu.
Mehmet A.
18.August.2021, 15:43
On-arka fren hidrolik yagi degisti. Bayagi kararmis. Frenlerde fark var, ozellikle Cinnah gibi uzun yokuslarda cok rahatlama oldu.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkHayırlı olsun abi.
Bende arka frenin yağını değiştirmiştim(şişme yapıyor diye).
Serum falan kullanarak havasını alarak yapmıştım. Sen nasıl yaptın abi [emoji848]
Eluh
18.August.2021, 15:58
Hayırlı olsun abi.
Bende arka frenin yağını değiştirmiştim(şişme yapıyor diye).
Serum falan kullanarak havasını alarak yapmıştım. Sen nasıl yaptın abi [emoji848]Valla ustaya yaptirdim. Aslinda cok da basit bir islem ama bizim gibi eli tornavida tutmamis adamlar beceremiyor maalesef:)
teoman25
27.August.2021, 23:45
bugün benim karaoğlana artçı sissybarı için sipariş verdiğim traktör sırt dayamasını monte ettik
artçımla uzun bir yol olacak, yan çantalarıda taktırdımmı bu iş olur :)
2752
2753
2754
2755
Mehmet A.
28.August.2021, 09:37
bugün benim karaoğlana artçı sissybarı için sipariş verdiğim traktör sırt dayamasını monte ettik
2752
2753
2754
2755Hayırlı olsun. Abi uzun yol için sırt dayamadan ziyade sele önemli. Eğer sele rahat değilse 300km sonra artçı kıvranmaya başlıyor. Denedik tasdik ettik [emoji33][emoji33][emoji33]
Eluh
28.August.2021, 11:08
2752
2753
2754
2755Super olmus, bunu surucu icin yapmayi dusunuyorum. Artci almam imkansiz oldugu icin seleyi kesip boyle bir seyi arkama koyarsam nasil durur fikri kafami kurcaliyordu.
teoman25
29.August.2021, 20:15
Hayırlı olsun. Abi uzun yol için sırt dayamadan ziyade sele önemli. Eğer sele rahat değilse 300km sonra artçı kıvranmaya başlıyor. Denedik tasdik ettik [emoji33][emoji33][emoji33]
aynen dediğin gibi, onuda kendim artçı selesinin üstüne sünger kesip sök-tak birşeyler yaparak çözeceğim :)
ulaire
30.August.2021, 17:31
Bugün stop sorununu çözdük daha doğrusu usta çözdü. Önce akü değişti eskisi şarj olmadığı için, sonra da kontakta kısa devre varmış onu iptal etti takır takır çalışmaya başladı kızım [emoji2956] ekipman yok diye gezmedim yarın akşama biraz yol yapacam özlemişim [emoji847] şortla çıkmıştım böyle basit çözüm olacağını düşünmedim ufak bir bilek yanığı daha ekledim 3 e tamamladım [emoji16]
CELİL
30.August.2021, 18:02
2752
2753
2754
2755
Teoman hayırlı olsun keyifli gezmeler 👍👍👍
CELİL
30.August.2021, 18:05
Bugün stop sorununu çözdük daha doğrusu usta çözdü. Önce akü değişti eskisi şarj olmadığı için, sonra da kontakta kısa devre varmış onu iptal etti takır takır çalışmaya başladı kızım [emoji2956] ekipman yok diye gezmedim yarın akşama biraz yol yapacam özlemişim [emoji847] şortla çıkmıştım böyle basit çözüm olacağını düşünmedim ufak bir bilek yanığı daha ekledim 3 e tamamladım [emoji16]
Gökhan geçmis olsun sonunda keyif zamanı geldi güle güle kullan 👍👍👍
ulaire
30.August.2021, 18:51
Gökhan geçmis olsun sonunda keyif zamanı geldi güle güle kullan [emoji106][emoji106][emoji106]Başkanım biliyorsun tam keyif alacam bir gülme geliyor [emoji16] bu sefer bende umutluyum [emoji2937]
Yusuf K.
30.August.2021, 23:05
Toplu olarak motora son yapılanları anlatayım.
