herkese çok teşekkürler, akşamları internetten uzak durduğum için ancak şimdi gördüm yazdıklarınızı...
dün Maltepe'deki teknik servise gidip çıkan balatayı gözlerimle gördüm. Hatta adamlar bana "yıpranmış, yıpranmamış ve bitmiş" 3 balata daha gösterdiler. Benimkinde sadece metal kalmıştı, hatta o bile çizilmişti, düşünün yani... Bir gıdım o kauçuğa benzer maddeden yoktu. Neyse değiştirmişler işte...
İşten geldiğim için yanımda kask, mont vs olmadan teslim almak zorundaydım motoru. Bir de saolsun üyelerimizden Caner kardeşim de benimle birlikte geldi, bir çay içelim dedik, o yüzden sıkışık minibüs yolu trafiğinde son derece yavaş gitmeme rağmen hiç stop etmedi. Dahası hani stop etmeden önce bayılacak hale gelir ya motor, o bile olmuyor kolay kolay. Sanki eski motor gitti yeni bir motor geldi. Dünkü 2 km lik yol için konuşuyorum, vitesler tıkır tıkırdı, kavrama harikaydı, bilemiyorum ya güvenli hisettim kendimi bu sefer...
Tabi asıl soru gizemini korumaya devam ediyor : Neden böyle oldu? Ben sorunun motorun ilk çalıştırmasını yapan servisten kaynaklandığını düşünüyorum, çünkü eğer o debriyajsa bu ne bilmiyorum. Resmen motor değişti diyorum, anlayın siz... 1 km de 30 kere stop eden alet gitti, stabil yürüyen, düşük hızda bayılmayan bir şey geldi, ki ben gene aynı acemi benim...
Servislerin ne gibi ayaklar yapabileceğinden haberim var çok şükür 17-18 senelik araba sürücüsüyüm, pislik heriflerle de karşılaştım ama bu gittiğim adamların çakallık peşinde koştuğunu zannetmiyorum. Parça sözkonusu olmadıkça para almayan, çay-kahve ikram eden, arayınca koşarak gelen adamlar... Haklı olarak da birçok müşterileri var. Ben şu foruma "Maltepedeki X servise gitmeyin beni debriyajdan 30 tl dolandırdılar" yazsam, kaybedecekleri itibarı, müşteriyi akıl edebiliyorlardır diye düşünüyorum, aynı zamanda galerileri de var çünkü...
Benim içim ise soru şu : Bu sefer de 100 km de biter mi? sanmıyorum ama göreceğiz. 20 km sonra bir daha aynı servise götürüp, "şu debriyaja bir bakar mısınız?" diye soracağım. Bakalım ne olacak...
Bugün hava yağmurluydu çıkarmadım. Yarın direk üstüne binip işe gitmeyi denemeyi planlıyorum. Olursa git-gel 20 km zaten...

r
i
0 Rh (+)