Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 5 Toplam 9 Sayfadan BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu
Toplam 85 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 50 arasi kadar sonuc gösteriliyor

aslanburclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yaşar AKILLI
    EMEKLİ
     XL650 TRANSALP 2006
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    sizler etimesgutta birol otonun sahiplerimisiniz herhalde biz verdik dediğinize göre her neyse birde teknik hizmet verdik diyorsunuz peki teknik hizmet veren arkadaşlar motordaki vuruntuyu duymamışlarmı 2024 km.de bujilerini değiştirmişler radyatörün suyu ve alt kutusundaki su takviyesini zincir gergi ayarlarını ,arka fren ayarlarını motor yağının aşırı fazla koymalarını arka fren muşir ayarlarını yapmayıp bide 2024 km.de yağ değişti bakım kontrol yapıldı yazıp tarih bile atmamışlar işte sizin servis hizmeti dediğiniz olay ve MARİNMAK kaşeli ben bir gün izin alıp geldim ve aldım ve döndüm ha bu arada bizim k.biradere teslim edin dedim teslim edildi ve sizn şaşmazda bir servisi daha varmış ona gösterin dedim k.birader göstermiş onlarda bişey yok demiş bu onaydan sonrada ben tamam aldım ve ücxretini havele ediyorum dedim istanbuldan gece çıktım sabah motoru kayınbıraderden teslim aldım ve geri dönüşe başladım ama ne dönüş gelene kadar bittim hemen servise soktum ve forum yazılarını okuduysanız motorda değişmedik yeri kalmadı yatak piston silindir vs.vs. işte sizin servis ustanız bu bakımda motoru eğer bilgisi olsaydı motorcu kulağıyla dinleseydi bu sesleri yakalar gereğini yapardı her neyse istanbul dikilitaş servisi ali usta ne gerekiyorsa yaptı halloldu ayrıca ben recep korucuyu tanımadım ve sadece bu görüşmeleri tlf.da yaptık ben onun motorunu int.okudum ve özel durumuna da değer vererek istediği fiata aldım tabi eksostların kesik olduğunu söylemedi ama motorla ilgfili bütün işlemlerin serviste yapıldığını söyledi ama parayı sayıp almış bulunduk fakat ben döndükten sonra eksostlarınsusturucularının serviste olduğunu ve kesildiğini söyledi hatta ben parçalarını istedim sizin tamam abi göndereyim servisten alıpta dedi fakat sonra benim tekrar aradığımda servisin o parçaları attığını söyledi şimdi ben bu olayda recebin tarafındayım atılmasaydı gönderecekti her neyse madem söylediğinize göre eksostlar fabrikasyon bozuktu yenileri ve sağlamları geldi dediğinize göre bizim eksostlar elinizde kaldı motor bende ve sahibi benim ......benim motor adınada geldiyse kargolayın bana merak etmeyin kargo bana ait kusura bakmayın bunları bana yazmak zorunda siz bıraktınız .........benim motorun bozuk diye yenisini istediğiniz eksostlarıda bekliyorum çekinmeyin kargoyu ben karşılarımm (recebin söylediğine göre kesilen eksostların parçalarını atmışsınız onları bari gönderin diyecem ama)))))))

hepinize saygılar sevgiler ankarada görüşmek üzere ASLANBURCLU:
    plaka: 06 DV 656
    yer : GOP/SİNCAN/ANKARA
    kan : B Rh +
    nick : aslanburclu

Türkay Tümtürk
    Gemici
     YOK
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı aslanburclu Nickli Üyeden Alıntı
    sizler etimesgutta birol otonun sahiplerimisiniz herhalde biz verdik dediğinize göre her neyse birde teknik hizmet verdik diyorsunuz peki teknik hizmet veren arkadaşlar motordaki vuruntuyu duymamışlarmı 2024 km.de bujilerini değiştirmişler radyatörün suyu ve alt kutusundaki su takviyesini zincir gergi ayarlarını ,arka fren ayarlarını motor yağının aşırı fazla koymalarını arka fren muşir ayarlarını yapmayıp bide 2024 km.de yağ değişti bakım kontrol yapıldı yazıp tarih bile atmamışlar işte sizin servis hizmeti dediğiniz olay ve MARİNMAK kaşeli ben bir gün izin alıp geldim ve aldım ve döndüm ha bu arada bizim k.biradere teslim edin dedim teslim edildi ve sizn şaşmazda bir servisi daha varmış ona gösterin dedim k.birader göstermiş onlarda bişey yok demiş bu onaydan sonrada ben tamam aldım ve ücxretini havele ediyorum dedim istanbuldan gece çıktım sabah motoru kayınbıraderden teslim aldım ve geri dönüşe başladım ama ne dönüş gelene kadar bittim hemen servise soktum ve forum yazılarını okuduysanız motorda değişmedik yeri kalmadı yatak piston silindir vs.vs. işte sizin servis ustanız bu bakımda motoru eğer bilgisi olsaydı motorcu kulağıyla dinleseydi bu sesleri yakalar gereğini yapardı her neyse istanbul dikilitaş servisi ali usta ne gerekiyorsa yaptı halloldu ayrıca ben recep korucuyu tanımadım ve sadece bu görüşmeleri tlf.da yaptık ben onun motorunu int.okudum ve özel durumuna da değer vererek istediği fiata aldım tabi eksostların kesik olduğunu söylemedi ama motorla ilgfili bütün işlemlerin serviste yapıldığını söyledi ama parayı sayıp almış bulunduk fakat ben döndükten sonra eksostlarınsusturucularının serviste olduğunu ve kesildiğini söyledi hatta ben parçalarını istedim sizin tamam abi göndereyim servisten alıpta dedi fakat sonra benim tekrar aradığımda servisin o parçaları attığını söyledi şimdi ben bu olayda recebin tarafındayım atılmasaydı gönderecekti her neyse madem söylediğinize göre eksostlar fabrikasyon bozuktu yenileri ve sağlamları geldi dediğinize göre bizim eksostlar elinizde kaldı motor bende ve sahibi benim ......benim motor adınada geldiyse kargolayın bana merak etmeyin kargo bana ait kusura bakmayın bunları bana yazmak zorunda siz bıraktınız .........benim motorun bozuk diye yenisini istediğiniz eksostlarıda bekliyorum çekinmeyin kargoyu ben karşılarımm (recebin söylediğine göre kesilen eksostların parçalarını atmışsınız onları bari gönderin diyecem ama)))))))

hepinize saygılar sevgiler ankarada görüşmek üzere ASLANBURCLU:
    Özür dilerim bilgi eksikliğinden dolayı size recep motoru bizden aldı dedim
    Recep arkadaşı yla 2 adet RR pazarlığı yaptı . Pazarlığı bitidik. Para Çıkaracaktı .Arkadaşı KK çekti aldı motoru. Recep siyah motor istiyordu Bizde de sadece GRİ vardı. O da siyah rengi biroldan almış Herneyse…

Şimdi Bir önceki yazdıklarım belki yeterince açık olmadığı için anlamamış olabilirsin , anlatamamış olabilirim.
    1. Recep KESİNLİKLE YALAN SÖYLÜYOR ekzostlarını recep kendisi kesti Bizimle zerre ilgisi olmayan bir konu.. Bize kesilmiş halini gösterdi.
    2.Recep in ekzostlarında hiçbir sorun yoktu. Sadece yeni tip ekzostların şekli ve çıkaradığı ses hoşuna gittiği için PARASIYLA almak istedi. Bizde geliş fiyatına yakın bir fiyat vererek kendisine söyledik olur getirelim dedi. Daha öncede belirttiğim gibi egzostların gelişinde sıkıntı vardı 1-2 ay gecikecekti.,
    3.2000 km ye kadar rutin kontrolleri yapıldı. Motor tıkır tıkır çalışıyordu.
    Yanlış hatırlamıyorsam 2000 km de KM saati gerektiği gibi çalışmadığı için değiştirlidi.
    4.Recep ondan sonra bize birdaha gelmedi. Öğrendiğimize göre işleri bozulmuş . Paraya ihtiyacı olduğu için motoru satacakmış. Yani Sıfır KM ile takılan saatle 2000 km gezmiş se belkide hiç servise götürmedi , bilemem.
    5.Sen motoru kaç km de aldı bilmiyorum ama onun üstüne bir 2000 km daha koy.
    TÜM BUNLARDAN SONRA;
    1.Recep Korucunun size yalan söylediğini
    2.Motoruna kendisinin yol açtığı hertürlü hasar, arıza ve olumsuzluğu bize mal ettiğini
    3.Yukarıda bahsettiğiniz tüm sorunların beklide 2000 km boyunca hiç bakım görmemiş olmasından kaynaklanabileceğini anlamış bulunmaktayım.

