Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 32 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

serkan
    stk yoneticisi
     canıtez
     ıstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Jikle hakkında önemli lütfen yardım !!

Arkadaşlar bugün tamirciye uğradım far ampulu için, o sırada bana dediki senin jikle kolu (aşağı da yola doğru inik durumda) bu şekilde durursa çok yakar. onu hep 1. kademede yani orta kısmında tutarak kullanackasın dedi, bende öyle yaptım ama bu sefer motor boğulmaya ve teklemeye başladı, forumda araştırdım jikle kolu yukarı çekikken (bana doğru çekik) iken kapalı konumdadır, aşağı doğru indirince ise açık konuma gelir diye yazmışlar ????? Aşağı konumda açık ise ben hep o şekilde kullanıyorum ve tekleme hiç olmuyor, bana doğru yukarı çekik vaziyette ise motor tekliyor noluyor böyle yardım lütfen, hangi konumda kapalı hangi konumda açık... motorum Regal raptor DD150 ..... sabahları ise yine aşağı inik konumda çalıştırıyorum normal çalışıyor.... kafam iyice karıştı ???
    istanbul/ümraniye

serkan
    stk yoneticisi
     canıtez
     ıstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Birazdan gece gezmesine çıkacam bir arkadaş yokmu cevap yazacak jikle hakkında. iyice kafam karıştı, motoruma zarar vremek istemiyorum. ama yukarı kısımda kapalı ise zaten ozaman motorda sorun var demektir :S çünkü hep aşağı inikken düzgün gidiyo....
    istanbul/ümraniye

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı serkanbey78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birazdan gece gezmesine çıkacam bir arkadaş yokmu cevap yazacak jikle hakkında. iyice kafam karıştı, motoruma zarar vremek istemiyorum. ama yukarı kısımda kapalı ise zaten ozaman motorda sorun var demektir :S çünkü hep aşağı inikken düzgün gidiyo....
    Serkan jikle kolu normalde yukarı konumdayken kapalı aşağı konumdayken açık oluyor(en azından bizimkiler öyle).ama bu durum karbürtör çeşidine göre de değişebilir.şimdi görmeden net birşey söylemem doğru olmaz kol ters te olabilir.normalde motor sıcakken jikle açıldığında motora zengin karışım (fazla benzin)gider ve kısa sürede tekleme yapar ve durur.

serkan
    stk yoneticisi
     canıtez
     ıstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Rona Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Serkan jikle kolu normalde yukarı konumdayken kapalı aşağı konumdayken açık oluyor(en azından bizimkiler öyle).ama bu durum karbürtör çeşidine göre de değişebilir.şimdi görmeden net birşey söylemem doğru olmaz kol ters te olabilir.normalde motor sıcakken jikle açıldığında motora zengin karışım (fazla benzin)gider ve kısa sürede tekleme yapar ve durur.
    Anladım abi inş bir motor ustası girer de yazar kafam çok fena takıldı. yada 150 si olan biri. birde abi orta konumda yani 1. kademede kullanmak diye bişi varmı az benzin tüketmesi için yani.
    istanbul/ümraniye

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı serkanbey78 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım abi inş bir motor ustası girer de yazar kafam çok fena takıldı. yada 150 si olan biri. birde abi orta konumda yani 1. kademede kullanmak diye bişi varmı az benzin tüketmesi için yani.
    bayağı motor değiştirmiş biri olarak hiç jikleyi orta konumda kullanmak diye bişey duymadım bu şekilde zaten motor sağlıklı çalışmaz ha bire tekler.o usta seni üflemeye meyil etmiş gibi bir his var içimde:mrgreen:

İlk iki motorum japondu hiç jikleye ihtiyaç duymadım ne yalan söyleyeyim bundan önceki motorumda çinliydi ama onuda hep jiklesiz çalıştırdım fazla ihtiyaç duymadığım birşey açıkçası