Bayram sonrası Ankara - Düzce dönüşünde motorda tekleme gaz yememe stop etme ön silindirden çıt çıt çıt tarzında ses gelme sonucu motoru bir şekilde çalıştırıp 80 90 km üzerine çıkmadan biraz uzunca bir sürede Düzce'ye geldim.
Geldiğimde bulduğum bir ustadan buji, buji piposu, yağ ve filtre bakımlarını halletmesini İstedim.
Test sürüşüne çıktığımda 120-130 km hızlara sorun yaşamadan çıkmaya başladım. Sorun çözüldü diye düşündüm ki ön silindirden gelen çıtırtı da gitmişti.
Bu 3 günlük tatilde Ankara'ya gitmek istedim ve çıktım yola yaklaşık 50 km kadar gittikten sonra motorda yine tekleme ve gaz yememe durumu başladı fakat bu sefer stop etme tarzı durumlar yoktu.
Cumartesi günü Ankara'da ki ustama götürdüğümde benzin pompasıyla ilgili sıkıntı olduğunu söyledi. Bıraktım motoru akşama aldım.
Bununla birlikte dün ekiple birlikte kazan sürüşü bugün yolu uzatarak geldiğim Ankara-Düzce sürüşü sonucunda hiç bir sorun yaşamadan yolculuğumu sonlandırdım.
Mehmet A.
31.August.2021, 09:27
Şimdi bizim hayır duamızıda aldın daha sıkıntı çıkarmaz. Arada uğra hayır duanı al devam et [emoji16][emoji16][emoji16][emoji2957][emoji2957][emoji2957]
ulaire
31.August.2021, 11:02
Şimdi bizim hayır duamızıda aldın daha sıkıntı çıkarmaz. Arada uğra hayır duanı al devam et [emoji16][emoji16][emoji16][emoji2957][emoji2957][emoji2957]Ben hiç motorla buluşmaya gidemedim ondan mı dert eksik olmuyor yoksa [emoji848]
Mehmet A.
31.August.2021, 11:22
Hayırlı olsun, tekerine taş değmesin, ooo güzelmiş maşallah gibi dualarla hem nazar kırılır hem de sorun çıkma ihtinali en aza indirilir. Bir de küçük bir miktar sadaka ohhh mis [emoji16][emoji16][emoji16]
Eluh
02.September.2021, 10:36
Karburator ayari, subap ayarlari ve senkron yapilinca gazdan cekince gelen patirti kesildi ve jilet gibi gitmeye basladi motor. Halbuki bildiginiz gibi tum motoru sifirlamistik ve bunlar sozde yapilmisti. ustadan ustaya fark cok net cikiyor ortaya.
Akunun birkac gun motor ysttiginda bitmesine yonelik bir kill switch koyduk muzik sistemine, kapatinca tum baglantiyi kesiyor. Bir de boyle deneyecegiz.
Kirilan fren pedalina argon kaynak yaptirmak 150 liraydi ve goruntu ne olursa olsun bozuluyor, o yuzden yenisini siparis verdim. Zinciri de artik 15000e geldigi icin ve benden once hasat edildigi icin degistirmeye karar verdik.
Usta cok farkediyormus hakikaten, "ona yapacak bir sey yok", " yok ya bas git boyle sorun olmaz" kafasindan kurtuldum sonunda.
Mehmet A.
02.September.2021, 10:58
Usta cok farkediyormus hakikaten, "ona yapacak bir sey yok", " yok ya bas git boyle sorun olmaz" kafasindan kurtuldum sonunda.
Geçmiş olsun abi.
Ustalara bu yüzden de kızıyorum. "Çin malı yaaa bırakta orasında da ses gelsin" modunda sallamaları gıcık ediyor. 50 liralık ses sonra 5000 liraya patlıyor. Zannediyorum dertleri de 50 almak yerine 5000 almak [emoji2369][emoji2369][emoji2369]
Açık alanlı bi buluşmada bi tur atarım abi [emoji16][emoji16][emoji16]
ulaire
02.September.2021, 11:00
Karburator ayari, subap ayarlari ve senkron yapilinca gazdan cekince gelen patirti kesildi ve jilet gibi gitmeye basladi motor. Halbuki bildiginiz gibi tum motoru sifirlamistik ve bunlar sozde yapilmisti. ustadan ustaya fark cok net cikiyor ortaya.
Akunun birkac gun motor ysttiginda bitmesine yonelik bir kill switch koyduk muzik sistemine, kapatinca tum baglantiyi kesiyor. Bir de boyle deneyecegiz.
Kirilan fren pedalina argon kaynak yaptirmak 150 liraydi ve goruntu ne olursa olsun bozuluyor, o yuzden yenisini siparis verdim. Zinciri de artik 15000e geldigi icin ve benden once hasat edildigi icin degistirmeye karar verdik.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkAbi bir sen bir ben zaten tüm çilemizi çekiyoruz güzel günler yakındır [emoji2937]
Eluh
02.September.2021, 12:46
Geçmiş olsun abi.
Ustalara bu yüzden de kızıyorum. "Çin malı yaaa bırakta orasında da ses gelsin" modunda sallamaları gıcık ediyor. 50 liralık ses sonra 5000 liraya patlıyor. Zannediyorum dertleri de 50 almak yerine 5000 almak [emoji2369][emoji2369][emoji2369]
Açık alanlı bi buluşmada bi tur atarım abi [emoji16][emoji16][emoji16]Ayni kanidayim, 50 lira 5000 oluyor sonunda. Istedigin kadar turlayabilirsin tabi:)
Bu arada yazmayi unuttum, amoetisorler arka patlakmis. Bir de onun masrafi cikacak.
bulentbc
03.September.2021, 08:55
Konu Başlığımız bugün Motosikletin için ne yaptın, Bende diyorum’kı Sattım.
Dün ikindin benim Karaoğlan’ın satışını verdim, kıyamadığım için uyguna yakın bir dostuma sattım, iki yıldır motora sadece bakım ve masraf yaparak olabilecek en temiz şekle sokup başkasına ellimle teslım ettım, bana pek mantıklı gelmedi :cheesy: ama yeni çocuğum Draggy bugün yola çıkıyormuş,
çinli’yı boşayıp, Koreli’yı es geçip direkt Japon aldık, inşallah hayırlı olur, heyecan içinde bekliyorum.
ulaire
03.September.2021, 08:59
Dün ikindin benim Karaoğlan’ın satışını verdim, kıyamadığım için uyguna yakın bir dostuma sattım, iki yıldır motora sadece bakım ve masraf yaparak olabilecek en temiz şekle sokup başkasına ellimle teslım ettım, bana pek mantıklı gelmedi :cheesy: ama yeni çocuğum Draggy bugün yola çıkıyormuş,
çinli’yı boşayıp, Koreli’yı es geçip direkt Japon aldık, inşallah hayırlı olur, heyecan içinde bekliyorum.
Oooo Bülent abi hayırlı olsun şimdiden keyifli sürüşler [emoji2937] darısı başımıza [emoji4]
Mehmet A.
03.September.2021, 09:02
çinli’yı boşayıp, Koreli’yı es geçip direkt Japon aldık, inşallah hayırlı olur, heyecan içinde bekliyorum.Abi hayırlı olsun [emoji4][emoji106]
Eluh
03.September.2021, 10:22
çinli’yı boşayıp, Koreli’yı es geçip direkt Japon aldık, inşallah hayırlı olur, heyecan içinde bekliyorum.Hayirli olsun, en kisa zamanda japonu gormek dilegiyle
erkopaşa
03.September.2021, 11:04
çinli’yı boşayıp, Koreli’yı es geçip direkt Japon aldık, inşallah hayırlı olur, heyecan içinde bekliyorum.Ooo Bülent hocam hayırlı olsun güzel günlerde kullan inşallah [emoji2937]
Bende yarın Ankara'ya gidip Battalgazi'yi getireceğim inşallah.
