Merhabalar arkadaşlar.
Sizden 2 konuda yardım istiyorum.
1.' si son zamanlarda şöyle bir durum hasıl oldu. Debriyajı tam çektiğim zaman yani kolu tam sıktığım zaman, marşa basınca bazen hiç bir hareket olmuyor. Yani hiç bir akım geçmiyor, marş motorunda en ufak bir hareket ses olmuyor. Ama debriyajı biraz ya da tamamen bırakıp basınca en ufak bir tekleme yok. Bunun sebebi neden kaynaklanabilir? Benim aklım mantığım almadı daBirde her zaman yapmıyor, dikkat ettim debriyaj kolonu çok çektiğimde böyle bir durum oluyor. Bu konuda Celil Abi başta olmak üzere, bütün tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum
2. durumda şu, sanırım zincirimin değiştirilmesi gerekiyormuş. Bir zincirin değiştirilme vaktinin geldiğini nasıl anlarız. Birde değiştirmeden daha ekonomik bir yolla çözme şansımız var mı? Bakla eksiltmenin çok zararlı birşey olduğunu duydum ama neden zarar verdiğini anlayamadım. Bu konuda da tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

BMW R1150 GS - 2003
İstanbul
0 Rh (+)
Birde her zaman yapmıyor, dikkat ettim debriyaj kolonu çok çektiğimde böyle bir durum oluyor. Bu konuda Celil Abi başta olmak üzere, bütün tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum