Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Harun Altan
    Öğrenci
     Regal Raptor DD350e-6 Spyder
     İzmir
    Beğenmiş
    5
    Beğenilmiş
    3

Question 350e-6 Elektrik Sistemimde problemmi var ?

Öncelikle herkese merhabalar henüz 1 aylık bir spyder 350 kullanıcısı olarak aranıza yeni katıldım İzmir Çeşmede turizm öğrencisiyim.
    Şimdi gelelim yaşadığım problemler silsilesine bunların bağlantılı olabileceğini düşünmemle birlikte bir tesadüfte olmuş olabilirmi ?
    Motosikletim 2009 model 21.000'de daha 1 ay önce aldım öğrenci ve asgari ücretli bir çalışan olduğum için o an piyasada bulabildiğim en hesapı spyder ı aldım, motor aksamı sağlam olsunda çiziği pası hallederim dedim. benden önceki sahibi motora beyaz led sinyaller takmıştı onları çıkarıp yerlerine internetten aldığım kırmızı stop özelliğide olan sarı sinyallerden taktım. tabi biraz uğraştırdı çünkü benim aldığım sinyallerde 4 kablo varken motordan 2 kablo geliyordu neyse elektrik işlerinden anlayan bir arkadaşımda yardım etti sağolsun sinyal kablolarını bulup bağladık boşta kalan 2 kablonun 2 side stopları çalıştırıyordu motorun kendi stop kablosundan ek çekip onlardan birini bağladık 2. sini bantlayıp boşta bıraktık. buraya kadar herşey iyi gitti sinyaller çalışıyordu fren yapınca stoplar yanıyordu ama 3-4 saat sonrasında gece yolda giderken sinyallerimin çalışmadığını hemde hiç bir değişiklik yapmadığım ön sinyalleriminde komple tüm sinyallerim sönmüştü ilk başta açmaya çalıştığımda saniyenin üçte biri kadar bir sürede yanar gibi yapıp sönüyorlardı sonrasında arkadaşımla ekleri söküp baktık bi problemmi var diye anormal bişey göremeyip geri bağladık bu sefer arka sinyallerim sinyal verdiğimde sabit yanıyorken ön sinyallerim hiç yanmıyordu stoplar sorunsuzdu ama, bende bir hafta içinde maaşım yattıktan sonra görür elektrikçi veya motor ustasına sorarım diye pek oralı olmadım ama 2-3 gün içinde motor giderken teklemeye başladı ateşlemede bir sıkıntıs vardı gazdan elimi çektiğim an veya debriyajı sıktığım an stop ediyordu bu soğukla ilgili bir problem değildi 1 gün kadar öyle kullandıktan sonra motoru park ettiğim yerde bir daha çalıştıramadım akü bitik gibiydi marş almıyordu vurdurmayı denedim olmuyordu daha öcede aküyü bitirmiştim ama vurdurduğumda çalışmış ve şarj olmuştu. sizce bu problemler birbiriyle bağlantılımıdır yoksa sinyal ve ateşleme sorunları tamamen tesadüf sonucumu aynı zaman aralığına denk gelmiştir? sinyal için flaşör arızası gibi şeyler okudum ama bunun ateşleme buji aksamıyla bir alakası varmı? sözü çok uzattım ama yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz beni abilerim şimdiden teşekkürler...
    Raci06 (04.January.2019) Bunu beğendi.

Raci06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Raci ARTUN
    Mühendis
     YAMAHA XVS950 ( Kızıl Gonca)
     ANKARA GÖLBAŞI
    Beğenmiş
    13,967
    Beğenilmiş
    2,539
    Benim fikrim bu iki olay birbirinden bağimsiz. Motorun stop etmesinin akla gelen ilk sebebi karburatorde bir ayarsizlik olmasi. Yani yanma hucresine duzgun karisim gitmiyor. Bu sekilde uzun sure kullandigin icin muhtemelen bujilerin kurum kaplandi ve mototorun calismaz oldu. Vurdurma surecindede iyice gaza bogdun ve bujiler islandi.
    Yapilacak ilk is buji degisimi . Sonrasinda gaz kesince stop etmeye devam ediyosa karburator ayarina baktirman gerek.
    Elektrik aksami icin bisey soylemek zor ama once calisip sonra bozulan bir sistemde ilk akla gelen elektrik kontaği olur.
    Daha tecrubeli arkadaslarimin yorumlari da gelecektir. Onlari da okursun. Selamlar.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    CELİL (04.January.2019), Sinek2 (04.January.2019) Bunu beğendi.
    HAYATTA EN HAKİKİ MURŞİD İLİMDİR. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Raci ARTUN
    Mühendis
     ANKARA GÖLBAŞI
    Beğenmiş
    13,967
    Beğenilmiş
    2,539
    Ilave goruslerim
    Jikleyi acik unutup gezdiysen bi sure sonra motor duzenli calismaz olur ve bujilerin kurum baglar. Bi dusun bakalim.
    Aku sorunu.. marsa bastin ve hic cevirmiyosa aku sarz edilmiyor demek ve elektrik arizasi. Ancak cevirdi ve fakat calismadi ise o zaman yukarda anlattiklarim yuksek ihtimal.

erkopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erkan dülger
    Öğretmen
     VFR 800X Crossrunner
     Ankara
    Beğenmiş
    15,292
    Beğenilmiş
    5,424
    Kablo şase yaptığı için flaşör yanmıştı ve sinyalle ilgili benzer sorunlar olmuştu ama motorda tekleme gibi bişey olmadı
    Kabloları düzeltip flaşör değişti hiçbir sıkıntı yok uzun zamandır
    Kabloları sinyalden geriye doğru takip et lastiğe sürtme varsa şase yapmış olabilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    İyiliğin karşılığı iyilikten başka nedir ki!....(Rahman 60)

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,899
    Beğenilmiş
    7,144
    Merhaba Harun taktığın sinyaller led ampül değilse flaşorü değiştirmen gerek çünki sinyallerde kullanılan led ampüller için elektronik flaşör kullanılır bu flaşörler normal ampüller ile düzgün çalışmaz sorun çıkarır bu durumda normal ampüllü sinyaller için eski klasik tip flaşör kullanmak gerekir .
    Rolantide stop etme durumu bence akü boş olduğu için olabilir akü boşken yeterli elektirik olmadığından makine stop eder çalışıp gaz verdiğinde makine şarj ediyorsa normal çalışmaya devam eder akünün dolmaması şarj almıyor veya tesisatdaki bir kaçak dolayısı ile akü boşalıyor olabilir .
    Deepoxy (06.January.2019), Raci06 (04.January.2019), Sinek2 (04.January.2019) Bunu beğendi.

Harun Altan
    Öğrenci
     İzmir
    Beğenmiş
    5
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Harun taktığın sinyaller led ampül değilse flaşorü değiştirmen gerek çünki sinyallerde kullanılan led ampüller için elektronik flaşör kullanılır bu flaşörler normal ampüller ile düzgün çalışmaz sorun çıkarır bu durumda normal ampüllü sinyaller için eski klasik tip flaşör kullanmak gerekir .
    Rolantide stop etme durumu bence akü boş olduğu için olabilir akü boşken yeterli elektirik olmadığından makine stop eder çalışıp gaz verdiğinde makine şarj ediyorsa normal çalışmaya devam eder akünün dolmaması şarj almıyor veya tesisatdaki bir kaçak dolayısı ile akü boşalıyor olabilir .
    Taktığım sinyaller yeni nesil Led lerden eski çıkardığım da Led di izin günüme ayarlayıp bir ustaya götüreceğim artık ama Çeşme bölgesindede güvenilir usta bulmak çok zor şuana kadar tanıdığım ustalar hep paracı çıktılar yinede teşekkürler yorumlarınız için

RNE-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    CELİL (05.January.2019) Bunu beğendi.

