Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 19 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Alp
    Is Gelistirme
     Regal Raptor 150 e-2
     Istanbul - Sisli ( Avrupa Yakasii)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Psikolojik Yardim - Pes ettim, havlu attim.

Merhaba, ben araniza 2 hafta once katildim.
    0 km regal raptor aldim. Avrupa Yakasinda havaalani Sisli yolunda ise gitmek icin kullaniyorum.
    Fakat daha 500 km gelmeden, dun teslim oldum, satmaya karar verdim.

En buyuk etken, 60-70 arasi gitmeme ragmen ustume suren soforler.
    Dun cahil oldugu belli olan kucuk kamyonet soforu kufur ederek cami acip sag seritteyken benim uzerime surdu ve seritten disari atmaya, canima kastetti.

Lastikler yeni oldugu icin, donuslere yavas girsem bile, tekerlek kayiyor, tedirgin oluyorum asfaltta.

Ruzgar e-5'de cok sert, tedirgin ediyor.

Yine donusler, soldan saga aiden gecen, beni gormeyen, korna duymayan...

Korktum, zevk alamadim havlu attim dostlar.

Diyecek bir seyiniz var mi? Galiba su an tecrubeli dostlardan yararlanmanin tam zamani benim icin. Moralim cok bozuk.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,899
    Beğenilmiş
    7,144
    Alp bu kadar çabuk havlu atma şuan sana çok zor gelen trafik kısa süre sonra doğal gelmeye başlar bilinçsiz sürücüler hepimiz için sinir bozucu ama zamanla alışıyor kendini kollamayı ögreniyorsun hele trafik tıkalıyken duran araçların yanından durmadan gidebilmenin hazzı keyfi hiçbir şeyde yok bu keyfin tadını çıkar bence

Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet hayattır

Birçok babanın korkusu oğlunun motosiklete binmesidir Ölümden ve başka her türlü tehlikeli durumun çocuklarının başına gelmesinden korkarlar Benim senin başına gelmesinden en çok korktuğum şey ise hayatın zevklerini almadan yaşayan bir eğreltiotu olmandır Eğer yapmak istediğin şey orada duruyorsa ve aranızda bir tehlike dikilmişse, senin yapman gereken o tehlikeyi bertaraf edip, istediğin şeye ulaşmaktır İşte bunu yapamazsan hayatın ancak bir eğreltiotununki kadar heyecanlı olabilir

Motosiklete bin oğlum, ama dikkat et, motosiklet tehlikelidir

O tehlikenin üzerine aptal gibi gitme Unutma Sun Tzu der ki; “kötü komutanlar önce savaşa girer, sonra nasıl kazanacağını düşünürler; iyi komutanlar önce nasıl kazanacağını bulmadan savaşa girmezler” Önce viraja girip de sonra nasıl çıkacağını düşünen aptallardan olma

Tehlikeleri en küçüğüne kadar bertaraf et Hep tam koruma kullan, bakımsız motorla yola çıkma, alkollü ya da yorgun binme, kafan bozukken taksi tut, bilmediğin yolda risk alma, diğer araç sürücülerinden köşe bucak kaç Tehlikeleri nasıl dibine kadar bertaraf edeceğini bilemiyorsan sakın motosiklete binme, çünkü o zaman bu işi beceremezsin demektir

Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet aşktır

Sadece kızlardan bahsetmiyorum, motosiklet macerası yaşam aşkıyla doludur Güneşi batıracağın yeri bilmek, üzerinde yaşadığın toprakları karışı karışına gezmek, her yaş ve meslekten insanla yolunu paylaşmak ve bindiğin makinenin üzerinde sanki çığlık atarmış gibi kopup gitmek, hayatı dibine kadar yaşamak, ancak bu araçla mümkündür Motosiklet macerasının içinde yaşam aşkı olmayan insanların tek yaptığı ise teknik detayları birbirlerine anlatarak kocaman, yararlı ama sıkıcı bir ansiklopediyi yaşayıp gitmektir Aşkın ucunu bırakma, heyecanlı ve renkli ol, sıkıcı olma Sıkıcı olacaksan arabaya binip, haftasonları futbol, akşamları ana haber seyrederek yaşayabilirsin, motosiklete ihtiyacın yok Günü yakalamayı bil oğlum, motosiklet senin yaşama enstrümanındır

