Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 19 arasi kadar sonuc gösteriliyor

leonraptor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Han_zade
    Memur
     Regal Raptor Daytona DD 250 6c
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Hocam gerçekten ilginç bir durum ve imkansız gibi bir şey sürekli yarım debriyaj gitsen bu kadar az km de bitmez eğer bitmişse bence de ya fabrikasyon bir hata ya da servisten dolayı ayarsız bir debriyaj :-/ hocam şanssızlık ama pes etmemek lazım ve zamanın olduğu zaman tamiratları başında durarak yaptırırsan daha iyi olur
    Hocam ayrıca forumun tamamını okumuş biri olarak ilk defa 40 kmde debriyaj bittiğini duydum bu son olur umarım :-/
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

ersupalit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Suphi Ilhan Yılmaz
    Dişhekimi
     RR Daytona 250cc Beyaz
     Antalya
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    5
    Kardeş olay şu aslında... Bizim motorlar biliyorsun biraz ucuz... Getirip montajını yapıp satan bayiiler de ilk montajda nedense çok ama çok özensiz. Kesinlikle montaj hatası sonucu olmuş bence durum. Benim oğlan şu anda jant bekliyor. Ya montajdan ya da fabrika hatası çünkü 40 kmde benim de göbek dağıtmam mümkün değil. Gerçi daha neler neler oldu serviste (değiştirdik dedikleri disk tornaya girmişçıktı falan filan) ama çok takmıyorum. Garantiden düzeltsinler, biraz sesini yükselt bence. Örneğin torna işi çıktığında benim oğlanı ön kapıdan soktum dükkana!!!!

Han_zade
    Memur
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Alıntı ersupalit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeş olay şu aslında... Bizim motorlar biliyorsun biraz ucuz... Getirip montajını yapıp satan bayiiler de ilk montajda nedense çok ama çok özensiz. Kesinlikle montaj hatası sonucu olmuş bence durum. Benim oğlan şu anda jant bekliyor. Ya montajdan ya da fabrika hatası çünkü 40 kmde benim de göbek dağıtmam mümkün değil. Gerçi daha neler neler oldu serviste (değiştirdik dedikleri disk tornaya girmişçıktı falan filan) ama çok takmıyorum. Garantiden düzeltsinler, biraz sesini yükselt bence. Örneğin torna işi çıktığında benim oğlanı ön kapıdan soktum dükkana!!!!
    Suphi Bey bence bu ucuzluk pahalılık değil insanlarımızın umursamazlığından cehaletinden empati kurmayı bilmemesinden etik bir bilince sahip olmamasından esnaflığı bilmemelerinden kaynaklanıyor vicdan dürüstlük kul hakkı meselesine hiç girmiyorum :-# Dürüst iş yapanlar mutlaka vardır seçici olup gerekirse sadece parça alıp işçiliği ustasına yaptırabiliriz
    Türkiye şartlarında insanların asgari ücretle enaz 10 ay çalışarak bir kuruş harcamadan biriktirirse alabileceği bir motoru kullanıyoruz ucuz değil tarza göre daha uygun diyebiliriz
    Serviste seçici olmak gerekiyor ;-)
    Her gün, ilk gün gibi yaşamak, sahip olduğun şeylerin kıymetini bilmek, sağlığına şükretmek... Yaşamak her şeye rağmen güzel

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,780
    Beğenilmiş
    2,443
    Bende motorumu ilk aldığım zaman ön tekerleğe scoter mili takılmıştı. Km göstergesi bozulunca ortaya çıktı.

Gaz teli ayarlarını Celil yaptı, montajı yanlış yapmışlardı.

Üretim hatası olarak benim aldığım seride ikinci vitesten atma olayı vardı. Bakım tarihine denk getirip hem bakımını yaptırdım hem vitesten atma problemi garanti kapsamında halledildi.

