Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 31 ile 39 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Oğuz Kaan AÇA
    Müzisyen
     Çelik - Martian 150
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Banada öyle geldi Celil Abi. Sen söyle 4 5 binliraya alacağın yeni regal mi yoksa 2000 model bakımlı yamaha cruiser mı? Çin malından böylesine korkuyorum artık. Hangisini tavsiye edersin?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,899
    Beğenilmiş
    7,143
    Alıntı kaanaca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Banada öyle geldi Celil Abi. Sen söyle 4 5 binliraya alacağın yeni regal mi yoksa 2000 model bakımlı yamaha cruiser mı? Çin malından böylesine korkuyorum artık. Hangisini tavsiye edersin?
    Bu konuda herkesin farklı görüşü var ve herkes kendine göre haklı japon makina her zaman çinden daha iyidir fakat 10-11 yaşında bir makinanın parçaları ne kadar sağlamda olsa yıpranmış olur ve ne zaman arıza yapacagı şansa kalmış parça temini sorun olabilir + parça fiatları daha yüksek ama en fazla 4-5 yaşında bir japon makinaya paran yeterse sorun yok al keyifle bin ama o parayı denkleştirmek zor oldugundan alıyoruz bir çin makina bir süre sonra üzerine para biriktirip çini satıp japon alıyoruz ben hariç :mrgreen:

Oğuz Kaan AÇA
    Müzisyen
     Çelik - Martian 150
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Angry

Abi çinden korktuk iyice. E Birde mondial, çelik motor gibi markalar olunca iyice korkar olduk. 2 dakika önce ustamı aradım. Motor yağ yakıyor dedi. Bakım yapıldıktan sonra 100 km bile anca yaptım. Şu an motorda hiç yağ kalmamış dedi. Yağ yaktığı içinde buji sürekli kararıyor dedi. Ben şu an motoru çalıştırdım düzgün çalışıyor. Ama bu şekilde devam ederse yüzünü yine güldürmez dedi. Motorun açılması gerekecek dedi. Yüzyüze görüşelim daha iyi olur dedi. Tamam dedim akşam program olmazsa gelirim.

Bende sorunun karbüratöden olduğunu düşünüyordum ama değilmiş. Bi gidip görüşeyim çok maliyetliyse uğraşmaya gerek yok artık. İnternete ilan vereceğim bu şekilde motorum var. Dileyen tümünü şu fiyata dileyen parça parça şu fiyata satıyorum diye.

Bundan sonra kimse bana ikinci el bi çinli aldıramaz. Bu motoru bu şekilde satanlarada hakkım helal değildir. İnsanda az biraz düşünce olur. O kadar zaman motora binmişsin daha doğrusu eşeğe binmişin. Hiç mi aklına gelmedi bakım yaptırmak. Ne olursa olsun bu tür şeyler insanların piyasaya bakış açısını değiştiriyor. Ben şimdiye kadar sürekli RR'ı araştırırdım. Anca yüzde 5'lik kesim şikayetçi Regal'inden. Bu ciddi bi rakamdır benim gözümde. Gerçekten kaliteli bir marka olduğunu düşünüyorum.

Bu motorun bu durumundan sonra işler değişti. Artık çin malı olduğunda direk düşüncelerim değişiyor. Ne olur ne olmaz hiç bişey olmazsa yolda gaz telin takılır frenin tutmaz filan. Olmayan şeyler değil. (Bizzat başıma geldi.)

Bi ara yokuş aşağı 90 km hızla giderken ön tekerin yerinden fırlayacağını hissettim. Çin malı macerası benim için bitmiştir.

sTk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tuna Koçak
    Öğrenci
     Çelik Martian 150-6
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    dur hele kaan... Hemen karar verme.. Senin motorunun arızası çok büyük ihtimalle karbüratördeki benzin pompasinda... Yanlış değilsem diyafram şeklinde oluyor bu pompa... Benzin bittiği için bozuluyor bu alet, ve sanmaki sadece Senin Motorda bozuluyor bu parça, arabalardada benzin bitmesi sonucu bozulur arabalarda bile bozulan parçaya motorsiklet ne yapsın istersen yamaha al oda aynı arızayı yapar.
    ha sanmakı her benzin bittiğinde bozulur bu parça... Tekrar tekrar biterse benzin o zaman bozulmaya meyilleniyor... Ayrıca selçuk ta birinci öğretim misin..? Hiç görmedim selçukta martian...

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı falldown Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benzin istasyonunun etrafındamı dönüyosun devamlı hep de petrole yakın oluyosun :mrgreen: şaka bi yana geçmiş olsun arkadaşım.yeni sürücü olmana ragmen panik yapmadan hakim olmuşsun duruma. işte ben bu yüzden ilk motorun 2.el alımına karşıyım.daha bişeyleri keşfedemeden zırt pırt sorunla uğraşmak.- tabi cidden gözü gibi bakıpta mecburen elden çıkarmak için satanlara sözüm yok.umarım bu tarz olaylar seni motordan soğutmaz
    arkadaşım taa en başında söylemiştim dicem ama olan olmuş.. ancak keskin sirke kübüne zarar ve kestirip atma bence. sonuçta çinli motorların +larıda vardır. biçoğumuz ( tahmin ediyorum ki şu an harley kullananlardan bazıları bile) çinli motorlar sayesinde motor sürmeye başlamışızdır. çinli fiyat olarak uygundur. tam öğrenmeye yöneliktir. düşsek kırsak parçalasak içimiz acımaz 30binlik motoru yan devirmekle karşılaştırırsak eger ve çinliler olmasa idi hangi motorlarla öğrenip egzersiz yapıcaktık veya ne ile deneyim kazanıp hem motor yürür aksam vb. temel bileşenleri detaylı olarak öğrencektik. en basitinden nerden bilecektik asfaltın ayaklarımız altından kayarken rüzgarın yüzümüzü okşayışını ( çok edebiyat olucak kısa kesiom :P ) vb..vb.. bu böyle uzar gider
    sonuçta 2.el alırken biz sıfır deneyimli ve karşımızdaki satıcı şerefsizin teki ise ister japon ister çin olsun değişen bişey olmaz. uğraştırır. hatta japon çok çok daha cep yakar. 30 binlik japonu 7 8 bine alıyosan bi sormak gerekir niye diye (hala üretimde olan modelse) bu çinli içinde geçerlidir. 4 5 binlik motoru bin binbeş liraya alıyosak tabikide bize bir sürü masraf çıkarcagı aşikardır.
    kısaca japon çin avrupa belli bi bilgi birikimine sahip olmadan 2. elden uzak durmak her zaman için daha mantıklıdır kime denk gelceğimiz belli olmaz. ve de ucuz bi çinliden kaliteli bi japon motor performansı beklemek yanlıştır.
    *not: yazdıklarımdan kimse 2. el almanın kötü olduğunu çıkarmasın. beli bir bilgi ve deneyime sahip olduktan sonra ikinci el almak çok daha mantıklıdır. devlete vergi vermezsiniz. temiz bi motoru piyasa fiyatından daha uyguna düşürürsünüz ve en önemlisi yeni yetme olmadığı için aceleci davranılmaz ince eleyip sık dokunarak motor alınır.
    At avrat silah

Oğuz Kaan AÇA
    Müzisyen
     Çelik - Martian 150
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Tabiki dediğiniz gibi çin malı motorlar bize motorları öğreten motorlar diye genellemek doğru olacaktır. İyiki bi japon motorla başlamamıştım diyebilirim. Bu yaşadıklarımdan deneyim kazandım. Japon motor aldığımda bunlara göre hareket ederim kesinlikle. Sizin tabirinize göre yeni yetmeyim ki buna bende katılıyorum

sTk: Ben zaten kampuste değilim lise son sınıf öğrencisiyim. İletişim Meslek Lisesi Gazetecilik Bölümündeyim. Yalnız kampuste genelde programlarımız olur gökkuşağının o civarda mavi polo ve yanında kırmızı martian genelde durur. Akşam 5 6 dan gece 11 12 ye kadar o civarda olur martian Aynı şekilde beyaz'ın önünde olur bazende.
    Bu arada martian konusunda özel mesaj gönderdim. Bi iletişime geçelim.

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    "yeni yetme" kelimesini genel olarak söyledim üzerine alınma veya yanlış bi anlam çıkarma lütfen buna ben veya motora her yeni başlayan dahil..
    At avrat silah

Oğuz Kaan AÇA
    Müzisyen
     Çelik - Martian 150
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Yok zaten herhangi bir şekilde alınma vs. yok. Yeni yetmeyi okuyunca gülümsedim hatta. Klavyeden duygular pek aktarılamıyor ne yazıkki

sTk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tuna Koçak
    Öğrenci
     Çelik Martian 150-6
     Konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    şu dikkatimi çekti kağan... Sen bu martiani değerinin çok altında almışsın aslında buda motorun sana bunları yaşatabileceğinin bir kanıtı.. 600 lira ya bayağı bir ucuza almışsin bu motorlar yanlış hatırlamıyorsam 2006 yılında, 2007 modeli piyasaya sürüldü ve 3000 bin liradan satıldı.. Ve en son kalan stok martian serisi 1600 liradan satıldı.. Şuan bile 1250 liraya temiz martianlar satılıyor .. Ilk sorun burada başlamış bence.. Yorumlar içinde de geçiyor bir japonu değerinin yarısı fiyatına alsan yaşayacağın sorunlar yine bunlardı ayrıca bu kadar ucuzda kurtulamayacaktın malum japonların parçası pahalı ;)...
    cbf almayı düşünmüşsün bir zamanlar, bisan lifan discovery 150 kullandım(cbf150 nin çin versiyonu) motor güçlü fakat üzerinde oturuşun gaza verdiği tepkiler kısaca konfor açısından martian uzun yol için çok rahat ;)... En güzeli de 4 adet bagaj var martianda (en azından benimkinde)...

Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)