İlk fırsatta Japonları tanıştıralım [emoji1]
CELİL
03.September.2021, 11:05
Bülent eski makineye güle güle yeni makineye hoş geldin hayırlı olsun 😊👍👍
cicada
03.September.2021, 11:25
çinli’yı boşayıp, Koreli’yı es geçip direkt Japon aldık, inşallah hayırlı olur, heyecan içinde bekliyorum.Hayirli uğurlu olsun. Tekerine taş değmesin.
KaanGny
03.September.2021, 18:46
Hayırlı olsun abi tekerine taş değmesin [emoji1317]
bulentbc
03.September.2021, 22:18
Oooo Bülent abi hayırlı olsun şimdiden keyifli sürüşler [emoji2937] darısı başımıza [emoji4]
çok sağol Gökhan daha iyileri sana nasip olur inşallah.
bulentbc
03.September.2021, 22:29
Abi hayırlı olsun [emoji4][emoji106]
Eyvallah Mehmet, sağolasın.
bulentbc
03.September.2021, 22:29
Hayirli olsun, en kisa zamanda japonu gormek dilegiyle
Teşekkür ederim Ali Hocam.
bulentbc
03.September.2021, 22:30
Ooo Bülent hocam hayırlı olsun güzel günlerde kullan inşallah [emoji2937]
Bende yarın Ankara'ya gidip Battalgazi'yi getireceğim inşallah.
İlk fırsatta Japonları tanıştıralım [emoji1]
Erkan Hocam en yakın zamanda Tanıştıralim bizim Samuray’ları.
bulentbc
03.September.2021, 22:33
Bülent eski makineye güle güle yeni makineye hoş geldin hayırlı olsun 😊ğŸ‘ğŸ‘
Sağolun Başkanım, teşekkür ederim.
bulentbc
03.September.2021, 22:34
Hayirli uğurlu olsun. Tekerine taş değmesin.
Sağolasın Deniz, teşekkür ederim.
bulentbc
03.September.2021, 22:35
Hayırlı olsun abi tekerine taş değmesin [emoji1317]
Eyvallah, çok teşekkür ederim, Kaan.
Greywolf
04.September.2021, 00:29
hayirli olsun... tekerin duz bassin...ist dan mi geliyo yoksam o dragyy
bulentbc
04.September.2021, 08:53
hayirli olsun... tekerin duz bassin...ist dan mi geliyo yoksam o dragyy
Çok teşekkür ederim Erdem, evet İstanbul’dan geliyor bir abimiz sağolsun boyasından, motoruna kadar yaptırıp,rodaji yeni bitmiş bir Dragstar.
newmoon06tr
04.September.2021, 11:41
çinli’yı boşayıp, Koreli’yı es geçip direkt Japon aldık, inşallah hayırlı olur, heyecan içinde bekliyorum.Bülent hayırlı olsun, gelsin İstanbul lu dragy :)
bulentbc
04.September.2021, 14:27
Bülent hayırlı olsun, gelsin İstanbul lu dragy :)
Çok sağolun Ali Şefim ….
Eluh
16.September.2021, 12:56
Zincir aldim choho marka Ali ustadan, 128 bakla geldi 124'e indirip takiyor usta. Insallah dogru bir sey yapiyordur.
Mehmet A.
16.September.2021, 13:00
Hayırlı olsun abi [emoji4][emoji106]
Benimde bir zincir masrafı olacak gibi bakalım [emoji2369]
Eluh
16.September.2021, 15:10
Hayırlı olsun abi [emoji4][emoji106]
Benimde bir zincir masrafı olacak gibi bakalım [emoji2369]Vallahi Mehmet motosikletin cikardigi takirtilar, ivme sorunu, gazi cektigimde veya ani gaz verdigimde cikam tum sesler bitti. Bayagi fark etti anlayacagin, varsa sikinti ihmal etme bence.
Ali abinin videosu sagolsun stoper takozunu sonunda taktim, kasislerde artik tahtaya dondu sele ama en azindan lastik cizilecek korkusu bitti.
Eluh
23.September.2021, 16:43
Basligi parselledim ama bitmiyor sorunlar. Gercekten motor ustune kursun dokecegim.