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    jikle sana doğru çekıkken kapalı durumdadır normalde. bende başlarda çok karıstırmıstım. motor sogukken jıkleyı aşşağı doğru iterek(orta kısımda) çalıştır(gaz vermeden marşa bas) motor sogukken jıklesız calıstırırsan bujiyi bozar. motor ısınıncada (2 dakıka yeterlıdır bu havalarda) jıkleyı sana doğru çekerek kapat.sonra 1 2 gaz verde ıcerıdekı fazla benzını atsın. jıkle orta konumdayken gaz verme yada yola çıkma. motor boğulup tekler yoksa.hele ufak motorlar çok çabuk boğulabılıyor.cüneyt usta anlatmıştı banada özel ders verır gıbi sağolsun...
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    arkadaşlar bu işte bir karışıklık var
    1.jikle ortada ve açıkken kesinlikle kullanılmaz motor öksürür gaz yemez çok yakar sağlık değil
    2.jiklenin yönü benim bütün makinalarımda kendine çekince açardı ileri itince kapatırdı sizin makinalarda bir farklılık mı var anlıyamadım
    3.motor soğukken jiklesiz çalıştırmanın bujiye zararı yok jikle benzin ve hava karışımıyla alakalı buji elektrik sistemiyle alakalı
    Erman (10.April.2018) Bunu beğendi.
    Konu CELİL tarafından (04.November.2011 Saat 10:41 ) değiştirilmiştir.

falldown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

kaan demir
    SATIŞ
     RR DD150 E2
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    serkan 150 liklerin karbüratörü 125 lik ve 250 liklere göre farklı... bizde aşagıda kapalı. motoru böyle sür. böyle çalıştır. ortada yani 2.konum hava çok soğuk olupta piston almassa çalıştır 10 15 saniye sonra alt konuma geri al piston yavaşlarsa az gaz verip devirlendir. üst taraf yani 3. konum : soğukken 2. konumda çalıştırmana ragmen piston 3 5 alıp tekrar susarsa tekrar marşa bastıgında piston almıcaktır sanırım benzine bozulmuş oluyo 3.konuma getir öyle çalıştır 5 saniye kadar sonra 2 ye yani ortaya al 10 15 saniye sonra alt konum yani 1 konuma getir bitti bu kadar..
    not: 3. konumda pistonun vurma hızı 2. konuma göre daha az
    At avrat silah

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bu işte bir karışıklık var
    1.jikle ortada ve açıkken kesinlikle kullanılmaz motor öksürür gaz yemez çok yakar sağlık değil
    2.jiklenin yönü benim bütün makinalarımda kendine çekince açardı ileri itince kapatırdı sizin makinalarda bir farklılık mı var anlıyamadım
    3.motor soğukken jiklesiz çalıştırmanın bujiye zararı yok jikle benzin ve hava karışımıyla alakalı buji elektrik sistemiyle alakalı
    celil abi yaşadık biz bu problemi. motor sogukken jıklesız calıstırıp ısıtmak ıcın stop etmesın dıye gaz verınce buji çatlayabılıyo kendi içinde. malum porselen olur kendısı zaten. 40 senelik motor ustasıda bu şekilde açıklamıştı bana.
    buarada dedıgınız gıbı farklı olabılıyo jıkle yönleri. ben daytona ıcın söylemiş olıyım onu
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

guento - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Enes Yenel
    Tekstil
     RR Daytona 350cc
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bende genelde sabah motoru ilk çalıştırdığımda, jikle kapalıyken hafif aragazla çalıştırabiliyorum; çünkü çoğu zaman mümkünü yok jikleyi açtığımda motor çalışmıyor... hatta rolanti ayarı için o yandaki "vidamsı" şeyi motorun sesine göre sıkıp, açıyorum. Sanırım rolanti ayarı v.b. yaptırmak gerekiyor.. ama adam gibi alet edavatla yapacak usta yok... anca kulaktan dolma yapıyolar...
    Usta "sözde" ayarı yapıyor ama, diğer sabah çalıştırmak istediğimde motor yine çalışmıyor ve rolanti ayarıyla oynamak zorunda kalıyorum....
    Konu guento tarafından (04.November.2011 Saat 14:04 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)