Selam,

Cumartesi günü baktım hava yağmıyor biraz çıkıp dolanayım dedim fakat motoru otoparktan çıkarmak kısmet olmadı. Apartmanın bahçesinde toplam 5 metre yol gittikten sonra, daha önce de yolda kalmama sebep olan problem nüksetti. Yani debriyaj sürekli takılıymış gibi davranıyor, gaz veriyorsun ama hareket etmiyor, debriyajı bırakınca stop etmiyor vs...

Neyse çağırdık servisi, geldiler sağolsunlar. 40 km de debriyaj balatasını bitirdiğimi onaylamış olduk böylece. Değiştirilmesi gerek dediler. Değiştirin dedik, bekliyoruz. 2 gün sonra falan alacağım sanırım motorumu geri...

Şimdi buraya kadar okuduysanız benim sorum şu : Acemiyim falan tamam da, hiç benim kadar kazmasını gördünüz mü? Yani normal mi? Evet elimi debriyaja çok atıyor olabilirim belki ama debriyaj basılı da gitmiyorum neticede... Bu kadar kolay mı aşınıyor motorun debriyajı?

Hayır, anlamadığım şu... Birden bire usta olamayacağıma göre daha kaç debriyaj balatası gider? Hadi 40 km de gitmez ama bu gelecek olan da 100 km falan gidecekse işimiz var her seferinde 100 tl mi vereceğim?

Gerçekten bu debriyaj meselesi çok canımı sıktı.