Fren pedali catladigi icin Ali ustadan pedal siparis ettim, daha sikarken vidayi o da catladi. Sagolsun degistiririz dedi ertesi gun yenisini yolladi. Hakikaten biraz daha pahali da olsa bu konularda magdur etmedigi icin oradan aliyorum genelde.
Derken kilometre ve hiz sayaci oldu. Artik kaderde nesini yine yenilemek gerekecek bilmiyorum.
On lastikten igrenc bir gicirti geliyor, frene basmadan hatta motor kapaliyken ileri gittiginde dahi gicirti var. Balatadir diyorlar ama umarim disk degildir sorun.
ulaire
23.September.2021, 16:48
Basligi parselledim ama bitmiyor sorunlar. Gercekten motor ustune kursun dokecegim.
Fren pedali catladigi icin Ali ustadan pedal siparis ettim, daha sikarken vidayi o da catladi. Sagolsun degistiririz dedi ertesi gun yenisini yolladi. Hakikaten biraz daha pahali da olsa bu konularda magdur etmedigi icin oradan aliyorum genelde.
Derken kilometre ve hiz sayaci oldu. Artik kaderde nesini yine yenilemek gerekecek bilmiyorum.
On lastikten igrenc bir gicirti geliyor, frene basmadan hatta motor kapaliyken ileri gittiginde dahi gicirti var. Balatadir diyorlar ama umarim disk degildir sorun.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkAbi seni o kadar iyi anlıyorum ki ama olaya şöyle bakıyorum artık çekebileceğim tüm çileyi bu makinede çekiyorun sonraki makinede 6 ayda bir yağ su dışında derdim olmayacak [emoji2937] her ne kadar kış gelse de güzel güneşli günler yakındır [emoji2937]
Mehmet A.
23.September.2021, 17:13
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkAbi geçmiş olsun.
Balatadan gelen ses için;
Ben klasikte çok çektim sayılır, kaliperi söküp balataları balata spreyiyle temizleyip, kaliperlerin içindeki pistonları yine temizleyip yağlayıp geri taktığımda kesti. Sonrasında hiç ses sıkıntısı yaşamadım. Arada oluyordu biraz balata spreyi sıkınca ses kesiliyordu [emoji106]
Özellikle yağmurlu havalardan sonra oluyordu. Balata ve disk arasına taş kum artık birşeyler giriyordu galiba [emoji2369]
Eluh
23.September.2021, 17:44
Abi geçmiş olsun.
Balatadan gelen ses için;
Ben klasikte çok çektim sayılır, kaliperi söküp balataları balata spreyiyle temizleyip, kaliperlerin içindeki pistonları yine temizleyip yağlayıp geri taktığımda kesti. Sonrasında hiç ses sıkıntısı yaşamadım. Arada oluyordu biraz balata spreyi sıkınca ses kesiliyordu [emoji106]
Özellikle yağmurlu havalardan sonra oluyordu. Balata ve disk arasına taş kum artık birşeyler giriyordu galiba [emoji2369]Mehmet sagol cok. Balata spreyiyle deneyim ilk once o zaman. Ruyalarima girecek o ciyk ciyk ses yoksa:)
Eluh
26.September.2021, 13:36
Frene basinca oten viyk viyk sesinden muzdarip arkadaslar, benim ses on rulmanlari degistirince kesildi. Hicbir sey care etmezse rulmanlara da bir bakin.
Km telindeki sorun cok basitmis, hemen cozuldu.
Mehmet on taraftaki krom bolgeyi deri kaplatacagim senin gibi gelecek hafta vaktim olursa. Ne olursa olsun yeni bile alsam illa yagmur altinda kalacagi icin yine bozulacak, bari deri yaptirip kurtulayim.
Mehmet A.
26.September.2021, 17:09
Keratanın aksattığım bakımını yaptım. Farkına varmafan 4000 km yi aşmışım.
