Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    saltuque - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Saltuk Cevgin
    Mimar
     YOK
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Elektrik Arızası

Selamlar,
    Bu sabah gene işe gitmek için yola çıktım. evden ayrılalı 2 km olmuştu ki sola sinyal verdim (bu günkü ilk sinyalim) ama sinyal çalışmadı. bir kısa yandı ve sonra sinyal uyarı sesi sürekli öttü ama sinyal bi daha yanmadı. nooluyor diye göstergeye bir de baktım ki hararet ışığı da yanıyor. Hemen sağa çekip motoru durdurdum. heralde hararet müşürü bozuldu dedim ve kontak açıkken bi süre fan çalışsın da motoru soğutsun diye fanı manuel olarak açtım (aidikurt yaptırmış zamanında). ama fanlar çalışmıyor (en son cuma gecesi kullanmıştım ve fanlar çalışıyordu). sigortaları yenileriyle değiştirip denedim ama görünen o ki sigortada sorun yok.

Farlar uzun kısa ve park olarak düzgün çalışıyor...
    marş motoru çalışıyor...
    arka stop çalışıyor...
    korna çalışıyor...
    sinyaller (her sinyal çakışışıyla "dııt dııt dııt dııt" olarak gelmesi gereken ses "dıt dııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı ııt" diye geliyor) ve fanlar çalışmıyor.

10-15 dk bekleyip hararet ısığı sönünce eve dönüp motoru bıraktım (yolda da ışık tekrar yanar diye bekledim ama yanmadı).

akşam eve gidince nereleri kontrol etmeliyim? bir önerisi olan var mı?

not:
    cuma günü kontak açık ve motor çalışmıyorken gidonu tam sol yaptığımda "tık" diye bir ses geldi ve nedir diye bir kaç kez tam sol yapınca bazılarında (5te bir gibi bir oranda) farın söndüğünü ve uzun far uyarı lambasının yandığını görmüştüm. belki alakalı olabilir diye söylüyorum.
    Konu saltuque tarafından (05.October.2009 Saat 15:38 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,891
    Beğenilmiş
    7,142
    merhaba öncelikle geçmiş olsun direksiyonu çevirdiğinde elektikte kesilme olmuş bu esnada kısa devre yapmış siğortayı attırmış olabilir diyeceğim siğorta saglam diyorsun bu durumda elektiriğin nereye kadar geldiğini kontrol etmen lazım ona göre kesildiği noktayı bulursun tabii hangi parçanın arızalı oldunuda bulmuş olursun onu kontrol etmek için gerekli aletin yoksa 12 volt bir ampule + - uclarına birer kablo bağla ( - )ucunu şaseye sabitle (+) ucunu ceyriyanın başlangıç noktasından başlayarak sadece ceyriyan hatlarına değirerek başından sonuna kadar değirerek kontrol et ceyriyan olan yerde lanba yanacaktır bitaz uzun oldu ama anlatabilmişimdir işallah
    ayrıca sinyalerin filaşörü bozulmuş olabilir o zaman sinyaller senin dediğin gibi yapar kolay gelsin
    not :elektiği kontrol ederken kontağı açmayı unutma
    Konu CELİL tarafından (05.October.2009 Saat 16:45 ) değiştirilmiştir.

saltuque - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Saltuk Cevgin
    Mimar
     YOK
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    cerayanı kesinti olan yere kadar kontol et demişsin ama bunu tam anlayamadım. kablolar yalıtımlı olduğundan üzerinden böyle birşey yapamam heralde. fanlara elektrik girişini kontrol edebilirim ve flaşörü değiştirebilirim değil mi? doğru mu anlamışım?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,891
    Beğenilmiş
    7,142
    doğru kapalı yerlere bakamazsın terminal ( baglantı )noktalardan bakıcan

aidikurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alper idikurt
    Bankacı
     Yamaha XVS 1300 A Midnightstar
     İsntabul - Sancaktepe
    Beğenmiş
    514
    Beğenilmiş
    573
    saltuk kardeşim fan musırınden olabılır yada hararet musırınden yada radyotordekı fan kısa devre yapmıs olabılır ondanda olur once bunları kontrol et ama bence cok kasma alı ustaya gotur o cozer bu ısı.
    Beni ceptende arayabılırsın 0532 7374526
    RaptorRiders bir çığ gibi büyümeye devam ediyor

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)