Arkadaşlar motorumla akşamları gezerek rodaj süresini tamamlamaya çalışıyorum. Bu süreçte sorduğum belki de size saçma gelecek sorular için peşinen kusura bakmayın
Bugün 37km'de olan motorum ile Bahçelievler'den Hoşdere'ye gittim. Pek trafik yoktu, yol boyunca biraz zorladığım tek yer Hoşdere yokuşu, toplam yaptığım yol da 5km falan heralde..
Motoru stop ettikten sonra 20dk kadar oturdum, çıktığımda asfaltta motorun orta hizasında çok yağ gibi de olmayan bir sıvı farkettim. Elimle ne olduğunu anlayamadığım için servisi aradım, sağolsunlar getir dediler, yağ ve su seviyesini kontrol edip yola çıktım. Bu arada damlayan sıvı hafif yağ gibiydi ancak tam bir motor yağı olmadığına eminim. Yaklaşık 10cm'lik bir alan ıslanmıştı, yani bir iki damla denemez.
Serviste baktılar ancak bir kaçak bulamadılar, usta akünün tahliye hortumundan kaynama yapıp yere sıvı damlayabileceğini söyledi. Yağ ve su kontrol edildikten sonra bir eksik de olmadığı için servisten çıktım. Baya bir trafik çekerek eve geldim. Şu an 52 km'de, eve geldikten sonra arabayla bir yere gidip geldim (1 saatten fazla durdu motor), hiçbir damla vs. yok.
Sormak istediğim, yeni motorda akü kaynama yapar mı, yaparsa da bu şekilde büyük bir alanı kaplayacak kadar sıvı çıkar mı. Diğer bir ihtimal de zaten olan bir yağ birikintisine denk gelmiş olmam, ancak üzerinden geçsem heralde ön lastik de iz yapardı diye düşünüyorum.
Bir de zincirin yan ve üst muhafazalarından ses geliyordu, vidaları hiç yokmuş?! Eksik vidalardan sonra ses biraz azaldı ancak hala benzer bir ses var, muhafazaların yaklaştığı yerde çift taraflı bant vs. koymayı düşünüyorum, ses buradan geliyor gibi..
Son olarak, iki noktada boya dökülmesi var, servis halledecek ancak bir yere sürtmedim (birini alırken gördüm, diğeri yeni), çok şanssız ya da pimpirikli olduğumu düşünmeye başladım![]()

Daytona 250
Ankara
A Rh (+)