Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Ahmet Çakıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmet çakıl
    işsiz
     2013 250e-6c Daytona (Beyaz)
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Şu Garibe biraz akıl veren yok mu?

Öncelikle herkese selam.Biraz uzun yazacağım çünkü aklımda 5 yılın birikmişliği var Biraz kendimden bahsedeyim sonra karar vermeme yardımcı olmanızı istirham edeceğim.Ben regal raptor ile yaklaşık 5 yıl önce üniversite hazırlıktayken tanıştım.bir gün yolda bir motor gördüm ve çok beğendim o güne kadar motorlara pek ilgim yoktu ama tam bir araba hastasıydım.öğrenciyken araba alamayacağım için beni çok etkileyen bu motoru netten araştırmaya karar verdim derken bir şekilde o zamanki forumumuza ulaştım ve oradaki arkadaşlık paylaşım ve yardımseverlik beni çok etkiledi.sanki motor bahaneydi.insanlar 3 kuruşluk motor vasıtasıyla çok sağlam ortam yapmışlardı :D günden güne bu motorların hastası oldum ama forumu hep pasif olarak takip ettim hiç mesaj atmadım çünkü motorum yoktu zaten motor konusunda da cahildim ne yazacaktımki babam söz verdiği gibi üniversiteyi kazanınca bana bir dört teker almadı gerçi o sıralar durumu pek müsait de değildi ona pek kızamıyorum.ben de kafaya koydum para biriktirecek bir regal raptor 250e-9 alacaktım.özel ders mi vermedim part time mı çalışmadım harçıklarımı yemeyip aç mı gezmedim gel zaman git zaman 3500 tl ye ulaştım babama meseleyi açtım ama şiddetle karşı çıktı.çok tehlikeli falan filan.o konuda da haklıydı ama çok pis hırs yapmıştım ayağımı yerden kesmeliydim.her akşam motorlara bakıyor kendimi binerken hayal ediyordum.o sıralarda babamın işyerinden komşusunun oğlu motor kazasında vefat etti.gerçi o çocuk küçükken de bisikletiyle sürekli cambazlık yapardı motora uslu uslu bindiğini de pek sanmıyorum. Allah rahmet eylesin.o olaydan sonra motor almamın imkansız olduğunu anladım ve göz görmeyiince gönül katlanırmış hesabı motorlara olan aşkımı rafa kaldırdım.3500 ü görmüşüm bi daha asılayım bari bi broadway alırım dedim sonra 5000 yaptım.sonra 7000 yaptım bir citroen saxo aldım bi de tüp taktım sene 2009 uzun yolda 9krş yakıyordum lpg 1,37 liraydı.öğrenciliğimi o arabayla geçirdim sonra son sene arabayı sattım birikmişimi de ekledim ve okul bitmeden evlendim.şu an 1 yıllık evliyim ve 1 aydır çalışıyorum.düğündeki takılarla bi 4 teker aldık şu an çok şükür bir derdimiz ihtiyacımız yok ancak insana rahat batarmış bundan 6-7 ay önce daytona ve spyder modellerini görünce içimdeki aşk yeniden alevlendi.ve geçen hafta eşimin tüm itirazlarına rağmen hasanpaşaya motosikletçime gidip kıçımı demir ata yerleştirdim sırf meraktan.ancak o anda abartmıyorum kalbim hızlandı kanıma adrenalin salgılandı.yüzüme ateş bastı.eşimin dediğine göre ilk kez bu kadar sevinçli görünüyormuşum o beni arabanın içinden izliyordu dükkana girmedi bu arada.tek tek bütün motorlara bindim.oradaki abi sağolsun ilgilendi benimle.biraz daha kalsam kapora vereceğimi hissettim ve kendimi dışarı atıp bastım marşa ve eve kaçtım.ama abartmıyorum hep motora oturduğum anı düşünüyordum.1 haftadır düşünüyorum artık ben bu ızdırapla yaşayamayacağım bir regal raptor alacağım.yaşım 26 artık sorumluluklarımın farkındayım ve uslu bir motosikletçi olabileceğimi düşünüyorum.