Harun Altan
    Öğrenci
     İzmir
    Beğenmiş
    5
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı Raci06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim fikrim bu iki olay birbirinden bağimsiz. Motorun stop etmesinin akla gelen ilk sebebi karburatorde bir ayarsizlik olmasi. Yani yanma hucresine duzgun karisim gitmiyor. Bu sekilde uzun sure kullandigin icin muhtemelen bujilerin kurum kaplandi ve mototorun calismaz oldu. Vurdurma surecindede iyice gaza bogdun ve bujiler islandi.
    Yapilacak ilk is buji degisimi . Sonrasinda gaz kesince stop etmeye devam ediyosa karburator ayarina baktirman gerek.
    Elektrik aksami icin bisey soylemek zor ama once calisip sonra bozulan bir sistemde ilk akla gelen elektrik kontaği olur.
    Daha tecrubeli arkadaslarimin yorumlari da gelecektir. Onlari da okursun. Selamlar.

İlk çalıştırmada havalar soğuk olduğu için jigle yi açıp çalıştırıyorum bikaç yüz metre gittikten sonra kapatıyordum bujiye Bi bakıcam ama bujisi nerede bu motorun onu bulamadım Karbüratörün sağına soluna heryerine baktım göremedim

Raci ARTUN
    Mühendis
     ANKARA GÖLBAŞI
    Beğenmiş
    13,967
    Beğenilmiş
    2,539
    Alıntı Sinek2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk çalıştırmada havalar soğuk olduğu için jigle yi açıp çalıştırıyorum bikaç yüz metre gittikten sonra kapatıyordum bujiye Bi bakıcam ama bujisi nerede bu motorun onu bulamadım Karbüratörün sağına soluna heryerine baktım göremedim

Bujiler motor blogunda en ustteki nikelajli kapaklarin altinda. O kapaklarda ikiser tane alyan basli civatayi soktunmu bujileri gorursun. Buji sokmek icin de ozel ici boş lokma gerek.
    Bujileri temizleyerek de sonuc alabilirsin belki ama ben olsam degistiririm.
    Degisimden sonra akün hala canlı ise calismasi lazim. Akuyu sifirladiysan bir arabadan takviye kablosu ile elektrik alip calistirmayi dene. Takviye sirasinda arti uc arti uca eksi de eksiye baglanacak. Konuyu bilmiyosan cevrenden yardim istemen iyi olur. Elektrik isi hep risktir benim gozumde.
    Hazir elin degmisken hava filtresini de temizlersen iyi olur . Tekerin duz bassin.

CELİL (05.January.2019), Deepoxy (06.January.2019), Sinek2 (05.January.2019) Bunu beğendi.

Harun Altan
    Öğrenci
     İzmir
    Beğenmiş
    5
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı Raci06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bujiler motor blogunda en ustteki nikelajli kapaklarin altinda. O kapaklarda ikiser tane alyan basli civatayi soktunmu bujileri gorursun. Buji sokmek icin de ozel ici boş lokma gerek.
    Bujileri temizleyerek de sonuc alabilirsin belki ama ben olsam degistiririm.
    Degisimden sonra akün hala canlı ise calismasi lazim. Akuyu sifirladiysan bir arabadan takviye kablosu ile elektrik alip calistirmayi dene. Takviye sirasinda arti uc arti uca eksi de eksiye baglanacak. Konuyu bilmiyosan cevrenden yardim istemen iyi olur. Elektrik isi hep risktir benim gozumde.
    Hazir elin degmisken hava filtresini de temizlersen iyi olur . Tekerin duz bassin.

Çok Teşekkürler çok yardımcı oldunuz umarım problem sadece bujiden kaynaklıdır da hemen düzenlir. Esenlikler...

CELİL (05.January.2019), Raci06 (05.January.2019) Bunu beğendi.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler