Birde iç lastikleri de değiştir mutlaka, çürüme yapmıştır yolda bırakmasın sonra. L şeklinde siboplu olanı bendekiler hava basarken kolaylık sağlıyor [emoji106]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdırılabilir Görünüm
Birde iç lastikleri de değiştir mutlaka, çürüme yapmıştır yolda bırakmasın sonra. L şeklinde siboplu olanı bendekiler hava basarken kolaylık sağlıyor [emoji106]
Hay Allah razı olsun.Aklıma gelmediydi bu.Tecrübe farkı işte [emoji4] Jant telleri 5 arka 2 önde kırık.Jant tel kalınlıkları farklı.Önde 4 farklı boy var [emoji4] Mühendislik bunu yaparken acaba neyi hesap ederek yaptı ???
SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin tekerine taş değmesin 👍🏼👍🏼
Eray abi motosikletin eksiklerini tamamlada balıkesir festivaline gidelim [emoji16][emoji16][emoji16]
S60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
O zaman Balıkesir’de buluşuyoruz Cihan [emoji1]
Erkan Hocam çok yoruldum bu insanların nazından.Üç kuruş para veren turist kendini Türkiyenin kralı sanıp her şeye hakkı olduğunu düşünüyor.Bir yere kadar adabımı bozmuyorum ama sınırı aşan olursa da pişman ediyorum.Geçen biri "Türkler barbar" dedi.Dayanamadım [emoji853] "2019 yılında halen tuvaletlerinde taharet musluğu olmayıp totosunda ve kilodunda pislik ile gezen siz mi bize barbar diyorsunuz" deyip adamı milletin içinde rezil ettim.Ama yoruldum Erkan hocam.Vallahi turizm harici bir şey bulsam parasına falan bakmayıp istifa edip gideceğim.
[QUOTE=TuruncuBuji;333962]Aynen doğru dedin.Her tür ikna edip gelirim.Ama bu ara motor ve bakımı için çok pis açıldım.Bu ay kuruş harcarken dikkat etmem lazım.
Lastikler geldi [emoji847]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a8807596d2.jpg
Hadi hayırlı olsun [emoji2937]
Sağolasın Erkan Hocam.İç lastik,yan çantalar,rüzgar siperliği,ayak palet basamağı kaldı acil olarak.Motor dört dörtlük olacak inşallah.Inmeyeceğim üstünden.Hatta gece bike üstünde yatacağım [emoji1] Bütün işlerin bitmesini dört gözle,sabırsızlıkla bekliyorum.
Sürücü sisybar buldun mu [emoji848]
Yandım dostlar yandım [emoji15] Deli paralar gitti gerçekten.Lastikleri sipariş etmiştim.Çok şükür elime ulaştılar bildiğiniz gibi.Dün Armode Ar750 yan çantaları ve sis farları (led) sipariş ettim.Biraz evvel de 130/90/16 ve 170/80/15 iç lastik siparişlerini verdim.Iç lastikler hiç bir yerde bulunmuyordu.Allah razı olsun bu işi Erkan Hocam (Erkopaşa) sayesinde çözdük.Çok teşekkür ederim Erkan Hocam.
Ön cam rüzgar siperliği beni en çok zorlayan konu olacaktı.Deli gibi camı arıyordum.Burada da bana "Yeni Motor hediyemdir" deyip bana Givi camı hediye eden Zafer beni bu dertten kurtardı.Açıkçası bunu hiç beklemiyordum.Çok mutlu oldum.Yanlış anlaşılmasın mutluluğum malın değeri veya para konusu değil,böyle insanlarla birlikte aynı ortamda bulunmaktandır.Zafer sana gerçekten çok teşekkür ederim.Beni çok duygulandırıp mutlu ettin.Allah razı olsun.
Başkanım sana da teşekkür ederim.Bitmek bilmeyen telefon ve sorularıma sabırla katlanan ve bana yol gösteren,yardımcı olan Celil Başkanım senden de Allah razı olsun.
Manevi desteklerini esirgemeyen Cemil ve Cihan kardeşlerim ve yazışmalarda samimiyetlerini uzaktan da olsa hissettiğim tüm RR Ailesine de teşekkür ederim.Iyi ki varsınız.Haa unutmadan Öner Hocama da çok teşekkür ederim.Kendisinin haberi yok daha ama benim Bayrak direği işini de o çözecek [emoji12][emoji1787] [emoji7][emoji7][emoji7]
Çantalar da geldi [emoji4][emoji847] Cemil de motorunu almaya gelmişti.Az da olsa onunla da görüşebildik.Haftaya Cuma iş biter de gezerim inşallah.En zoru motor almak diyordum ama yanılmışım.Her gün ustanın yanına gidip motora bakıyorum.En zoru aldığın motoru beklemekmiş [emoji17]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...12494ab50e.jpg
Eray sen onu bunu boş ver de şu demir ata bir isim koyamadın hala, bak sürekli bir yerlerinden bir şeyler çıkıyor.
Adını koy da bir rahata ersin şu makine artık...
Ufak tefek kalan eksikleri de gidermeye başladık.Bugün Sis Farları,Hidrolik fren kutusu kapağı,palet basamak,rüzgar siperlik bağlantı ayakları ve elcik siparişlerini verdim.cumartesi sabahı elimde olacak hepsi.Sonunda her şey tamamlandı çok şükür.Altta ki ürünleri sipariş ettim.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9f0e758eaf.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3a35e7e1b3.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...850c416669.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e9d72a97f7.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6b4bfb39a7.jpg
Eray hocam maşallah güle güle kullan
Biraz önce jant telleri için motoonline ile görüştüm.Telleri bu hafta yetiştiremiyorlarmış.Yalvardım resmen.Tekrar atölyeyi arayıp bana dönüş yaptılar ama maalesef yetişmiyor.Bildiğim ne kadar küfür varsa içimden ettim ve etmeye devam ediyorum.Yani motora binme işi en erken haftaya çarşamba-perşembe ye kaldı.Yaşanabilecek ne kadar aksilik varsa en başından bugüne kadar başıma geldi.Sanki kader beni motor işinden uzak tutmaya çalışıyor gibi [emoji17] Yoruldum arkadaşlar.Gerçekten manevi olarak çok yoruldum ve tükendim.
Sıkma canını Eray hocam, her şerde bir hayır vardır diyelim. Diğer işleri hallet bu sırada. Az daha sabır yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin, tertemiz pırıl pırıl bir motora uzun yıllar bineceksin inşallah.
Sıkma canını Eray, en azından çözümsüz sıkıntılar değil, sadece biraz vakit istiyor. İyi tarafından bakmaya çalış. İşi bilen Ustalar var ve parça sorunun yok. Hepsi bir araya geldiğinde dört dörtlük sıkıntısız istediğin zaman binip her türlü yola gidebilecek bir motorun olacak. Bu yola sıfırdan başlamıştın, şimdi ise hem ehliyetin var hemde Motorun, şunun şurasında bir hafta kaldı :)
Ben bazı konularda biraz kafası kırık bir adamım [emoji847] Motoonline'ı aradım ve "Kalsın" dedim.Motokurye yollayıp jant tellerini aldırdım ve şu anda locomotor Kadir Usta ya doğru yoldalar.Kafayı motor ile bozdum.Bu yüzden her yol ve çözüme yöneliyorum.Bir günde hazırlayıp yollayacaklar inşallah.En geç cumartesi veya pazar teslim almış olurum motorumu.3-4 gün kazanmış oldum.Ya basit birer jant telini üretmek için herifler bir hafta - on gün zaman veriyor.Yuh olsun ya.Sonra da "Yerli piyasada iş olmuyor.Battık.Kazanamıyoruz..." diye ağlarlar.Bildiğin basit bir teli on günde ancak üretebiliyorsan yazıklar olsun sana.
Jant telleri Kadir Usta ya ulaştı.Yarın üretim için teslim edecek.Sanırım perşembe kargoya yetiştirirler ? Ama kargonun gelmesi Cumartesiyi bulur.O gün de kargo şirketleri 12:00 ye kadar çalıştığından dolayı teslim alma işi pazartesiye,akor ayarı,lastik falan derken tertemiz çıkması salı ya kalır.Bu hafta da heba olup gitti.Nasip kısmet artık.Bugün elime iç lastiklerim ve led sis farlarım ulaştı.İki gün içerisinde elcik ve hidrolik fren kutusu kapağı elime ulaşır.Pazartesi gibi de geriye kalan son aksesuarlar olan palet basamak,ön sis farları,ön rüzgar siperlik,bağlantı ayakları gelir.Salı günü akşamına tertemiz çıkacak inşallah.Sonra tutmayın bu küçük enişteyi salıverin gitsin :Rockn Roll: