Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222

Exclamation RR 350 RADYATÖR FAN SORUNU ve ÇÖZÜMÜ

Arkadaşlar. Dün motoru yıkattım. Yağ çamur içindeydi. Gazyağlı köpük yaptım. Gelgelelim yıkamadan sonramı yoksa daha öncemi bilemiyorum. Radyatör fanının çalışmadığına dikkat ettim. Soketleri söktüm su falan yoktu. Bgün soketten direk 12v verdim fana ve yine çalışmadı. Sıkıntı fandaymış anladım. Bozuldu sandım. Fakat sorunun fanda değil fandan çıkan kablonun makaron koruması içinde kalan +artı kablosuna daha önceden ek yapılmış ( sıfır motorda ek olmaz demeyin oluyomuş. Yapana baya sövdüm 😠😠😠😠😠). Bu ekten su aldığı içinde kablo günden güne oksit bağlamış. En sonundada fanın üzerinde üzeri silikon kaplı kapalı kısımıda oksitleyince. Akım geçirmez hale gelmiş. Fanın üstündeki silikon tabakayı kazıyıp temizledim. Direk burdan akım verince fan çalıştı. Buraya eksiz daha sağlam iki kablo lehimledim. Ve yine üzerini silikonla su almıyacak şekilde kapadım. Az daha yeni fan alıcaktım. Bilmeyenler olursa fanı değiştirmeden önce bunu dikkate alsın. Çünkü kablo su almasa dahi. Ekli ise fan akımı çok çektiğinden bakır oksijen korozyonuna dahi mağruz kalır. Ve bu içten içe göz göremeyen yerlere kadar ilerler. Fanı değişmeden bunu uygulayın derim. Olmaz demeyin..

Türker Baltacı
    Matbaa Planlama&Maliyet
     Harley Davidson Sportster XL883L
     İstanbul - Küçükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    Benim motora fan koymamışlar

Faydalı paylaşım için teşekkürler kardeşim

Aldora Özkan
    Tercüman,Organizasyon
     Regal raptor spyder 350
     Ankara - Çankaya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    7
    Uğur abi çok geçmiş olsun ama Allahtan sorunu bulmuşsun eline sağlık boştan yere fan parası ödemediği ve bilgilendirgin için çok sevindim

anchorman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Burak Kürkçü
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor D250 Spyder
     İstanbul-Gaziosmanpaşa
    Beğenmiş
    8
    Beğenilmiş
    5
    Arkadaşlar fan gerçekten işe yarıyor mu? sonuçta motor hareket halindeyken daha çok hava akımı oluşuyor fan bu akımın yanında biraz gereksiz kalmıyor mu?
    www.evafotofilm.com Düğün Fotoğrafçısı

Kadir Ercan
    Uçak Teknisyeni
     Kawasaki VN900
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    287
    Beğenilmiş
    288
    Alıntı anchorman Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar fan gerçekten işe yarıyor mu? sonuçta motor hareket halindeyken daha çok hava akımı oluşuyor fan bu akımın yanında biraz gereksiz kalmıyor mu?
    Fan, motor hareket halindeyken gerekli değil zaten, yoğun trafik veya seri gidemeyeceğin yerlerde yani yeterli hava akımı olmadığında fan açar motor bi de hava da sıcaksa fan açmadığında rölantide bile hararet yapar

Kadir Ercan
    Uçak Teknisyeni
     Kawasaki VN900
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    287
    Beğenilmiş
    288
    Alıntı bypale Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar. Dün motoru yıkattım. Yağ çamur içindeydi. Gazyağlı köpük yaptım. Gelgelelim yıkamadan sonramı yoksa daha öncemi bilemiyorum. Radyatör fanının çalışmadığına dikkat ettim. Soketleri söktüm su falan yoktu. Bgün soketten direk 12v verdim fana ve yine çalışmadı. Sıkıntı fandaymış anladım. Bozuldu sandım. Fakat sorunun fanda değil fandan çıkan kablonun makaron koruması içinde kalan +artı kablosuna daha önceden ek yapılmış ( sıfır motorda ek olmaz demeyin oluyomuş. Yapana baya sövdüm 😠😠😠😠😠). Bu ekten su aldığı içinde kablo günden güne oksit bağlamış. En sonundada fanın üzerinde üzeri silikon kaplı kapalı kısımıda oksitleyince. Akım geçirmez hale gelmiş. Fanın üstündeki silikon tabakayı kazıyıp temizledim. Direk burdan akım verince fan çalıştı. Buraya eksiz daha sağlam iki kablo lehimledim. Ve yine üzerini silikonla su almıyacak şekilde kapadım. Az daha yeni fan alıcaktım. Bilmeyenler olursa fanı değiştirmeden önce bunu dikkate alsın. Çünkü kablo su almasa dahi. Ekli ise fan akımı çok çektiğinden bakır oksijen korozyonuna dahi mağruz kalır. Ve bu içten içe göz göremeyen yerlere kadar ilerler. Fanı değişmeden bunu uygulayın derim. Olmaz demeyin..

Uğur abi geçmiş olsun o bahsettiğin ek yeri bende de vardı ve kopup hararet yaptırmıştı makinaya

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,573
    Beğenilmiş
    7,099
    Uğur yeni makinada olmaması gereken bir durum adamlar hiç dikkat etmiyor galiba elin becerikli olup sorunu bulmasan bir dünya fan parası vermek zorunda kalacaktın geçmiş olsun emeğine sağlık faydalı bir paylaşım olmuş

e.erbaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ergun ERBAŞ
    Teknisyen
     Kawasaki vulcan 800
     Tekirdağ Çerkezköy
    Beğenmiş
    92
    Beğenilmiş
    80
    Abi güzel paylaşım olmuş.Emeğine sağlık.Bu arada küçük bi soru hiç dikkat etmedim ve bu konuda tecrübesizliğime verin fan çalışınca radyatöre üflüyor mu,radyatörden çekiyor mu?
    Zamanı yenemezsin

Uğur Güler
    ULAŞIM
     Yamaha XVS 1300A MIDNIGHTSTAR
     İstanbul Bağcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    9,015
    Beğenilmiş
    2,222
    Alıntı e.erbaş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi güzel paylaşım olmuş.Emeğine sağlık.Bu arada küçük bi soru hiç dikkat etmedim ve bu konuda tecrübesizliğime verin fan çalışınca radyatöre üflüyor mu,radyatörden çekiyor mu?
    Çekiyo kardeşim. Radyatöre üfleyemez. Gidiş yönünün ters istikametine çalışsamaz.

Hakan Tekin
    Lojistik
     Daytona
     İstanbul - Esenyurt (Avrupa Yakası )
    Beğenmiş
    366
    Beğenilmiş
    317
    abi faydalı bir paylaşım teşekkürler

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)