Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 34 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

teoman25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

teoman mete çakıcı
    Öğretim Görevlisi
     Kawasaki VN900 Custom Special
     Burdur
    Beğenmiş
    298
    Beğenilmiş
    101
    Alıntı TWO-WHEEL TANGO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sana bir de kar motosikleti lazım o zaman.[smilie=greencolorz:. Şaka bir yana Erzurum'un soğuk havası, İstanbul'un mazotlu havasından, trafiğinden bin kat iyidir . Orada yaşasaydım ilk işim cross bir makine alıp kara-buza uygun bir çift lastik takıp kullanmak olurdu..
    ya zaten burda (erzurumada) kışın araba sürmek bile başlı başına bir sanat gerektiriyor
    ne kar lastikleri olan arabalar gördüm; buzda karda saplanmış kalmış garajı olmayan araç sahipleri gecede 2 kez dışarı çıkıp motor ısıtıyorlar kontağı açıp.. yani allah muhafaza yanlışlıkla motorun metal bi aksamına parmağın değdiği gibi deriyi orda bırakırsın haşııırttt diye ve motoru sürerken bile o açıkta kalan depoda, o benzin dona bilir
    neyseki ben spyder motoru alıp erzurumda binmeyeceğim )

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı DIESEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbulda her yer site artık. 3 tanesınden bırınde kapalı garaj var. etrafınızdakı sıte yonetıcılerınden bı rıca edın derım. benım boyle bır sorunum yok şükür olsun... ama sıze tavsıyem alısverıs merkezlerınde kıtlemeyın aletlerı. gozunuzun onunde olsun. yoksa 1 hafta sonra gıdersınız bı bakarsınız kapagınızı aynanızı ayaklıgınızı fln sokuvermısler yedek parca nıyetıne :? netıcede bi alyan takımı bır 8 bırde 13-14 anatar yeterlı coğu parcayı sokmek ıcın... koy evının onune cek brandayı daha ıyı. netıcede soguktan cok yağıştır motoru yıpratan. haftada 2 kere calıstır 5 dk ısıt 15 dk tur at ısınsın ıyıce yeter.
    Bizim Başakşehir tamamen açık.. Park sorunu da had safhada. Kapalı, soluyan, rutubeti hapsetmeyen bir branda garaja niyetim var, bunu dahi site yönetimine kabul ettirmek güç olacak fakat en makul çare şimdilik bu. Ocak ayında dahi motora binilecek havalara artık rastgeldiğimizden aslında ben de depoya kaldırmak istemiyorum..Ancak yağışlı havalarda branda altında, zeminden buharlaşan su nedeniyle nem yoğuşuyor. Geçen ilkbaharda motoru aldıktan 2-3 ay sonra sinyallerim pas nedeniyle akım iletmediğinden çalışmamıştı, wd 40 ile halletmiştim. Kapalı garajı olanlara ne mutlu.. Ne toz derdiniz var ne yağmur. Kıskandım..
    Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (15.October.2011 Saat 10:54 ) değiştirilmiştir.

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bende branda almayı düşünüyorum.Motomax da var Ama kalitesi nasıl bilmiyorum.Branda kullananlara soğuğa ve yağışa dayanıklı bir marka önerirse sevinirim.

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    marka öneremicam ama dışı paraşut bezınden (su ve hava geçirmez) içi polar, yün gibi yumuşak mazeme ile kaplı ( motoru çizmez, nemi rutubeti emer) brandalar var. alttan lastilki çıtçıtlı fln. onlardan alın almışken. pazarcı brandası ile paketlemeyin makinaları :D

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bizim Başakşehir tamamen açık.. Park sorunu da had safhada. Kapalı, soluyan, rutubeti hapsetmeyen bir branda garaja niyetim var, bunu dahi site yönetimine kabul ettirmek güç olacak fakat en makul çare şimdilik bu. Ocak ayında dahi motora binilecek havalara artık rastgeldiğimizden aslında ben de depoya kaldırmak istemiyorum..Ancak yağışlı havalarda branda altında, zeminden buharlaşan su nedeniyle nem yoğuşuyor. Geçen ilkbaharda motoru aldıktan 2-3 ay sonra sinyallerim pas nedeniyle akım iletmediğinden çalışmamıştı, wd 40 ile halletmiştim. Kapalı garajı olanlara ne mutlu.. Ne toz derdiniz var ne yağmur. Kıskandım..
    ben küçükbakkalköy bostancı tarafında oturuyorum . sitede pek yer yok ama yakınımda olsan 2 3 aylıgına yer ayarlayabılırdım sana. 2 haftada bı mısafırım olurdun havalar guzelken gelıp bakardın motoruna bı çalıstırırdın turlardın fln. başakşehir istanbulun öbür ucu şimdi gelsen bıraksan bıdaha nezaman gelcan da ilgilencam makinanla...

