Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Her türlü fikrine destek olmaya açığız Anıl. İnş. böyle bir şeye ön ayak olabiliriz. Ama yasal olarak motorlardan para alınmayacak şeklinde bir karar çıkmazsa, ben plakayı kapatarak ya da kaçak geçişe karşıyım. Çünkü bunun kul hakkı olarak çok büyük bir vebali olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bu benim düşüncem, görüşüm.

Bunun dışında geri kalan her şeye destek olmaya hazırım
Tabii ki plaka kapatma ya da ücretsiz kaçak geçiş gibi birşey değil, dediğim gibi, yasal ama sistemdeki bir açığı kullanarak yapılabilecek oldukça eğlenceli bir eylem.

Sabahtan beri bu konuyu araştırıyorum. Gişelere 20 yıldan fazla hizmet etmiş bir ağabeyimle görüştüm. Anlattıkları ilginçti. Bir önceki yazımda gişelerin çalışma mantığını azcık anlatmıştım. Biraz detaylandırayım.

Her gişenin çıkışında kauçuktan yapılmış içi basınçlı havayla dolu, gişeyi bir uçtan diğer uca kaplayan borular var. Bu borulara herhangi bir aracın tekeri bastığında, borunun içindeki hava sıkışarak gişe bilgisayarına bilgi gönderir. Ancak o borunun üzerine ayakla bile bassanız sistem bunu ayirt edemediginden alarmlar çalmaya başlar. Simdi bu hgs ve Ogs gibi uygulamalar, boruya basınç yapan gücün motor mu, araba mı olduğunu ayırt edemiyor. Kotu niyetli otomobil sürücüleri motor hgs si ile alarmları öttürmeden daha ucuza geçmesin diye fiyat aralığını haksız bir sekilde ortadan kaldırıyorlar. Buradaki amac motorlardan yüksek ücret almak degil, arabaların az ücret ödemesini önlemek. Yani kurunun yanında yanıyoruz. Şu anda işin yasal boyutu ve dünyadaki kullanlarini araştırıyorum.

Eylem yaparak ses getirebiliriz, lakin ortaya bir çözüm önerisi sunmak da çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Bu konudaki çözüm önerilerini berabere tartışırsak sonuç alabiliriz.