Öncelikle herkese selam.Biraz uzun yazacağım çünkü aklımda 5 yılın birikmişliği varBiraz kendimden bahsedeyim sonra karar vermeme yardımcı olmanızı istirham edeceğim.Ben regal raptor ile yaklaşık 5 yıl önce üniversite hazırlıktayken tanıştım.bir gün yolda bir motor gördüm ve çok beğendim o güne kadar motorlara pek ilgim yoktu ama tam bir araba hastasıydım.öğrenciyken araba alamayacağım için beni çok etkileyen bu motoru netten araştırmaya karar verdim derken bir şekilde o zamanki forumumuza ulaştım ve oradaki arkadaşlık paylaşım ve yardımseverlik beni çok etkiledi.sanki motor bahaneydi.insanlar 3 kuruşluk motor vasıtasıyla çok sağlam ortam yapmışlardı :D günden güne bu motorların hastası oldum ama forumu hep pasif olarak takip ettim hiç mesaj atmadım çünkü motorum yoktu zaten motor konusunda da cahildim ne yazacaktımki
babam söz verdiği gibi üniversiteyi kazanınca bana bir dört teker almadı gerçi o sıralar durumu pek müsait de değildi ona pek kızamıyorum.ben de kafaya koydum para biriktirecek bir regal raptor 250e-9 alacaktım.özel ders mi vermedim part time mı çalışmadım harçıklarımı yemeyip aç mı gezmedim gel zaman git zaman 3500 tl ye ulaştım
babama meseleyi açtım ama şiddetle karşı çıktı.çok tehlikeli falan filan.o konuda da haklıydı ama çok pis hırs yapmıştım ayağımı yerden kesmeliydim.her akşam motorlara bakıyor kendimi binerken hayal ediyordum.o sıralarda babamın işyerinden komşusunun oğlu motor kazasında vefat etti.gerçi o çocuk küçükken de bisikletiyle sürekli cambazlık yapardı motora uslu uslu bindiğini de pek sanmıyorum. Allah rahmet eylesin.o olaydan sonra motor almamın imkansız olduğunu anladım ve göz görmeyiince gönül katlanırmış hesabı motorlara olan aşkımı rafa kaldırdım.3500 ü görmüşüm bi daha asılayım bari bi broadway alırım dedim sonra 5000 yaptım.sonra 7000 yaptım bir citroen saxo aldım bi de tüp taktım sene 2009 uzun yolda 9krş yakıyordum lpg 1,37 liraydı.öğrenciliğimi o arabayla geçirdim sonra son sene arabayı sattım birikmişimi de ekledim ve okul bitmeden evlendim.şu an 1 yıllık evliyim ve 1 aydır çalışıyorum.düğündeki takılarla bi 4 teker aldık şu an çok şükür bir derdimiz ihtiyacımız yok ancak insana rahat batarmış bundan 6-7 ay önce daytona ve spyder modellerini görünce içimdeki aşk yeniden alevlendi.ve geçen hafta eşimin tüm itirazlarına rağmen hasanpaşaya motosikletçime gidip kıçımı demir ata yerleştirdim sırf meraktan.ancak o anda abartmıyorum kalbim hızlandı kanıma adrenalin salgılandı.yüzüme ateş bastı.eşimin dediğine göre ilk kez bu kadar sevinçli görünüyormuşum
o beni arabanın içinden izliyordu dükkana girmedi bu arada.tek tek bütün motorlara bindim.oradaki abi sağolsun ilgilendi benimle.biraz daha kalsam kapora vereceğimi hissettim ve kendimi dışarı atıp bastım marşa ve eve kaçtım.ama abartmıyorum hep motora oturduğum anı düşünüyordum.1 haftadır düşünüyorum artık ben bu ızdırapla yaşayamayacağım bir regal raptor alacağım.yaşım 26 artık sorumluluklarımın farkındayım ve uslu bir motosikletçi olabileceğimi düşünüyorum.
bu uzun yazıdan sonra kararsızlıklarımdan bahsedip bitireyim.ben ümraniyede oturuyorum babamlar sarıyer/kilyosta oturuyor.biz de kısmetse 1-2 aya kadar oraya taşınacağız.kilyos istanbulun dışında boğazın karadenizle birleştiği yerde bir sahil kasabası oldukça sakin bir yer.3 yıl önce şişliden taşınıp oraya yerleşti babamlar.2 sene önce babam gençken içinde uhde olarak kalan mobilet sevdasını gerçekleştirmek için bir tane sıfır ramzey comfort x aldı sıfır olarak 1250 tl ye.ben de hiç yoktan iyidir motora bineriz dedim ancak arkadaş haftada bir depoyu kavanoza boşaltıp motoru bagaja atıyoruz ve sarıyere tamirciye götürüyoruz.sürekli bir yeri arızalanıyo ya karbüratörü tıkanır ya manyetosu oksitlenir (kilyos deniz kenarı olduğu için hava nemli arabaların da kaportası çabuk çürüyor) en son bloğu çatladı biz de yaptırdık ve 400 liraya ancak verdik çil çil motoru.tamirci de zengin oldu bu arada.sonra bi elektrikli stmax elite 403 bisiklet aldık.o da tat vermedi 24km max sürati yokuş zaten hiç çıkmıyo pedallasan çok ağır güç yetmiyor.neyse onu da yarı fiyatına verdik.ve babam bi daha japondan şaşmam dedi.alırsam honda fizy scooter alıcam dedi ve öyle kaldı şimdilik bir hareket yok.
