Kullanma kılavuzunda radyatör dolana kadar soğutucu sıvıyı doldurup kapağı kapatıp motoru çalıştırmayı, yaklaşık 80 dereceye ulaşınca (nereden bileceksek artık) stop edip beş dakika bekledikten sonra tekrar dolana kadar soğutucu eklemeyi öneriyor. Böylece toplam soğutucu hacmi 1600 ml olacakmış. Sonra da rezerv tankını açıp 400 ml de oraya dolduracakmışız. Öyle demiş Çinli. Yalnız o zaman 2800 gram (2800 ml su) olmuyor toplamı. Neyse yahu dolana kadar işte.

Ben dün Emre Motor'a telefon edip bir adet fan motoru ve bir adet radyatör istedim, zaman kaybetmemek için garanti filan iplemedim, parasını önden gönderdim. Birazdan elimde olur. Akşam geçerken servise bırakırsam yarın akşam alırım motoru. Delinen radyatörümü kaynakla tamir ettirmişti tamircim ama pek güvenemedim ben, radyatöre para vermiycez derken sakata gelmeyelim deyip yenisini aldım.

Kalın petekli radyatörün beklendiği gibi olumlu sonuç vermeyeceğini birisi yazmıştı ama hatırlayamıyordum, Müslüm Baba imiş demek. İnşallah o tür radyatör kullananların da başına bir iş gelmez. Benimkini fanın vidası delmiş, daha kısa vida takıcaz şimdi.

Müslüm Baba, teşekkür ederiz faideli bilgiler için.