| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Gv 650
istanbul
A Rh (+)Dostlar eksik olmayin,tesekkur ediyorum
RR Daytona 250
İstanbul
0 Rh (+)Fazıl ve Cevdet çok geçmiş olsun arkadaşlar. Daha dikkatli olmamız gereken zamanlar artık. Hele ki sonbahar kış geliyor :(
Ancak herşeyi kaybettikten sonra herşeyi yapmakta özgür oluruz .
Honda VFR 1200f
Sakarya
0 Rh (+)Olm bu muhabbet iyi gelmedi bize. ben de bu akşam atlattım bişeyler.. :?
Geniş ve hızlı bir virajda sağına soluna bakmadan bi araç atladı yola. Ben de yatmış dönüyorum kontrada. İrkildim birden, kontradan bi kalktım baktım adama doğru gidiyorum. Ön freni de sıkamıyorum virajdayım. Arkayı pompala pompala derken baktım lastik kitledi, arka yan verdi. bi 10 metre drift yaptım yatırdım yatırcam. Nereden nasıl tecrübe edindiysem onu nasıl topladıysam topladım. Neremden ter attım belli değil. Bir yatsaydım veya adama çarpsaydım bu sefer din iman dinlemezdim yaka paça dalardım o adama. Geçenkinden hıncım var zaten. baktım yaşlı adam. kafa salladım yapma böyle şeyler diye. o da korkmuş bana bakıyo. Zaten drift te tam adamın kapısının önünde bitti orda çakılı kaldım.
İlanı da vermişim zaten, mundar edecekti motoru. Bu sefer feriştahı gelse alamazdı adamı elimden.
Ama iyi yanladım yaa arada bi denemek lazım eğlenceli oluyo. Abartısız 10 metre yan yan gittim ya
Neyse, konunun kapanmasını talep edicem :? iyi gelmedi bu konu bize yahu :?::? Son durak gibi olduk, sıra kimde diyesim geldi Allah korusun.. :?
"CaRPe DieM"
yk
yk
B Rh (+)Hepinize çok geçmiş olsun.
Celil abininde dediği gibi kazada 2 kopya tutanak tutuluyor. tarafların ehliyet ruhsat ve sigorta poliçelerinin fotokopileri birbirlerine veriliyor. Unutulmaması gereken 3 önemli şey,
1- telefonları yazmak
2- olay yerinde kaza halini bozmadan hasarların fotoğraflarını çekmek
3- kazanın krokisini sade bir biçimde tutanağa çizmek.
Unutmayın, haklı haksız kararını tramerdeki komisyon veriyor. Yani sigorta şirketiyle pek alakalı değil. Sadece görüş belirtiyor sigortalar. Haklı haksız oranı Yüzde birimiyle belirleniyor. %100 haklı iseniz şanslısınız.
Servisinize gidip motorun durumunu gösteriyorsunuz, ve kaza tespit tutanağını ve karşı tarafın evraklarını bırakıyorsunuz. (kendinize de bir kopya almanızda fayda var, Türkiye'de yaşıyoruz ve o belge üzerindeki ters yöne gidiyordu diye bir ok işareti bile sizi tamamen haksız çıkartabilir.
Servisiniz hasarı çıkartıyor ve sigorta şirketini arıyor. Sigorta şirketinden gelen exper kazayı dogruluyor ve servisinizle pazarlık yapıyor.
Ortak bir dosya numarası veriliyor ve bu dosya numarası ile takip yapıyorsunuz. Kazada gözlüğünüz bile kırılsa onu bile yazdırın. Haklıysanız masrafları ödemek zorundalar.
Daha sonra experin ön görüsü ve dosyanız tramere iletiliyor ve komisyondan gelecek cevap bekleniyor. Komisyonun kararına göre sigorta şirketi exper ile görüşüyor. Daha sonra exper ödenecek miktarı yaptıgı pazarlık sonucunda söylüyor. Sigorta şirketinden hesabınıza para aktarılması 1 ila 4 hafta arasında değişiyor. Benim yaptığım kazada 1 hafta sonra hesabıma geçmişti para. Eğer bu süreyi beklemek istemezseniz siz cebinizden ödüyorsunuz. Ve daha sonra sigortadan para alıyorsunuz.
Unutmayın, sizin sigortanız karşı tarafın hasarını, karşı tarafın sigortası da sizin hasarınızı öder. Bu yüzden ellerindne geldiğince kıllık yapacaklardır. Benim park halindeki motoruma ters yönden gelen bir araç vurdugunda, karsı tarafın kaskosu kendi hasarını ödediği için, beni haksız çıkarmışlardı. Haklı oldugunuza inanıyorsanız itiraz dilekçesi verebiliyorsunuz. Plakanız ve tc kimlik numaranız ile tramerdeki sonucu, dosya nuamranız ile sigortadaki durumu takip edebilirsiniz.
Gv 650
istanbul
A Rh (+)Kardesim git bir garibani sevindir.Su satma evresinde kaza yapsaydin yazik olurdu.Konuda bir abdestsiZ yorum yapan var aman beyler dikkat sonra ucu bize dokunuyor :lol:
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)