Arkadaşlar. Dün motoru yıkattım. Yağ çamur içindeydi. Gazyağlı köpük yaptım. Gelgelelim yıkamadan sonramı yoksa daha öncemi bilemiyorum. Radyatör fanının çalışmadığına dikkat ettim. Soketleri söktüm su falan yoktu. Bgün soketten direk 12v verdim fana ve yine çalışmadı. Sıkıntı fandaymış anladım. Bozuldu sandım. Fakat sorunun fanda değil fandan çıkan kablonun makaron koruması içinde kalan +artı kablosuna daha önceden ek yapılmış ( sıfır motorda ek olmaz demeyin oluyomuş. Yapana baya sövdüm 😠😠😠😠😠). Bu ekten su aldığı içinde kablo günden güne oksit bağlamış. En sonundada fanın üzerinde üzeri silikon kaplı kapalı kısımıda oksitleyince. Akım geçirmez hale gelmiş. Fanın üstündeki silikon tabakayı kazıyıp temizledim. Direk burdan akım verince fan çalıştı. Buraya eksiz daha sağlam iki kablo lehimledim. Ve yine üzerini silikonla su almıyacak şekilde kapadım. Az daha yeni fan alıcaktım. Bilmeyenler olursa fanı değiştirmeden önce bunu dikkate alsın. Çünkü kablo su almasa dahi. Ekli ise fan akımı çok çektiğinden bakır oksijen korozyonuna dahi mağruz kalır. Ve bu içten içe göz göremeyen yerlere kadar ilerler. Fanı değişmeden bunu uygulayın derim. Olmaz demeyin..
![]()

Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
A Rh (+)