Öncelikle herkese merhabalar henüz 1 aylık bir spyder 350 kullanıcısı olarak aranıza yeni katıldım İzmir Çeşmede turizm öğrencisiyim.
Şimdi gelelim yaşadığım problemler silsilesine bunların bağlantılı olabileceğini düşünmemle birlikte bir tesadüfte olmuş olabilirmi ?
Motosikletim 2009 model 21.000'de daha 1 ay önce aldım öğrenci ve asgari ücretli bir çalışan olduğum için o an piyasada bulabildiğim en hesapı spyder ı aldım, motor aksamı sağlam olsunda çiziği pası hallederim dedim. benden önceki sahibi motora beyaz led sinyaller takmıştı onları çıkarıp yerlerine internetten aldığım kırmızı stop özelliğide olan sarı sinyallerden taktım. tabi biraz uğraştırdı çünkü benim aldığım sinyallerde 4 kablo varken motordan 2 kablo geliyordu neyse elektrik işlerinden anlayan bir arkadaşımda yardım etti sağolsun sinyal kablolarını bulup bağladık boşta kalan 2 kablonun 2 side stopları çalıştırıyordu motorun kendi stop kablosundan ek çekip onlardan birini bağladık 2. sini bantlayıp boşta bıraktık. buraya kadar herşey iyi gitti sinyaller çalışıyordu fren yapınca stoplar yanıyordu ama 3-4 saat sonrasında gece yolda giderken sinyallerimin çalışmadığını hemde hiç bir değişiklik yapmadığım ön sinyalleriminde komple tüm sinyallerim sönmüştü ilk başta açmaya çalıştığımda saniyenin üçte biri kadar bir sürede yanar gibi yapıp sönüyorlardı sonrasında arkadaşımla ekleri söküp baktık bi problemmi var diye anormal bişey göremeyip geri bağladık bu sefer arka sinyallerim sinyal verdiğimde sabit yanıyorken ön sinyallerim hiç yanmıyordu stoplar sorunsuzdu ama, bende bir hafta içinde maaşım yattıktan sonra görür elektrikçi veya motor ustasına sorarım diye pek oralı olmadım ama 2-3 gün içinde motor giderken teklemeye başladı ateşlemede bir sıkıntıs vardı gazdan elimi çektiğim an veya debriyajı sıktığım an stop ediyordu bu soğukla ilgili bir problem değildi 1 gün kadar öyle kullandıktan sonra motoru park ettiğim yerde bir daha çalıştıramadım akü bitik gibiydi marş almıyordu vurdurmayı denedim olmuyordu daha öcede aküyü bitirmiştim ama vurdurduğumda çalışmış ve şarj olmuştu. sizce bu problemler birbiriyle bağlantılımıdır yoksa sinyal ve ateşleme sorunları tamamen tesadüf sonucumu aynı zaman aralığına denk gelmiştir? sinyal için flaşör arızası gibi şeyler okudum ama bunun ateşleme buji aksamıyla bir alakası varmı? sözü çok uzattım ama yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz beni abilerim şimdiden teşekkürler...

Regal Raptor DD350e-6 Spyder
İzmir
0 Rh (+)