Kızlardan bahsetmiyorum dediysem, o kadar da demedim tabi Hani bazen pembe bir vespa üzerinde pembe kaskla kuğu gibi giden pembe pantolonlu bir kız görürsün ya? Git yanaş, merhaba de ona Orta parmağı gösterirse, kıza efendi gibi bir selam çakıp gazla bana gel, ensene bir tane patlatayım, sonra bira içmeye gideriz Hayatı böyle yaşayacaksın işte, öküz gibi, ödlek gibi değil Hem efendiliğini bozmayacaksın, hem de çılgınlığını koruyacaksın

Ha hoşlandığın bir kız mı buldun? At motorunun arkasına, Datça’ya götür onu, Knidos’un sularıyla yıka Can Yücel’in en sevdiğin şiirlerini okurken batan güneşi izlet ona, Domuzbükü’nde yıldızları ört üstüne uyusun Sonra bu macera için bana teşekkür edeceksin

Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet isyandır

İnsanlık tarihi popüler kültürler ve onlara tepkiyle gelişen kültlerle doludur Rock tarihi, 68 kuşağı, Avrupa bohemleri, Beatnick’ler hep aynı heyecanla tutuştular Bugün bu ateş bir miktar sönmüş görünse de sen buna aldanma İnsanoğlunun doğasında isyan vardır ve motosiklet bunun dışavuruluş şekillerinin en güzellerinden biridir Motosiklet bir ulaşım aracı değildir, bir isyan aracıdır, bunu kafandan çıkarma

Hayatın rutinlerine dikkat et oğlum Efendi ol ama içindeki serseriyi korumayı bil, akşam eve gelince takım elbiseni çıkarıp deri montunu giy Her zaman kravatın olabilir ama hiç yuların olmasın, her zaman bir patronun olabilir ama hiç efendin olmasın Eğer seni zincirliyorlarsa o patronu, arkadaşı ya da sevgiliyi dehleyip, kravatı çöz, kol saatini fırlatıp at, gemileri yakmayı bil Hayatımda tanımaktan keyif aldığım insanların neredeyse hepsi, günü geldiğinde hayatında radikal değişiklikler yaparken gözünü kırpmamış insanlardır Ve bu insanların neredeyse hepsi motorcudur

Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet dostluktur

Bir motosiklet grubuna mutlaka gir O motosiklet grubunun içerisindeki bir kavgaya ise asla girme Unutma ki insanın olduğu yerde sevgi de vardır, kavga da vardır Toplumdan soyut yaşama, yolu paylaş Ama kimliğini de kaybetme, yolunu şaşırma Toplumun içinde dur, ama tek başına ayakta dur, sonuçta yol yalnız senin yolundur unutma

Herkesle konuştuğun gibi, her tip motora da bin, tutucu olma “Chopper gitmiyor, dönmüyor” diyenleri takma, altındaki V motorun ritmiyle dans etmeden isyanın ruhunu anlayamazsın Sıkı bir enduroyla off-road yapmadan doğaya fazla kavuşamazsın İbrende bir kez olsun 200’leri görmeden de adrenalin seni ilk defa içki içmiş 15 yaşındaki kız gibi sarhoş eder durur Herkesi dinle ama hiçkimseye kulak asma Motosiklet türlerinin her biri farklı amaçlarla üretilmiştir, birini seçeceksen seç, ama hepsiyle barışık ol, hiçbirinin fanatiği olma

Motosiklete bin oğlum, çünkü ben hep motosiklete bindim

Ve şu hayatımda yaptığım en iyi şeylerden biri bu Tek bir dakikasından bile pişman değilim ve iyi kötü her maceramın kıymetini bildim Hayatta öğrendiğim birçok şeyi bu iki tekerlekli cansız makineden öğrendim

Motosikletle yaşa oğlum ve aradan yıllar geçerse ve ben motosiklete binemeyecek durumda olursam, gel bana maceralarını anlat, nereleri keşfettiğini, kimlerle hırlaştığını, kimlerle dost olduğunu, hangi şarabı kiminle içip, hangi güneşi nerede batırdığını

Eğer ben ölmüşsem de çok önemseme Motor üzerinde ölmüşsem neden pişman olmadığımı anlayacak tek kişi sen olacaksın Eğer ölmemişsem şu pembeli kıza sor bakalım ablası var mı?

