Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8

debriyaj sorunu

Selam,

Cumartesi günü baktım hava yağmıyor biraz çıkıp dolanayım dedim fakat motoru otoparktan çıkarmak kısmet olmadı. Apartmanın bahçesinde toplam 5 metre yol gittikten sonra, daha önce de yolda kalmama sebep olan problem nüksetti. Yani debriyaj sürekli takılıymış gibi davranıyor, gaz veriyorsun ama hareket etmiyor, debriyajı bırakınca stop etmiyor vs...

Neyse çağırdık servisi, geldiler sağolsunlar. 40 km de debriyaj balatasını bitirdiğimi onaylamış olduk böylece. Değiştirilmesi gerek dediler. Değiştirin dedik, bekliyoruz. 2 gün sonra falan alacağım sanırım motorumu geri...

Şimdi buraya kadar okuduysanız benim sorum şu : Acemiyim falan tamam da, hiç benim kadar kazmasını gördünüz mü? Yani normal mi? Evet elimi debriyaja çok atıyor olabilirim belki ama debriyaj basılı da gitmiyorum neticede... Bu kadar kolay mı aşınıyor motorun debriyajı?

Hayır, anlamadığım şu... Birden bire usta olamayacağıma göre daha kaç debriyaj balatası gider? Hadi 40 km de gitmez ama bu gelecek olan da 100 km falan gidecekse işimiz var her seferinde 100 tl mi vereceğim?

Gerçekten bu debriyaj meselesi çok canımı sıktı.

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Abi bence başka bir sıkıntı vardır.Bende ilk motorumu 1000 km de almıştım.İlk sahibi nasıl kullandı bilmiyorum ama ben o motoru eve götürene kadar en az bak abartmıyorum en az 30 kere istop ettirmişimdir.O kadar acemiydim.Motoru sattığımda 5100 km deydi ama hiç sıkıntısı yoktu o konuda

otisabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emin Taşkıran
    Harita Mühendisi
     Regal Raptor dd250-e 10 2012
     İstanbul - Maltepe (Anadolu yakası)
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2
    Öncelikle Günaydın,

Debriyajı harcamak o kadar da kolay değil aslında ama her aceminin başından geçen olay sana da uğramış. Bende motorumu ilk aldığımda Barbaros bulvarında yokuş yukarı 2. viteste kalmaya çalıştım. Doğal olarak kalkamadım ve debriyaj balatalarımı dağıttım. Ali ustaya gittim değiştirdi o gün bugündür o balataları kullanırım. Motoru kullandıkça vites geçişlerini, debriyaj ayarını daha iyi hissedeceksin.

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,778
    Beğenilmiş
    2,441
    Bahsettiğin km için debriyajı bitirmek ustalık ister. Önemli olan servisin ne teşhis koyduğu. Sebep kullanıcı kaynaklı mı yoksa başka bir sebepten mi 40 km de balata bitiyor. Servis tabiki kullanıcı hatısı diyecek ama çok kafama yatmadı işin gerçeği bu km için debriayaj balatasının bitmesi.

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Öncelikle fikir belirten arkadaşlara çok teşekkür ederim...

Ömer Abi, daha öncede yokuş yukarı bir yolda, yolda kalmıştım, tanışma mesajımda anlattığım üzere. O zaman da aynı servis bakmıştı ve "debriyaj balatası hasar görmüş ama sen bi kullan bakalım daha gider biraz daha tam bitmiş diyemeyiz" falan demişlerdi. Bu sefer geldiler iki dakika baktılar ve direkt bitmiş değişmesi gerek dediler. Debriyaj balatası, yağ ve conta değişecek dediler.

"Hocam daha 10 km oldu ne yaptın allahaşkına?" dedi usta. Ben de "trafiğe kapalı alanda pratik yaptım, 8 çizdim, dur kalk yaptım, bir sıkıntı yoktu" dedim. Bana "sen boşver pratiği falan bin git ya, uğraşma böyle işlerle, trafiğe çıkmadan nasıl öğreneceksin" dediler.

Anlıyorum, debriyaj denen zımbırtıya ne kadar az basarsak o kadar az, keza fren de öyle. Zaten ben de bayılmıyorum bisiklete binmeyi öğrenen çocuklar gibi tam korumayla trafiğe kapalı alanda gürültülü bir motorla milletin kafasını şişirmeye. Bu kadar erkenden masraf yapmaya vs... Ama dur-kalk çalışmadan dur-kalkta ustalaşamam ve buna çalışırken debriyaj yıpranıyor diye de çalışmadan sürmek bana saçma geliyor.