bu uzun yazıdan sonra kararsızlıklarımdan bahsedip bitireyim.ben ümraniyede oturuyorum babamlar sarıyer/kilyosta oturuyor.biz de kısmetse 1-2 aya kadar oraya taşınacağız.kilyos istanbulun dışında boğazın karadenizle birleştiği yerde bir sahil kasabası oldukça sakin bir yer.3 yıl önce şişliden taşınıp oraya yerleşti babamlar.2 sene önce babam gençken içinde uhde olarak kalan mobilet sevdasını gerçekleştirmek için bir tane sıfır ramzey comfort x aldı sıfır olarak 1250 tl ye.ben de hiç yoktan iyidir motora bineriz dedim ancak arkadaş haftada bir depoyu kavanoza boşaltıp motoru bagaja atıyoruz ve sarıyere tamirciye götürüyoruz.sürekli bir yeri arızalanıyo ya karbüratörü tıkanır ya manyetosu oksitlenir (kilyos deniz kenarı olduğu için hava nemli arabaların da kaportası çabuk çürüyor) en son bloğu çatladı biz de yaptırdık ve 400 liraya ancak verdik çil çil motoru.tamirci de zengin oldu bu arada.sonra bi elektrikli stmax elite 403 bisiklet aldık.o da tat vermedi 24km max sürati yokuş zaten hiç çıkmıyo pedallasan çok ağır güç yetmiyor.neyse onu da yarı fiyatına verdik.ve babam bi daha japondan şaşmam dedi.alırsam honda fizy scooter alıcam dedi ve öyle kaldı şimdilik bir hareket yok.

ben de şimdi niyeti bozunca diyorumki bi regal raptor alsam direk alıp kilyosa koyarım hafta sonları oralarda biraz turlarım trafiğe girmeden. (kazadan korkmuyorum oldukça cesurumdur fakat sevdiklerimi üzmeye ve bunca yıl emek verip ulaştığım şeyleri kaybetme düşüncesine dayanamıyorum. sonuçta kaza yapmamış motorcu yoktur derler.yerdeki bi damla yağa denk gelir yan yatabilirsiniz yada biri gelip size çarpar motorlara saygı sıfır) çok şükür maddi olarak sıkıntım yok daytona 350 de alabilirim ancak gönlümden geçen spyder 250 idi.biraz forumu gezdim genel olarak spyderın süspansiyon ve manevra kabiliyeti eksikliği var.daytonaya bakıyorum ona da o kadar para verip pişman olur muyum diye korkuyorum.benim için en önemli şey tamirciye gitmemek.hafta içi çalışıyorum hafta sonunda da tamirci peşinde gezemem o yüzden radyatör müşür vs problemi olmaz hem daha basit hem de hesaplı olduğu için 150e-2f alayım diyorum.dediğim gibi ben motorumu güzel güzel bineyim sadece bakımları için tamirciye gideyim diyorum yoksa motor bi bozuldu mu yandık mobilet gibi at arabanın bagajına götür yapamazsın tamirci de gelmez gelse de bi ton para ister peşinde gez yalvar uğraşma şansım da yok.acaba 150e-2f bu konuda beni üzer mi?yada daytona 250 de üzmez mi dersiniz?yada bazen şeytan diyorki al 3600 e bi honda cb125e sorunsuz bin.çok kararsızım arkadaşlar.forumun belki de en uzun yazısını yazdım ama 5 yıllık birikim mazur görün yorumlarınızı bekliyorum.

