Merhaba arkadaşlar,

Benim ilk göz ağrım düldülüm (2006 DD250E-9), üzülerek söylüyorum ama bana yetmemeye başladı :( Aklımda hep araba almak vardı ve bu sebeple düldülümü kenarda bırakıp, araba satın alıp ikisinide kullanmak istiyordum ve motora açıkcası çok para vermek istemiyordum. Ancak sonra birden fikrim değişti ve araba almaktan vaz geçtim. Çünkü motor kullanmayı çok seviyorum ve araba bana keyifli gelmiyor. Bu gibi durumları düşünerek benim şehir içi ve şehir dışı ihtiyaçlarımı karşılayacak konforlu bir motor almaya karar verdim ve bütçemi 10.000 - 15.000 TL arasına yükselttim. (Yani şu an bu kadar param yok ama fikrimi yükselttim en azından Fikir olayını çözdükten sonra gerisi gelir diye düşünüyorum :mrgreen: )

Geçen Balmumcu (Beşiktaş) taraflarında bir motor satış yeri gördük ve önünde 2. el Honda Pan Europe (1300 CC) ve Honda Deauville (650 CC) gördük. Pan Europe çanta olayı, duruşu, konforu vs.. tam bir uzun yol motoru ve bize hitap ediyor ama ufak bir sorunu var o da 25.000 TL olması :mrgreen: Ona benzeyen CC' si küçük Honda Deavuille, 18.000 TL falan dediler ama araştırılırsa bu fiyatların daha uygunu bulunacaktır. Çünkü Beşiktaş çok pahalı bir yer. Neyse burada ki motor satıcısı kardeş beni biraz bilgilendirdi sağolsun. Benim sıkıntım motoru şehir içinde sürekli kullanmam ve şehir dışındada konforlu bir şekilde gitmeyi istememden kaynaklanıyor.

Motoru eşimle beraber kullanıyoruz. (Kilo açısından maşallahımız var ) Satıcının söylediği seni idare edebilecek motor tipi maxi scooter diyor. Hem şehir içi, hem şehir dışı olarak en az 650' lik bir makine alırsan hem konfor olarak hem makine olarak işini görür diyor. Ama bende maxi scooter tipini sevmiyorum ama beğendiğim motorlarıda incelediğimde hep yerden yüksek ve dediği gibi şehir içi kullanımlarda beni çok yoracaklar ve çoğu zamanda şehir içi kullanacağım.

Yakıt ve çanta önemli 2 kriter. Honda Deauville çanta olarak sanki işimi görecek gibi ama yakıtı falan nasıldır bilmiyorum. Öyle ilk beğendiğim 1300 CC gibi bir motora zaten sahip olamayacağım için hiç irdelemiyorum bile

Kısacası ne alacağımı bilemiyorum. Aman arkadaşlar ocağınıza düştüm bana acil akıl fikir Bütün fikirlerinize açığım belki ufkumu genişletir ufacık bir fikir.

Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler