celil abi tam sati belli degil cumartesi kemer den dönecegim.... pazar mutlaka giderim ama herhalde 14.00 15.00 i bulur... gelebilirsen mutlu olurum... ama zor durumda birakma kendini malum pazar... gorusmek uzere....
Yazdırılabilir Görünüm
bende memnun oldum, tekrar hayırlı olsun rahat gitmişsindir umarım...
merhaba hep beraber, en sonunda seyahatlerim bitti ve hafta sonu motorumun plakasını ve ruhsatını alabildim... bu arada motorland da sohbet ederken Celil abi geldi... gezip tozmuşsunuz hep beraber oradan dönüşte uğradı... çok sevindim kendisi ile tanıştığıma.. ayrıca ne kadar bilgili olduğunu da test etme imkanına kavuştum... :)
motoruma gelince... gerçekten motor kullandığımı hissediyorum.. hız yaptığımdan değil... meraklı da değilim ama gerektiği yerde gidiyor arkadaş... hem çok güzel olduğundan birçok kişi dönüp bakıyor motora...
galiba motorun boyutu ile de alakası var.. yavaş bile gitsem araclar arkadan o kadar tacizkar yaklaşmıyor.. galiba bu basarsa gidebilir adamın keyfini bozmayalım diyorlar... fakat motorland dönüşü biraz sahilden gideyim dedim.. ne sağdan
geçilebildi ne soldan... boyut büyüyünce her yere sığmıyor kızım... neyse yine de keyifli bir gündü pazar...
Tamer abi selam Garaj grubunada bekleriz seni :)
alpay kardesimle emre de tanismistik... beyefendi bir kardesimiz ancak kacirilmam ben oyle kolay kolay :)
coktandir basliga uygun yazi yazmiyordum... bugun yasadigim bir seyi paylasabilirim herhalde... hafta basindan beri motorla ise gidip geliyorum... sabahlari bogaz koprusunden gecerken o mis gibi ruzgari hissetmek kadar keyifli bir sey oldugunu motora binmeyen bilemez herhalde.... gelelim mevzuya... teorik olarak ( butun kitaplarda, forumlarda vs.) yolda giderken araclarin lastik izlerinden giderek yol almak gerekiyor... mus. ben de mumkun mertebe oyle yapiyorum... arada bir sol ize arada bir sag ize gecerek tacizlerden uzak durmaya calisiyorum... ancak siz siz olun sag seritte giderken araclarin sag lastik izini takip etmeyin... ozellikle arkanizdan ticari bir arac geliyorsa daha da dikkatli olun ve mumkunse yolu ortalayin... aksi taktirde ticari abi araya girip sizi emniyet seridine dogru itebilir... yani teorik olarak uygulanabilecek seylere biraz da kivrak zeka eklemek gerekiyormus... (unutmayin ben bilmeyenlere yaziyorum bilenler " ulen tabi oyle ne sandiydin" demeyin :) )
saglicakla kalin....
tamer bende mümkün mertede sağ şeridi yada varsa orta seridi kulanıyorum eğer bi taciz olayı yaşarsam araca haciz koyuyorum ve böylelikle biz motorculara nacizane iyilikte bulunuyorum
kendinizi emniyete almak istiyorsanız şeriti ortalayarak gidin o zaman araçlar sizin şeridinize giremiyor tacizler olmuyor8)
aynen beklediğim hoşgörü... ancak bunlardan biri (allah korusun) bizi altına aldığında aynı hoşgörüyü bize göstermiş olmayacaklar... neyse sanırım yine de haklısın...
bu arada daytonacı arkadaşlar.. ilk defa benzin aldım dün... yakıt sarfiyatı 4.5 lt / 100 km sizde durum nasıl ? özellikel rodajı tamamlayan arkadaşları merak ettim...
bugun isten biraz erken dondum ve caddeye dogru soyle bir uzanmak istedim... fenerbahce kavsagina gelmeden once onumdeki buyuk arabanin ani freni ile ilk defa frenlerime asilmak zorunda kaldim... kizim zamaninda durdu ve bende bu tehlikeyi savusturmus oldum... allahtan bolbol teorik bilgi okumusum ve, ozellike, buyuk araclarin arkasindan giderken biraz daha fazla takip mesafesi birakmak gerektigini beynime yazmisim... :) bu acemilere uyari... gelelim guzellige... bagdat caddesinden donerken iki tane delikanlinin yanindan gectim... markasi belli olmayacak kadar eski motorlari vardi kasklari da yoktu... yanlarindan gecerken el ettiler kosede durdum..." abi senin motor cok guzelmis sana bir sey verecegim yakisir valla " dedi bir tanesi... cuzdanini cikardi ve bana monta dikilebilen " harley owners group" amblemi verdi.. saskinligimi saklayamadim... motoru cok begenmisler... gozleri parliyordu... saskin
igimdan adam gibi tesekkur bile edemedim... derken yasli bir abi hayirli olsun dedi... kaski cikardim saol dedim... aytekin mis abinin adi... 63 yasinda 6 yildir rr 250 kullaniyormus ve 30000 km yol yapmis motoruyla... siteye eskiden takilirmis... ama artik yas tutmuyor dedi :) velhasil selam sabah ayrildik... ben motor kullanmayi seviyorum ama galiba asil sevdigim birbirini hic tanimayan insanlarin dahi birbirine icini dokebilmesi ya da bir seyler paylasabilmesidir.. ayni burada da oldugu gibi... cok mutlu oldum bugun cooook...
sevgi ve saygilarimla
tamer hakikaten dediğin gibi tüm motorcular toplumda hiç olmayan hoş görüyü esirgemeden birbirlerine hoş muhabbetlerle yaklaşıyorlar bu keyif veriyor 8)
tamer bende senin gibi bir kaç tatlı olay yaşadım ama hep tatlı olmadı .anlatımıycaktım ama madem yeri gelmiş bu acı olayı anlaşıyım sizlerle.pazartesi kız arkadaşımla bakırköye çay içmeye indik güzel vakit geçirmiştik hoş beş sohbet filan nese bindik diönüyoruz eve ,bakırköy köprüsünden e-5 e geçtim usul usul giderken yanımdan dandik bi race geçti oda yavaştı üstünde iki tane liseli yaşlarda genç vardı.e-5 ten cıktım bahçelievler içine girdim tabi bu gençlerde öndeydi .ışıklarda durakladık bi ara neyse hatuna baktım suratı beş karış . dedim noldu ,yok birşey diye cevap verdi,anladım bişeylerin ters gitiğini ısırar etmim noldudu dedim. nese söle di bu kendini bilmezlerin artçısı bizi sollarken pantalanunu indiri cinsel organını göstermiş .bu arada hale ışıkları bekliyoruz bu kendini bilmezlerde.... deliye döndüm bastım yanlarına gitmek için o arada ışıklar yandı bunlar bastı kaçtı tabi yetişemedim . bi tahminde bulundum bunların nereye gideceğiyle ilgili bu bahçelievler karakolunu yanında bi motor tamircisi var orada olacaklarını umud ederek gittim ..
evet tahminin doğruydu motor ordaydı ama bunlar yoktu nese işletme sahibini buldum ona sordum oda kem küm etti iki küfürletştik nese araya girenler oldu . daha sonra karakola gittim şikayetçi olmak için .fakat memur beyler pek ilgilenmek istemedi .olur öyle diye geçiştirmeye çalıştılar .bende ifademi almadıkları taktirde savcılığa suç duyurunsa bulunacağımı söyledim öylelikle ifademi aldılar aldım iki tane polisi yanıma gittik dükkana çocuklar yine yok işletme sahibide söylemiyor .en sonunda polis o çocukları getirmesseniz motora el koyacaklarını sölediler .bende tutanak tutup salı günü denetime geleceğimi söledim nese adam aradı çocukları geldi bunlar aldılar ifadelerini sonra ağladılar özür dilediler filan memurlarında araya girmesiyle ifademi geri aldım ama ehiyetsiz araç sürmekten ceza kesilmesi şartıyla soalsun bi bayan memur vardı o tamm dedi
kestiler cezayı elemanlara .. bende böylece tatmşn ooldum ve o sinirli halimden eser kalmadı mutu mesut döndük eve
esasında o gosteren heriifi organını kesip eline vermek vardı ama sen daha guzgun bır yoldan halletmıssın
ne yazik ki toplum gelismemis ve cahil insanlari fazlasi ile barindiriyor... hep kotu ornekler olmustur ve olacaktir... ancak her seye ragmen bardagin dolu tarafini gormeye calismakta fayda var... gerci bekara hanim bosamak kolaymis derler ya... benimki de o hesap... hanima o hareketi yapsa ben ne dusunurdum orasi allah kerim.. ancak kolluk kuvvetleri ve hukuk yolu aslinda en iyi cozum yolu... her ne kadar adalet gec islese de isliyor.. zorlamak lazim galiba biraz...
ağa heğimizin yapması gereken en doğru yolu izlemiş onlar gibi kültürsüz insanlıktan uzak insanlarla adam yarine koyup birebir muhatap olmıyacan ağa nın yaptığı gibi yapıcan 8)
Geçmiş olsun. Çok nahoş bir olay. Aslında geberene kadar döveceksin işte o zaman bir daha yapmaz. Polise gittiler belirli bir ceza ödediler ve burada bitti . Ama diğer türlü bence bir daha böyle bir şeye cesaret edemezlerdi. Yurt dışında Chopper kullanıcılarına yönelik imaj böyle.
Eski bir mesaj sanırım ağanınki, yine de geçmiş olsun. Bu arada, çok güzel ipuçları var arada, onları da gerekirse kullanmak üzere attım hafızaya.
Bu arada, taa ilk mesajlarda bir şey gördüm. Demişler ki, yüksek devirde yüksek viteste giderken vites düşürmek isterseniz düşmüyor. Bunu ben de yaşıyorum ve ikilemde kalıyorum.
Örneğin, sahil yolunda gidiyorum, surların ordaki girişteki ışıklara gelene kadar 5. vitesteyim. yavaş yavaş duruyorum.
-Eğer durduğumda 5ten 1 e inmeye çalışırsam, 1 e kadar inmiyor. Motor stop edebiliyor. Bu da çok tehlikeli.
-Eğer dururken debriyaj sıkıp tek tek düşersem (çok seri değil ama saniyede bir vites diyelim) bu sefer de çatara çutara diye ses geliyor şanzumandan.
Ne yapmalı :/
birden 5'den 1'e atmayın yavaşlıyor olsanızda bazen öyle geçmemezlik yapabilir ancak geçmesi lazım debriyaj ayarına vs baktırın
ileride kırmızıyımı gördün hızını orada duracak şekilde düşüre düşüre vitesin devri ne ise ona göre düşürün veya durana yakınken düşürmeye başlayın ufak ufak ara gazlar ile :) bu şekil geçiyordu bende problemsiz
:)))) motoru almak için son 20 günü bekliyorum böyle konuları gördükçe yerinde duramıyor insan !
Bu konuda şöyle bir tezim var,
yurtdışında nerede it kopuk var chopper a biniyor, efendi çocuklar genelde SS yada Racing vb alıyorlar,
Canım ülkemde ise tam tersi, efendi ağır olgun kişiler genelde chopper a binerken nerede bir fırlama var altında bir SS yada Racing oluyor, biraz genelleme oldu ama nedense hep böyle denk geldi bana...
Abi çok güzel yazmışın be bütün deneyimlerini, çok hoşuma gitti helal olsun,
Of yanlız çok pis konu hortlatmışız ya la yine :D