Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 25 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Duhan MALÇIK
    Mağaza Yöneticisi
     Cbf 250
     Yalova
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Kim ne yapabilir?

Sorunların farkında olursak çözüm için ilk adımı atmış oluruz diye düşünüyorum açıkçası... Ancak kimlerin üzerine neler düşüyor, kendi kendime düşünemeden de edemiyorum. Mesela, devlet baba ne yapsın bu sorunların çözümü için?

DEVLET BABA NE YAPSIN

Küçük hacimli motosikletlerin lüks tüketim maddesi olmaktan çıkartsın, vergileri düşürsün.

50 cc. motosikletlerdeki plaka-ruhsat zorunluluğunu kaldırsın!

125 cc.’ye kadar olan motosikletlerin otomobil ehliyeti ile kullanabilmesini sağlasın.

125 cc.’ye kadar olan olan motosikletlerde ehliyet yaşını 16’ya düşürsün.

İkinci el motosikletlerde KDV oranının yüzde 1‘e düşürsün.

Ehliyet kurslarındaki motosiklet eğitiminin daha etkin hale getirilmesini sağlasın.

Büyük şehirlerde motosiklet park yerleri yapsın.

Belirli şehir ve caddelerdeki motosiklet yasağını kaldırsın.

Köprü ve otoyollarda motosikletlere indirimli ücret tarifeleri uygulasın.

Motosikletlerin gezi veya sportif amaçlı olarak yurt dışına çıkışlarında kolaylık sağlasın.

ÜRETİCİLER NE YAPSIN

Her şeyi devlet babadan beklemek olmaz tabii, ya üreticiler.

Ülkemize uygun ekonomik ve spor ürünleri getirsinler bir zahmet.

Güvenilir satış ve servis hizmetleri sağlayacak kaliteli ve profesyonel bayi yapısı kursunlar.

Sürüş eğitim ve tesis olanakları oluştursunlar.

Sürüş okullarına, federasyona ve kulüplere çeşitli geliştirme projelerinde sponsorluk yapsınlar.

Motosikleti sevdirecek şov ve promosyonlar düzenlesinler.

Motosiklet kulüpleri kurup yaygınlaştırsınlar.

Tüketici finansman şirketleri ile işbirliği yapıp, motosikletin kolay alınabilmesine olanak sağlasınlar.

FEDERASYON VE KULÜPLER NE YAPSIN

Motosiklet eğitimi ve spor alanlarını geliştirsinler.

Yetenekli sporcuların ortaya çıkarılarak desteklenmesi için projeler geliştirsinler.

Sportif faaliyetlerin uluslararası standartlara uygun olarak yapılmasını sağlasınlar! MotoGP geliyor bilmem artık...

Devlet kademeleri ile toplum arasında motosiklet sorunlarının çözümü için koordinasyon görevi yapıversinler.

BİZLER NE YAPALIM

Motosiklet kültürünün sağlıklı bir şekilde gelişmesi konusunda devlet, üreticiler, federasyon ve kulüpler ile yakın işbirliğinde bulunup çalışmalara katkıda bulunalım.

Üretici ve bayilerin hizmetlerinin kalite düzeyinin yükseltilmesinde baskı gurubu oluşturalım.

Bir de mesela, ben ve diğer medya mensubu arkadaşlarım motosiklete yönelik olumlu ve geliştirici çeşitli faaliyetlerin duyurulmasına katkıda bulunalım.

Tabii burada oturup, o öyle yapsın, bu böyle satsın demek kolay. Buradaki ‘olsun, yapsın, sağlasın...’ları kimse emir olarak algılamasın. Çünkü bu yazdığım her cümlenin ana konusu aslında, ‘keşke yapsa’... Hadi daha iyimser olayım, ‘umarım yapar’ olsun.
    GuŞum+Ben=OH İşTe hayat...

matemmatik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

R. Aytaç İZGÖRDÜ
    matematik öğretmeni
     RR DD250 E9
     şanlıurfa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadaşım yazı için çok teşekkür ediyorum. Keşke bunu bir toplu sürüş sonrası basın bildirgesi olarak okuyabilsek... Her yönüyle çok güzel bir yazı fakat katılmadığım tek bir husus var ki o da ehliyet konusudur. Bence her motor hacmindeki motosikletler için A2 ehliyet şartı olması çok iyi. Hatta derim ki ehliyetsiz ve özellikle kasksız motosiklet kullanıcılarına ağır cezalar verilmelidir. Onun dışındaki bütün maddeler çok hoş, yerinde bulgular. Tekrar tkrar teşekkür ederim...

a.Bülent DAYIOĞLU
    YÖNETİCİ/OTOMOTİV
     kanuni caracal 200
     Türkiye/İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bende sizlere katılıyorum dostlar...
    ancak motorların kasko masraflarıda , neredeyse otomobiller kadar...kendi motoruma kasko yaptırayım dedim , öyle bir fiyat çıkardıki masada oturan kızcağız , bir müddet yüzüne öylece baktım..acaba benimle dalga falanmı geçiyor diye.....motorsikletlerin kaskoları ve üzerindekilerinin bir sigortası olmalı...ama fahiş fiyata değil , herkez yaptırabilsin

carvalho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Selçuk Tanrıverdi
    At Hırsızı
     BMW GS 1200 ADV
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    Alıntı BÜLENT DAYI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende sizlere katılıyorum dostlar...
    ancak motorların kasko masraflarıda , neredeyse otomobiller kadar...kendi motoruma kasko yaptırayım dedim , öyle bir fiyat çıkardıki masada oturan kızcağız , bir müddet yüzüne öylece baktım..acaba benimle dalga falanmı geçiyor diye.....motorsikletlerin kaskoları ve üzerindekilerinin bir sigortası olmalı...ama fahiş fiyata değil , herkez yaptırabilsin
    Katılıyorum, ben de şimdiki motosikletime kasko yaptırdım, araba kaskosundan çok daha yüksek maliyete. 2.500 YTL kasko teklifi veren oldu :evil:

EMOK'un bir eğitiminde motosikletle kaza yapma riskinin arabayla kaza yapma riskinden 27 kat fazla olduğu söylenmişti. Risk primi bu yüzden çok yüksek olsa gerek :(
    yol yapalım yol

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı RızaHoşgör Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle başlıgı açan yalovalı arkadaşıma ardından şuana kadar yorum yapanlara ve şuandan sonra yapacaklara sonsuz teşekkür ederim.bu sitede gördüğüm en ciddi konuyu gündemde tutuyorsunuz(en azından benim için öyle)
    arkadaşlar tek cümle kuracagım durum için
    memleketimizde trafik polisleri dahi motorsikletin öncelikli kara taşıtı oldugunu bilmiyor
    sevgilerimle
    Trafik polisleri hakkındaki fikrine aynen katılıyorum rıza, benim başıma şöyle birşey geldi, edirnekapıdan zeytinburnu istikametine giderken topkapı dolayların motorize trafik polisi resmen benimle yarıştı ya, adamın altında varadero motor var ve beni kıskandı resmen, amcamla keskin bi viraja öyle bir girdikki ölüyodu nerdeyse, benim motor alçak olduğu için bu avantajımı kullandım ama dümbük yüksek motorla viraja sert girip az kalsın kaldırıma çıkıp takla atacaklardı, polis bizle yarışırsa normal şoför ne yapmaz ya :?

Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)