Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Alıntı DeliKurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar konu jikleden açılmışken... benimde ilk zamanlarda jikleyi açtığımda motor devrinde yükselme meydana gelirdi. şimdi ise jikle açık yada kapalı olduğu fark edilmiyor bile. jiklemin çalışır durumda olduğunu nasıl anlayabilirim?
    jikle telinin karbiratöre giriş yaptığı yere bak jikleyi açtıdığında tel karbütlratörde bağlı olduğu mili çekiyormu çekiyorsa sorun yok çekmiyorsa bağlantıları kontrol et bağlantı vidaları gevşemiş olabilir harekette zorlanma varsa wd 40 sık rahatlar

DeliKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serdar
    Serbest
     RegalRaptor DD 150 E2
     Ankara
    Beğenmiş
    9
    Beğenilmiş
    5
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    jikle telinin karbiratöre giriş yaptığı yere bak jikleyi açtıdığında tel karbütlratörde bağlı olduğu mili çekiyormu çekiyorsa sorun yok çekmiyorsa bağlantıları kontrol et bağlantı vidaları gevşemiş olabilir harekette zorlanma varsa wd 40 sık rahatlar
    jikle mili rahat çekiyor abi onda sıkıntı yok. jiklenin bağlı olduğu karbüratördeki mil yukarı konumda mı kapalı oluyor?
    Üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türk bodun iliŋin törüŋün kim artatı udaçı erti!

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Alıntı DeliKurt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    jikle mili rahat çekiyor abi onda sıkıntı yok. jiklenin bağlı olduğu karbüratördeki mil yukarı konumda mı kapalı oluyor?
    Mil yukarıda açık

DeliKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Serdar
    Serbest
     RegalRaptor DD 150 E2
     Ankara
    Beğenmiş
    9
    Beğenilmiş
    5
    Açıklamaların için teşekkürler Celil abi. Konuya netlik getirmek için farklı bir forumdan alıntı yaptığım fotoğrafları paylaşıyorum

1-Jikle Kapalı, Hava girişi açık.

2-Jikle Yarıda, Yarı açık hava girişi.

3-Jikle Açık, Hava girişi kapalı

Çağlar (08.April.2018) Bunu beğendi.
    Üze teŋri basmasar asra yir telinmeser Türk bodun iliŋin törüŋün kim artatı udaçı erti!

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Teşekkürler serdar güzel paylaşım olmuş emeğine sağlık

Çağlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çağlar şanlı
    İnsan kaynakları müdürü
     regal raptor spider 250-2015 model
     İstanbul / anadolu yakası
    Beğenmiş
    102
    Beğenilmiş
    34
    Merhaba arkadaşlar bendede benzer problemler var ayrica baslik açmak isyemedim çözüm yolu ariyorum
    Sorunum şu şekilde
    1. Si jigle yukarimi aşşagimi avik bilmedigimden motor sesine göre yukari dogru acik olduğu kanaatine vardim ( spider 250cc )
    Hava iyi yada kotu farketmeksizin (motor sicak soguk farketmiyor) jigle aşşada iken gaz vererek çalistirabiliyorum fakat gazi kestigim gibi istop ediyor bu istop durumu 2. 3. Videste gazi cekincede oluyor.
    Jigleyi hafif kaldirip kullaniyorum ozamanda tekliyor ama gidiyorum istop etmiyor

Bugun mitorun yanindaki mandli keşfettim sıkınca gaz açiyor sanirim açincada gaz kapatiyor.
    Onunla ugraştim biraz hepten ayarlari bozuldu.
    Jigle kablosunu takip ettigimde bir kapaği açip kapiyor.
    Kapali iken kapak kapali açik ikende kapak açik
    Kapak kapali iken motor stop ediyor acik iken gaz veriyor ama tekliyor yani jigle açik kullanmak zorunda kaliyorum.
    Acaba jigle asvalta gogru ( assagida ) iken kapali konumda değilmi ? Benmi yanliş bikiyorum
    O mandali nasil neye gore ayarlamaliyim
    Tekleme problemi neden olur gaz kesip abiden veriyor
    Bu problemler için kume gitmeliyim sizce ?

Bi yardim bu acemiye.

Greywolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ERDEM ATAN
    Kamu
     Yamaha xvs 950 A
     Ankara
    Beğenmiş
    587
    Beğenilmiş
    696
    Jikle motora gore herhalde degisiyor. Benim dayronada jikle kendime dogru cekince aciliyor. Jikle acikken de motor hem cok yakiyor hem de sagliksiz calisiyor. Usta yeni bir yorum getirmis olaya.
    CELİL (08.April.2018) Bunu beğendi.

Oğuzhan Ocak
    Öğrenci
     YAMAHA XVS 950A
     Bursa
    Beğenmiş
    2,351
    Beğenilmiş
    1,808
    Alıntı Çağlar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar bendede benzer problemler var ayrica baslik açmak isyemedim çözüm yolu ariyorum
    Sorunum şu şekilde
    1. Si jigle yukarimi aşşagimi avik bilmedigimden motor sesine göre yukari dogru acik olduğu kanaatine vardim ( spider 250cc )
    Hava iyi yada kotu farketmeksizin (motor sicak soguk farketmiyor) jigle aşşada iken gaz vererek çalistirabiliyorum fakat gazi kestigim gibi istop ediyor bu istop durumu 2. 3. Videste gazi cekincede oluyor.
    Jigleyi hafif kaldirip kullaniyorum ozamanda tekliyor ama gidiyorum istop etmiyor

Bugun mitorun yanindaki mandli keşfettim sıkınca gaz açiyor sanirim açincada gaz kapatiyor.
    Kapak kapali iken motor stop ediyor acik iken gaz veriyor ama tekliyor yani jigle açik kullanmak zorunda kaliyorum.
    Acaba jigle asvalta gogru ( assagida ) iken kapali konumda değilmi ? Benmi yanliş bikiyorum

Bi yardim bu acemiye.
    bende daytona kullanıyorum jikle sana doğruyken açık ön tekere doğru yakınken kapalı konumda oluyor zaten motoru rölantide çalıştırırken kendine çekersen jikleyi rölantinin arttığını göreceksin motorun sağ kısmında da rölanti ayarı için siyah dönebilen plastik parça var onu ileri doğru bir iki tur çevir öyle çalıştırmayı dene motoru jikle kapalıyken boşta çalışsın biraz motor. Ayrıca jikle hava soğukken açlıp motor ısınınca kapatılır jikle açık yol yapman çok yanlış jikle kapalı konumda sürmelisin motoru.
    borazamet (08.April.2018), CELİL (08.April.2018) Bunu beğendi.
    No fear! No rules! No limit! 8)

freedoomrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alihan Demir
    Çağrı Merkezi
     YOK
     İstanbul - Kartal (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    121
    Beğenilmiş
    152
    Alıntı Çağlar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorunum şu şekilde

Bi yardim bu acemiye.
    Çok fazla detaylı bilgiye sahip değilim ama benim bildiğim kadarıyla spyder larda jigle aşağıya doğruyken açılıyor. Ve dende jigle kapalıyken gaz vermediğin anda stop ettiğini söylüyorsun.

Tahmimimce yakıt beslemesiyle alakalı bir problem var. Jigle açıkken de çok fazla tekleme yaptığına göre bence karbüratöre bi baktır.

Zaten jigle kapalıyken bu havalarda çalışmada problem yaratıyorsa başlı başına sorun.

E6633 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Konu freedoomrider tarafından (08.April.2018 Saat 19:40 ) değiştirilmiştir.

Azamet Korkmaz
    Öğrenci
     Regal Raptor 250 e9
     Eskişehir
    Beğenmiş
    193
    Beğenilmiş
    128
    Merhaba, kendi sınırlı tecrübelerime göre motorun tam performansta çalışmıyor gibi, tek silindir çalışıyordur muhtemelen durup dururken stop etmez bu makinalar. Bu da motoru çok yıpratır. Hiç vakit kaybetmeden bujiyi değiştir derim ilk ve kolay çözüm yolu olarak. Sorun büyümeden çözmelisin,yoksa ilerleyen zamanlarda yağ damlatma, çok yakma gibi problemler ortaya çıkabilir. Jigleyi de mümkün olduğunca kapalı tutmaya çalış soğuk havalarda çalıştırırken kullanmak dışında

Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)