arkadaşım taa en başında söylemiştim dicem ama olan olmuş.. ancak keskin sirke kübüne zarar ve kestirip atma bence. sonuçta çinli motorların +larıda vardır. biçoğumuz ( tahmin ediyorum ki şu an harley kullananlardan bazıları bile) çinli motorlar sayesinde motor sürmeye başlamışızdır. çinli fiyat olarak uygundur. tam öğrenmeye yöneliktir. düşsek kırsak parçalasak içimiz acımaz 30binlik motoru yan devirmekle karşılaştırırsak eger ve çinliler olmasa idi hangi motorlarla öğrenip egzersiz yapıcaktık veya ne ile deneyim kazanıp hem motor yürür aksam vb. temel bileşenleri detaylı olarak öğrencektik. en basitinden nerden bilecektik asfaltın ayaklarımız altından kayarken rüzgarın yüzümüzü okşayışını ( çok edebiyat olucak kısa kesiom :P ) vb..vb.. bu böyle uzar gider
sonuçta 2.el alırken biz sıfır deneyimli ve karşımızdaki satıcı şerefsizin teki ise ister japon ister çin olsun değişen bişey olmaz. uğraştırır. hatta japon çok çok daha cep yakar. 30 binlik japonu 7 8 bine alıyosan bi sormak gerekir niye diye (hala üretimde olan modelse) bu çinli içinde geçerlidir. 4 5 binlik motoru bin binbeş liraya alıyosak tabikide bize bir sürü masraf çıkarcagı aşikardır.
kısaca japon çin avrupa belli bi bilgi birikimine sahip olmadan 2. elden uzak durmak her zaman için daha mantıklıdır kime denk gelceğimiz belli olmaz. ve de ucuz bi çinliden kaliteli bi japon motor performansı beklemek yanlıştır.
*not: yazdıklarımdan kimse 2. el almanın kötü olduğunu çıkarmasın. beli bir bilgi ve deneyime sahip olduktan sonra ikinci el almak çok daha mantıklıdır. devlete vergi vermezsiniz. temiz bi motoru piyasa fiyatından daha uyguna düşürürsünüz ve en önemlisi yeni yetme olmadığı için aceleci davranılmaz ince eleyip sık dokunarak motor alınır.

RR DD150 E2
İSTANBUL
A Rh (+)
hep de petrole yakın oluyosun :mrgreen: şaka bi yana geçmiş olsun arkadaşım.yeni sürücü olmana ragmen panik yapmadan hakim olmuşsun duruma. işte ben bu yüzden ilk motorun 2.el alımına karşıyım.daha bişeyleri keşfedemeden zırt pırt sorunla uğraşmak.- tabi cidden gözü gibi bakıpta mecburen elden çıkarmak için satanlara sözüm yok.umarım bu tarz olaylar seni motordan soğutmaz