Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Mehmet.m - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mehmet m.
    kamu personeli
     Yamaha XVS 650 A Dragstar
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

sonunda motorumu kullandım ( motosikleti vurdurma )

Herkese tekrar merhaba,

Bir kaç gün önce daytonamı 5 gündür çalıştırmadığımdan gidip çalıştırmak istedim ve bu sayede akünün boşalmasını önleyecektim ama o da ne! motorun üzerine oturduğumda ne yazık ki motosikleti çalıştıramadım Hemen Celil abiyi aradım o da emareleri söyleyince akünün bitmiş olabileceğini telaş etmememi ve motoru vurdurarak çalıştırmamı ama yanımda biri olursa daha iyi olacağını söyledi.

Neyseki bugün motosikletlerden anlayan ve bana motosiklet sürmeyi öğreten arkadaşımla motosikleti vurdurarak çalıştırdık ve bi yarım saat 45 dakika kadar motosikleti kullandık. hem akü kendini şarj etti hemde ben ilk defa motosikletime bindim

Öncelikle bilmeyen arkadaşlar için motosikleti vurdurarak çalıştırmadan kısaca bahsetmek istiyorum. Youtube da da altın elbiseli adam ın motosikleti vurdurmak başlıklı bir videosu mevcut isteyenler onada bakabilirler.

Akünüzün şarjı azaldığında, marş düğmesine bastığınızda motorunuz marş almaz ve boğuluyormuş gibi marş motorundan ses gelir. yani marşın sesi olması gerektiğinden daha zayıf ve yavaş gelir hemen boğulur ve kesilir. Ayrıca düğmeye basınca makinede elektrik gidip gelmesi de akünüzün boşalmış olmasına delalet etmekte arkadaşlar. Başka bir arıza olmadığını varsayarsak temel olarak yapılan işlem şu:

Hafif tatlı bi rampada ( rampa daha kolay olur, yoksa düz yolda da sıkıntı değil ) motosiklete biniyoruz ve 2. vitese takıyoruz. sağ elcikteki kırmızı anahtar açık, jikle açık elimiz debriyajı sıkarak kendimizi ittiriyoruz. tabi ikinci kişi faktörü burada devreye giriyor ve arkadan motosikleti itiyor. Motosiklet 5-10 m gidince hızını alıyor ve debriyajı seri bi şekilde bırakınca motosikletiniz çalışıyor arkadaşlar. Bundan sonra biraz gaz verip 50 m kadar gidin ve sağda bi yerde motorun ısınmasını bekleyin. motor ısınmadan hemen gitmenin doğru olmadığını yanılmıyorsam Celil abi söylemişti bana da.

Neyse motosikleti çalıştırdık, rölanti ayarını da yaptık arkadaşımla, gidip benzin aldık ve ben boş otoparkta ilk defa daytonamın üzerinde buldum kendimi tarif edilemez bir keyif, inanılmaz bir mutluluk. Kelimelerle anlatmak kolay değil ama tek söyleyebileceğim böyle bir isteğiniz varsa, maddi imkanınızda varsa asla ertelemeyin. regal raptor konusunda ise 14 yıllık motosiklet sürücüsü olan arkadaşımın cümleleriyle bitirmek istiyorum: Abi bu paraya bundan daha iyisi olamazdı..

Allah kimseye kaza bela vermesin

iyi akşamlar.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Mehmet geçmiş olsun
    Güzel paylaşım olmuş

halil fatih gök
    ÖĞRENCİ
     YOK
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Hayrlı olsun dostum..Bilgilendirme icin de sagolasın.. Kazasız belasız sürüşler dilerim.. Daytona müthiş bi makine, güle güle kullan Darısı olmayanların basına

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı FatihG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayrlı olsun dostum..Bilgilendirme icin de sagolasın.. Kazasız belasız sürüşler dilerim.. Daytona müthiş bi makine, güle güle kullan Darısı olmayanların basına
    Hocam hakikaten dediğiniz kadar var. Makine gerçekten güven veriyor. Çin malı ama heybeti, duruşu, karizması bambaşka Belki ilk motosikletim diye biraz duygusal yaklaşıyorum ama sürüşü naçizane birkaç haftalık motosiklet deneyimime göre bana keyifli geldi. Şüphesiz cruiser motosikletlerin sürüşü, oturumu farklı ama bence alışma evresinden sonra ayila bayila kullanılır:mrgreen:

halil fatih gök
    ÖĞRENCİ
     YOK
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ghost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam hakikaten dediğiniz kadar var. Makine gerçekten güven veriyor. Çin malı ama heybeti, duruşu, karizması bambaşka Belki ilk motosikletim diye biraz duygusal yaklaşıyorum ama sürüşü naçizane birkaç haftalık motosiklet deneyimime göre bana keyifli geldi. Şüphesiz cruiser motosikletlerin sürüşü, oturumu farklı ama bence alışma evresinden sonra ayila bayila kullanılır:mrgreen:
    Duygusallık da vardır elbette ama motor hakkaten ben burdayım diyo çin malı olabilir ama iş görüosa, kullananlar memnunsa, gerisi boş bence

pegasus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gökhan ARI
    Bilişim
     RR Daytona 250E-6C
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bende ilk motorun la duygusal takiliyom. ilk onla düştüm onla kalktim. Onla costum, onla gurledim .
    ---------
    PeGaSuS
    ---------

Yamaha xj6 - 2014
    Kuba Strike 150 - 2013

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı FatihG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Duygusallık da vardır elbette ama motor hakkaten ben burdayım diyo çin malı olabilir ama iş görüosa, kullananlar memnunsa, gerisi boş bence
    Zaten regal raptor tercih etmemin sebeplerinden biri burada okuduğum kullanıcı yorumları ve yine buradaki sıcak arkadaşlık ortamıdır hocam. Sonuçta makineye dokunduğunuzda, makinenin üstüne çıktığınızda ( ibare hoş olmadı belki ama:mrgreen: ) burada marka adı verip kötülemek de doğru değil sonuçta kullanıcıları var herkesi bütçesine motosiklete biner ama diğer çin üretim motosikletlere göre fersah fersah daha iyi malzeme kalitesi olduğunu görüyorsunuz.

Elbetteki bir yamaha xvs950a, suzuki intruder ya da kawasaki vulcan v800 değil. Zaten raptor alan adamda bunun bilincinde olarak alıyor ve bütçesine ve Türkiye şartlarına göre cebindeki parasının ancak buna yeteceğini biliyor.

Bu anlamda da raptor cruiser motosiklet keyfini yaşattığı ve bunu belli bir kalitede bize sunduğu için şanslıyız:D

mehmet m.
    kamu personeli
     gaziantep
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı pegasus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende ilk motorun la duygusal takiliyom. ilk onla düştüm onla kalktim. Onla costum, onla gurledim .
    Düşme demişken düşmekten de korkuyorum hocam bir koruma demiri yaptıraym diyorum makineye antepte iyi custom yapan bir yer var oraya götürücem elim biraz bollaşsın

l
    l
     l
     l
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı ghost Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Düşme demişken düşmekten de korkuyorum hocam bir koruma demiri yaptıraym diyorum makineye antepte iyi custom yapan bir yer var oraya götürücem elim biraz bollaşsın

Daytona için koruma demirine pek gerek yok. Ayaklıklar yeterli koruma sağlıyor.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)