Sana bırakacağım en büyük miras, işte bu hayat rehberi, motosikletli hayatın ta kendisidir

Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet hayatın ta kendisidir

Alıntıdır.

Alp
    Is Gelistirme
     Regal Raptor 150 e-2
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    cok tesekkurler, kesinlikle katiliyorum, zaten toplu tasim beni hasta ettigi ve beklemekten nefret ettigim icin motor aldim.
    motorsiklet cok kullandim, scooter yani. Regal Raptor'e de alistim, kaymak gibi kullaniyorum motoru sallamadan ama bahsettigim sebepler, dun ust uste geldi, kaldiramadim galiba.

Sirkeci'den Zeytinburnuna giden sahil hattinda, karsi taraftan gelen kepce, elektrik kablosuna takilip, yola diger seritteki dev metal diregi devirdi, benim onumde oldu, motoru kadirip kaldirima cikarip gittim.

Hadi bu tip seyler olur ama , bombos yolda giderken, katil soforlerin motorun dibine kadar gelip 80km'de, sonra yana kaydigimda yanima gelip uzerime kirmasi...

Ruzgarla mucadele...

Size de zor geliyor mu? BEn cok mesafe yapiyorum her gun 60 -70 km gidis donus..

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,899
    Beğenilmiş
    7,144
    Alıntı Alphous Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok tesekkurler, kesinlikle katiliyorum, zaten toplu tasim beni hasta ettigi ve beklemekten nefret ettigim icin motor aldim.
    motorsiklet cok kullandim, scooter yani. Regal Raptor'e de alistim, kaymak gibi kullaniyorum motoru sallamadan ama bahsettigim sebepler, dun ust uste geldi, kaldiramadim galiba.

Sirkeci'den Zeytinburnuna giden sahil hattinda, karsi taraftan gelen kepce, elektrik kablosuna takilip, yola diger seritteki dev metal diregi devirdi, benim onumde oldu, motoru kadirip kaldirima cikarip gittim.

Hadi bu tip seyler olur ama , bombos yolda giderken, katil soforlerin motorun dibine kadar gelip 80km'de, sonra yana kaydigimda yanima gelip uzerime kirmasi...

Ruzgarla mucadele..
    Size de zor geliyor mu? BEn cok mesafe yapiyorum her gun 60 -70 km gidis donus..
    Trafikte hergün araç kullanmak herkes için zor tabiki ama bir laf vardır gülü seven dikenine katlanır birde motor olmadığı zamanlardaki trafik çileni zaman kaybını düşün daha öncede dediğim gibi zamanla trafiğin dengesizliğne sende ayak uydurmaya başlıyorsun o zaman bu kadar zor gelmiyor rüzgar için istersen makinaya ön cam takdırabilirsin 70-80 km lere kadar önden gelen rüzgarı keser rahat edersin

Alp
    Is Gelistirme
     Regal Raptor 150 e-2
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafikte hergün araç kullanmak herkes için zor tabiki ama bir laf vardır gülü seven dikenine katlanır birde motor olmadığı zamanlardaki trafik çileni zaman kaybını düşün daha öncede dediğim gibi zamanla trafiğin dengesizliğne sende ayak uydurmaya başlıyorsun o zaman bu kadar zor gelmiyor rüzgar için istersen makinaya ön cam takdırabilirsin 70-80 km lere kadar önden gelen rüzgarı keser rahat edersin
    cam tavsiyesi icin tesekkurler, onden gelen bek rahatsiz etmiyor, fiziksel olarak, beni savuran ruzgardan korktum yazin boyleyse kisin o yolu nasil giderim acaba?