ben de şimdi niyeti bozunca diyorumki bi regal raptor alsam direk alıp kilyosa koyarım hafta sonları oralarda biraz turlarım trafiğe girmeden. (kazadan korkmuyorum oldukça cesurumdur fakat sevdiklerimi üzmeye ve bunca yıl emek verip ulaştığım şeyleri kaybetme düşüncesine dayanamıyorum. sonuçta kaza yapmamış motorcu yoktur derler.yerdeki bi damla yağa denk gelir yan yatabilirsiniz yada biri gelip size çarpar motorlara saygı sıfır) çok şükür maddi olarak sıkıntım yok daytona 350 de alabilirim ancak gönlümden geçen spyder 250 idi.biraz forumu gezdim genel olarak spyderın süspansiyon ve manevra kabiliyeti eksikliği var.daytonaya bakıyorum ona da o kadar para verip pişman olur muyum diye korkuyorum.benim için en önemli şey tamirciye gitmemek.hafta içi çalışıyorum hafta sonunda da tamirci peşinde gezemem o yüzden radyatör müşür vs problemi olmaz hem daha basit hem de hesaplı olduğu için 150e-2f alayım diyorum.dediğim gibi ben motorumu güzel güzel bineyim sadece bakımları için tamirciye gideyim diyorum yoksa motor bi bozuldu mu yandık mobilet gibi at arabanın bagajına götür yapamazsın tamirci de gelmez gelse de bi ton para ister peşinde gez yalvar uğraşma şansım da yok.acaba 150e-2f bu konuda beni üzer mi?yada daytona 250 de üzmez mi dersiniz?yada bazen şeytan diyorki al 3600 e bi honda cb125e sorunsuz bin.çok kararsızım arkadaşlar.forumun belki de en uzun yazısını yazdım ama 5 yıllık birikim mazur görünyorumlarınızı bekliyorum.
son olarak.her seferinde yeltendim gidip fiyat aldım ama a2 ehliyet alamadım motor alamam nasıl olsa diye.eğer motor alırsam ilk işim ehliyete yazılmak.motoru aldığım sabah direk hasanpaşadan kilyosa basıcam 50kmlik yol var sorun olur mu?polis falan?kask alıp takacağım kasksız asla çıkmam.sıfır motorla ilk marşta 50km yol zararlı olur mu?köprü falan da geçeceğim.hiç vitesli motor kullanmadım ama teorik olarak herşeyini biliyorum ilk gün sabah erkenden yollar boşken yavaş yavaş gitmeyi düşünüyorum kardeşim de bana arabayla arkadan eşlik edecek.mobileti ehliyetsiz kilyos içinde sürüyorduk jandarma da bir kere olsun bişey demedi.ehliyet almayı bekleyemeyeceğim :D aldıktan sonra ilk işim o ama.herkese teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum.benim için heralde bu kadar şey yazan herif manyağın tekidir diye düşünüyorsunuzdur.size hak veriyorum :D ama içimde kopan fırtınaları anlamışsınızdır.

2013 250e-6c Daytona (Beyaz)
istanbul
0 Rh (-)
Biraz kendimden bahsedeyim sonra karar vermeme yardımcı olmanızı istirham edeceğim.Ben regal raptor ile yaklaşık 5 yıl önce üniversite hazırlıktayken tanıştım.bir gün yolda bir motor gördüm ve çok beğendim o güne kadar motorlara pek ilgim yoktu ama tam bir araba hastasıydım.öğrenciyken araba alamayacağım için beni çok etkileyen bu motoru netten araştırmaya karar verdim derken bir şekilde o zamanki forumumuza ulaştım ve oradaki arkadaşlık paylaşım ve yardımseverlik beni çok etkiledi.sanki motor bahaneydi.insanlar 3 kuruşluk motor vasıtasıyla çok sağlam ortam yapmışlardı :D günden güne bu motorların hastası oldum ama forumu hep pasif olarak takip ettim hiç mesaj atmadım çünkü motorum yoktu zaten motor konusunda da cahildim ne yazacaktımki

:lol: