Rainmaker Nickli Üyeden Alıntı
iş hayatı+evlilik = rock star hayallerinin sonu :cheesy:
ben de bass çalıyorum ama senin de saydığın sebeplerden ötürü çalıyordum desem daha doğru olur, 2-3 senedir elime bass bile almadım. Grubum dağılalı seneler oluyor. 20 li yaşlarda bi 7-8 sene kadar istanbulun bütün barlarında çaldım. Hayat çok güzeldi.
Ama bir karar vermen gerekiyor ya hani : Hobi olmak için fazla ciddiydi, iş olmak için ise fazla gayriciddi... Albüm aşamasına gelince bitti. Ha kaydetsen ne olacak, sonradan 2 tane albümü olan o grubun gitaristi de şu anda yazılım firmasında çalışıyor. Ülkemizin gerçekleri, Mustafa Pektemek'in, Serdar Ortaç'ın, saçma sapan mankenlerin(!) trilyonlar kazandığı bir ülkede ne kadar yetenekli olduğunun hiçbir önemi yok...
Ha inatla yapanlar yok mu, var tabii, onlara da saygımız sonsuz ama benim hep hayatımı kazanmam gerekiyordu.
90 lı yıllar çok farklıydı, tanıdığım bütün erkekler uzun saçlı ve gitar falan çalıyordu. Yetenek önemliydi, herkes bir konuda kendini geliştirmeye çalışıyordu. Şimdi 15-25 li yaşlarda Iron Maiden tişörtü giyen bir genç görsem durdurup muhabbet ediyorum. O kadar azaldı sayıları... Gitar, bateri görseler bomba diye karakola götürürler, adam yetenek diye iphone daki uygulamalarını ya da bilgisayar oyununda yarattığı karakterin level bilmemkaç olduğunu anlatıyor...