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,899
    Beğenilmiş
    7,144
    cam tavsiyesi icin tesekkurler, onden gelen bek rahatsiz etmiyor, fiziksel olarak, beni savuran ruzgardan korktum yazin boyleyse kisin o yolu nasil giderim acaba?
    150 cc makinanın ağırlığı Daytona ve Spyder'den daha hafif olduğundan biraz daha fazla rüzgardan etkilenirsin ama seni yoldan çıkaracak büyüklükte bir rüzgar ancak kışın köprünün üzerinde olabilir normal şartlarda trafik içinde rüzgarı araçlar kesiyor zaten

Bahadır Özarar
    Biyomedikal Teknikeri
     Honda-Shadow 750
     İstanbul - Gaziosmanpaşa (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    1,038
    Beğenilmiş
    359
    Alp abi ben de Celil abinin söylediklerine katılıyorum.
    Ben ilk motorumu aldığımda o kadar acemiydim ki; bir ara kenara çekip aldığım adamı arayıp ''vazgeçtim'' diyecektim.Ama hırs yaptım.Çünkü çocukluk hayalimdi bir işe girip para kazanmaya başlayınca motor almak.Şimdi de hayatımda verdiğim en güzel karar olduğundan hiç şüphem olmadığına eminim.

Tuğrul Baylan
    Piping Designer
     Kawasaki Vulcan 800/Vn800
     İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20
    0 km regal raptor aldim. Avrupa Yakasinda havaalani Sisli yolunda ise gitmek icin kullaniyorum.

Dun cahil oldugu belli olan kucuk kamyonet soforu kufur ederek cami acip sag seritteyken benim uzerime surdu ve seritten disari atmaya, canima kastetti.

Lastikler yeni oldugu icin, donuslere yavas girsem bile, tekerlek kayiyor, tedirgin oluyorum asfaltta.

Diyecek bir seyiniz var mi? Galiba su an tecrubeli dostlardan yararlanmanin tam zamani benim icin. Moralim cok bozuk.
    Şimdiiiiii; nereden başlasam bilemedim açıkçası. Öncelikle diğer arkadaşların dediği gibi çok çabuk havlu atmışssın. Motosiklet kullanmayı 13 yaşındayken öğrenmiştim. Peki ya vitesli? 06.02.2015 tarihinde ilk defa vitesli bir motosiklet sahibi oldum. Kuba Superlight 200cc. Benim için gayet güzel bir makinaydı. 4500 km yol yapıp sattım. İstanbul'a gittim geldim bir kez.

İzmir trafiğinde iken kasıtlı olarak virajda aniden üstüme kıranlarla karşılaştım. Bilen bilir. İzmir/Aliağa'da standardın dışında bir rüzgar potansiyeli vardır. Çoğu zaman motoru yolda tutabilmek için kollarımı ağrıttığımı bilirim. Hız tutkunu değilim ama kesinlikle yol tutkunuyum. Fırsatım olsa, vaktim olsa Türkiye'de ve yurtdışında bir çok yere gitmeye kalkışırdım.

En sonunda canıma tak etti ve motorumu sattım. Motor gitmiyordu çünkü ama başka bir sebep daha vardı aslında. 130 kg'lik bir makina, rüzgarda öyle savruluyordu ki kalbim zorlanıyordu artık korkudan. Daytona 250cc satın aldım. Bütün dertlerimden kurtulduğumu sandığım sırada İstanbul dönüşü Manisa/Soma'da emniyet şeridinden en sol şeride fırlatıldım rüzgar tarafından. Sen köprüden bahsetmişsin. Ben standart bir yaz günü karasal iklimden bahsediyorum

Sorun acaba nerede diye düşünürken başka bir gün önümden giden Gv650 kullanıcısı arkadaşımın da rüzgardan savrulduğuna şahit oldum. Aynı günün akşamında bayan bir şöförün elinde cep telefonu varken beni aynı şeritte sollamaya kalkıştığını gördüm. Başka bir rüzgarlı günde kamyonun beni emniyet şeridinden dışarı atmaya kalkıştığını gördüm. İznik'ten geri dönerken rampa aşağı virajda bana verilmiş olan tek şeride dalarak sollama yapan bir insanla -insan müsveddesi bile diyemiyorum, insanlığa dair herhangi bir yakıştırma yapamayacağım- karşılaştım.

