ciddi bi geyik bi tespit gibi durcağının farkındayım ama yine de yazıcam:

öncelikle sürekli burası Türkiye tespitinin ısrarcılığı biraz beni rahatsız ediyor... çok uzaklara diil sadece 60'lı 70'li yıllara bakmamız yeterli; dayım anlatırdı: istanbul bilmem kaçıncı bölge millet vekili tramvaya yetişmek için peşinden koşarmış... dikkatinizi çekerim adamın bi arabası ya da özel bi şöförü yok, sen benim kim olduğumu biliyomusun falan da demiyo tramvay makinistine; koşuyo sadece... babam ehliyet sınavını anlattığında dumur olmuştum ehliyeti aldığım gün: beşiktaşın ünlü maçka yokuşunda arabayı durdurmanı istermiş polis, sona kaputu açtırır inermiş; sen arabada beklermişsin... sona tekrar biner çalıştır da gidelim dermiş; tabi araba çalışmaz ve polis de inde bak şuna ne olmuş dermiş... artık neyi yerinden çıkardıysa bulur, tekrar takar, biner çalıştırır ve kaydırmadan o yokuştan kalkarmışsın... beceremedin mi? başka bahara alırmışsın ehliyeti... yahu 30- bilemedin 35 senede ne olmuş da bu memleket bu hale gelmiş... hadi o kadar da geriye gitmeyeli ilkokul, ortaokul yıllarımıza dönelim; öğretmenimiz bize ters bi bakış atsa yüzümüz kızarır, iki gün kendimize gelemezdik... eğitimimizi düşünün: nerdeyse her ülkenin başkentini, gelir kaynaklarını bilir harita üstünde gösterebilirdik, tarihimizi virgülünü atlamadan öğretirlerdi, yerli malı haftaları yapar avazımız çıktığı kadar bağararak milli marşımızı söylerdik gururlanarak... şimdiki gençlerimiz bırakın gurulanmayı dalga bile geçer oldular... 5 sene önce yiğenimin okulunda ki yerli malı haftasında- belki de sonuncusuydu- bi öğrenci avakado getirmişti sınıfa... sanırım bişilere yeniden başlamak gerek... belki öncelikle bu vatanı ve içindekileri sevmek ve yeni nesili eğiterek başlamak gerek... çünkü baştakileride seçen, bu gençliği de bu hale getiren yine bizleriz... belki önce geçmişimizi tekrar hatırlayıp şu anki halimizden utanmakla başlamak gerek... gençlerimize, çocuklarımıza, analarımıza babalarımıza daha çok zaman ayırıp daha çok sabretmek gerek... televizyonları daha sık kapatıp daha çok ailemizle, dostlarımızla, kendimizle kalmamız gerek ... burası Türkiye derken gurulanmak gerek... Bilmedim bilemedim ama ne yapacaksak bi an önce başlamak gerek...