Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

daytona250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kaan Gülcan
    Serbest
     Regal Raptor Daytona 250
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2

Bir garip sabah arızası daha =)

Arkadaşlar merhabalar..

3 gündür sabahları çok ilginç bir sorun başıma geliyor..anlatmaya çalışayım bakalım fikrilerinizi alayım istiyorum..

Motor 2 gün çalışmadan durduktan sonra;

Sabah erken saat motoru çalıştırmak amacıyla kontağı açıyorum, jiklemi açıyorum, kırmızı starter butonunu açıyorum ve marşa basıyorum..tam motor alcak ve çalışçak gibi olurken maalesef almıyor ve çalışmıyor..

pes etmeden kontağı kapatıp tekrar açıyorum (bunu neden yaptığımı bilmiyorum, durmayın üstünde) tekrar şansımı deniyorum..maalesef bu sefer hiç alcak gibi dahi olmuyor, marş civcivciv dediği ile kalıyor..

sonra motorun durduğu otoparkın başına kadar motoru iteliyorum, vites boşta, aşağı doğru hafifce yine iteleyerek azcık ivme kazanınca ilk marşta hemen aslanlar gibi çalışıyor..bu arada bu yaptığım işlem vurdurma işlemi değil..çok kısa mesafede ve eğimsiz bir yerde motoru azcık hareketlendirip boştayken marşa basmaktan ibaret

kıymetli yorumlarınızı, tahminlerinizi, fikirlerinizi bekliyorum..

DR.ALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ALPASLAN ÖZTAŞ
    Diş doktoru
     RR 250E-9
     BODRUM
    Beğenmiş
    0
    Alıntı daytona250 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhabalar..

3 gündür sabahları çok ilginç bir sorun başıma geliyor..anlatmaya çalışayım bakalım fikrilerinizi alayım istiyorum..

Motor 2 gün çalışmadan durduktan sonra;

Sabah erken saat motoru çalıştırmak amacıyla kontağı açıyorum, jiklemi açıyorum, kırmızı starter butonunu açıyorum ve marşa basıyorum..tam motor alcak ve çalışçak gibi olurken maalesef almıyor ve çalışmıyor..

pes etmeden kontağı kapatıp tekrar açıyorum (bunu neden yaptığımı bilmiyorum, durmayın üstünde) tekrar şansımı deniyorum..maalesef bu sefer hiç alcak gibi dahi olmuyor, marş civcivciv dediği ile kalıyor..

sonra motorun durduğu otoparkın başına kadar motoru iteliyorum, vites boşta, aşağı doğru hafifce yine iteleyerek azcık ivme kazanınca ilk marşta hemen aslanlar gibi çalışıyor..bu arada bu yaptığım işlem vurdurma işlemi değil..çok kısa mesafede ve eğimsiz bir yerde motoru azcık hareketlendirip boştayken marşa basmaktan ibaret

kıymetli yorumlarınızı, tahminlerinizi, fikirlerinizi bekliyorum..
    akü gibi geldi sanki bana..

daytona250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kaan Gülcan
    Serbest
     Regal Raptor Daytona 250
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Alıntı DR.ALP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    akü gibi geldi sanki bana..
    alp abi sabah ilk marşa basarken marşda bir kuvvetsizlik olmuyor ama, ya da sabah iterek çalıştırdıktan sonra gün içindekji diğer marşlarda da ilk marşda şak diye alıyor..o yüzden akü değil diye düşündüm..

DR.ALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ALPASLAN ÖZTAŞ
    Diş doktoru
     RR 250E-9
     BODRUM
    Beğenmiş
    0
    bu akünün zayıflığı ile ilgili diyorum ben..kaç yıllık akü?bazen bitmiş aküler bile ilk marşta alabiliyor...bu arada izmir uyuyor biz teeeee bodrumdan destek veriyoz....

mrtglc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat GÜLEÇ
    tekniker
     GV 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    enteresan bir durumla karşı karşıyayız arkadaşlar. Herkes şekerli bişeyler yiyip zihnini açsın ve düşünsün :D

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Kaan bujilere bi bak derim ben. Marş çeviriyor ama ateşlemiyorsa bujilerle ilgilidir bence.

Murat GÜLEÇ
    tekniker
     GV 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Banada akü gibi geliyor.

Murat GÜLEÇ
    tekniker
     GV 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Tanis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaan bujilere bi bak derim ben. Marş çeviriyor ama ateşlemiyorsa bujilerle ilgilidir bence.
    emrehan bujiden olsa hiç çalışmaz yanlışmıyım . bir kere çalıştıktan sonra sorun yok diyor.

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı mrtglc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emrehan bujiden olsa hiç çalışmaz yanlışmıyım . bir kere çalıştıktan sonra sorun yok diyor.
    Abi nemlidir, kurum vardır, veya bi temassızlık vardır, bi kere çakınca devamı geliyodur. Nemli kibriti düşün; birkaç kere sürtersin yanıverir.
    Konu Emrehan tarafından (27.March.2013 Saat 14:30 ) değiştirilmiştir. Sebep: İmlâ

Murat GÜLEÇ
    tekniker
     GV 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bence akün zayıf. nedenine gelince;
    şimmdi ilk marşta zaten soğuk havada regaller pekbi nazlanır. sen çalıştırana kadar ise senin zayıf olan akün zaten iyice kendini kaybeder ve marş motorunu çeviremeyecek kadar halsizleşir. Bu arada sen biraz bekleyince akü hafif kendini toparlar. bu bekleme süresincede motor ilk çalıştırma deneyiminde karbüratörden karışımı çekmiş olup kendini ateşlemeye hazır hale getirmiştir. Tek sorun akünün marş motorunu döndürecek kadar kendini toparlamasına kalır. Bunuda becerdikten sonra motorun çalışır. ve artık ısındığından ayrıca aküde hafiften şarz olduğundan gün içinde sorun çıkarmadan ilk marşta çalışır. bence çok büyük bir sorun gibi gözükmüyor.

Konu ile alakalı olmasada dip not olarak geçiyim istedim.
    motoru park edecek ve gece boyunca çalıştırmayacaksanız park yerinize 300-500 metre kala benzin vanasını kapalı konuma getiriniz. ve gece boyunca yada çalıştırana dek vanayı açmayınız. sabah çalıştırırken motorunuzun boğulmasının önemli etkenide benzin vanasını açık unutmanız. çalıştırmadan önce vanayı açar açmaz değilde 15-20 saniye sonra marşa basarsanız motorunuzun daha rahat çalıştığını farkedersiniz.

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)