son olarak.her seferinde yeltendim gidip fiyat aldım ama a2 ehliyet alamadım motor alamam nasıl olsa diye.eğer motor alırsam ilk işim ehliyete yazılmak.motoru aldığım sabah direk hasanpaşadan kilyosa basıcam 50kmlik yol var sorun olur mu?polis falan?kask alıp takacağım kasksız asla çıkmam.sıfır motorla ilk marşta 50km yol zararlı olur mu?köprü falan da geçeceğim.hiç vitesli motor kullanmadım ama teorik olarak herşeyini biliyorum ilk gün sabah erkenden yollar boşken yavaş yavaş gitmeyi düşünüyorum kardeşim de bana arabayla arkadan eşlik edecek.mobileti ehliyetsiz kilyos içinde sürüyorduk jandarma da bir kere olsun bişey demedi.ehliyet almayı bekleyemeyeceğim :D aldıktan sonra ilk işim o ama.herkese teşekkürler yorumlarınızı bekliyorum.benim için heralde bu kadar şey yazan herif manyağın tekidir diye düşünüyorsunuzdur.size hak veriyorum :D ama içimde kopan fırtınaları anlamışsınızdır.

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    "sadece ilk cümlesini okudum otur sıfır" demek isterdim ama okudum walla.
    neyse hoş gelmişsin foruma.
    o kadar çok sormuşsunki su an tek tek cevaplayacak güçüm yok
    ama bana göre en basitini cevaplayım
    ehliyetin yok ayrıca hiç vitesli motor tecruben de yok.
    hasanpaşasan kilyos ben olsam gitmezdim
    hadi bi çevirmeye denk gelmedin diyelim
    olası bir kaza durumu (suç sende olmasa dahi,örnğ biri arkadan öpse)söz konusu olursa çok üzülürsün,allah benim belamı versin gibi söylemler içinde bulursun kendini

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Hoşgeldin Ahmet, sefalar getirdin.
    Uzuun yazını bir solukta okudum, samimiyetini kutluyorum.

Benim naçizane tavsiyem aklına yatanı değil gönlünden geçeni yapman. Ben bu işi akıldan çok gönül işi olarak görenlerdenim. Dolayısıyla selesine oturduğunda kalbin hangisinde daha hızlı çarptıysa o motoru al.

Zaten çok çok uzun zamandır araştırmışsın, okumuşsun. Regal'in Çin malı motorlar arasında en sorunsuzu olduğunu en az bizim kadar iyi biliyorsundur...

Hadi bir an önce al motorunu da Kilyos motorcu görsün.

mrtglc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat GÜLEÇ
    tekniker
     GV 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Tanis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hoşgeldin Ahmet, sefalar getirdin.
    Uzuun yazını bir solukta okudum, samimiyetini kutluyorum.

Benim naçizane tavsiyem aklına yatanı değil gönlünden geçeni yapman. Ben bu işi akıldan çok gönül işi olarak görenlerdenim. Dolayısıyla selesine oturduğunda kalbin hangisinde daha hızlı çarptıysa o motoru al.

Zaten çok çok uzun zamandır araştırmışsın, okumuşsun. Regal'in Çin malı motorlar arasında en sorunsuzu olduğunu en az bizim kadar iyi biliyorsundur...

Hadi bir an önce al motorunu da Kilyos motorcu görsün.
    Sonuna kadar katiliyorum kardesime. Gonul isi. Ama bana sorarsan sifir alma.zevk icin bineceksin eyvallah ama ikinci el aljrsan zarar etmezsin