Salih Özler
    unemployed
     DD350 E-6c Daytona
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    ben küçükbakkalköy bostancı tarafında oturuyorum . sitede pek yer yok ama yakınımda olsan 2 3 aylıgına yer ayarlayabılırdım sana. 2 haftada bı mısafırım olurdun havalar guzelken gelıp bakardın motoruna bı çalıstırırdın turlardın fln. başakşehir istanbulun öbür ucu şimdi gelsen bıraksan bıdaha nezaman gelcan da ilgilencam makinanla...
    Teşekkürler, Bayrampaşa'da benim boş depom var, fakat orası dahi uzak. Depoya koyup konunun başında açtığım tedbirleri almak mı? Depoya koyup arasıra ziyaret etmek mi? (kim gidecek, hem hırsız çok gizli girip çıkmak gerek) Yoksa en uygun yer evin önü mü? (Rutubeti engelleyecek tedbir gerek). Bu çelişkilerden sonra en uygun yer kapının önü olacak.. Yine de teşekkürler.
    Alıntı DosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende branda almayı düşünüyorum.Motomax da var Ama kalitesi nasıl bilmiyorum.Branda kullananlara soğuğa ve yağışa dayanıklı bir marka önerirse sevinirim.
    Yukarıdaki 'kapı önüne koyma' kararından sonra ben de araştırıyorum.İnternette şu ürünlere rastladım.
    http://www.hellotrade.com/root-inter...cle-cover.html
    http://www.motorcycle-covers.us/Zerust.asp
    Korozyon inhibitörü olarak VCI adı altında satılan ve Türkiye'de de sanayide genelde yedek parça korumak için kullanılan bir üründeki malzeme ile içi kaplanmış. Bizde bu ürünü rulo halinde satıyorlar, parçayı sarıp depoya kaldırıyorsun. İçindeki madde oluşan buharı pas yapıcı olmaktan çıkarıp koruyucu hale getiriyor. Ama Türkiye'de 'branda' olarak bulamadım, ve aynı malzemeden 'malzeme olarak' satın alınıp motor buna sarılır ve üzerine su geçirmez branda gönül rahatlığıyla çekilir mi araştırmadım..Ürün de şu:http://www.desikimya.com/koroz.html
    Konu TWO-WHEEL TANGO tarafından (17.October.2011 Saat 00:24 ) değiştirilmiştir.

Önder Karaca
    Sistem & Network Uzmanı
     Ghost 350
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Üstad bende içerenköydeyim.Sen tam olarak neredesin
    @TWO-WHEEL TANGO
    Evet branda konusunda bende teredüttülüyüm ama en azından zaten yağmur yemiycek motor üstde bir balkon olduğu için.Sadece 0'ın altında derecelerde sıkıntı yapmasından korkuyorum.bu konuyu halen araştırıyorum.
    Konu DosT tarafından (17.October.2011 Saat 21:49 ) değiştirilmiştir.

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    ben carrefour expres le ataşehır beledıyesının arasındakı sokaktayım. polat guneyçam konutları. sokaga gırınce 150-200 metre aşşağıda kalıyo.

buarada 0 ın altındakı dereceler ıcın yapcak bışı yok. motoru okadar sogukta çalıştırmaya çalısmakta pek akıllıca degıl zaten. motoru ılk calıstırdıgınızda motorda bulunan butun plastık parcaların ve kromajın ısısı bırden degısıyo. kontagı kapattıgında ıse hızla sogumaya başlıyo. plastık bogazda ve kromajda catlamalara neden olabılır bu durum. sıcaklıgın en azından 10- 15 derecelere cıkmasını beklemekte fayda var. antifiriz i eksık tutmamak lazım tabı kış boyunca. gercı yaz kıs koysan daha ıyı.
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Bir öneride benden olsun.branda yerine korozyon önleyici yağ
    Branda çok sıkıntılı iştir az paraya alırsın işe yaramaz çok para verirsin işe yarar ama en fazla 2 sezon ömrü vardır.En iyisi yağ bence şu fabrika çıkışı otomobillerin üzerine sürülen sevkiyat esnasında pastan nemden koruyan cinsten
    ISOTECT Serisi yağlar:Yüksek etkili pas önleyicilerdir. Deniz aşırı sevkiyatlarda, havacılık ve uzay sanayinde uygulamaları başarıyla kanıtlanmıştır. Lak (cila), mum veya yağ şekillerinde bulunan tipleri mevcuttur. Daldırma metoduyla, fırça ile sürülerek veya püskürtülerek oda sıcaklığında uygulanırlar. Uzun süreli korozyon koruma sağlarlar.
    yukarıda özelliklerini yazdığım yağı tüm sanayi sitelerinde endüstriyel yağ satan bayilerde bulabilirsiniz

Alpay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alpay Bazarbaşı
    Bilgisayar yazılım
     Suzuki Bandit 600 S
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Doğru olan, çalıştırdıktan sonra motoru dediğiniz gibi gezdirmek. 'Yattığı yerde çalıştırmak, tam ısınmadan kontağı kapatmak yanma odasında neme, dolayısıyla korozyona neden oluyor' şeklinde bir iki makale okumuştum. Fakat bunun için de yakın kapalı yer lazım. Benim ev Başakşehirde, depo Bayrampaşa'da.. Kapalı ücretli garaja koysam, arkadaşlardan birinin motorunun başına gelmedik kalmadı.. İleri geri oynatırken 2 kez düşürdüler (birinde ayaklığı dik konumda bırakmış, bamm), acemi bir bayan sürücü otomatik arabanın gazına yüklenmiş, 2 araç ve bizimkinin motoru hasar gördü..

TANGO senle hiç görüştük mü gezilerde v.s Bende Başakşehirde oturuyorum. Motor için aklımda bir yer var, sanada yardımcı olamaya çalışırım bir akşam görüşelim.
    özelden Cep Telefonumu sana bildiriyorum.
    Hayat önce adamı tokatlar sonra yumruklar sonrada tekmeleyip dışarı atar:?

Sayfa 2 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)