Kaza yapıp, ayak frenini kırdığımda idareten birbirine bağlayıp(cıvata,somun,plastik-demir kelepçe, elektrik bandı) gece rüzgarlı havada dönmeye kalkıştım. Yolun son 30 km'sini zifiri karanlıkta emniyet şeridi bile olmayan yolda tamamladım. Diğer araçların tacizlerini tarif etmem mümkün değil. 80 km'lik dönüş yolunu tamamladıktan sonra suratımı gören insanlardaki şok hissini iyi bilirim.

Sorun bir tek otomobil sürücülerinde de değil; racing sürücüsü bir çok insanın bir motora yaklaşabileceği asgari mesafeden de yaklaşıp geçtiğiyle karşılaştım. Normal kurye yada mobilet tarzı motorların şehiriçinde ne kadar yaklaştıklarını söylememe bile gerek yok sanırım. Malesef ülkemizde eğitim düzeyi düşük bir seviyede. Bir çok insanın ''can kıymeti''nin ne demek olduğundan bir haber. Tüm bunlar olurken ben ne yaptım? Kavga ettim, km'lerce takip ettim araçları, ağza alınmayacak şekilde küfürler savurdum. Ama hepsinden önce ne yaptım biliyor musun? Sakinleşmek için kenarı çektim ve bir sigara içtim. Ondan sonra yoluma devam ettim.

Evet tehlikeli bir icat. Ama motosiklet kendi başına tehlikeli bir ürün değil. Bunu tehlikeli hale getirenler bizleriz. Aslında hemen şu anda satabilirim de. Böylelikle olası bir kaza ihtimalini ortadan kaldırmış olurum. Peki ya bu işin keyfi?

Bin motoruna, çalıştır canavarı. Alabildiğin kadar yol al. Rüzgarı, soğuğu, korkuyu, keyfi, huzuru, yorgunluğu, kaskın içinde mutluluktan çığlık atana kadar sür motoru. Ondan sonra hepsinin canı cehenneme diyeceğinden eminim.

Farın da, yolun da açık olsun.

Sevgiler.

tb

Ekrem Özdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ekrem ÖZDEMİR
    Mühendis
     Yamaha XVS 950A
     İstanbul - Çekmeköy (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    15
    Beğenilmiş
    48
    Alp abi muhtemelen yazdıklarını okuyunca herkes kendinden bir parça buluyordur.
    Hiç birimiz anamızın karnından motorcu doğmadık. Trafikte ne çileler çektik.
    Ben Minibüsçü ile yumruk yumruğa birbirimizi girdiğimi biliyorum.

Sadece işi gidip gelmek için kullanma motoru. Buluşmalara gel, birlikten kuvvet doğar sözünün gerçek olduğunu hisset. 7-8 motor ile birlikte sürerken Trafikte aslında insanların sana saygılı davrandığını hisset

Aslında korkmanda, gereksiz özgüvenli arkadaşlarlarımızdan çok daha sağlıklı bir adım.
    Sadece pes etme abi. Kork ama Pes etme motor kullanmaktan.

Bazı şeyleri satın alamazsın; Uğruna savaşıp kazanmak gerekir

OğuzhanYılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Oğuzhan Yılmaz
    3d expert
     Honda Shadow Spirit 750
     İstanbul - Ataşehir (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    6
    Beğenilmiş
    21

Ben Tıra tırmandım, 3-4 taksiciyle kavga ettim ( dövme maksadıyla ), bayan sürücüler yüzünden 5 kere sağlam düşme tehlikesi yaşadım ama yılmadım. Tam tersi inat ettim bu millet nasıl kullanıyor diye. Valla şöyle söyliyim iyiki üstüne gitmişim. Rüzgar için biraz teknik bilgi gerekiyor. Youtube gibi sitelerde online olarak eğitim videoları, ya da bir çok birebir sürüş eğitimleri veren yerler var. Eğer o kadar cesaretin kırıldıysa eğitimlere katıl.

Kayma konusuna gelirsek. 700 800 TL gibi bir rakam verip iyi bir lastik alırsan ciddi güven sağlıyor motor.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)