av. Cevdet Yılmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cevdet Yılmaz
    Avukat
     Gv 650
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Ahmet aramiza ve ailemize hosgeldin,
    Yazin cok samimi olmus ki bu ailede en cok pirim yapan,deger verdigimiz husus dostluk ve samimiyettir
    Ikinci husus ise,cok fazla dusunmeden,cok detaylara inmeden,icinden geleni yapman,bunun adi tutkudur ve hayata anlam katar.
    Ben 250lik spyderi gordum,asik oldum ailemden amerikada work and travel yapicam diye aldigim paraya gittim ertesi gun gram tereddut etmeden spyder aldim,sonra da oturdum dusundum ben motor kullanmayi bilmiyorum ki simdi neyapcam diye:lol:
    Aradim bir arkadasimi,geldi aldi goturdu sagolsun,bir hafta oncede sattim ilk goz agrimi,neler kazandim,ne mutluluk yasayip ne dostluklar kurdum haddi hesabi yok:lol:
    Su gibi akip gecen zamanda bazen hayallere de ulasmaya calismak gerekli
    Forumda daimi olman dilegiyle,buarada eger alirsan bir regalraptor akabinde foruma yaz ve fotograflarini paylas ki hikayenin gidisatini merak eden bizleri bilgilendir:lol:

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Aramıza hoşgeldin.
    İçinde bulunduğun heyecanı hepimiz yaşadık ve hala yaşıyoruz.Bu bir tutku .Benim tabirimle insanın "motoru gelmeye görsün" bir kere.:mrgreen:

Motorsiklet sevdasına yeni başlayacaksın ufak tefek yatırmalar,düşürmeler,düşmeler ister istemez olabilir.Verdiğin paraya yazık olmaması açısından en azından öğrenene kadar 1-2 sene sıfır motosiklet alacağına temiz 2.el bir 250 9b veya Daytona 250 (her ikisinin dengesi ve kontrolü Spydera göre gayet iyidir) almanı öneririm.Daha sonra satıp büyütmek isteyeceksin zaten.Herşeye rağmen son karar tabi ki senindir.

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    Kardeşim öncelikle foruma ve aileyle hoş geldin umarım aramızda daim ve katılımcı olursun ...
    Galiba forumda okuduğum en uzun tanışma yazisiydi emin ol ki hemen hepimiz birsekilde mahalle baskısı yedik bunun adı bazen anne oldu bazen eş ama inatla istersen oluyor meraketme mesala benim motorun yarı parasını annem verdi
    Neyse fazla uzatmiym
    şimdi gelelim sorularına
    Öncelikle ehliyet herşeyden önce yoksa bence motor cız... Hani diyorsun ya sevdiklerimi üzmek işte o zaman uzulurler
    Hele istanbul u bir uçtan diğerine geçmek sakın
    Önce ehliyet + korumalar sonra yol ama tali yol
    Peki hangi motor?
    Burada sen karar vereceksin haftasonu sahil motorumu yoksa az çok yol yapacak motor mu?
    Eğer cevap ilki ise max ybr 125 hatta o bile çok scooter
    Yok diğeri ise hem fazla para baglamamak hem bi deneyip görmek için ikinci el 250 lik ( ama RR olmak koşuluyla)

Benim söyleyeceklerim şimdilik bu kadar şunu söyliyim bunlar sadece benim fikrim belki hepsi de yanlıştır kaldiki yılların motorcusu gibi yazdım ama ben de bir ACEMİYİM
    Tek amacım aileden birine onun iyiliği için doğru zannettigim bilgimi paylaşmak ve ona yardım etmek
    Karar senin

RACER35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BERKAN MAYA
    NE SEN SOR NE BEN SÖYLİYİM
     REGAL BUZDOLABI
     İZMİR
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    hiç sıkılmadan okuduk hayatını:mrgreen: samimiyetini tebrik ederim kardeşim bizde aynı yollardan geçtik herkesin içinde motorun önemli bir yeri var buna ask mı denir tutkumu sevdamı bilmiyorum ama benim 8 yaşından bindiğim için alışkanlığım kaç kez sattım tövbe dedim bukadar trafikte acemi cani saygız sürücü varken almam dedim ama 2-3 ayı geçmeden bir yenisini alıyordum arabamda var ama arabaya sadece ulaşım aracı olarak biniyorum keyif yok motor olmassa keyfim olmuyor yani :(