Nasıl becermişim;
Ege Akdeniz gezisinden önce yağ değiştirmiştim. Tabi üstüne 700 km falan yapmıştım. Yola çıkarken km yi sıfırlamıştım. Benim aklımda yağ değişiminde sıfırladığım kalmış. Sürekli ona bakarak bugün yarın diye erteliyordum. Bu gün baktım orjinal km ve benim not aldığım km arasında 4200 fark var [emoji2357][emoji2357][emoji2357]
Yanık yağ ile kerataya 1000 km fazla yaptırmışım. Küfretse yeridir. Hele diyorum son zamanlarda motorla biraz yol yapınca yanık kokusu geliyor. Her yerine baktım, acaba sıcak yerlere kablo falan mı düştü de temas ediyor diye. Hiçbir şey bulamadım. Meğer yağ yanıkmış yağ sıcak olmasına rağmen bayağı koyulaşmıştı [emoji848][emoji848][emoji848] burdan ders yağı vaktinde değiştirmek önemli.
Yağımızı değiştirdik 1.5 lt yağ koymuştum. Biraz eksilmiş 1 lt yağ çıktı, filtrenin içinden boşalanla beraber 1.350 gibi bir şey çıktı.
Yine tamn1.5 lt yağ aldı. Filtresinide yeniledik. Ohhh mis.
Birazda sağını solunu temizledim. Sildim, okşadım, sevdim, deposunu şaplakladım. Nazarlar vardı üstümüzde yüksek sesle maşallah diyerek nazarların değmesinin önüne de geçtik.
Yerine çektim yarın görüşmek üzere sözleşip ayrıldık.
Raci06
26.September.2021, 17:14
EN 500 üm asırlar sonra ilk arızasını verdi. Km teli koptu.. Nazar boncuğu olsun aslanıma..
Üşeniyorum şimdi sipariş et bekle gelince tak vs..
Km sayacı olmasa söküp atasım var.
CELİL
26.September.2021, 19:53
Makinelere bakım yapılmış iyi olmuş keyifle kullanın Maşallah 👍👌
Eluh
01.October.2021, 11:56
Bu sefer motosiklete degil kendime bir iyilik yaptim ve prosev 7152-t kislik mont aldim. Sabah Ankarada hava 5 dereceydi, ona ragmen pistim, o kadar iyi tutuyor.
Mont icin Ankara ekibine bir not birakayim, YIBA carsisina gitmeyin arkadaslar. Internete gore cok pahali montlar.
Kislik eldiven siparisini de forte gt icin verdim ancak ulasmadi henuz.
bulentbc
01.October.2021, 12:09
Hayırlı olsun Ali Hocam, Mont önemlı.
erkopaşa
01.October.2021, 12:21
Bu sefer motosiklete degil kendime bir iyilik yaptim ve prosev 7152-t kislik mont aldim. Sabah Ankarada hava 5 dereceydi, ona ragmen pistim, o kadar iyi tutuyor.
Mont icin Ankara ekibine bir not birakayim, YIBA carsisina gitmeyin arkadaslar. Internete gore cok pahali montlar.
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkHayırlı olsun hocam güle güle kullan, Ankara soğuk olur iyi bilirim, korumak gerekir sağlığımızı.
Mehmet A.
01.October.2021, 18:50
Hayırlı olsun abi.
Bizde önemli olan rüzgar ve yağmur bu ikisi geçmiyorsa içeri sıcak [emoji16][emoji16][emoji16]
Raci06
02.October.2021, 00:32
Sent from my Galaxy J6+ using TapatalkHayırlı olsun, güzel günlerde kullan. Çok iyi yapmışsın.. Ben de bir korumalı pantolon almalıyım...
darthan
02.October.2021, 11:48
Bugün ivedik TÜVTÜRK'te muayene yaptırdım .Sabah 8:30 a randevu aldım . Önceki gün kontrollerimi yaptmıştım ama sabah uyandığımda motorumun iki aynasını eklem yerlerinden kırılmış olarak buldum. anladığım kadarıyla sitenin içine giren sokak köpeklerinin saldırısına uğramış . sisi barın deri döşemesinde ısırık izleri var. aynaları mecbur koli bandı ile sabitledim. Muayenede sadece dizlik var mı diye sorup biraz ilerleyip frene basmamı istediler. far ayarı ve lastiklere bakıp muayeneyi tamamladılar.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.