Alıntı ajn_10 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkardaslar öncelikle merhaba motoru yeni aldim spyder aldiktan sonra benzin deposunda kacak oldugunu gordum goturdum depo sokuldu benzin bosaltildi kaynak yapildi tekrar monte edilip calisir duruma getirildi sizintida giderildi ancak motor bu islemden sonra gaz yemiyor bunun sebebi ne olabilir yapilan islemlerle ilgili olabilirmi yoksa bujidenmi olabilir depoya basinc falan verilmis pislikmi olabilir bilgisi tecrubesi olan warsa bigi lutfen ?
Merhaba Vedat aramıza hoş geldin
Kendini tanışma başlığında tanıtırsan seviniriz
Depoya sanırım yedek depo musluğunun dibinden kaynak yaptınız bu işlemin motorun çekişini etkilememesi lazım ancak seninde dediğin gibi depoda bir pislik kaldıysa onu karbiratöre atmış olabilir bir süre sonra kendi atabilir atmasssa karbiratörün sökülüp temizlemnesi gerekir
Depodan benzinin sorunsuz gelip gelmediğini kontrol etmek istersen yedek depo musluğunun altından karbüratöre giden hortumu filitreden sonra çıkar temiz bir pet şişeye hortumun ucunu sok benzin musluğunu aç benzin rahat geliyormu bak benzin gelmiyorsa veya az geliyorsa birde benzinin filitresinden önce hortumu sök ordan gelişi kontrol et normalse filitre tıkanmış demektir bunlarda bir sorun yoksa önce bujileri kontrol et ordada birşey yoksa karbiratör ayarlarının kontrol edilmesi gerekiyor
Birde deponun hava tahliye çıkışı vardır depo altından çıkan boru o tahliye çıkışı tıkanırsa depodan birsüre sonra benzin gelmemeye başlar depo kapağını açıp havalandırıp tekrar kapattığında birsüre daha normale döner sonra tekrar benzin çıkışını kısar kolay gelsin