neyse sana gelelim bence önce ehliyetini al derim

kurallara uyalım dışardan hakarette bulunduğumuz o ehliyetsiz insanlardan olmayalım

arkadaşların söylediği gibi sen kendine güveniyor olabilirsin ama şuda bir gerçek vitesli motor mopede benzemez

senin iyiliğin bunca yazdığın emeğin boşa gitmemesi adına tedbirini al derim

alacağın motora gelince benim tavsiyem önce 2. el bir 250 ile başla derim

sonrasında sıfır'a binersin

tekrar hoşgeldin diyip seni aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı ve elimizden gelen yardımı esirgemeyeceğimizi belirtmek istiyorum....
    MOTOSİKLET HASTASI DEĞİLİZ RÜZGAR BAĞIMLISIYIZ...

Ahmet Çakıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmet çakıl
    işsiz
     2013 250e-6c Daytona (Beyaz)
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Herkese yazdıkları güzel yorumlar için teşekkür ederim.İkinci ele pek sıcak bakmıyorum çünkü şimdiye kadar aldığım arabalarda ne kadar titiz araştırıp almış olsam da irili ufaklı sorunlar oldu.Ayrıca motoru kullanacağım yerdeki en yakın motor tamircisi 12km uzaklıkta.Bana arıza vermeyecek bir motor lazım yada en azından tamirciye kadar yürüyebilsin.Sürekli kamyonet tutup hafta sonumu bu şekilde harcamak istemiyorum bu yüzden de forumda okuduğum kadarıyla 150likler hava soğutmalı oldukları için su soğutmalılara an daha az arıza veriyolar.ilk etapta motordan çok da bir beklentim olmadığı için regal raptor hayalimi benim için en az uğraşmayla çözebilsin istiyorum.Bu yüzden de 2. el 250likleri ilk etapta düşünmüyorum sağını solunu kendim tamir edebilecek seviyeye gelene kadar.

2. mesele de ehliyeti almayı beklesem hem şu anki 2012 modellerin avantajlı fiyatlarını kaçıracağım hem de 3-4 ay bekleyip bu sezonun yarısını çöpe atacağım.zaten bineceğim yerde pek araba yok önceden mopet kullanırken hiç sorun yaşamadım ama babamı köpek kovalamıştı o bi ara düştü :D çok şükür birşey olmadı.yine de ehliyeti beklemek en mantıklısı tabiki ama kendimi nasıl dizginleyeceğimi bilmiyorum.

Bana tavsiye edebileceğiniz hesaplı bir a2 kursu var mı ümraniye dolaylarında yada sarıyer civarı da olabilir?Son olarak da bu bahsettiğim arıza hususlarında 150e-2f beni üzer mi?Ben sadece bakımdan bakıma servise gitmek istiyorum motorumu da uslu uslu kullandığımı var sayarsanız yine de arızalar kaçınılmaz mı?Bu arada boyum 1,83 kilom 93.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhaba Ahmet samimi ve içten tanışma yazın için teşekkürler hiç sıkılmadan bu kadar uzun yazıyı okudum
    ehliyet konusu hepimizin dediğin gibi olmazsa olmaz ama bu aşamada mahalle içinde ısınma turları için opsiyon tanınabilir
    forumdada okudugun gibi regel raptor makinalar çinli makinalardan çok yukarıda bir kaliteye sahip kolay kolay sıkıntı yapmaz yolda bırakmaz kafan rahat olsun
    ikinci el makina biraz şans işidir o yüzden durumun müsaitse sıfır al kafan rahat olsun her sıfır makinanın ikinci el satışta biraz zarar etme riski olsada bu regal raptorda en düşük durumdadır hatta hiç zarar etmeden satan arkadaşlar var
    ben sana 250 cc su soğutmalı modelleri tavsiye ederim 150cc makinalara göre daha dayanıklıdır
    işallah kısa sürede hayalindeki makinaya kavurşun

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)