Benim yazdıklarımı tekrar okumanızı rica ediyorum.O motorun egzostları fabrikasyon hatalı değil Eğer ki recep e güveniyorsanız karakterli bir insan olduğunu düşünüyorsanız. Alırsınız recep i getirirsiniz kimin yalan söylediği belli olur siz de kimin tarafında olduğunuzu daha iyi anlarsınız. İnsanda birazcık utanma duygusu olur. DEMEK;
    egzostları bizim kestiğimizi söyledi . Daha sonrada parçalrını attğımızı söyledi. Yazıkk
    ayrıca
    biz 5 kuruşluk kargo parasını problem bile yapmayız.
    Eğer ki Recep beyle görüşürseniz ve beraber Marinmak a gidelim derseniz .
    Sizi eminim ki çeşitli bahanelerle atlatmaya çalışacaktır.
    Ayrıca Marinmak ın Ticari itibarına gölge düşürdüğü için konuyu ben artık gerkli yerlere bilidireceğim ve Recep beyi mahkemeye vereceğim. Çünkü
    MÜEDDİ İDDİASINI İSPAT İLE YÜKÜMLÜDÜR. İDDİASINI İSPAT EDEMEYEN MÜEDDİ MÜFTERİDİR. Kişiler kendi özel malını,metasını satmak uğruna Firmaları karalayamazlar.Sizin mail adresinize recep korucuya ait servis bilgisini aynen hiç dokunmadan scan edip gönderiyorum bir inceleyin isterseniz.
    Recep Beyin Mantığını size açıklayım ; Motoru alan nasıl olsa İstanbulda marinmakı nerde tanıyacaaakk , Marinmak bu konudan nasıl haberi olacak diye motorundaki hertürlü olumsuzluğu bize mal etti.

Recep beye tanımdan kefil olup tarafına geçtiğinize göre onu ikna edip Marinmak a getirebilirsiniz.
    Saygılarımızla

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Ben motoru geçen sene Ankara Birol dan aldım ve direk istanbul a gittim. İstanbul da birçok servis var ama çoğu motora dokunmaya korkuyordu ve fazla anlamıyordu. Yine çoğu oto tamircileriydi. Şimdi Ankara da Motoru akşam bıraktım soğudu sabah da Motora sübap ayarı yaptırdım ve daha önce ALtan Motorda Regalin sübap ayarlarını yaptıran ilk üç kişiden biri olarak ayar ve çalışma düzeni hoşuma gitmemişti. Ankara Birol oto motorun deposunu sökmeden ince bir sübap ayarı ile bayağı uğraştı. Karbüratör altındaki tahliyelerden biraz benzin ve su karışımı boşalttı, karbüratör ayarı yaptı, radyatör havasını aldı, bujileri değişti. Yağı daha önce değişmiştik. Zincir gerginliği ve yağlamasını da daha önce yapmıştık. Sonra motor saat gibi çalıştı ve şimdi çok memnunum. Birol dan da başka bir yere gitmeyi düşünmüyorum. Birol benim yakınım değil ama bazı arkadaşların haksızlık ettiğini düşünüyorum. Parça konusunda da Sarıkayalar iki günde yolladı da benmi takmadım diyor. Benimle beraber 07 plakalı Ahmet isimli arkadaş da bakımını yaptırdı ve o da çok memnun kaldı. Üstelik Ahmet in motor 10.000 küsür de 2006 model 2 sefer Ankara-Antalya 4 sefer de Antalya-Marmaris-Bodrum yapmış kıyı şeridinden. Ahmet arkadaşım da siteye en kısa zamanda üye olup etkinliklere katılacak. Sakarya ve Eskişehir e gelirim dedi. Resimler de var ama makina yanımda değil yarın resimleri de basarım.

Yaşar AKILLI
    EMEKLİ
     XL650 TRANSALP 2006
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    .2000 km ye kadar rutin kontrolleri yapıldı. Motor tıkır tıkır çalışıyordu.
    Yanlış hatırlamıyorsam 2000 km de KM saati gerektiği gibi çalışmadığı için değiştirlidi.
    4.Recep ondan sonra bize birdaha gelmedi. Öğrendiğimize göre işleri bozulmuş . Paraya ihtiyacı olduğu için motoru satacakmış. Yani Sıfır KM ile takılan saatle 2000 km gezmiş se belkide hiç servise götürmedi , bilemem.
    5.Sen motoru kaç km de aldı bilmiyorum ama onun üstüne bir 2000 km daha koy

bak arkadaşım yine güzel güzel yazmışsın ama bu yaptıklarınızı niye garanti belgesine yazmadınız bir ikincisi önce yazdığınız ((((*******Denizliden istedik ama 1-2 ay sonra geleceğini söylediler. Çünkü çinden gelen egzostlar haepsi yanlış gelmiş ve doğrularının 1-2 aya kadar geleceği söylendi.
    Durumu Recep Bey e söyledik tamam getirelim dedi************)))))))))))))))))))))) bunlarıda ne cabuk unuttunuz ya ben nedeyim şimdide bozuk eksostların yerine geldi recep sattı demenizin üstüne benim dediğim tersmi oldu tamam kardeş ben bişey demiyorum her neyse ha bide 2000 de bu işleri yaptık diyonuz ama 2400 de yağ değişti komple periyodik bakım yapıldı diye yazıyorsunuz benim iyice aklım karıştı ya işte böyle aldık kabullendik sonra bir sürü sorun onlarda halledildi ama o kesilen parçalarda olsaydı eksost sorunuda hallolacaktı ama burdaki servis ustam herhalde tam söz vermedi ama onuda halleder inşallah ayrıca o iki arkadaş dediklerinizde k.birader ve enişte olarak alınmış ayrıca recep korucu nun üstüne değil h.yıldırımın üstüne bakın tuttuğunuz bu bilgiler bile yanlışşşşş.

sizlere saygı ve salamlarımı sunuyorum ( 1 yıl sonra TSK.görevimi bitirip emekli olarak ankaraya yerleşecem o zamanda daha yakından görüşürüz inşallah)

Türkay Tümtürk
    Gemici
     YOK
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    .2000 km ye kadar rutin kontrolleri yapıldı. Motor tıkır tıkır çalışıyordu.
    5.Sen motoru kaç km de aldı bilmiyorum ama onun üstüne bir 2000 km daha koy

bak arkadaşım yine güzel güzel yazmışsın ama bu yaptıklarınızı niye garanti belgesine yazmadınız bir ikincisi önce yazdığınız ((((*******Denizliden istedik ama 1-2 ay sonra geleceğini söylediler. Çünkü çinden gelen egzostlar haepsi yanlış gelmiş ve doğrularının 1-2 aya kadar geleceği söylendi.
    Durumu Recep Bey e söyledik tamam getirelim dedi************)))))))))))))))))))))) bunlarıda ne cabuk unuttunuz ya ben nedeyim şimdide bozuk eksostların yerine geldi recep sattı demenizin üstüne benim dediğim tersmi oldu tamam kardeş ben bişey demiyorum her neyse ha bide 2000 de bu işleri yaptık diyonuz ama 2400 de yağ değişti komple periyodik bakım yapıldı diye yazıyorsunuz benim iyice aklım karıştı ya işte böyle aldık kabullendik sonra bir sürü sorun onlarda halledildi ama o kesilen parçalarda olsaydı eksost sorunuda hallolacaktı ama burdaki servis ustam herhalde tam söz vermedi ama onuda halleder inşallah ayrıca o iki arkadaş dediklerinizde k.birader ve enişte olarak alınmış ayrıca recep korucu nun üstüne değil h.yıldırımın üstüne bakın tuttuğunuz bu bilgiler bile yanlışşşşş.

sizlere saygı ve salamlarımı sunuyorum ( 1 yıl sonra TSK.görevimi bitirip emekli olarak ankaraya yerleşecem o zamanda daha yakından görüşürüz inşallah)
    aslanburcu kardeşimmm
    Nasıl anlatayım daha recep in eksozlarında birşey yoktu durup dururken kendisi kesti geçen seneki anıtkabire 1000 motor organizasyonuna katılıp motorunun sesini daha havalı yapmak için yani recep eksozlarını kendisi kesti diye o eksozları nasıl garantiden değiştirelimmm TEKRAR SÖYLÜYORUM RECEP İN EKSOZLARI SAĞLAM SORUNSUZ EKSOZLARKEN KENDİSİ DAHA ÇOK SES ÇIKARSIN DİYE KESTİİİİ hatta anıtkabirden döndükten sonra yanımıza uğradı eksoz içinde kalan tüm susturucu perdeleri kargaburnuyla çekip çıkardı buna ben bizzat şahit oldum.
    Hilmi Yıldırımı tanımassın diye yazmadım Bİroldan aldığı için motoru kimin adına aldığını bilmiyorum.Bizim usta kendi hazırladığı servis formlarını kendisi tutardı . Motoru kullanan recep olduğu için onun adını yazmış olabilir.
    Son bakımda Recep garanti belgesini getirmemişti . Yapılanların yazılması için gerektiğini söyledik . Ne zaman geldi de kaşeletti hiç bilmiyorum büyük bir ihtimalle servise hiç uğrayıp ustayla görüşmeden showroom a girip o zaman yeni bir eleman vardı ona kaşeletmiş olabilir. Hiç hatırlamıyorum.
    Elimizde 1 adet sağ- sol yeni tip egzost var. biz 5 adet egzost getirtmişdik diğer başka müşteriler için garanti kapsamında
    Şimdi elimde bir takım var DD250-9B modeline uygun olarak. Bu egzostun sahibi neredeyse 6 aydır gelmediği için bu egzostlar SARIKAYALAR tarafından bize fatura edildi. Çünkü Garanti kapsamında değişen parçaların sağlam olanı motora takılır. Motordan çıkanı Sarıkayalara gönderilir. Şimdi ben bu egzostları sana garantiden vermeyi isterim ama mümkün değil çünkü senin egzostların ortadan ikiye kesilmiş vaziyette . Ben senin motordan çıkan egzostu sarıkayalara nasıl gönderecem

Yaşar AKILLI
    EMEKLİ
     XL650 TRANSALP 2006
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    sevgili kardeşim tt06 valla biz bu işi fazla uzattık özelden sana bi mesaj attım beni bi ara tlf.la bu işi görüşelim ayrıca sen birol otodanmısın yoksa marinmaktanmı yazımada devam edeyim madem

siz ankarada gerçi servis hizmeti artık herne sebeble vermiyomuşunuz (İYİKİDE VERMİYORSUNUZ İZLEDİĞİM KADARI İLE USTANIZDAN KALFANIZIN HABERİ PATRONUNUZDAN ÇALIŞANIN HABERİ YOK YAPILAN İŞLERİ TAM BİLMİYOSUNUZ ONDAN SONRADA CIKMIŞIN BİZ ŞÖYLEYİZ BİZ BÖYLEYİK VALLA OKUDUKLARIMA VEDE FORUMA BAKTIKÇA SİZE KARŞI FIKRİM DAHADA BULANIYOR :? :? :? :? :? :? :? :?

Türkay Tümtürk
    Gemici
     YOK
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    sevgili kardeşim tt06 valla biz bu işi fazla uzattık özelden sana bi mesaj attım beni bi ara tlf.la bu işi görüşelim ayrıca sen birol otodanmısın yoksa marinmaktanmı yazımada devam edeyim madem

siz ankarada gerçi servis hizmeti artık herne sebeble vermiyomuşunuz (İYİKİDE VERMİYORSUNUZ İZLEDİĞİM KADARI İLE USTANIZDAN KALFANIZIN HABERİ PATRONUNUZDAN ÇALIŞANIN HABERİ YOK YAPILAN İŞLERİ TAM BİLMİYOSUNUZ ONDAN SONRADA CIKMIŞIN BİZ ŞÖYLEYİZ BİZ BÖYLEYİK VALLA OKUDUKLARIMA VEDE FORUMA BAKTIKÇA SİZE KARŞI FIKRİM DAHADA BULANIYOR :? :? :? :? :? :? :? :?
    Yaw artık ben senin bize hırçın tutumunu kabul etmiyorum yazdıkalrımı oku sana yardım veya iyilik dışında bir şey yazdımmı ben senin egzost sorununu nasıl çözeriz diye düşünüp buna göre yazıyorum ama sen
    Tutturmuşsun eksozlarımı siz kestiniz ,benim eksozlarım orda verin onları bana Sarıkayalara sordurdun motorun adına bize eksoz gelmediğinide öğrendin . Daha niye karalıyosun bizi. Dün Ali usta aradı beni konuştum ve hiç kimsenin veremiyeceği fiyat verdim.
    Ara sarıkayaları egzost fiyatı iste. Ben sana söyleyeyim .337 YTL Sağ egzost 337 YTL sol egzost yani 674 YTL . Ben sana dostca yaklaşmaya çalıştıkça sen nefretle karşılık veriyorsun .Benimde sabrımın bir sınırı var........... Bu son mesajımdı . Eninde sonun Recep in yalan söylediğini benim doğru söylediğimi öğreneceksin .

Saygılar

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    tt06
    Arkadaşım kusura bakma ama sen bu siteye hangi sıfatla üye oldun.
    1- Kullanıcımısın
    2- Regal Satış Servisi misin
    3- Yoksa her ikiside mi
    Yukarıdaki üç şıktan hangisi isen ona göre yazmanı rica ediyorum. Karşılıklı tartışman bir yere kadar bizleri ilgilendirir. Geneli ilgilendirecek şekilde üyeliğini sürdürmek istiyorsan site kurallarına uygun hareket etmeni tavsiye ediyorum.
    Site kurallarına uygun olarak yazılarına devam eder etkinliklere katılırsın tanışırız, dost arkadaş oluruz veya kaydını silersin herkes yoluna gider. Artık bu şekilde açık ve net yazmamın sorumlusu sizsiniz.

kaldera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

uğur ceylan
    SİSTEM YÖNETİM.
     KYMCO XCİTİNG 250 İ-YAMAHA YZF R1
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Bir Mimar Sinan eseri olan Sehzadebasi Cami'nin 1990'li yillarda devam eden restorasyonunu yapan firma yetkililerinden bir insaat muhendisi, caminin restorasyonu sirasinda yasadiklari bir olayi tv'de soyle anlatmasti.
    Cami bahcesini cevreleyen havale duvarinda bulunan kapilarin uzerindeki kemerleri olusturan taslarda yer yer curumeler vardi.Restorasyon programinda bu kemerlerin yenilenmesi de yer aliyordu. Biz insaat fakultesinde teorik olarak kemerlerin nasil insaat edildigini ogrenmistik fakat tas kemer insaasi ile ilgili pratigimiz yoktu. Kemerleri nasil restore edecegimiz konusunda ustalarla toplanti yaptik.sonuc olarak kemeri alttan yalayan bir tahta kalip cakacaktik. Daha sonra kemeri yavas yavas sokup yapim teknikleri ile ilgili notlar alacaktik ve yeniden yaparken bu notlardan aydalanacaktik.
    Kalibi soktuk.Sokmeye kemerin kilit tasindan basladik. Tasi yerinden cikardigimizda hayretle iki tasin birlesme noktasinda olan silindirik bir bosluga yerlestirilmis bir cam siseye rastladik. Sisenin icinde
    durulmus beyaz bir kagit vardi. Siseyi acip kagida baktik. Osmanlica bir seyler yaziyordu. Hemen bir uzman bulup okuttuk. Bu bir mektup idi ve Mimar Sinan tarafindan yazilmisti. Sunlari soyluyordu.
    "Bu kemeri olusturan taslarin omru yaklasik 400 senedir. Bu muddet zarfinda bu taslar curumus olacagindan siz bu kemeri yenilemek isteyeceksiniz. Buyuk bir ihtimalle yapi teknikleri de degiseceginden bu kemeri nasil yeniden insaa edeceginizi bilemeyeceksiniz. Iste bu mektubu ben size, bu kemeri nasil insa edeceginizi anlatmak icin yaziyorum. "
    Koca Sinan mektubunda boyle basladiktan sonra o kemeri insa ettikleri taslari Anadolunun neresinden getirttiklerini soylerek izahlarina devam ediyor ve ayrintili bir bicimde kemerin insaasini anlatiyordu.
    Bu mektup bir insanin, yaptigi isin kalici olmasi icin
    gosterebilecegi cabanin insan ustu bir ornegidir. Bu mektubun ihtisami, modern cagin insanlarinin bile zorlanacagi tasin omrunu bilmesi, yapi tekniginin degisecegini bilmesi, 400 sene dayanacak kagit ve murekkep
    kullanmasi gibi yuksek bigi seviyesinden gelmektedir. Suphesiz bu yuksek bilgiler de o koca mimarin erisilmez ozelliklerindendir. Ancak erisilmesi gercekten zor olan bu bilgilerden cok daha muhtesem olan 400 sene sonraya cozum ureten sorumluluk duygusudur
    Biz istersek meskeni alem,alemi Kral,Kralı soytarı ederiz,
    Biz istersek zamanı alır gunesi batırır kıyameti koparır gideriz....

Rommel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bilgehan han
    Fotoğrafçılık
     RR
     Ankara
    Beğenmiş
    6
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı lunatic Nickli Üyeden Alıntı
    Sorun sayı değil kalite. İyi usta da önemli değil, işini iyi yapan usta lazım. Örneğin geçen gittiğim abidinpaşada işimi hallettim. Sağolsunlar motoru da bir güzel temizlediler. Ama gelgör ki aletiin vidalarını sıkayım bir temizleyeyim diye baktım ki, karbüratöre giren manifoldlardan biri sıyrılmış ve alttarafı açık. Şimdi öyle kullanmış olsam 3 gün sonra hoop tekrar servise, niye ? karbüratör tıkandı. Kendim soktum yerine sıktım kelepçeyi. Şimdi belki toplama işini oradaki gençlere yaptırmıştır bilinmez. Çoğu çocuk yaşta. İsterse 100 tane servis olsun eğer işini düzgün yapacak servis yoksa o şehirde servis sorunu hala var demektir. Ha iyi olsun 1 tane olsun sorun olmaz.
    selam arkadaslar...

bende kendime bir regal aldım. 500 bakımı için sanırım sizin bahsettiğiniz de olan abidinpaşadaki yere götürdüm.. yağ değişimi+ hava filtresi temizliği denildi ama o kapağı acmadılar bile + plaka ışığı yanmıyordu onu yaptılar ???? sonunda da benden 85 ytl ücret istediler !!!!

( 3 gün sonra !!!!! plaka takılan bölümü çamurluk içinden 3 vida tutuyor. bu arkadaslar 3 somundan 1 tanesini takmışlar. ve kablolar boşta sallanır bırakmışlar. doğal olarak kablolar sıyrılmış kısadevre yapmış. ve gece vakti yolda kaldık )

ben bu serviste gözlediğim bir şeyi söylemek istiyorum... ACEMİ NALBANT , NAL ÇAKMAYI GAVUR EŞEĞİNDE ÖĞRENİR DERLER... aynen bunu gördüm.
    birde şu komik sözü de duymak beni şaşırttı. 85 ytl duyunca benden önce bir scooter yağı da değişmişti. ya dedim ondan 30 ytl aldınız. benden neden 85 ytl istiyorsunuz dedim ???

cevap ise daha da komikti. ABİİİİ !!! SENİN MOTOR BUYUK MOTOR ABİİİİ !!! DEDİLER... ebata göre servis olur mu ???

artık önemli olan neyse kararı siz verin ))))

Sayfa 5 Toplam 9 Sayfadan BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)