Topik olduğu yerde duruyor iyi mi :)
Merhaba Arkadaşlar,
celil abiye öncelikle teşekkürler... söz verdiği gibi topik olduğu yerde duruyor...
gelelim 1 hafta buradan ayrı kalmanın acısını çıkartmaya...
Almanya dan (Münich) izlenimler;
öncelikle belirtmeliyim ki bütün almanya da hava çok güzeldi... resmen yaza gittim... tabii şehirde gezerken hep gözüm motorlardaydı... izlenimlerimi şöyle sıralayabilirim... hiç kimse kimseyi trafikte taciz etmiyor... herkes öngörülen süratte gidiyor ve buna rağmen trafik akıyor ve gitmek istediğiniz yere yetişiyorsunuz... bu arada zannetmeyin ki trafik sıkışmıyor... bizim istanbul trafiğinden farkı yok aslında... her yerde trafik sıkışıktı... ama hiç kimse sağda soldan dalarım bir an önce giderim demediğinden bir şekilde akıyor trafik... motosiklet sürücülerini tabii ki yakinen takiğ ettim.. o sıcağa rağmen (24-26 derece) normal motor kullan herkes tam teçhizatlı olarak yol alıyor... Çok fazla 50 cc lik scooter kullanan genç vardı.. bunlarda trafiğin bir parçası olarak bulunuyorlar ve ona göre kullanıyorlar... yani ben motorum araya gireyin... aradan geçeyim diyenini ben hiç görmedim... insan gıpta ile bakıyor...
hafta sonu türkiyeye döndüm ve ne yazık gi gerçek hayat başladı.. sağdan dalan soldan dalan sürücüler.. kimseye yaşam hakkı tanımayan bizler... en büyük şoku ise Cumartesi Bakırköy Galliera nın önünde yaşadım... arabada çocuklarla eve dönmeye çalışırken yanımdan teğet bir hıyar geçti (tabir için özür dilerim).. şöyle tarif edeyim... Motor CBF 150, tankının üzerinde 3 yaşında bir erkek çocuğu, sürücü, arkasında 6 yaşında bir erkek çocuğu en arkada da hanımı... hiçbirinde kask yok doğal olarak... gözlerime inanamadım... hani köy yerinde falan görüyorduk da burun kıvırıyorduk.. e kardeşim istanbul un göbeğinde nasıl bir duyarsızlıktır bu anlamadım.. mazeret uydurmaya gelse abi paramız yok dolmuşa otobüse biz de böyle takılıyoruz der herhalde... bir de benden sonra hızla başka araçlarında arasına daldı... allah bildiği gibi yapsın demekten başka çare yok galiba... ayrıca yolda gördüğüm motor sürücülerinin büyük bir kısmında kask yoktu, mont yoktu... aslında cısçıplak kullanıyorlar motorlarını farkında değiller... özellikle sccoter kullanıcılarında hiçbir güvenlik önleim yok.. sandalyaden düşüp sakat kalınabileceğini veya ölünebileceğini düşünemeyen yurdum insan 250 cc lik scooterden düşüp bir şey olmayacağını mı zannediyor acaba....
neyse bu kadar söylendiğim yeter.. gelelim benim motoruma...
motorumu cumartesi günü teslim alacaktım.. ne yazıkki işlemlerde bir sorun çıkmış ve bu güne kaldı... ancak iş yoğunluğundan bugün de alamayacağım motorumu.. yarına kaldı yani.. yarın kesin alıyorum ama... bu arada motoland daki son daytonayı ben almış oldum... kızmayın bana olur mu :)
sağlıcakla kalın....