Mesele 100 TL para ödeme meselesi değil, canım sağolsun ama otomatik vitesi yok bu motorun. Yani eğer bu seferde 100 km de debriyaj sorunu yaşarsam gerçekten devam etmek istemeyeceğim zira motora benden çok servisteki ustalar biniyor. Saçma sapan bir saatte saçma sapan bir yolda kalma korkusu da cabası...

Motora değil chopper a benim aşkım, o yüzden "al bi scooter hiç düşünme" diyemiyorum kendime... Bedava Hayabusa verseler binmem, çünkü tarzı hoşuma gitmiyor. Ama hep bu olacaksa, scooter bari işe götürür beni, ne bileyim...

Bir ihtimal de motorun bana teslim edilişi sırasında ilk çalıştırmayı yapan servisin debriyaj ayarını iyi yapamaması ihtimali. Bu arkadaşlar kibarca "iki ihtimal var : ya sen kazmasın, ya ilk debriyaj ayarını yapan" diyorlar. Bu sefer ayarı kendileri yapacakları için göreceğiz bakalım, kaç km de ne olacak...

Bu arada ellerinde debriyaj balatası yokmuş, bekliyoruz bir iki-gün... Apartmanın garajına bakınca gördüğüm boşluk sinirimi daha çok bozuyor...

Türker Baltacı
    Matbaa Planlama&Maliyet
     Harley Davidson Sportster XL883L
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    merhaba hocam,

tüm ustaların yaptığı çakallığa denk geldin sanırım. bence motorun işi bitene kadar ustanın başından ayrılmamak en iyisi. ve çıkan balatayı da geri isteyip başka bir ustaya göstermenizi tavsiye ederim. Bazı servisler parçaları bedavaya getirebilmek için böyle işler çevirebiliyorlar. benim motorumda 0 km alındı şu anda 3000 km civarlarında hiçbir debriyaj problemi yaşamadım.

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    selam Türker kardeş,

evet, bana da 2-3 bin km yaparsın rahat demişlerdi. balatayı isteyip bir bakacağım akşam. az önce aradılar, işlem tamam diye. iş çıkışı gidip teslim alacağım. bakalım hayırlısı. en azından bu sefer tüm süreç benim bilgim dahilinde işlediği için gelişmeleri daha iyi yorumlayabilirim diye düşünüyorum...

Potenza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan B.
    End.Müh.
     Gitti kuzucuk..
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Murat bu başından beri başına gelenler ve yapılan müdahaleler hiç inandırıcı gelmedi bana.
    Ne demek ya 40km de nasıl biter balata?O zaman fabrikasyon hata var.
    İş yapmış olmak için iş yapılmaz ,yok hallettik çare bulduk, çabucak bitirdik havaları filan.
    Debriyaj ayarı da öyle çok aman aman bir şey değil.
    Uyanık ol, iyi niyetliyi görünce hemen atlıyorlar üzerine.
    Ederinden fazla değer, adamı soytarı eder...(Kertenkele)

isac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İsa Çetin
    Muhasebe
     Honda - Shadow VT.750 c5
     İstanbul-Beykoz (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    34
    Beğenilmiş
    22
    Alıntı Potenza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Murat bu başından beri başına gelenler ve yapılan müdahaleler hiç inandırıcı gelmedi bana.
    Ne demek ya 40km de nasıl biter balata?O zaman fabrikasyon hata var.
    İş yapmış olmak için iş yapılmaz ,yok hallettik çare bulduk, çabucak bitirdik havaları filan.
    Debriyaj ayarı da öyle çok aman aman bir şey değil.
    Uyanık ol, iyi niyetliyi görünce hemen atlıyorlar üzerine.
    Hazır konu açılmışken bişey sorabilir miyim?
    İlk bakımım gelmek üzere.
    İstanbul'da en güvenilir servis hangisi acaba?
    Motosiklet hakkında, kullanmanın dışında pek bi bilgim yok zaten.
    Üzerime atlanmasını istemem

berkehrercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Berke Hür Ercan
    Öğrenci
     Honda Shadow Vlx 600
     İstanbul - Kozyatağı (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    28
    Avrupa yakasında Demirtaş motor anadolu yakasında Uyumaz motor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)