bende ogs vardı o artık kullanılmayacak mı?
Yazdırılabilir Görünüm
bende ogs vardı o artık kullanılmayacak mı?
yeni para kaynağı yaratıldığı zaten içinde ki 30 tl den ve her 15 tl nin altına düştüğünde geçiş yapamadığından anlıyoruz
ogs yi de arabadaki gibi içten kaskın vizörüne yapıştırcam :D
erdem senin hgs eline ulaştımı bi hafta yok benimki piyasadaa ? pazartesi arıcam bankayı
Ve HGS etiketim elime ulaştı. uygulaması hakkında bi kaç resim ekledim. Şimdi ilk işim yarın köprüden geçmek :D bakalım 10 numara kaçak geçiş olacakmı :D
http://imageshack.us/a/img89/2548/20121229125455.jpg
http://imageshack.us/a/img109/2365/20121229125505.jpg
http://imageshack.us/a/img27/2023/20121229125613.jpg
http://imageshack.us/a/img17/9927/20121229130206.jpg
Merakla bekliyoruz
yağmur sızması veya buğu sonucu oluşan nem sıkıntı yaratırmı acaba??bu arada kgs kartları için verilen 5 lira kart parası da havaya uçtu..
koli bandıyla üstünden geçicem yağmur nem sıkıntısı olmaz ama görürmü görmezmi ötermi ötmezmi orasını deneyerek anlayacağız.
devlet bizi oyuncak etti valla... allah aşkına uğraştığımız şeye bakın yaaa...
Artik yapistirdigimiz icin cikartamiyiruz pvc yalan oldu yani
canın sağolsun hayrını gör.
yapıştığı yerden tekrar sökülme şansı yoksa o adi şeyemi 45 tl veeriyoruz off yaa
valla insanın içindeki milliyetçiliği öldürüyor bunlar
bazen cidden ne düşünüyorum biliyormusunuz
tamam ulan satın ülkeyi
kime satacaksınız amerikayamı
tamam satın en azından
amerika yolları düzgün benzini ucuz
kaliteden ödün vermeyen bir ülke
öyle bir hale getirdiler ki yurdu
başka iri gelse bunların yaptıklarını düzeltmek için en az 7 sene görevde kalması şart
adamlar ortalığı karıştırdı resmen
ama sonuçta veriyorsun o paraları bak hgs lere gitti depozitosu :D
Evet arkadaşlar merakla beklenen sonucu yazıyorum. bu gün boğaz köprüsünden motosikletimle geçtim. Biliyorsunuz HGS' mi kaskıma yapıştırmıştım. Ve sonuç beyaz ötesi. problem yok. Geçiş ücreti 3.40 TL. Geçiş bölgesini tam ortaladım. HGS hesabımıda kontrol ettiğimde 26.40 Tl gözüküyor. Ayrıca ptt'nin hgs sayfasından üyeliğinizle, saat kaçta nereden geçtiğinizi bakiyenizi görebiliyorsunuz.
Merhaba arkadaşlar, şu HGS saçmalığı için yeni konu açacaktım ki, bu başlığı gördüm.
Öncelikle, 1997-1998 yılları arasında (Uğur Dündar ın gişe yolsuzlukları haberi üzerine) 1 yıl Boğaz köprüsü gişelerinde bizzat çalışmış biri olarak bu yazıyı yazıyorum. Ardından Ogs nin kademeli olarak gelişi ve benim üniversiteyi kazanmamla görevimden ayrıldım.
Aşağıdaki yorumlarınızı okuyunca, biraz şaşırdığımı söyleyerek başlamak istiyorum. Motorculara yapılan bu büyük haksızlığı görmezden gelip, hgs yi nereye yapıştıracağınızı tartışmışsınız. Benim köprüde çalıştığım dönemde araba 500 bin(eski parayla) motor 250 bin di. yani yarı yarıya. Kamera sistemi olmadığından, işi bilen motorculardan para almazdık bile. Ancak gişelerin hemen önünde iki tane paralel şerit vardır, bu şeritlere komprasör hava basarak, şeridin üzerinden geçen aks sayısını bilgisayara ileterek, geçen aks sayısına göre içeriye hesap verirdik. İşi bilen Motorcular, büyük taşıtların geçtiği 1 No lu gişenin kenarından (polis motorlarının şeritleri ezmeden)geçtiği ve gişecilerin gözyumduğu bir yerdir. ordan geçerlerdi. Ogs den sonra orada öyle bir boşluk kaldı mi bilmiyorum, eğer ki varsa Ogs hgs kgs farketmez alarımlari öttürmeden geçiş yapılabilir.
Ancak burada bence asıl tartışılması gereken 1 tonluk bir araçla max 200 kiloluk bir aracın aynı fiyatla ücretledirlmesi. Dunyanın hiç bir yerinde böyle bir ornek olduğunu sanmiyorum. Bununla ilgili yasaları çiğnemeden, ama yasaları biraz zorlayarak, ses getireceğini düşündüğüm bir eylem planı kafamda oluştu. Yarınki buluşmada deneyimli sürücülerle yüz yüze paylaşacağım. Sizlerin de aklına bu haksız uygulamayla ilgili çözümler gelirse lütfen paylaşınız. Herkese iyi ve ucuz sürüşler.
Anıl paylaşım için teşekkürler sayısız kere dilekçe imza kampanyası mail bombardımanı yapıldı bizde destek verdik ama hiçbir gelişme olmadı malesef :x
Ağabey kanımca daha ses getiren, medyada yer alması gereken şeyler yapmak diye düşünüyorum. Yarın sizlerle paylaşacağım bir fikrim oluştu bile.
Her türlü fikrine destek olmaya açığız Anıl. İnş. böyle bir şeye ön ayak olabiliriz. Ama yasal olarak motorlardan para alınmayacak şeklinde bir karar çıkmazsa, ben plakayı kapatarak ya da kaçak geçişe karşıyım. Çünkü bunun kul hakkı olarak çok büyük bir vebali olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bu benim düşüncem, görüşüm.
Bunun dışında geri kalan her şeye destek olmaya hazırım 8)
Tabii ki plaka kapatma ya da ücretsiz kaçak geçiş gibi birşey değil, dediğim gibi, yasal ama sistemdeki bir açığı kullanarak yapılabilecek oldukça eğlenceli bir eylem.
Sabahtan beri bu konuyu araştırıyorum. Gişelere 20 yıldan fazla hizmet etmiş bir ağabeyimle görüştüm. Anlattıkları ilginçti. Bir önceki yazımda gişelerin çalışma mantığını azcık anlatmıştım. Biraz detaylandırayım.
Her gişenin çıkışında kauçuktan yapılmış içi basınçlı havayla dolu, gişeyi bir uçtan diğer uca kaplayan borular var. Bu borulara herhangi bir aracın tekeri bastığında, borunun içindeki hava sıkışarak gişe bilgisayarına bilgi gönderir. Ancak o borunun üzerine ayakla bile bassanız sistem bunu ayirt edemediginden alarmlar çalmaya başlar. Simdi bu hgs ve Ogs gibi uygulamalar, boruya basınç yapan gücün motor mu, araba mı olduğunu ayırt edemiyor. Kotu niyetli otomobil sürücüleri motor hgs si ile alarmları öttürmeden daha ucuza geçmesin diye fiyat aralığını haksız bir sekilde ortadan kaldırıyorlar. Buradaki amac motorlardan yüksek ücret almak degil, arabaların az ücret ödemesini önlemek. Yani kurunun yanında yanıyoruz. Şu anda işin yasal boyutu ve dünyadaki kullanlarini araştırıyorum.
Eylem yaparak ses getirebiliriz, lakin ortaya bir çözüm önerisi sunmak da çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Bu konudaki çözüm önerilerini berabere tartışırsak sonuç alabiliriz.
Az önce (Yalova fest. dönüşü) HGS için sorgulama yaptım (ilk kez yapıyorum bu arada:lol:). Karadeniz Ereğli, Sakarya gidiş, Mart ayı Orhangazi gezisi, vs.. nasılsa bir şekilde hesaptan düşerler deyip elimi kolumu sallayarak gerçekleştirdiğim tüm geçişler hesabımdan düşmediği gibi, kaçak geçişim de yok:?. Bunun haricinde iki kez (Sakarya dönüşü ve geçen hafta Bahçeşehire gidişte) elimde kartı tutarak yaptığım iki geçişin kaydı var. Plakam mı okumadı, göz mü yumuluyor çözemedim:?:
Nedeni senin makinanın göz kamaştırıcılığı galiba,
kelebek gibi uçuyor
Salih abi bu durumun aklıma gelen tek açıklaması
Bizim motorlarda ön plaka yok
tabi bazı giselerde de arkadan çeken kamera yok diye biliyorum
bu yüzden olabilirmi :)
Recep benim korkum geçmişte yaptığım geçişlerin sonradan farkına varılması, bakiyemin bitmesi (30 tl vardı) , ''arkadaş sen 2 ay evvel bakiyeni doldurmuşsun, düşecek bişey kalmamış al sana son iki ayın cezası'' deyip KGM nin borç çıkarması. Paranoya yapıyorum belki, taa Mart ayının geçişini bile sonradan farkederler mi, ama burası Türkiye olunca paranoyalar meşru hale geliyor maalesef.:mrgreen:
Ben henüz kontrol etmedim ama seninle aynı durum başka arkadaşlardada var geçmişe dönük işlem yapmazlar işallah 8)
Evet.. Pazartesi günü Kilyos da Celil abiyle manzara izlerken cep telefonuna bir mesaj:
15. 09 tarihinde saat 11:00 de (Moto GP günü) bakiyenizin yetersiz olduğu tespit edilmiştir, 7 gün içinde bakiyeyi tamamlamazsanız cezai işlem uygulanacağını....:shock:
Problem ne? Daha önce nasılsa düşerler diye geçerken okutmuyordum da düşmüyorlardı hani.. Devlet zarara uğramasın dedik, kul hakkıdır dedik, bir yaka kartlığı temin edip, içine hgs kartı koyup bel kemerine ince bir iple bağlayıp cebimizden çıkaralım okutup geçelim dedik. Sonuçta estetik kaygılar da var.. Ne üzerimde ne makinemde barkod istemiyorum. Marketteki gofret miyim ben??
Girişi okumamış, çıkışı okumuş.. 2 tane.. Biri 7 küsur diğeri 11 küsur :?
Bakiye bitmiş.. Az kaldığını biliyordum da hani..(6 lira vardı içinde) Bu son rakamdan sonra geçmedim ki hiç
Üzerinden 15 gün geçmiş, haber gelmiş, o 7 gün de tam 7 gün önce bitmiş..:lol:
PTT şuebeye gittim, niye? Daha önce PTT müşteri hesabıma girebiliyordum, her şey çıkıyordu. Şimdi girmeye çalışınca üyeliğiniz aktive edilmeyi bekliyor diyor.. Arkadaşım aktif etmiştim ya:lol: Üyelik aktivasyon kodumu kaybettim şeklindeki linke tıklıyorum, talepte bulunuyorum, server hata veriyor. Her seferinde şifre, tc kimlik ve saçmasapan resim kodları giriyorum..İnternetten ulaşma imkanı yok..:lol:
PTT şubede bir bayan, elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı. Dilekçeyi yazdım. Girişleri okuyup karta para iadesi yapın bakiye o tarihte yeterli olsun diye. Bu bayan maalesef iade olur ama tahakkuk eden ceza konusunda başınız ağrıyabilir dedi.. 444 lü bir numara verdi, burayı arayın dedi.. aradım, menüden menüye atlıyorum, operatör falan yok. Bakiyemi söyleyip güle güle diyor.:?
Yan komşum rent a car firması, anlattım durumu.. Abi dedi binlerce lira ceza geldi, bu numarayı 2 gün aradım, en sonunda biri çıktı dedi (nasıl olduysa:?) İtiraz ettim üç hafta veya bir ay sonra hesabımı tertemiz düzelttiler dedi. E peki dedim şimdi cezayı ödeyeyim mi, sakata gelmeyelim sonra iade isteriz falan.. Abi dedi ödeme, zaten o cezayı ödeyecek bir kurum yok ortada, PTT o cezayı almıyor filan dedi? Yaw nedir bu??
Bakiyenizi 30 tl altına düşürmeyin, veya nasılsa okumuyor kaçağı maçağı, geçin boşverin 8) Bilgilerinize8)
Abi bende huylandim simdi bakim bi banka hesabima durum nedir tavalara gelmeyelim durdukyere
Salih eger bi cezai islemin varsa bakalim senin tc deb yada plakadan
Abi ben hesaba baglamistim otomatik olarak dusunce geri yukuyor hesaptan
Simdi baktimda o gun yani 14/09/2013 tarihinde bendende kurkoyden 13,50 kesmis
Haşırt.
Benim araba otomatikte, bankadan almıştım. ama motoru PTT den aldım direkt. Arabada da 7,5 kesti geçen ay, bak buna da itiraz etmedim. Yaw 20 km süratle geçiyorum, yine okumuyor:evil:
Abu plakani verirmisin merak etrim su tahakkuku
Arkadaşlar bence herkes hgs sitesine üye olup geçiş detaylarını incelesin bu sistem herkese bir yerlerden geçiriyor geçmiş olsun :x:x:x
Selamlam
Bundan bir ay kadar önce yapıştırmak zorunda kalmamak için bir yere HGS kartı aldım ama baya canımı yaktı benim malesef. Kartı hangi açıyla tutarsam tutiym gişeden geçerken hesapta para olmasına rağmen hiç okumadı üstüne üstlük ceza yedim. Ayriyeten hareket halindeyken , ve etrafta araçlar hunharca seni sıkıştırırken kartı çıkartmak çok zordu, en azından benim için. Yarın ilk iş sticker ile değiştiricem kartımı, kask dışında yapıştırabileceğim bi yer var mı sizce? Spyder'ın ön gidonunda metal bir yere şeffaf bantla yapıştırsam iş görebilir mi sizce? Bide unutmadan kahrolsun bizi bunlarla uğraştıran boş anlayış...