Ben de 1994 ten beri E sınıfı ehliyete sahibim.
Universite hocasına E sınıfı ehliyete ne hacet diyeceksiniz ama işte abartınca insan ne yapacağını bilemiyor.
Bir de ilginç anektodum var bununla ilgili.
Direksiyon sınav günü, otobüs muavini arkadaşlar gelmişler, idealleri E sınıfını almak,
birseyler anlatıyorlar motorun ince noktaları hakkında, tabi hiç bir şey anlamıyorum, ne işim var burda diye içimden soyleniyorum.
En sonuncu olarak da ben girecem, herkes doluştuk 25 lik midibüse.
Her seferinde izliyorum çok sert frenleme yapıyor herkes.
Neyse en son sıra bana geldi, 1-2 derken vitesi 3'e attım.
Komisyon sağa çek dedi, hiç kimseye boyle yapmamışlardı. Kaldık galiba dedim içimden.
Neyse frene basıcam ancak ben de cinim ya ötekiler sert bastılar, ben yumuşak basayım dedim.
Once dokundum olmadı, bastım olmadı, çift ayak üstünde tepindim gene olmadı.
Bu arada hızda artmış durumda. Bildiğim tek alternatif el frenini çekmek ama biliyorumki el freni bu araçta havalı yani bir anda
tekerlekleri kilitliyor. O hızda takla atma imkanıda var.
Döndüm komisyona, "Bu arabanın freni patlak sıkı tutunun dedim...!" (Komisyondakilerin gözlerini görecektiniz, çok acınası gözüktüler bana :lol:
Çektim el frenini kafa yere bir yapıştıki sormayın. Allahtan ters bir sey olmadan durdurabildim.
Araba incelendi ve gerçekten frenler patlamıştı.
O muavin arkadaşlar 80-90 puanlar aldı ama o halde otobusu durdurabilen kişi olarak tek 100 ü bana vermişlerdi.
Sonra da motorsiklet aşkı başlayınca A2 yi de sanırım 1990'ların sonuydu aldığımda.
Motosikletim olmadığından ehliyet kursunun yeşil dumanlı Jawası ile girmiştim.
Oyle bir dumanki sanırım sivrisinek ilaçlamada kullanılıyordu o alet :D
O gun iki kişi girmiştik A2 sınava yanımda ki arkadaşta tekstilci ve Harleyi ile gelmiş.
Su hale bakın yaaa, böylede yapılmazki dedirtecek bir durum :(
Dizdiler kukaları dar aralıkla ve arasında durmadan 8 çiz dediler,
valla dumandan ne ben ne de komisyonun sekizi gordugunu sanmıyorum.
Ehliyet diyince hep aklıma bunlar gelir gülerim.
Ne olursa olsun ehliyetsiz olmaz, olmamalı da, uğruna fren patlatmaya değer yani :mrgreen:

DD-250 E-9
İstanbul
0 Rh (-)