Ne demek gürol abi ben teşekkür ederim,yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Benim yaptığım alet cam şişeydi ona dikkat etmemişsinBu arda umarım vakummetrelerin gliserinlidir (içi sıvı dolu) aksi takdirde ibre çok titreyecek.Bu işe başlamadan motoru ısıt.Daha sonra hava ayar vidalarını tam sık ama dikkat et oring var içlerinde zarar vermesin 3 tam tur aç. Motoru rölanti üstü devire ayarla 3000-4000 devir arası.Orta vidadan senkron ayarını yap saatleri eşitle arada gazı çek bırak ibreleri kontrol et.Senkron ayarı tamam şimdi hava ayarına geldi sıra motor devrini rölanti devrine düşür hava ayar vidalarını çok hassas şekilde iki tarafında aç bırak saati gözlemle devir yükselecek bu şekilde ikisi de aynı ve max devirde titreşimsiz ve sessiz çalıştığı konumda bırak.Arada gaz ver gaz açarken ve kapattıktan sonra stop etmemeli makina ederse bi şeyler yanlış gidiyor demektir.Ayrıca gaz açıp kapayinca hafif rölanti düşer daha sonra toparlar bu vakumlu karbüratörlerin kronik huyudur.Biraz uzun oldu ama detaylı olarak anlattığımı düşünüyorum..Kolay gelsin
![]()

Kawasaki vulcan 800
Tekirdağ Çerkezköy
A Rh (+)
Bu arda umarım vakummetrelerin gliserinlidir (içi sıvı dolu) aksi takdirde ibre çok titreyecek.Bu işe başlamadan motoru ısıt.Daha sonra hava ayar vidalarını tam sık ama dikkat et oring var içlerinde zarar vermesin 3 tam tur aç. Motoru rölanti üstü devire ayarla 3000-4000 devir arası.Orta vidadan senkron ayarını yap saatleri eşitle arada gazı çek bırak ibreleri kontrol et.Senkron ayarı tamam şimdi hava ayarına geldi sıra motor devrini rölanti devrine düşür hava ayar vidalarını çok hassas şekilde iki tarafında aç bırak saati gözlemle devir yükselecek bu şekilde ikisi de aynı ve max devirde titreşimsiz ve sessiz çalıştığı konumda bırak.Arada gaz ver gaz açarken ve kapattıktan sonra stop etmemeli makina ederse bi şeyler yanlış gidiyor demektir.Ayrıca gaz açıp kapayinca hafif rölanti düşer daha sonra toparlar bu vakumlu karbüratörlerin kronik huyudur.Biraz uzun oldu ama detaylı olarak anlattığımı düşünüyorum..Kolay gelsin
bize de uygulamalı ogretirsin artık bir gün