Şuan çok şükür problemsiz uzun zamandır kullanıyorum. Ne yolda bıraktı ne gitmem dedi.
    Bu saydığımız kusurlar çok önemli şeyler değil. Dünyanın hatırını saydığı markalarda bunlardan daha fazla problem yaşanıyor.
    Bu olumsuzluk seni soğutmasın, biraz pratik yap, berebar biraz yol yapalım sevgin katlanarak artacaktır.

ersupalit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Suphi Ilhan Yılmaz
    Dişhekimi
     RR Daytona 250cc Beyaz
     Antalya
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    5
    Alıntı leonraptor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Suphi Bey bence bu ucuzluk pahalılık değil insanlarımızın umursamazlığından cehaletinden empati kurmayı bilmemesinden etik bir bilince sahip olmamasından esnaflığı bilmemelerinden kaynaklanıyor vicdan dürüstlük kul hakkı meselesine hiç girmiyorum :-# Dürüst iş yapanlar mutlaka vardır seçici olup gerekirse sadece parça alıp işçiliği ustasına yaptırabiliriz
    Türkiye şartlarında insanların asgari ücretle enaz 10 ay çalışarak bir kuruş harcamadan biriktirirse alabileceği bir motoru kullanıyoruz ucuz değil tarza göre daha uygun diyebiliriz
    Serviste seçici olmak gerekiyor ;-)
    Uçuz kelimesini kullanmam yanlış olmuş haklısınız. Benim de asıl kastım emsallerine göre ucuz ve hesaplı olmasıydı. Yoksa Regal Raptoru kötülemek, insanların ve kendimin bu motoru alabilmek için harcadığımız emeği hiçe saymak gibi bir amacım yoktu kusura bakmayın

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    herkese çok teşekkürler, akşamları internetten uzak durduğum için ancak şimdi gördüm yazdıklarınızı...

dün Maltepe'deki teknik servise gidip çıkan balatayı gözlerimle gördüm. Hatta adamlar bana "yıpranmış, yıpranmamış ve bitmiş" 3 balata daha gösterdiler. Benimkinde sadece metal kalmıştı, hatta o bile çizilmişti, düşünün yani... Bir gıdım o kauçuğa benzer maddeden yoktu. Neyse değiştirmişler işte...

İşten geldiğim için yanımda kask, mont vs olmadan teslim almak zorundaydım motoru. Bir de saolsun üyelerimizden Caner kardeşim de benimle birlikte geldi, bir çay içelim dedik, o yüzden sıkışık minibüs yolu trafiğinde son derece yavaş gitmeme rağmen hiç stop etmedi. Dahası hani stop etmeden önce bayılacak hale gelir ya motor, o bile olmuyor kolay kolay. Sanki eski motor gitti yeni bir motor geldi. Dünkü 2 km lik yol için konuşuyorum, vitesler tıkır tıkırdı, kavrama harikaydı, bilemiyorum ya güvenli hisettim kendimi bu sefer...

Tabi asıl soru gizemini korumaya devam ediyor : Neden böyle oldu? Ben sorunun motorun ilk çalıştırmasını yapan servisten kaynaklandığını düşünüyorum, çünkü eğer o debriyajsa bu ne bilmiyorum. Resmen motor değişti diyorum, anlayın siz... 1 km de 30 kere stop eden alet gitti, stabil yürüyen, düşük hızda bayılmayan bir şey geldi, ki ben gene aynı acemi benim...

Servislerin ne gibi ayaklar yapabileceğinden haberim var çok şükür 17-18 senelik araba sürücüsüyüm, pislik heriflerle de karşılaştım ama bu gittiğim adamların çakallık peşinde koştuğunu zannetmiyorum. Parça sözkonusu olmadıkça para almayan, çay-kahve ikram eden, arayınca koşarak gelen adamlar... Haklı olarak da birçok müşterileri var. Ben şu foruma "Maltepedeki X servise gitmeyin beni debriyajdan 30 tl dolandırdılar" yazsam, kaybedecekleri itibarı, müşteriyi akıl edebiliyorlardır diye düşünüyorum, aynı zamanda galerileri de var çünkü...

Benim içim ise soru şu : Bu sefer de 100 km de biter mi? sanmıyorum ama göreceğiz. 20 km sonra bir daha aynı servise götürüp, "şu debriyaja bir bakar mısınız?" diye soracağım. Bakalım ne olacak...

Bugün hava yağmurluydu çıkarmadım. Yarın direk üstüne binip işe gitmeyi denemeyi planlıyorum. Olursa git-gel 20 km zaten...

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Merhaba Murat.

Düzgün kullanılan ve iyi ayarlı bir debriyaj 40 km değil 40000-50000 km de biten bir parçadır.Anlatılanlardan anladığım kadarıyla debriyajın ayarsız olmasından kaynaklı ayırmama sorunu olmuş ve kısa sürede balatalar aşınmış .Keşke yakın olsaydık ta ilk başta kontrol etme imkanınımız olsaydı,bu durumlar yaşanmasaydı.

Bu vesileyle yeni motosiklet alacak arkadaşlara tavsiyem.Motosikletinizi alır almaz motosiklet sürüş tecrübeli bir arkadaşınıza sürdürererek test etmesini isteyin eğer sıkıntı varsa o doğrultuda ayar montaj vs eksiklikleri için servise gidin.
    Bu gibi ufak tefek montaj hataları yapılmakta maalesef .Benim forumda geçen sene umursamamazlıktan kaynaklanan bu tip problemlerin olması konusunda yazdığım bir serzeniş yazım vardı fakat "sesimi duyan var mı?" modunda devam ediyor maalesef maalesef maalesef....

Han_zade
    Memur
     Amasya
    Beğenmiş
    33
    Beğenilmiş
    26
    Alıntı ersupalit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uçuz kelimesini kullanmam yanlış olmuş haklısınız. Benim de asıl kastım emsallerine göre ucuz ve hesaplı olmasıydı. Yoksa Regal Raptoru kötülemek, insanların ve kendimin bu motoru alabilmek için harcadığımız emeği hiçe saymak gibi bir amacım yoktu kusura bakmayın
    Suphi Bey kusura bakacak bir şey yok ancak nezaketiniz ve hassasiyetiniz için teşekkürler ;-)

m
    ö
     r
     i
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Murat.

Düzgün kullanılan ve iyi ayarlı bir debriyaj 40 km değil 40000-50000 km de biten bir parçadır.Anlatılanlardan anladığım kadarıyla debriyajın ayarsız olmasından kaynaklı ayırmama sorunu olmuş ve kısa sürede balatalar aşınmış .Keşke yakın olsaydık ta ilk başta kontrol etme imkanınımız olsaydı,bu durumlar yaşanmasaydı.

Bu vesileyle yeni motosiklet alacak arkadaşlara tavsiyem.Motosikletinizi alır almaz motosiklet sürüş tecrübeli bir arkadaşınıza sürdürererek test etmesini isteyin eğer sıkıntı varsa o doğrultuda ayar montaj vs eksiklikleri için servise gidin.
    Bu gibi ufak tefek montaj hataları yapılmakta maalesef .Benim forumda geçen sene umursamamazlıktan kaynaklanan bu tip problemlerin olması konusunda yazdığım bir serzeniş yazım vardı fakat "sesimi duyan var mı?" modunda devam ediyor maalesef maalesef maalesef....
    çok haklısın Atilla Abi, alet sıfır olunca sorun olmaz gibi bir yanlış algı var maalesef. Çevremde chopper kullanan hiç kimse yok, debriyajlı motorsiklet kullanan ise 1-2 kişi, onlar da oldukça pahalı makinalar kullanıyorlar. Neyse, umuyorum servistekiler gerekeni yapmıştır. Bundan sonra kullanıp göreceğiz bakalım ne kadar gidiyor.

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)