Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 5 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu
Toplam 55 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 50 arasi kadar sonuc gösteriliyor

müslüm baba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Müslüm
    Serbest Meslek
     Regalraptor 250 CC
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Arkadaşlar radyatör meselesi aslında çok hassas çok dikkat etmeniz gerekiyor eğer delinir su kaçırır sizde farkına varamazsanız motora zarar verebilirsiniz,yazdıklarımı çok dikkatli okuyun.

- Regallerin motor haznesinde ve yedek deposunda topu topu 2litre 800 gram su dolaşmaktadır (Bu bilgi ustadan öğrenildi) bu kadar az suyu basacak olan su pompasıda çok düşük devirde çalışır. Bu yüzden radyatörlerin zar kadar ince metalden yapılması gerekmektedir,bu da radyatörlerin zayıf olmasına neden olmaktadır,elinizle bassanız ezilir,tazzikli su tutarsanız delinir (Bir çok arkadaş motorunu yıkatırken tutulan tazzikli su yüzünden radyatörlerini delmişlerdir.)

- Radyatör zayıf diye radyatörlerini normal peteklerle değiştirenler (Sağlam olsun diye) bu yaz hararet sorunuyla karşılaşacaklardır,çünkü kalın petek çabuk soğumaz.

- Regallerin fanı 83 derecede açar ve 65 derecede kapar orjinal muşuru böyledir,birçok arkadaş muşur fanı kapatmıyor diye muşur değiştirip 90-80 arası çalışan muşur takmışlardır buda yanlış, fan açtıktan sonra kapatmasın hiç sorun değil, benimki aldığımdan beri öyle ne fan bozuldu ne muşur.

- Bu motorların hararet muşuru ile fan muşuru arasında benim çözemediğim bir elektrik bağlantısı var yani muşurun birini değiştirdiğinde sistemi bozmuş oluyorsun mutlaka orjinalini tak.

- Uzun yolda motor susuz kalmadıktan sonra korkmayın fan falan önemli değil hava soğutuyor zaten, sadece termostatın kapalı kalmamasına dikkat et.

- Orjinal fanların kutup başları vidalıdır ama sonradan gelipte takılanlar lehimlidir o yüzden ısınınca atar ve fan yanar, mutlaka orjinali takılmalıdır. Bizim fanlar 500 devir de çalışır, ama Emre LTD dün yeni bir fan getirdi 1000 Devirde çalışıyor, fiyatıda 65 ytl takması içinde.

YANİ UZUN LAFIN KISASI BOZMAYIN BU MOTORLARIN DÜZENİNİ KABUL ETMİYOR DEĞİŞİKLİKLERİ, ÇİNLİ ÖYLE YAPMIŞ ELDEN BİŞEY GELMEZ.

Benim motor ispatıdır 28binde halen orjinal fanları üzerinde.
    NERDE BİR MOTORCUNUN BAŞI SIKIŞSA MÜSLÜM BABAYI ARAR 0532 228 08 59

Müslüm
    Serbest Meslek
     Regalraptor 250 CC
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı okan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    niye şimdi el atmıyon dede....:mrgreen:
    Attım işte oku bu senin italyana benzemez çabuk unuttun regaldeki günlerini.

innocentbystander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Aydin Sahin
    İnşaat Mühendisi
     Yamaha Virago XV 535
     Denizli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Kullanma kılavuzunda radyatör dolana kadar soğutucu sıvıyı doldurup kapağı kapatıp motoru çalıştırmayı, yaklaşık 80 dereceye ulaşınca (nereden bileceksek artık) stop edip beş dakika bekledikten sonra tekrar dolana kadar soğutucu eklemeyi öneriyor. Böylece toplam soğutucu hacmi 1600 ml olacakmış. Sonra da rezerv tankını açıp 400 ml de oraya dolduracakmışız. Öyle demiş Çinli. Yalnız o zaman 2800 gram (2800 ml su) olmuyor toplamı. Neyse yahu dolana kadar işte.

Ben dün Emre Motor'a telefon edip bir adet fan motoru ve bir adet radyatör istedim, zaman kaybetmemek için garanti filan iplemedim, parasını önden gönderdim. Birazdan elimde olur. Akşam geçerken servise bırakırsam yarın akşam alırım motoru. Delinen radyatörümü kaynakla tamir ettirmişti tamircim ama pek güvenemedim ben, radyatöre para vermiycez derken sakata gelmeyelim deyip yenisini aldım.

Kalın petekli radyatörün beklendiği gibi olumlu sonuç vermeyeceğini birisi yazmıştı ama hatırlayamıyordum, Müslüm Baba imiş demek. İnşallah o tür radyatör kullananların da başına bir iş gelmez. Benimkini fanın vidası delmiş, daha kısa vida takıcaz şimdi.

