Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 44 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Özgür Bayram
    Muhasebeci
     RR DAYTONA 350 SİYAH
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    20

Nazi kask !! ??

Merhaba arkadaşlar;

Nazi kask diye adlandırılan sadece kafanın üst kısmını kısmen koruyan kaskları hepbareber tartışmak için açmak istedim başlığı.
    Tabiki hepimizin istegi güvenli bir şekilde sürüş yapmak ama bunun yanı sıra cruiser ve chopper model motosiklet kullan insanlarinda vazgeçilmez bir aksesuarı olmuş durumda nazi kasklar ve bunun yanı sıra trafik polislerininde bu kask a ceza yazmıyor oluşu, kafada ki rahatlık hissi daha da cezbeder oldu bu kaskı. Sizlerce kullanmak ne kadar risklidir veya dikkate alınması ne kadar gerekli paylaşımda bulunursanız sevinirim.

Ayrıca bu konuyu açmamın asıl sebeplerinden biri de MuratGokturk arkadaşımızdır geçen gün anlattığı ufak çaplı kazada arkasında seyrettiğim için kafasını yere çarpma anını en net ben gördüm ve kafasında güvenlik onaylı kask olmasaydı veya nazi kask olsaydı sanırım sıkıntılı bir durum olabilirdi. Murat düştüğü an kulak çevresinden darbe aldı ve nazi kask olsa hasar büyüyebilirdi.

CoMProG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Samet Kurtuluş
    Bilgisayar Programcılığı
     YOK
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tarz büyük bir etken kabul, ancak kaportaya destek de lazım ;) düşüş anında ilk olarak çene kısmı başımızın yan tarafları darbe almaktadır. nazi kasklarında hızımız 30-40 km bile olsa ömür boyu taşıyacağımız, belkide yaşamımızı etkileyecek izler bırakabilir. Bu yüzden full face korumadan yanayım. "Eşşeğimizi sağlam kazığa bağlayalım da gerisi tevekkül"

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,645
    Beğenilmiş
    6,884
    Nazi kaskı ne kadar korur ?
    Korumaz arkadaşlar ben bunu şahsen test etmiş bulunuyorum ilk motora başladığım sezon motorla birlilte safabet nazi kaskı almıştım çok güzel ve şık duruyordu
    Bir sabah 7 de işe motorla giderken hafif bir virajı 40- 50 km ile girdim ve arka lastik bir aracın deposundan sızan yakıta denk geldi ve o an makina yerdeydi ve tabi bende o düşüşle kafamı yere çaptım ve sonrasını hatırlamıyorum çünki
    kafamdaki nazi kask plastik olduğundan yere vurduğu anda kırılıp kaşımdan arnımın tepesine kadar kafamı yarmış yoldan geçen bir doktor bana müdahale etmiş kanamayı durdurmuş ambulans çağırmış polis çağırmış yolları kapamışlar kendime geldiğimde asfaltın üzerinde yerde yatıyordum ve herkes panik hailnde ambulasın uzun süredir hala niye gelmediği konusunda sinirliydiler ambulans 5 dakikka sonra geldi hastaneye gittik şu an hala kazanın izini taşıyorum :(

Ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ömer Yahşi
    End. Soğutma Sist. Satışı
     BMW R1200GS
     İstanbul - Büyükçekmece
    Beğenmiş
    10,780
    Beğenilmiş
    2,443
    Özgür güzel bir konu.
    Motoru alırken en zorlandığım konulardan biri oldu kask seçimi. Daha takmadan bunaltmaya başlamıştı.
    Herkes birşeyler tavsiye etti ama en çok etkilendiğim şu cümle olmuştu "Kasksız dolaşmaktansa yarım kask daha iyidir. Hiç değilse kafanı koruyacak birşey sürekli takılı durur"
    Nazi kask tecrübesini zaten kötü bir tecrübe ile yaşayan Celil paylaşmış :(
    Kimse kaza yapacağı zamanı seçemez, şehir içinde, şehir dışında, hızlı veya yavaş giderken diye bir kural yok. Adı üstünde kaza işte. Ne zaman ve nerede olacağı belli değil.
    Bu yüzden mümkün olduğunca korumalara dikkat edelim.

Bu konuda idolüm İnanç Ali. Motora bindiği her an üzerinde full koruma var. Hepimize örnek olsun
    Konuştuğun zaman sadece bildiklerini tekrar edersin, ama dinlersen, yeni şeyler öğrenebilirsin!

pastahead - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Utku Burak Akaevren
    Fotoğrafçı
     Regal Raptor DD 250E-6C
     Kuşadası
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Kapalı kask kullanın arkadaşlar görüntü tarz falan hayat kurtarmıyo çok defa şahit oldum.

ibanez_one - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Görkem KAYIŞ
    Tüketici Elektroniği Ürün Uzmanı
     Şu Sıra Yok :(
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Merhaba Arkadaşlar..

Ben de nazi kaskını çok severdim..Allah a şükür onunla bir kaza yapmadım...Ama kapalı kaskla yaptığım kazalarda "şu an kafamda nazi olsa idi ne olurdu" diye düşündüğümde açıkçası iyi ki kapalı giymişim dedim...Celil abinin başındaki iz hepimize zaten bir ders niteliğinde...Yarım kaskı dahi sevmem ama, en azından yarım kask kullanın ama asla nazi kullanmayın arkadaşlar...Şekil yapacak bir hayatınız olmayabilir :( Bunu takan arkadaşlar grupta hiç bir zaman yadırganmadı...Yani seviyorsanız takın ama insan ailesini korur ve biz de ailemizi korumak amaçlı koca koca adamlara ancak ricada bulunabiliriz...Lütfen Nazi Kaskı Takmayın !!! :(
    İlk Göz Ağrım
    Keeway Superlight 150

İkinci Demir Atım
    Hyosung GV250

Şu An Yok :(

TEL; 0536 317 60 57

Just Ride....!!!

dragendo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

engin tuna
    inşaat mühendisi
     Yamaha dragstar
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Şöyle bi algı varki biz chopper sürücüsü olduğumuz için full face kask bizim motorlara gitmiyo diye düşünüyoruz. Ya yarım kask yada nazi kask tercih ediliyo görüntü şekil yüzünden. Bende ilk motor kullanmaya başladıgımda full face ile başlamıştım ama yarım kasktaki rahatlığı full facede bulamıyorum. Tamam full face çok daha güvenli ama sürüş konforu açısından yarım kask benim tercihim. Bunları yazarkende inşallah başımıza bi kaza gelmez de keşke full face taksaydım demek istemiyorum. İşte böyle bi ikilemde kalıyo chopper sürücüleri.. :?

Ömer Fazlıoğlu
    deri-saraciye
     Honda Shadow 750
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bende fullface kullanılmasından yanayım nazi kaskı herkezin dediği gibi chopper tarzı motorlarda her ne kadar vazgeçilmez bir aksesuar olsada istanbulda yaşıyoruz arkadaşlar bunun şakası yok

Kazım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kazım Temur
    Bilgisayar Mühendisi
     RR DAYTONA 250cc
     İstanbul - Çekmeköy (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ben de bu sıralar hafif bir kapalı kask arayışındayım, daha önce sadece bir saat kadar kullanmışlığım var ve alışkın olmadığım için bana çok zor gelmişti, şimdi mecbur alışmaya çalışacam.

Fakat aklıma hep şöyle bir soru takılıyor - tamam kapalı kasklar kaza anında çok daha iyi koruyor fakat bir yandan da görüşümüzü ve kontrolü etkilediği için kaza riskini arttırmaz mı?

ibanez_one - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Görkem KAYIŞ
    Tüketici Elektroniği Ürün Uzmanı
     Şu Sıra Yok :(
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Kazım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de bu sıralar hafif bir kapalı kask arayışındayım, daha önce sadece bir saat kadar kullanmışlığım var ve alışkın olmadığım için bana çok zor gelmişti, şimdi mecbur alışmaya çalışacam.

Fakat aklıma hep şöyle bir soru takılıyor - tamam kapalı kasklar kaza anında çok daha iyi koruyor fakat bir yandan da görüşümüzü ve kontrolü etkilediği için kaza riskini arttırmaz mı?
    Visörü geniş, güneş gelmesin diye içinde ekstra güneş visörü olan bir kask alır, görünüzü de aynalardan ayırmazsanız sorun olmaz..
    İlk Göz Ağrım
    Keeway Superlight 150

İkinci Demir Atım
    Hyosung GV250

Şu An Yok :(

TEL; 0536 317 60 57

Just Ride....!!!

Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)