Herkese tekrar merhaba,
Bir kaç gün önce daytonamı 5 gündür çalıştırmadığımdan gidip çalıştırmak istedim ve bu sayede akünün boşalmasını önleyecektim ama o da ne! motorun üzerine oturduğumda ne yazık ki motosikleti çalıştıramadımHemen Celil abiyi aradım o da emareleri söyleyince akünün bitmiş olabileceğini telaş etmememi ve motoru vurdurarak çalıştırmamı ama yanımda biri olursa daha iyi olacağını söyledi.
Neyseki bugün motosikletlerden anlayan ve bana motosiklet sürmeyi öğreten arkadaşımla motosikleti vurdurarak çalıştırdık ve bi yarım saat 45 dakika kadar motosikleti kullandık. hem akü kendini şarj etti hemde ben ilk defa motosikletime bindim
Öncelikle bilmeyen arkadaşlar için motosikleti vurdurarak çalıştırmadan kısaca bahsetmek istiyorum. Youtube da da altın elbiseli adam ın motosikleti vurdurmak başlıklı bir videosu mevcut isteyenler onada bakabilirler.
Akünüzün şarjı azaldığında, marş düğmesine bastığınızda motorunuz marş almaz ve boğuluyormuş gibi marş motorundan ses gelir. yani marşın sesi olması gerektiğinden daha zayıf ve yavaş gelir hemen boğulur ve kesilir. Ayrıca düğmeye basınca makinede elektrik gidip gelmesi de akünüzün boşalmış olmasına delalet etmekte arkadaşlar. Başka bir arıza olmadığını varsayarsak temel olarak yapılan işlem şu:
Hafif tatlı bi rampada ( rampa daha kolay olur, yoksa düz yolda da sıkıntı değil ) motosiklete biniyoruz ve 2. vitese takıyoruz. sağ elcikteki kırmızı anahtar açık, jikle açık elimiz debriyajı sıkarak kendimizi ittiriyoruz. tabi ikinci kişi faktörü burada devreye giriyor ve arkadan motosikleti itiyor. Motosiklet 5-10 m gidince hızını alıyor ve debriyajı seri bi şekilde bırakınca motosikletiniz çalışıyor arkadaşlar. Bundan sonra biraz gaz verip 50 m kadar gidin ve sağda bi yerde motorun ısınmasını bekleyin. motor ısınmadan hemen gitmenin doğru olmadığını yanılmıyorsam Celil abi söylemişti bana da.
Neyse motosikleti çalıştırdık, rölanti ayarını da yaptık arkadaşımla, gidip benzin aldık ve ben boş otoparkta ilk defa daytonamın üzerinde buldum kendimitarif edilemez bir keyif, inanılmaz bir mutluluk. Kelimelerle anlatmak kolay değil ama tek söyleyebileceğim böyle bir isteğiniz varsa, maddi imkanınızda varsa asla ertelemeyin. regal raptor konusunda ise 14 yıllık motosiklet sürücüsü olan arkadaşımın cümleleriyle bitirmek istiyorum: Abi bu paraya bundan daha iyisi olamazdı..
Allah kimseye kaza bela vermesin
iyi akşamlar.

Yamaha XVS 650 A Dragstar
gaziantep
A Rh (-)
Hemen Celil abiyi aradım o da emareleri söyleyince akünün bitmiş olabileceğini telaş etmememi ve motoru vurdurarak çalıştırmamı ama yanımda biri olursa daha iyi olacağını söyledi.