Müslüm Baba, teşekkür ederiz faideli bilgiler için.

yanar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sebahattin YANAR
    Teknik Öğretmen
     Regal Raptor DADYW
     Çanakkale
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı innocentbystander Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kullanma kılavuzunda radyatör dolana kadar soğutucu sıvıyı doldurup kapağı kapatıp motoru çalıştırmayı, yaklaşık 80 dereceye ulaşınca (nereden bileceksek artık) stop edip beş dakika bekledikten sonra tekrar dolana kadar soğutucu eklemeyi öneriyor. Böylece toplam soğutucu hacmi 1600 ml olacakmış. Sonra da rezerv tankını açıp 400 ml de oraya dolduracakmışız. Öyle demiş Çinli. Yalnız o zaman 2800 gram (2800 ml su) olmuyor toplamı. Neyse yahu dolana kadar işte.

Ben dün Emre Motor'a telefon edip bir adet fan motoru ve bir adet radyatör istedim, zaman kaybetmemek için garanti filan iplemedim, parasını önden gönderdim. Birazdan elimde olur. Akşam geçerken servise bırakırsam yarın akşam alırım motoru. Delinen radyatörümü kaynakla tamir ettirmişti tamircim ama pek güvenemedim ben, radyatöre para vermiycez derken sakata gelmeyelim deyip yenisini aldım.

Kalın petekli radyatörün beklendiği gibi olumlu sonuç vermeyeceğini birisi yazmıştı ama hatırlayamıyordum, Müslüm Baba imiş demek. İnşallah o tür radyatör kullananların da başına bir iş gelmez. Benimkini fanın vidası delmiş, daha kısa vida takıcaz şimdi.

Müslüm Baba, teşekkür ederiz faideli bilgiler için.

Merhaba inno
    Önce geçmiş olsun. Formda yazılanları takip ettiğin için de teşekkürler.
    Öncelikle ben el yapımı radyatörümden çok memnunum. Uğurcuk kardeşimin tavsiyesine uyarak aynen uyguladım. Taş gibi oldu. Çanakkale Balıkesir arası 3 saatlik bir yolculuk bir ara vererek yolculuk yaptım tık demedi.

Burda mantıklı bir karar verdim. Tekrar aynı radyatörden aldığımda aynı sorunları yaşayacağımı Uğurcuk ve Okan da kabul etmişlerdi aynı şeyi radyatör ustası da söyledi.

Doğru kararı verdim ve el yapımı radyatörü seçtim. Hiç hayal kırıklığına uğramadım ve hatta performans aldım.
    Şöyleki: Eski radyatör varken her seferinde su seviyesini kontrol eder devamlı su takviyesi yapardım ( yedek tank dolu olması halinde bile su eksiltirdi.)
    Kendi Kendime sorardım bu sular nereye gidiyor? diye. Şimdi ise her seviye kontrolünde su seiyesi aynı yani eksilme yok. Sık kontrol etmiyorum artık su eksilmesi yok artık.

Sen orjinali ile değiştirdin. Kararına saygı duyuyorum. Belki ben yanılmış olurum daha iyi çıkar. Sorunsuz olur. Aynı sorunları yaşamazsın.

Geçen Balıkesirde BOZKURT Ali kardeşimin yanına uğradım. Onun ki hala sağlam orjinal. Bu işlerde birde şans gerekyor.
    Kiminde şanzuman bilyası yada 3. vites dişlisi. Kiminde eksoz bilyesi Kimi Akü kayışı kimide de Firen musluğu, hatta hatta far müşürü değiştiren oldu.

Ben sadece akü ve radyatör değiştirdim.
    Bunlar yaşancek şeyler. Olur takma kafana. Kazasız sağlıklı günler dilerim.
    Ne Ekersen Onu Biçersin.
    Kırmızı DADYW CUSTOM
    ÇANAKKALE - Merkez

okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı müslüm baba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Attım işte oku bu senin italyana benzemez çabuk unuttun regaldeki günlerini.
    regalden çookk önceleride italyancıydım ben dede.. regal makyajıyla kandırmıştı beni...69 motoguzzim vardı ...o da italyan rüyasıydı...şaftına kurban oliim ben onun...
    http://www.youtube.com/watch?v=OfEs5...eature=related
    OKAN VERİM -1973 -SAMSUN

APRİLİA CAPONORD ETV 1000
    APRİLİA PEGASO 650 ie
    SUZUKİ AN 125

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    suyla karışmayan antifiriz hiç bi işe yaramaz mod um .. yanlış bilgilendirme olmasın...şşşşş:mrgreen:

Ule okan getirtecen beni samsuna he, biz burda kış şartlarında donmaya karşı tedbir almıyoz amaç radyatörümüzü ve dolaşım kanallarımızı passız ve temiz bir şekilde tutmak, saf antifiriz sıfır pas demektir ve tıkalı olan kanallarıda temizleme özelliğine sahiptir, buda suyun içeride sıkışmadan ve basınç oluşturmadan dolaşmasını sağlar buda radyatörün patlamasını engeller.

Saf antifiriz -12 derecede donar, suyla uygun karışım yapılmış antifiriz ise -56 dereceye kadar donmadan durabilir. İstanbul şartlarında -12 derece görmek pek mümkün olmadığı için bütün kışı benim gibi sadece antifiriz dolu bir soğutma sistemiyle geçirebilirsiniz, samsuna duyrulur

yani saf antifirizde işe yarar yafrummmm :mrgreen:

okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    la ne antifiriz zaptiyeymişin sen yavv...bizde saf su yazmışız onuda okudunmu. yafruuumm....
    OKAN VERİM -1973 -SAMSUN

APRİLİA CAPONORD ETV 1000
    APRİLİA PEGASO 650 ie
    SUZUKİ AN 125

Müslüm
    Serbest Meslek
     Regalraptor 250 CC
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı yanar17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba inno
    Önce geçmiş olsun. Formda yazılanları takip ettiğin için de teşekkürler.
    Öncelikle ben el yapımı radyatörümden çok memnunum. Uğurcuk kardeşimin tavsiyesine uyarak aynen uyguladım. Taş gibi oldu. Çanakkale Balıkesir arası 3 saatlik bir yolculuk bir ara vererek yolculuk yaptım tık demedi.

Burda mantıklı bir karar verdim. Tekrar aynı radyatörden aldığımda aynı sorunları yaşayacağımı Uğurcuk ve Okan da kabul etmişlerdi aynı şeyi radyatör ustası da söyledi.

Doğru kararı verdim ve el yapımı radyatörü seçtim. Hiç hayal kırıklığına uğramadım ve hatta performans aldım.
    Şöyleki: Eski radyatör varken her seferinde su seviyesini kontrol eder devamlı su takviyesi yapardım ( yedek tank dolu olması halinde bile su eksiltirdi.)
    Kendi Kendime sorardım bu sular nereye gidiyor? diye. Şimdi ise her seviye kontrolünde su seiyesi aynı yani eksilme yok. Sık kontrol etmiyorum artık su eksilmesi yok artık.

Sen orjinali ile değiştirdin. Kararına saygı duyuyorum. Belki ben yanılmış olurum daha iyi çıkar. Sorunsuz olur. Aynı sorunları yaşamazsın.

Geçen Balıkesirde BOZKURT Ali kardeşimin yanına uğradım. Onun ki hala sağlam orjinal. Bu işlerde birde şans gerekyor.
    Kiminde şanzuman bilyası yada 3. vites dişlisi. Kiminde eksoz bilyesi Kimi Akü kayışı kimide de Firen musluğu, hatta hatta far müşürü değiştiren oldu.

Ben sadece akü ve radyatör değiştirdim.
    Bunlar yaşancek şeyler. Olur takma kafana. Kazasız sağlıklı günler dilerim.
    Demekki her yiğidin bir yoğurt yiyişi varmış, ne diyeyim, inşallah gizli hararet belası başınıza bela olmaz, ben yinede orjinalinde ısrar ediyorum,benim yoğurt yiyişimde böyle. İnşallah siz haklı çıkarsınız.

ugurcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

uğur akyay
    Halkla İlişkiler
     R1150GS
     İstanbul - Ümraniye (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    uğurcuğum bulgurcuğum m83 derece çok değil.. motor sıcağı sever...benim makine 97 de açıyor.. şehir içinde 110 a kadar çıkıyor... araştırdım normal dediler..antifiriz ve saf su karışımının kaynama derecesi 130 dur...
    abi anlıyorum ama sen bemi gördüm ufak değilim :D motor zaten yeterince zorlanıo beni taşırken bide ısı çok olunca soğumuyor makina bi formul bulmam lazım :D benim
    ahh ulen bi zaman ayırabilsem :D
    250 dd e9-b 2007-2009
    F650 "99 2009-2010
    FZS600 "03 2010-2013
    DL650 "05 2013-2014
    R1150GS ''00 2014-...

gÖKTUĞ
    Turizm
     rEGAL rAPTOR DD250
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

radyatör

merhabalar...benimde geçen ay radyatörüm delindi ...Ankara şaşmaz sanayiinde bi rdyatörcüyer gittim delik radyatörümü oarda soktüm...Usta bunu lehimleriz ama fazla gitmez dedi....radyatörün ölçüsüne uyan bi tofaş marka radyatör bulduk....bu tofaşların kalorifer peteğiymiş...bizim motorlara uyuyo...yaklaşık 3 saatlik bi çalışmadan sona eski radyatörrün kazanı kullanılarak yeni pteğe lehimlendi...isteyenlere yardımcı alabilirim...ve bu işlem 80 ytlye maloldu....bide üstüne siyah boya attılar...10 numara radyatör oldu...eski radyatörüm fan müşürü arızasından dolayı şişerelk patladı...Sıkı durun...fan müşürü olarak SUBARU İMPREZANIN FAN MÜŞÜRÜ BİZİM MOTORLARA UYUYOR...VE SÜPER Bİ MÜŞÜR..Raptorların eski müşürü gazlı ve taiwan malı...subaru ise italyan malı ve cıvalı....90 derecede açıyo ...orjinal müşürlerimiz 80 de açıyo ve sık sık açtığından aküyü bitiriyo.nerdeyse hiç kapanmıyodu..bi kaç kez vurdurarak çalıştırmak zorunda kalmıştım buyüzden

Sayfa 5 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)